Eltim hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var

terrakota

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
4.606
7
0
İstanbul
Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;

benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..

kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.

şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?

şu an sağlıklı düşünemiyorum...

teşekkür ederim şimdiden...

Son düzenleme:
canım eltin ne diye öyle davranacak .iki sebebi var
1 eltin seni kıskanıyor
2 kaynanan eltini sana karşı doldurmuş.(birlikte olup ona karşı cephe almayasınız diye:))
bende ilk gelinim.eltim daha nişanlı.ona ve ailesine başka bana başka.

sen kötülük olmasın diye fedakarlıklarda bulunuyosun diğeri burnundan kıl aldırmıyo hiç bi işe elini sürmüyove o iyi gelin sen kötü gelin ....eltini örnek alman gerek bence kimseye yaranamıyosun sende cek kendını gerıye dogru bırde öyle dene bakalım

Öncelikle seni çok iyi anlıyorum canım.
Ben evli değilim. Ama ben iklokula başlayana kadar annemler babaannemden ayrı evdelerdi.
Daha sonra maddiyat girdi araya. Babaannemin yanına tasındık. yanına derken kapılar aynıydı sadece.
Yengem yani amcamın eşi çok kötü ve düzembaz bir kadın olduğu halde hep annemden daha fazla ilgi gördü.
Kimse onun yaptığı rezilliklerini görmek istemedi.
Varsa yoksa annem köle oldu onlara.
Babannemin bütün çocuklarını annem büyütmüş ama gel gör ki hiçbiri tanımıyor annemi hatta kıskançlığından bi acayip oldular.
Annem donlarına varana kadar yıkarmış. ama yarananamadı işte.
sorsan öteki gelin melake annem kötü.
iyilik yaramıyo nedense.
derken..
tasındık o evden.
şimdi rahatız allaha şükür.
o yengemin de ne mal olduğunu öğrendiler. ama hala el üstünde anlam veremiyorum.
insanlara neden böylesi yaranıyor bilmiyorum.
boşverdik biz annemin ahıda yerini buldu zaten.
babaannem senin kıymetini bilememişim diyor.
eeee etme bulma dünyası....

sen hiiiiç yorma kafanı bırak kendi hallerine inan bana sen yaranmaya çalışayım derken kötü olursun.
şımarık elti d layığını bulur er geç

gayet açık canım
kayınbabanı sana karşı dolduran ve bişey yapmamış gibi durabilen
oskarlık oyuncu kayınvaliden yeni gelin eltiyide sana karsı doldurmuş
aslından sen sevmeyen tek kişi kaynanan canım
biliyorum can sıkıcı ama onları kendi hallerinde bırak
er yada geç herkes kimin iyi kimin kötü olduğunu anlayacaktır

bence çook fazla fedakarlıklarda bulunmuşsun
biraz kendini düşünmenin zamanı gelmiş
eltini örnek al derim bende
sana misafir gelince onlarıda çağırmak zorunda değilsin
yada eltinin annesi gelince seni de çağırmak zorunda değil
bunda gücenilecek bişey yok
sende öyle davran

Reactions: anu
sinir bozucu bi durum..
ama kafanı bunlara yorarsan ne cocuğunla ne eşinle kaliteli zaman gecirirsin, boşwerrrrr bunlar cicim ayları, sen enerjini bunlara harcama..

Boşver canım ne kadar kafa yorsanda insanları çözemezsin. Buna benzer olayları eltimle bende yaşadım. hatta konu bile açtım burada ve ne yaptım biliyormusun bende mesafe koydum. Artık eltim hakkında bir başkasına bile soru sormuyorum. Kıskançlık söz konusuysa bunun için birşey yapamazsın eğer kaynananın dolduruşuna geliyorsa, bunca zamanda seni az çok tanımış olmalı yani dolduruşa gelmeyecek, bundan sonra sende çağırma, görüştüğün zamanda samimi olma. Bu zamanda iyiliğin karşılığı yok canım maalesef.

allah tum bu kotu kaynanalarında eltılerınde belasını versın ınsallah ya nıye bole beterler anlamıyrm ya allahım hıdayet nasıp etsın bızlerede sabır ((

allah tum bu kotu kaynanalarında eltılerınde belasını versın ınsallah ya nıye bole beterler anlamıyrm ya allahım hıdayet nasıp etsın bızlerede sabır ((

