Elti

arada bazı şeyler hissetsemde kardeşim o benim lafını duyduktan sonra ağzından feriştahı gelse bozulmaz. yan yana görümce ve eltimle kankayız. ama telefonda falan görüşmeyiz etmeyiz. oda benden kaynaklı sanırım. soğukum. saygı mesafe iyi.

Sizin buna sinirlenmeniz garip degil mi?
Eşlerinizin babasi sultan olmadigina göre en buyuk evlat tahta geçmeyecek herhalde.

Size 8 senelik bir numaralı ilk gelin deseler ne kazaniyorsunuz? Ne gibi bir ayricalik var? Cidden merak ettigimden soruyorum. Bazi ailelerde ödül mü var bir numarali geline?

bana da kına ayakkabısı alınmadı. eltiminkini giydim. hatırladığım iyi oldu.

Benim daha eltim yok ama bekar kaynım var, gelecekte olacak :) annem de kb de eltilerden çekmişler, o yüzden bende öyle olmaz umut ediyorum. İyi olursak ne güzel, ama anlaşamadığım biri olursa zaten takmam. Her kesin kendi evi kendi ailesi. Ben ona karışmam tabi ki, o da karışmak isterse, cevabını alır oturur. Kaynım da zaten kimseye karışmayan biri, eşinin de öyle olacağını düşünüyorum.

kv artık yılların tecrübeleriyle alttan işleri yürütüp üstten kendilerini kusursuz göstermeyi nasıl başarıyorlar bilemiyorum
ben baska bir sehirden gelin gelmistim. daha gelin geldigim gun kv benimle tartisti. annemlerle olan bir meseleden dolayi. yani annemi arayip soylemek yerine bana bagirmisti telefonda. gelin geldigim gun ful agladim ama ful. gercekten hayatimin en b.ktan gunuydu. esime soyledigimde yok annem iyi niyetlidir yok annem iyi niyetinden demistir de bilmem ne. bi de annesi aradiginda yanimdaydi esim. ne zaman bisey olsa annesi hep iyi niyetlidir. asla annesine yansitmaz. ben cildiririm kendi capimda. annesi beni surekli eltiyle kiyaslar soylerim bunu. iyi niyetlidir ana kralice. o kadar kusursuz goruyor ki. hata yapmaz o yanlis yapmaz. alttan alta laf sokar bana ama dedigniz gibi kusursuz

Valla canım bazen o kadar iyi niyetle davranmadıklarını belli ediyorlarki insan dediğin gibi çıldırıyor. Birde eş öyle yapınca kendinle çelişiyor insan benmi abartıyorum benmi yalnış görüyorum diye. Ama bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum. Eşine karşı bence herzaman iyi yaklaş, sana daha çok yakınlaşsın. Kv ne saygıda kusur etme tabi. Kimseyi sevmek zorunda değiliz ama hayatımızdan çıkaramadığımız kişilere mecbur saygı duymak zorunda kalıyoruz.

ben genelde esime iyi yaklasiyorum, annesigil ne zaman cagirsa gideriz hic ikiletmeyiz. "musait degiliz" cumlesi lugatimizda yoktur. itiraz etmem ben de. olumlu dusuncelerimi de soylerim. ama kv ile karsi karsiya geldigimde icten olamiyorum gercekten sevemedim. belki evlendigim gun yaptigi seyleri affedemiyorum. tabi bir de eltimle kiyasliyor hep. boyle olacagini bilseydim evlenmezdim esimle. ailemden km lerce uzaktayim goremiyorum onlari. kimse icin degmez. cogu zaman pisman oluyorum. sonra da esimin iyi yonlerine odaklanmaya calisiyorum.

Canım sakın öyle düşünme kimse için, kendi çekirdek ailene odaklan bir yuva kurmuşsun eşinle aran iyise duvarların dışında kim varsa umrunda olmasın. Aileden uzak kalmak çok zor ben aynı ilçede olduğum halde bende çok sıkıntılı hissettiğim zamanlar oldu bu konuda seni anlayabiliyorum ama ailende senin yuvanda mutlu olmanı istiyor senin mutluluğun onları daha çok mutlu ediyor emin ol. Ben bunu düşüne düşüne kendimi alıştırdım. Kv yaptıkları evet üzücü ama mesafeni koy, eşinede uygun bi dille anlatmaya çalış senin annen şöyle yapıyo böyle yapıyo diye değil. Yeri geldiğinde annem bana bu şekilde davrandı biliyorum kötü niyeti yoktur ama ben öyle düşünmüyorum çok üzüldüm aslında öyle değil gibisinden nedenleriyle sebepleriyle anlatmaya çalış canım evinde mutlu olmaya çalış kendi çekirdek ailene odaklan kimseye sakın bakma, bi yuvayı kurmak çok zor ne emeklerle kuruluyor bilirsin

eşinede evde mutlu bir ortam yaratki oda evine sana daha çok yönelsin

cok haklisiniz kimse icin oyle dusunmemek gerekir. evimde de mutlu olmaya calisiyorum. aslinda canimi çok sıkacak bi durum yok ama ailemden uzak olmak cok yipratiyor. cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin ❤

cok haklisiniz kimse icin oyle dusunmemek gerekir. evimde de mutlu olmaya calisiyorum. aslinda canimi çok sıkacak bi durum yok ama ailemden uzak olmak cok yipratiyor. cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin ❤
Haklısınız zor alışılıyor aileden uzak olmaya ama yeni bir aile kurdun sende ona yönelmeye çalış kendine oyalancak bişeyler bul düşünmemeye çalış

