bencede kayınvalidenin politikası gibi geldi.
beraber olup ona karşı cephe almayın diye aranıza fitne sokmuş olabilir. bence bir gün y akahveye git ya çağır ve konuş
bakalım ne çıkacak kendini yıpratma boşuna konuş bakalım ne dicek.
bende küçük eltiyim.
tanıştığımızdan beri kaynanam eltimi hep kötüledi.
kıskanıyor seni,eşyalarını,perdelerini.
amann kızım uzak dur derdini ona anlatma.
sonra sana karşı kullanır.
hakkında şöyle dedi böyle dedi..gibi birsürü şey..
sonradan öğrendim hakkımda söyledi dediği şeyleri bu gidip ona anlatıyormuş.
6 sene uyudum,yeni uyandım.
bence bu mesafe kaynananın eseri.
yoksa canayakın güleryüzlü bir insana uzak durmamaz insan,eşek değilse.
Canım,bir insan eğer birinden özellikle uzak durmaya çalışıyorsa
büyük ihtimalle bir doldurulma olayına maruz kalmıştır..
eltinle birbirinizi kayınvalidenin dolduruşları yüzünden tanıma fırsatınız bile olmamış..
benim sana tavsiyem ancak şu olabilir,hiç kimseyi çağırmadan sadece eltinizle bir sohbet ortamı yaratın,onunla dertleşme yoluna gidin ve arkadaş olmaya çalışın..
siz nekadar ona gülücüklerde atsanız insanlara bu sunii gelebilir..
ancak tatlı bir sohbet ortamında kendinizi ifade edersiniz..
eltinle aran iyi olursa belki enazından sorunun bir tanesini çözersiniz..
kayınvalide sorununun çözümü içinde kendinizi ağırdan satmanızı öneririm..
nebumünasebet gidip temizliğini yapıyorsunuz?
hastaysa yerinden kalamıyorsa başka tabi..
kusura bakmayın ama çoğumuzda bu hizmetçi ruhu doğuştan var..
ben kayınvalidem sapasağlamken sadece sofrayı toplamasına ve bulaşığına yardım ederim..
birde çay servis ederim okaadarda gelinliğimiz olsun..temizlik falan hemde çocuğunla..
yapma böyle şeyler tamam mı tatlım?demek ki sen yaptıkça kadına yaranamıyosun,yapmada gör bakalım...belki sana olan tavrı değişir..
Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...
bende ilk gelinim 1 tane kaynım var bekar
bu tarz konuları o kadar çok duydumki kendimi şimdiden hazırlıyorum :))
kaynım evlenirse onun karısına bana göstermedikleri sevgiyi ilgiyi gösterecekler diye
nedense hep böyle oluyor sanırım ilk gelin çok sıkıntı çekiyor ama diğerleri daha farklı sevgi görüyor gibi.
bilemiyorum ama;
tek bir şey diyebilirim çok verici ve beklenti içinde olma yeter...
ben o hatayı yaptım çünkü..
bence kayınpederinizi dolduran sevgili kaynanacığınız diğer gelinini de sana karşı dolduruyor olabilirmadem sana karşı davranışlarıyla ona karşı davranışları farklı ve bundan rahatsız oluyorsun neden hala onların köleliğini yapıyorsun bence sen ilk önce kendini biraz onlardan soyutla onlarsızda yaşayabilirsin. Bende senin gibiydim karnım burnumda kaynanamın işlerini yaptım ama yaranamadım bende artık mesafemi koruyorum daha huzurlu ve rahatım.
teşekkürler;
ama eltim için bundan sonra çabam olmayacak;
Bir insanı tanımadan yargılıyorsa zaten benim gönlümü kazanamaz
Kayınvalideme gelince,bayramda yardım edeyim dedim,çocuğuma bakıyor çünkü;
Ama artık çok bekler..
