- 15 Kasım 2018
- 1.239
- 866
- 73
Doğrudur..... Benim sıkıntım aslında kayınvalidemin beni sevmediğini.... Beni istediği gelin profilinde görmediğini bildiğim için yaşadığım duygulardan sanırım... Görünürde hiçbir sıkıntımız kavgamız Vs yok... Ama bunu o kadar derinden hissettim ki... Eşimle tek sıkıntım annesinin istediği gelin olmamam oldu.. Oysa kayınvalidem beğenip beni evlilik yolunu başlatmıştı... Ama ben onlar için başka bir kişilik hayatını yaşayamam..... sanırım eltimin kayınvalidemden tam not alması korkutuyor beni. .Bekleyin.. Sıkıntısız sorunsuz evlilik ve aile yok. Eltiniz belki esinizin ailesiyle sorun yasayacak hic sevilmeyecek. Ya da esi aldatacak hic degeri olmayacak. Belki de evlat hasretiyle yanacak. Bunlari bilmiyorsunuz. Allah bu sıkıntıları eltinize vermesin tabiki bunlari sadece dort dörtlük bir hayat olmadigini gorun diye yazdim. Kiskanmanizi yadirgamiyorum olabilir biz kadınların fitratinda var onemli olan haset kotu niyet beslememek.
Zamana birakin kendi evliliginize esinize yasaminiza sukredeceksiniz. Bu sozumu unutmayin
Maşallah ne güzel darısı bize olsunBen küçük eltiyim. Kv eltime yaptığı birçok şeyi bana yapmadı. Ben bunalrın hepsini bikiyorum ama kv bilmiyorum sanıyor ve ödü kopuyor duyacağum diye :))) ama ben bir gün bile laf etmedim. Eltime asla kin beslemedim ki onun kısmetinde varmış dedim geçtim. Olay kb ilk oğluna elindekini yagdırmış 2. Ye de zaman var nasılsa ona da yaparım demiş ama zaman aleyhine işlemiş. benim düğünde eltimden 2 bilezik borç almışlar ve kb hala onu ödemedi birkaç kez istemelerine rağmen. Ama eltim de allah razı olsun hiçbir zaman bana yansıtmadı vay benim bilezikler senin düğüne gitti diye. Aramızda cok saygılı seviyeli ama bir o kadar da sevgi dolu ilişki vardır rabbim bozmasın. Çünkü o bana hep samimi bir şekilde ablalık yaptı. Kınamda düğünümde salonda kuaförde etrafımda dört döndü bir isteğin var mı diye. Ben de onun o iyiliğini asla karşışıksız bırakmadım. Demem o ki siz de abla gibi davranırsanız ve karşınızdaki de kadir kıymet bilecek biriyse bence bu yönden bakmak kendiniz adına daha iyi olacaktr.
Sizi sevmedigini nerden anliyorsunuz? Sozle dedigi birsey var mi?Doğrudur..... Benim sıkıntım aslında kayınvalidemin beni sevmediğini.... Beni istediği gelin profilinde görmediğini bildiğim için yaşadığım duygulardan sanırım... Görünürde hiçbir sıkıntımız kavgamız Vs yok... Ama bunu o kadar derinden hissettim ki... Eşimle tek sıkıntım annesinin istediği gelin olmamam oldu.. Oysa kayınvalidem beğenip beni evlilik yolunu başlatmıştı... Ama ben onlar için başka bir kişilik hayatını yaşayamam..... sanırım eltimin kayınvalidemden tam not alması korkutuyor beni. .
Çoook teşekkür ederim rahatlattın beni...Böyle hissetmeniz çok normal öncelikle kendinizi suçlamayın. Sizin yer ettiğiniz bı ortama sizden daha genç biri geldiğinde normal olarak kiskanirsiniz. İnsan o evde kazandığı saygınlığını yani tahtının sarsilacagini düşünür. Yeni olanın daha çok sevileceğini zanneder. Ama şöyle düşün o da seninle eşit duruma gelecek bı sure sonra. Yani başta senin de çocuğun yoktu rahattin o konuda ama sonra çocuğun oldu. Bı sure sonra onunda çocuğu olacak o da senle aynı yollardan geçecek. O da evliliğin sıkıntılarını yaşayacak. Emin ol kimseye güzellikler altın tepside sunulmuyor sadece biz diger hayatlara dışardan baktığımızda öyle zannediyoruz . Şu an yeni olduğu için bunları hissetmeniz normal ama kayinvalidelerin gözünde emin ol her zaman ilk gelinleri bambaşka olur. Onu kendi kızları gibi görürler. Küçükleri gelin olarak görürler çevremde çok gördüm böyle. Bu konuyu çok düşünüp de eltine karşı kendini kurma zamanla zaten bu kiskancliklari asacaksin merak etme. Kendini de boşa suçlama emin ol kim ne derse desin bu kıskançlığı eltisi olan her kadın yaşıyor istisnasız nett.
