Elti...

Rayihan

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
55
43
8
Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim

Ben de düğünümü çok detaylı ve özenerek yapmadım açıkçası bunlar geri gelecek şeyler değil boşuna düşünmeyin. Ailen neden enayi olsun hem mal alıp, mal satmiyorsunuz sonuçta neyin enayiligi?
Siz evlenirken öyle olmuş şimdi böyle yapacak birşey yok.
Geri kalanlar için siz de süslenin, siz de yaşam alanınızı güzelleştirin, illa tüm birikimi harcamaniza gerek yok bunun için.

Biz evlenirken de kendi ailem maddi manevi daha cok yardımcı oldu ama onları hiç enayi gibi görmedim çünkü imkanlar ve hassasiyetler farklı olabiliyor aileler arasında buna çok takılmayın derim. Eşinizin ailesi de sizinle ilk defa oğul evlendirme durumuyla karşılaştı şimdi daha tecrübeli ve hatalarının farkında olmaları da normal aslında. Herşeyin de farkındasınız zamanla içindeki bu kıskançlık hissi geçecektir.

Soyle dusun eltın kardesın ve bunları yasıyor. Yıne bunları kardesın ıcın düşünür müydün. Müslüman kendı ıcın ıstedıgını din kardeşi icinde istemezse asıl müslüman olur mu oyle düşün.. senın evlendıgın dugun şartları ıle bugun bır mı.. kendınızı yıprakmaktan bır adım oteye gıtmez bu kıskanclık bak ne guzel kendınıze ıtıraf etmıssınız ne guzel buda bır erdemdır belkı ınkar ederdınız basla sekıl anlatırdınız olayı bıze demek kı sızde dusunmek ıstemıyorsunuz bunları hep seytan vesvese verıyor. Sen kalbını temız tut ona bır abla gıbı gıt. Kotu karsılık verırse de notur kal..

Bunu herkes kendine itiraf edemez . Öncelikle sizi tebrik ediyorum . Güzel bir davranış bence bu eltinizi tanıdıkça ya fikirleriniz değişir ya da daha çok perçinlenir. Ama dediğiniz gibi bahsettiğiniz hiç birşeyde eltinizin suçu yok . + kayınvalideniz ve diğerleri de tecrübesizdi siz gelin olarak geldiğinizde .. şimdi onlarda ne yapmaları ya da yapmamaları gerektiğini biliyorlar . O yüzden size davrandıkları gibi davranmıyorlar .. ama boşverin , o bir kaç seneye sizinle aynı statüde olacak , siz de kıdem olarak yüksek olacaksınız keyfini sürün ❤

Son düzenleme:
Çok normal. Kıyas yapmayın. Kıyas herkesi üzer.. sizin değeriniz başka onun ki başka.. ilk gelinsen belki sende yol yordam bilinmiyordu. Koru tarafindan bakıp kendini üzme lütfen

bu nası bişey ya

sonuçta siz de bekar çocuksuz rahat süslü günlerinizi geçirdiniz

herkesin kendi dönemi var. yani dünyada milyonlarca çocuksuz süslü vs kadın var hepsini kıskanıcak mısınız?

kafanızı daha getirisi olan şeylere yorun derim hemcins kıskançlığını hiçbir zaman anlayamadım ya.

Insanın bunu buraya yazmadan önce kendine itiraf etmesi bile çok zordur. Bundan eminim.

Yazınızdan da akli başında hanimefendi biri olduğunuz belli
.
Aslında size önerim yok. Sadece dobraliginiz ve kaliteniz beni etkiledi. Bunu söylemek istedim.

Eltiniz, eltiniz olmasa yine de kıskanır mıydınız bunu düşünün.
Herkesin karakteri, eşiyle ilişkisi, aile hayatı farklı. O kişi sadece eşinizin kardeşiyle evlenmiş bir kadın; kendi kararları, kendi zevkleri olan... Sokaktaki herhangi birinden daha kıskanılası değil.

Böyle düşünün ve düşmanlık beslemeyin. Sonuçta ailesiniz ve her ikili ilişki farklı dinamikler üzerine kuruludur. Kayınvalidenizle yaşadığınız sorunlar onun suçu olmadığı gibi bir kadın olarak onun aynı sorunları yaşamamasından memnun olmanız gerekir.
Siz kendi evinizde, kendi hayatınıza odaklanın. Size bir kötülüğü yoksa normal ilişkinize devam edin.

size sunu soylemek istiyorum eskiler hep der ya bizim cocuklugumuz da gencligimizde bunlar boyle
seyler yoktu diye
peygamber efendimiz yuzyillar once yasamis
zat demiski; cocuklarinizi kendi yetistiginiz zamanda da degil kendi dogduklari zamana gore yetistiriniz
zaman herkes icin farkli ilerliyor sizin evlilik zamaniniz oyle denk gelmis bu sizin daha az degerli oldugunuzu gostermez ya da yeni gelen gelinin daha degerli..
sadece yeni o kadar:)
ve yazdiklarinizdan ne kadar akli basinda bir insan oldugunuz okunuyor zaten

Çok teşekkür ederim... İlk kendime itiraf ettim sonra eşime itiraf ettim ama aşamıyorum bunun için profesyonel destek almayı bile düşünmeye başladım

Madem evinizi süslemek, kendinizi süslemek istediğiniz birşey değil neden kiskaniyorsunuz ki? Misal ben normalde süslenmeyen ve süslenmek istemeyen biri olsam başkasını süsleniyor diye kiskanmazdim. Yani sahip olmayı istemediğim şeyleri hiç kiskanmadim, imrenmedim hayatimda, değişik geldi.

Eltinizi tanıdıkça belki bu düşüncelerden de arinirsiniz. Benim de 2 tane eltim var ve zamanı gelince bir tane daha eltim olucak sizinle aynı düşünceleri yaşamaktan korkuyorum aslında hepte dua ediyorum arkadaş gibi olabileceğim biri olsun diye o yüzden sizi çok iyi anliyorum ama Dediğiniz gibi sadece insan kendini yıpratıyor

Bu duygular çok çok çok normal. Kardeşler arasında bile olabiliyor. Ama ben bu tarz olaylara, herkesin kendi nasibi kendine en güzelidir, gözüyle bakıyorum. Sadece iyiye odaklanın. Dert edindiginize göre içiniz aslında kötü filan değil. Gayet insanı bir duygu yaşıyorsunuz. O zaman imkanlar öyleydi, o şekilde en güzeli olmuştur, şimdi imkanlar böyle ve bu şekilde en güzeli oldu diye düşünmek lazım.
Mutluluklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…