Sizin nezdinizde tüm elti, kaynana ve görümce dertlerine cevap vermek istiyorum :)
Ben gerçekten mana veremiyorum bu kadar dert edinmenize. Dört yıllık evliyim. Evliliğimin ilk üç yılı farklı bir semtte yalnız, son bir yılı da aile apartmanında geçti. Hala aile apartmanındayım ve kendi isteğimle taşındım. Şartlar öyle gerektirdi diyelim. Eltim, kayınvalidem ve bekar görümcem aynı binadayız. Arka sokakta diğer görümcem, yakın bir semtte de en büyük görümcem ikamet ediyor.
Kesinlikle muhteşem insanlar değiller. Hatta yerimde başkası olsa belki burada onlarca konu açılırdı. Ancak benim hayatımı etkilemiyorlar. Zira ben, eşimle olan münasebetime odaklanıyorum. Bazen yaşanan tatsızlıklarda eşimin "sen haksızsın" dediği zamanlar oluyor. Ölçüp, tartıyorum. Bazen kendimi haksız görüyor bazen de eşimin objektif olamadığına kanaat ediyorum. Konuyu kapatıp yine kendi bildiğimi yapıyorum.
Eşimin ailesinden zulüm görseydim ve eşim de bunu destekleseydi yine elti görümce VS konusu açmazdım. Zira öncelikli sorunum eşim olurdu. Hoş öyle bir durumda konu da açmaz, zulme destek olan adamı boşardım.
Bu insanlarla aranızda hiçbir kan bağı yok. Sevmiyor musunuz ya da size zararı mı dokunuyor? Görmezden gelin yahu. Yok sayın bunu yapmak çok mu zor. Niye dert ediniyorsunuz ben anlamıyorum ki. Hayat bu kadar zor iken, maddi manevi her şeye yetmek, pisliklerle dolu dünyada var olmaya çalışmak bu kadar yorarken yemişim eltisini görümcesini. Beraber mi doğduk da varlıkları bu kadar önem arz etsin.
Ne kayınvalidem ile ne de görümce ve eltilerle ağız dalaşına girmedim. Zira o kadar yüz göz olunmasına müsaade etmedim. Eltinizin size yaptığını bazen bekar görümce bana yapar mesela :) sebepsiz surat asmalar, saçma sapan tripler. Post ergen, sanki uzatmalı sevgilim triplere gel :) hiç umursamıyorum fark etmediğimi sanıyor olabilir hatta. Kendi haline bırakınca düzeliyor 40 yaşındaki ergenim :)
Biraz uzun oldu ama özeti şudur ki, bu kadar umursamayın. Canınıza yazık.