O duayı ben de ettim... Ve öyle oldu... Başka şeylerin yüküne bana taktıkları takıyı ona takamadılar.... Taktıkları bileziğin Birini de düğün eşya masraflarını kayınbabamlar karşıladığı halde extra harcamalara bozdurdular... Reelde kıskanılacak birşey yok ama bu duygu bir şekilde yol bulup çıkıyor ortayaHenuz eltim yok. Esimle nisanliyken bazi maddi konulardan kavga ettik. Bana kotu sozle soyledi. O zaman artik dua mi dersiniz beddua mi Allah size oyle bir gelin getirsinki her istedigi olsun sömürsün sizi dedim. Cunku ben herseyin fiyatini ince eleyip sık dokurken beni musriflikle sucladilar.
Hâla da aynı dusuncedeyim. Sonucta aramizda zaman farki olacak benim esyalarim suan bile yiprandi 4.5 senede. O degilde ben bile yaş aldım. Bunlar cok normal. Kiskanmak kotu bir duygudur kendini kanitlamaktan ziyade karsi tarafi kucuk dusurmek istersin. Sizinki daha çok özenmek. Bu çok normal. Bende şuan maddi manevi zor durumlardayim ve arkadaslarima bile ozeniyorum. Ama onlarin kotulugu icin istemem, kendiminde olsaydi derim mesela.
Sadece takı konusunda çok hassasım. Eğer o konuda denileni yapmazlarsa çıngar çıkarırım.
Cunku beni istemeye geldiklerinde ,esime ait dugun takilarinin yarısını alcaz dediler fakat 75 altindan 1 altin verildi o da esimin uzerindeydi ve babamin taktiginin yerine gecti. Para takisi zaten o gece gidilen yemege, balayina harcandi diyebilirim.
Simdiden kv yol yapiyor eltine fazla bilezik yaparsak sanada yaparız. Neden fazla yapiyosun demem ben şuan alacagima bakarm :)) ama dedigim gibi altin takisi mevzusunda cok hassasim.
Ben küçük eltiyim. Kv eltime yaptığı birçok şeyi bana yapmadı. Ben bunalrın hepsini bikiyorum ama kv bilmiyorum sanıyor ve ödü kopuyor duyacağum diye :))) ama ben bir gün bile laf etmedim. Eltime asla kin beslemedim ki onun kısmetinde varmış dedim geçtim. Olay kb ilk oğluna elindekini yagdırmış 2. Ye de zaman var nasılsa ona da yaparım demiş ama zaman aleyhine işlemiş. benim düğünde eltimden 2 bilezik borç almışlar ve kb hala onu ödemedi birkaç kez istemelerine rağmen. Ama eltim de allah razı olsun hiçbir zaman bana yansıtmadı vay benim bilezikler senin düğüne gitti diye. Aramızda cok saygılı seviyeli ama bir o kadar da sevgi dolu ilişki vardır rabbim bozmasın. Çünkü o bana hep samimi bir şekilde ablalık yaptı. Kınamda düğünümde salonda kuaförde etrafımda dört döndü bir isteğin var mı diye. Ben de onun o iyiliğini asla karşışıksız bırakmadım. Demem o ki siz de abla gibi davranırsanız ve karşınızdaki de kadir kıymet bilecek biriyse bence bu yönden bakmak kendiniz adına daha iyi olacaktr.
Amin inş. Ama buna şunu da ekleyim. Eşimin kuzeni bizden 6 ay sonra evlendi ve benim kv yazlıkta kendi eltileri ile altlı ğstlü oturuyor. Yani bu kuzeni yazın hergün görüyoruz. Ben çalışıyorum hatta avukatım ama benden dünya iş beklenir. Bu kız ev hanımı ama işe elini sürmez ama el üstünde tutulur ve ben de bu kızı kıskanıyorum. Aslında kızı değil kıza yapışan muameleyi. Çünkü ben ondan maddi manevi çok daha üst seviyedeyim bunu cok iyi biliyorum ama kıza pransesmişçesine davranmalarına gıcık oluyorum. Beraber bi misafirliğe gittiğinizde bile kız baş köseye gecer ayak ayak üstğna atar oturur çayını doldurmaya dahi kalkmaz. Bu benim yapıma terstir mesela ben hep büyüjlerim oldupu için genelde sandaleyye oturur servise falan yardım ederim. Bu benm yapım o onun yapısı ama herşeye rağmen el üsütnde turulan o olunca deli oluyorumMaşallah ne güzel darısı bize olsun
Aklında bir gelin profili var yıllarca itina ile biriktirdiği.... Daha çok iş, iltifat, pofpoflama üçgeninde... Ben de mizacen hissetmediğini söyleyemeyen... Miş gibi yapamayan biriyim.. Iş konusunda Elbette acemilik ve öğrenci iken evlenmenin adapte sıkıntısı var... Daha açığı günlük çamaşır suyu ile evi silen kayınvalidenin dağınık geliniyim... Bir aylık evli iken Baban gelince ayağa kalkmadın kavgası ve ben kayınvalideme... Diye başlayan filanın gelini... ile biten birçok kıyas Cümleleri.... tam bir kuşak ve kültür çatışmasıSizi sevmedigini nerden anliyorsunuz? Sozle dedigi birsey var mi?
