Davrandığım birşey yok aslında içimdeki dürtüleri dizginlemeye çalışıyorum.. Ama Empati en doğru yaklaşım sanırımEmpati yap sadece.. Eltin hiçbir günahın olmadığı halde sana böyle davransa hoşuna gider miydi
Umarım en kısa zamanda atlatırım çünkü sadece beni yıpratıyor ve yoruyorBunu kendinize itiraf ediyor olmanız bile önemli ki bazı düşüncelerinizde haksız da sayılmazsınız.Sizinki kıskançlık değil bence.
Soyle dusun eltın kardesın ve bunları yasıyor. Yıne bunları kardesın ıcın düşünür müydün. Müslüman kendı ıcın ıstedıgını din kardeşi icinde istemezse asıl müslüman olur mu oyle düşün.. senın evlendıgın dugun şartları ıle bugun bır mı.. kendınızı yıprakmaktan bır adım oteye gıtmez bu kıskanclık bak ne guzel kendınıze ıtıraf etmıssınız ne guzel buda bır erdemdır belkı ınkar ederdınız basla sekıl anlatırdınız olayı bıze demek kı sızde dusunmek ıstemıyorsunuz bunları hep seytan vesvese verıyor. Sen kalbını temız tut ona bır abla gıbı gıt. Kotu karsılık verırse de notur kal..Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Ben de düğünümü çok detaylı ve özenerek yapmadım açıkçası bunlar geri gelecek şeyler değil boşuna düşünmeyin. Ailen neden enayi olsun hem mal alıp, mal satmiyorsunuz sonuçta neyin enayiligi?
Siz evlenirken öyle olmuş şimdi böyle yapacak birşey yok.
Geri kalanlar için siz de süslenin, siz de yaşam alanınızı güzelleştirin, illa tüm birikimi harcamaniza gerek yok bunun için.
[/QUOTEBen bu duygularla hareketle hayatımda değişiklik yapmanın dahi saçma olduğunu düşünüyorum... Yani ev eşya süs kendi isteğim ve ihtiyaçlarım doğrultusunda olmalı bir kıskançlık kıskacında değil.... Ben bu hislerden sıyrılıp yaşamıma eskisi gibi devam etmek istiyorum... Destek aradığım nokta burasıBen de düğünümü çok detaylı ve özenerek yapmadım açıkçası bunlar geri gelecek şeyler değil boşuna düşünmeyin. Ailen neden enayi olsun hem mal alıp, mal satmiyorsunuz sonuçta neyin enayiligi?
Siz evlenirken öyle olmuş şimdi böyle yapacak birşey yok.
Geri kalanlar için siz de süslenin, siz de yaşam alanınızı güzelleştirin, illa tüm birikimi harcamaniza gerek yok bunun için.
Çok teşekkür ederim... İlk kendime itiraf ettim sonra eşime itiraf ettim ama aşamıyorum bunun için profesyonel destek almayı bile düşünmeye başladımInsanın bunu buraya yazmadan önce kendine itiraf etmesi bile çok zordur. Bundan eminim.
Yazınızdan da akli başında hanimefendi biri olduğunuz belli
.
Aslında size önerim yok. Sadece dobraliginiz ve kaliteniz beni etkiledi. Bunu söylemek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?