Eltiden dost olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi poeme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

poeme

Ziyaretçi
yeni elti olmuş biri olarak tecrübelilere sormak istiyorum
eltiden dost olur mu

annanem herzaman derki kuma gemisi yürümüşde elti gemisi yürümezmiş gerçektende böyle ailemden de biliyorum yengem yıllarca annemi kıskanmış bir tartışmamız oldu 6 senedir ne görüşüyoruz nede yüzünü gördüğümüz var hep bi çekememezlik oluyo mesefali olmakta yarar var

valla annemle yengemde oyleydi ama simdi iyiler .... ya hem oyle dost olmaya ne gerek var ki arani iyi tut ne etliye nede sutluye karis. sonucta dost cok farkli bisi. normal ark ol :)))

Önyargı ile yaklaşmayın.Tanımaya çalışın,çok içli-dışlı olmayın,samimiyetiniz dozunda olsun,o zaman her şey çok güzel olur.yerimseniben

eltiden dost olur neden olmasın ? tamamen size bağlı sıfatın önemi yok kişinin kendisi önemli..

Annem ve büyük eltisi çok iyi dosttur.
Evleri de çok yakın,haftanın en azından 3,4 günü beraber vakit geçirirler.olumunekankayizsmile
Sıkıntılarını,mutluluklarını paylaşırlar..
Demek ki olabiliyormuş..:lepi:

valla annemle yengemde oyleydi ama simdi iyiler .... ya hem oyle dost olmaya ne gerek var ki arani iyi tut ne etliye nede sutluye karis. sonucta dost cok farkli bisi. normal ark ol :)))

aynen katılıyorum .. iyi geçin ama sırrını söyleme arkanı dayama .. yüzüne gülüp arkandan farklı olabilir.. çünkü illa ki kıskançlık oluyo yani.. bence işini sağlama al dost olma , ama arkadaş olabilirsin tabii neden olmasın iyi bir insansa .. boshayallersmile

Dost olabilmek için yabancı olmak mı lazım. Tabiki olur. Örnek ben. Hiç bir problem yaşamadık. Önemli olan karşılıklı anlayıştır.

olaya elti gözüyle bakma bence eğer ki dost olmaya layık birisiyse bu sıfatları taşıyorsa dost olunur neden olmasın

olur tabi niye olmasın kardeş gibiyiz biz yeterki baştan önyargı olmasın

eltisine göre değişir :umursamaz:
bende çok iyi olmak isterdim ama karşı taraf her zaman öle olmuyo mesafeyi korumak lazım:1ninca:

elti isi biraz garip bi durum,insanlar oncelikle eltiden once arkadas gibi gormesi lazim,mesela benim burdaki eltimle dostlugum asla olmaz devamli atisma halindeyiz tatli tatli kimse altta kalmaz,sinirden cildirtana kadar elinden geleni yapar ama bu eltim 55 yasinda kaynana ayagina istee,diger eltime bakarsam onla hic bi sorunum yok herseyimi bilir ama uzaktayiz yakin olsak bilmiyorum,,dost olmak icin birbirini iyi tanimak lazim,egolarindan siyrilmis olmasi lazim buyuk eltilerin,ona yapilmadi bana yapildi fikrini atmasi lazim,,bence zorr

Bu öyle bi soru olmuş ki.. Ayşelerden iyi dosst olur mu? fatmalardan dost olur mu gibi...
Yani bi kişinin dost olabilmesi için elti görümce kaynana yenge uzen olmanın dıında -başka özellikleri olmalı...
Alçakgönüllü olmalı, kıskanç olmamalı, iyi niyetli olmalı, dürüst olmalı açısözlü olmalı..
Bu özellikler varsa herkes dost olabilir...

istisnalar var ama benimkiyle asla dost olunmaz aklinialirimsmile

bende dost olmayı çok isterdim ama olmadı
çok kıskanç bir eltiye sahibim
1.5 yıl oluyo evleneli ben aileerden 1000km uzaktayım
evime geldi ve eşyalarımı kıskandı kavga çıkardı herkese çattı memlekete gidince
sonra ne aradı ne sordu
tabi bende
sen dost olabilirmisinn...
neden olmasın
bir dene iyi ol
baktın olmuyo üzülen sen oluyorsun boşverrrrr gitsinnn........

Böyle durumlarda sıfata önem verilip yaklaşımda bulunuldumu o ilişki hep öyle gidiyor.. aslında anlaşamıcak ne var sonuçta insan.. maalesef bizim toplumumuzda bu sifatlar çok değişik kabul görüyor.. tersini ne kadar düşünmek istesemde sorunlar çıkabiliyor..

Böyle durumlarda sıfata önem verilip yaklaşımda bulunuldumu o ilişki hep öyle gidiyor.. aslında anlaşamıcak ne var sonuçta insan.. maalesef bizim toplumumuzda bu sifatlar çok değişik kabul görüyor.. tersini ne kadar düşünmek istesemde sorunlar çıkabiliyor..

Bu nasil bir soru yahu? Bir insanin "elti" olmasi, onun karakterini mi degistiriyor? Benim annemle eltisi yillardir kardes gibiler, cok samimiler. Eltisi benim amcamin karisi olur aslinda ama sanki kendisi benim teyzemmis de, amcam da enistemmis gibi gelir bana hatta.

olur tabiki neden olmasın
benim en büyük dostlarım
kayınvalide
eltim
görümcemdir
tabi kişiden kişiye değişir
ama eskiden kalma mantıkla yaklaşırsan anlaşamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…