Benimde kv kp bastan istekli idi. Nişandan sonra esimle de aramiz cok bozulmustu nişan sureci berbatti, o zaman biraz istenmedigimi anladim. Ama seviyordum esimden ayrilmadim. Evlendikten baya bir sure sonra annem anlatti. Kp bir tanidigin yaninda oglana ayril dedik ama birakmadi demiş. Şimdiler de de bazi hareketlerinden istenmeden geldigimi dusunuyorum
Ay alırsa alsın tam not kvalide kim ki? Nobel ödülümü veriyor? Kimseye yaranmaya lüzum yok bence.Doğrudur..... Benim sıkıntım aslında kayınvalidemin beni sevmediğini.... Beni istediği gelin profilinde görmediğini bildiğim için yaşadığım duygulardan sanırım... Görünürde hiçbir sıkıntımız kavgamız Vs yok... Ama bunu o kadar derinden hissettim ki... Eşimle tek sıkıntım annesinin istediği gelin olmamam oldu.. Oysa kayınvalidem beğenip beni evlilik yolunu başlatmıştı... Ama ben onlar için başka bir kişilik hayatını yaşayamam..... sanırım eltimin kayınvalidemden tam not alması korkutuyor beni. .
Işte bu insanların ederi kadar değilde egosu kadar ağırlanması çok Sinir bozucuAmin inş. Ama buna şunu da ekleyim. Eşimin kuzeni bizden 6 ay sonra evlendi ve benim kv yazlıkta kendi eltileri ile altlı ğstlü oturuyor. Yani bu kuzeni yazın hergün görüyoruz. Ben çalışıyorum hatta avukatım ama benden dünya iş beklenir. Bu kız ev hanımı ama işe elini sürmez ama el üstünde tutulur ve ben de bu kızı kıskanıyorum. Aslında kızı değil kıza yapışan muameleyi. Çünkü ben ondan maddi manevi çok daha üst seviyedeyim bunu cok iyi biliyorum ama kıza pransesmişçesine davranmalarına gıcık oluyorum. Beraber bi misafirliğe gittiğinizde bile kız baş köseye gecer ayak ayak üstğna atar oturur çayını doldurmaya dahi kalkmaz. Bu benim yapıma terstir mesela ben hep büyüjlerim oldupu için genelde sandaleyye oturur servise falan yardım ederim. Bu benm yapım o onun yapısı ama herşeye rağmen el üsütnde turulan o olunca deli oluyorum
Çok haklısın...Ay alırsa alsın tam not kvalide kim ki? Nobel ödülümü veriyor? Kimseye yaranmaya lüzum yok bence.
Senin evlendigin zaman ile onun evlendigi zaman bir degil gozunun kalmasi normal elbette bisey diyemedim ama tek verecegim fikir ona buyukluk yapma butun yuku ustune alirsin buyukler açısından yani.. buda seni dahada yorar kayinvalidenin birazda ona sarmasina musade et sen simdi biraz geri cekil ki oda senin gectigin yollardan gecip ogrensinBen büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
keşke eşinize itiraf etmeseydiniz ne gerek var ki. yarın öbür gün siz bu kıskanma duygusunu aşarsınız ama eşiniz elinize söylediğiniz en ufak lafı bile buna yontar. ben insanın bazı kusurlarını ve defolarını eşine bile göstermemesi taraftarıyım. konunuza dönecek olursak; hissettiğiniz şeyler çok insani. esas mesele siz hayatınızda bazı heyecanları (bekarlık, ilişkinin ilk dönem heyecanları, çocuksuz olmak) bitirdiğiniz bir döneme girmişsiniz ve doğal olarak insan eski halini özler. elinizde kıskandığınız şey aslında kendi geçip gitmiş zamanınız. bu ara vaktinizi eşiniz çocuğunuz hobileriniz gibi sevdiğiniz şeylerle fazla doldurun, mümkünse hobi gibi bir şey üretmeye ya da spor gibi yeni bir şeye ilginizi ve bedensel enerjinizi verin. kafa ve vücut yorulunca bu tip tüketici hisler de buharlaşıp yok oluyorÇok teşekkür ederim... İlk kendime itiraf ettim sonra eşime itiraf ettim ama aşamıyorum bunun için profesyonel destek almayı bile düşünmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?