öyle söyleme ya yarın öbürgun bizde kaynana görümce olucaz ne cıkar karsımıza bılmıyoruz ...bizede böyle beddua eden cıkarsa üzülürüz biz iyi olalım varsın karsıdakı kötu olsun allaha havale etmk gerek

evet doğru söylüyorsun ikisinden biri....
başka bir açıklaması olamaz...
eğer kıskanıyorsa onun adına üzüldüm.
kaynanam doldurdu ise ikisiniz adına üzüldüm...

evet amacım da bu idi;
Bazı arkadaşlar eltimle çok samimi olmak istediğimi düşünüyor.
Ben samimiyetten ziyede olması gerektiği gibi yani saygı çerçevesinde ve bir arada olmanın getirdiği şekilde ilişkimiz olsun isterim,yoksa benimde zırt pırt görüşmek gibi bir derdim yok,sadece o yeni gelin olduğu için kendini yanlız hissetmesin diye sıcak davranmak istedim o kadar...

bencede kayınvalidenin politikası gibi geldi.
beraber olup ona karşı cephe almayın diye aranıza fitne sokmuş olabilir. bence bir gün y akahveye git ya çağır ve konuş
bakalım ne çıkacak kendini yıpratma boşuna konuş bakalım ne dicek.

yaranmaya çalışmak değil benimkisi;
içten gelen davranışlar ama kıymet görmediğimi anladım
teşekkürkler

eğer kayınvalidem böyle bir oyun oynuyorsa tek bir şey diyebilirim;
Allah gönlüne göre versin...

haklısın...ne diyim...zorunluluk yok tabi...
sadece fazla ince düşünüyorum,düşünmemem gerek.

teşekkürler...

bende küçük eltiyim.
tanıştığımızdan beri kaynanam eltimi hep kötüledi.
kıskanıyor seni,eşyalarını,perdelerini.
amann kızım uzak dur derdini ona anlatma.
sonra sana karşı kullanır.
hakkında şöyle dedi böyle dedi..gibi birsürü şey..
sonradan öğrendim hakkımda söyledi dediği şeyleri bu gidip ona anlatıyormuş.
6 sene uyudum,yeni uyandım.
bence bu mesafe kaynananın eseri.
yoksa canayakın güleryüzlü bir insana uzak durmamaz insan,eşek değilse.

Canım,bir insan eğer birinden özellikle uzak durmaya çalışıyorsa
büyük ihtimalle bir doldurulma olayına maruz kalmıştır..
eltinle birbirinizi kayınvalidenin dolduruşları yüzünden tanıma fırsatınız bile olmamış..

benim sana tavsiyem ancak şu olabilir,hiç kimseyi çağırmadan sadece eltinizle bir sohbet ortamı yaratın,onunla dertleşme yoluna gidin ve arkadaş olmaya çalışın..
siz nekadar ona gülücüklerde atsanız insanlara bu sunii gelebilir..
ancak tatlı bir sohbet ortamında kendinizi ifade edersiniz..

eltinle aran iyi olursa belki enazından sorunun bir tanesini çözersiniz..
kayınvalide sorununun çözümü içinde kendinizi ağırdan satmanızı öneririm..
nebumünasebet gidip temizliğini yapıyorsunuz?
hastaysa yerinden kalamıyorsa başka tabi..
kusura bakmayın ama çoğumuzda bu hizmetçi ruhu doğuştan var..

ben kayınvalidem sapasağlamken sadece sofrayı toplamasına ve bulaşığına yardım ederim..
birde çay servis ederim okaadarda gelinliğimiz olsun..temizlik falan hemde çocuğunla..
yapma böyle şeyler tamam mı tatlım?demek ki sen yaptıkça kadına yaranamıyosun,yapmada gör bakalım...belki sana olan tavrı değişir..

bende ilk gelinim 1 tane kaynım var bekar
bu tarz konuları o kadar çok duydumki kendimi şimdiden hazırlıyorum :))
kaynım evlenirse onun karısına bana göstermedikleri sevgiyi ilgiyi gösterecekler diye
nedense hep böyle oluyor sanırım ilk gelin çok sıkıntı çekiyor ama diğerleri daha farklı sevgi görüyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…