Siz başka bir açıdan bakmışsınız olaya. Saygı duyuyorum. Lakin konu 'elti'. Bende paragrafımın sonunda 'iyi elti' ve 'kötü elti' konusunu örneklediğimi belirtmiştim. Bu konuyu kafama taktığımı ya da birinci gelin olmamla bir ödül beklentisinde olduğumu söylemedim. Eltimin böyle bir mikser girişiminde olduğunu ama benim birincilikle sonunculukla ilgilenmediğimi söyledim. Umarım bu defa anlatabilmişimdir. Sevgiler.

Aynı eltim işte o da ben aileye girmeden önce öyleymiş benden sonra canım ailem beni çok severler ben ilk ve en büyük gelinim havalarında hem söz hem sosyal ortamlarda

kv bide bana hep şey der , hoşuna gitmeyen bişey oldu mu söyle anne bu sözün davranışın zoruma gitti de konuşalım çözelim ,hiç yalnız kalmadık ki hiç ama zoruma giden bişeyi de telefonda car car anlatmak hiç tarzım değil kavga eder gibi , ama evlendikten sonra illa başbaşa kalıcaz gücüme giden şeyleri vakti zamanında öğrenicek he düzeltebilcek mi hayır sonuçta zamanı geri alamaz ama herkes herşeyi öğrenir zamanla

Aynı eltim işte o da ben aileye girmeden önce öyleymiş benden sonra canım ailem beni çok severler ben ilk ve en büyük gelinim havalarında hem söz hem sosyal ortamlarda
ne oluyor ki buyuk gelin olunca? bence kucuk gelin olmak daha tatli.:) madem bu havalardalar hic yarismamak en guzeli. o hep paylasir ben evlendikten beri (7 ay oldu) paylasmadim bir kere bile. hatta bi keresinde ben paylasmayi, ozel hayatimi, evimi sosyal hayatimi reklam yapmaktan hoslanmam. paylasmak benim tarzim degil demistim kendilerine. aval aval bakmisti sadece. instagramda hikaye paylasir hic bakmam. anca foto paylasiyor delirmis gibi:) gorumcemlerle yasaklardan dolayi kac aydir gorusmuyor ama sanki beraber vakit geciriyormus gibi foto paylasiyor. ama sukur ki gorumcemler onun ne kadar dengesiz oldugunu biliyorlar. hatta "delidir ne yapsa yeridir" gozuyle bakiyorlarmis

bence yine iyi dusunuyor kv niz. keske bana da boyle acik kapi biraksa da ben de soylesem kiyaslamasindan rahatsiz oldugumu. ben bunu soyleyince tartisacak gibi bir his var ben de.

İşte hayatta bir başarısı yok ilk gelin büyük gelin olmayı birilerinden üstünlük olarak görüyor , ben başta bayılmıştım ya çok sevmiştim kendisini ve çok iyi anlaşcaz diye sevinmiştim tanıdıkça ne kadar boş fesat bir insan olduğunu anladım, pandemi de bile ben suçlu duruma düştüm doğru olanı yapıyorum diye onlar 70-80 yaşlarında büyükleri olmalarına rağmen aldırmadan görüşüyorlar çay kahveler pasta börekler ben gitmiyorum doğru olanı yapıyorum diye kv bana laf söylüyor aman kızım sende çok abartıyosun diye ve nişanlımda bende corona geçirdik 2 hafta boyunca gece gündüz gözyaşı döktü o zamanlar şimdi umrunda değil eltininde işine geliyor sürekli paylaşımlar dediğin gibi ,whatsapptan da herkes yazıyo kıskanmış olmiyim diye yazarım cevap vermezler, kv bişey paylaşır ertesi gün telefonda konuşuruz ee fotoğraf attım hiç bişey yazmadın der , dipdibe fotoğraf çekilip sosyal mesafeye uyuyoruz diye yazarlar dalga geçerler öyle işte

bence yine iyi dusunuyor kv niz. keske bana da boyle acik kapi biraksa da ben de soylesem kiyaslamasindan rahatsiz oldugumu. ben bunu soyleyince tartisacak gibi bir his var ben de.
aman o lafın gelişi ben ona birşey söylesem var ya eltimden tut teyzelere nişanlıma kadar anlatır , yüzünü asar pelin bana şundan gücenmiş diye pelin kıskanıyo diye adımı çıkarır, o yüzden her lafın zamanı var bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…