Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...
Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...
allah tum bu kotu kaynanalarında eltılerınde belasını versın ınsallah ya nıye bole beterler anlamıyrm ya allahım hıdayet nasıp etsın bızlerede sabır((
canım eltin ne diye öyle davranacak .iki sebebi var
1 eltin seni kıskanıyor
2 kaynanan eltini sana karşı doldurmuş.(birlikte olup ona karşı cephe almayasınız diye:))
bende ilk gelinim.eltim daha nişanlı.ona ve ailesine başka bana başka.
sen kötülük olmasın diye fedakarlıklarda bulunuyosun diğeri burnundan kıl aldırmıyo hiç bi işe elini sürmüyove o iyi gelin sen kötü gelin ....eltini örnek alman gerek bence kimseye yaranamıyosun sende cek kendını gerıye dogru bırde öyle dene bakalım
Öncelikle seni çok iyi anlıyorum canım.
Ben evli değilim. Ama ben iklokula başlayana kadar annemler babaannemden ayrı evdelerdi.
Daha sonra maddiyat girdi araya. Babaannemin yanına tasındık. yanına derken kapılar aynıydı sadece.
Yengem yani amcamın eşi çok kötü ve düzembaz bir kadın olduğu halde hep annemden daha fazla ilgi gördü.
Kimse onun yaptığı rezilliklerini görmek istemedi.
Varsa yoksa annem köle oldu onlara.
Babannemin bütün çocuklarını annem büyütmüş ama gel gör ki hiçbiri tanımıyor annemi hatta kıskançlığından bi acayip oldular.
Annem donlarına varana kadar yıkarmış. ama yarananamadı işte.
sorsan öteki gelin melake annem kötü.
iyilik yaramıyo nedense.
derken..
tasındık o evden.
şimdi rahatız allaha şükür.
o yengemin de ne mal olduğunu öğrendiler. ama hala el üstünde anlam veremiyorum.
insanlara neden böylesi yaranıyor bilmiyorum.
boşverdik biz annemin ahıda yerini buldu zaten.
babaannem senin kıymetini bilememişim diyor.
eeee etme bulma dünyası....
sen hiiiiç yorma kafanı bırak kendi hallerine inan bana sen yaranmaya çalışayım derken kötü olursun.
şımarık elti d layığını bulur er geç
gayet açık canım
kayınbabanı sana karşı dolduran ve bişey yapmamış gibi durabilen
oskarlık oyuncu kayınvaliden yeni gelin eltiyide sana karsı doldurmuş
aslından sen sevmeyen tek kişi kaynanan canım
biliyorum can sıkıcı ama onları kendi hallerinde bırak
er yada geç herkes kimin iyi kimin kötü olduğunu anlayacaktır
bence çook fazla fedakarlıklarda bulunmuşsun
biraz kendini düşünmenin zamanı gelmiş
eltini örnek al derim bende
sana misafir gelince onlarıda çağırmak zorunda değilsin
yada eltinin annesi gelince seni de çağırmak zorunda değil
bunda gücenilecek bişey yok
sende öyle davran
sinir bozucu bi durum..
ama kafanı bunlara yorarsan ne cocuğunla ne eşinle kaliteli zaman gecirirsin, boşwerrrrr bunlar cicim ayları, sen enerjini bunlara harcama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?