çooook teşekkürler...
eltin kendini ağırdan satıyorsa bence sende aynısını yap sende o nasıl davranıyorsa sende onun gibi davran bakalım neler olucak...
cnmm bence kayınvaliden eltinide dolduruyor olabilir bu bir
ayrıca senden küçük gelin geldiyse sen niye yinne eski usul devam edip alıştırdın..... ki... ama zararın neresinden dönsen kardır bi dönmeye çalış bak en yakın ark ımın başına gleni anlatıyım....
2.gelin olarak gitti... ve onun girişi ayrı yerde kayın valide ve diğer eltinin girişi aynı(eliti&kaynana altlı üstlüydü ama aynı yerden giriyorlardı)eltisi o geldiği gibi sadece ilk ay az da olsa gitmeye sonra hiç gitmemiş... yane arada sırada sadece... ama ark.ımın canına okudular karnından önünü göremezken sandalyeye çıkartıp
(ki midesi falan bulandığında temizlik maddelerinden işten kaytarmak için yapmadığın yok diye laf ediyordu kaynanası düşün.....)
temizlik yaptırıyorlardı... ama o da direkt diğer eltisi geldiği gibi o da ilk önceleri az gitmeye sonra hiç gitmemeye başladı ve düşün ondan sonraki gelin gelene kadar hiçç evinde çay bile yapmamıştı... küçük eltisi de şimdi sadece ara sıra geliyormuş... eltisi gelinceye kadar hiç kıymet bilmediler bir gün yüzü göstermediler ama şuan haksızlık yaptıklarının farkına varmışlar galiba...
yani demek istediğim öyle abartılı değil ama tamamiyle haklı olduğuN zaman cvb ver... sen ne kadar iyisen o kadar kötüsündür.....
eltin kendini ağırdan satıyorsa bence sende aynısını yap sende o nasıl davranıyorsa sende onun gibi davran bakalım neler olucak...
sen bilirsin ama tatlım bence yanılıyorsun..
bir insanı tanımadan yargılamayan kaç kişi var aramızda??
bu konularda bir çoğumuz cahiliz,onunda cahilliğine vermelisin..
bak ne güzel iyi niyetliyim diyordun ona karşı..
bence devam et,dediğim gibi,arkadaşça konuşmaya çalış..
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır..:)
ne olacağını söyliyim,kin nefret,garez..dedikodu..
böyle ateşlemeyin kızcağızı...
tamda kaynanasının istediği şeyler bunlar..
tamam ama dahada birşeyler için çabalamak enayilik boyutuna varmaz mı?
ben tatlı dilli oldukça o ağırdan satarsa kendini bu zamanla bende nefrete dönüşmez mi?
ben gördüğümde gene güleryüzlü davranıyorum
geçen gün bir ortama girdik
yanıma oturdu,ben halini hatrını sordum,ondan tık yok,evet ben büyüğüm yön gösterici olmalıyım buna katılıyorum ama çok ağırdan satıyor arkadaşım buna ne dersin...
tatlım neden enayi olacaksın ki ya?
karşındaki kızda duvar değil ya..olsun sen madem adım atmak istemiyosun
bari sakın aranı bozma..hep aynı davran,illa birgün yolu sana düşecek..
benimde kaynım sözlü,mesela ilk başlarda özellikle kayınbabamın yüzünde güller açıyordu,işte gelinim dediğini kaç kez duydum ama hiç bozuntuya vermedim benden neredeyse 10yaş küçük bir bebeyi kıskanacaksam atayım kendimi daha iyi:)
kaynım sözlüsüyle bize yemeğe geldi,onları elimden geldiğince güzel ağarladım,akşamınada kaynanamlara gittik..
yemek haberi bizden önce onlara gitmiş,herkez acaba cosmo eltisine nasıl davrandı diye merak ediyor tabi,
ayyyy dedim aferin kaynıma..iiyi akıl etmiş ne güzel bir pazar günü geçirdik,sözlüsüyle enkısa sürede tekrar görüşelim diye
çok içten konuştuğumu gördükleri andan itibaren,yeni gelinin reklamları yanımda yapılmıyor:)
hani kızda çok tatlı bişiy bana yenge diyor..ağzını yerim onun çok tatlı söylüyor:)
ama belki onu uzaktan tanısaydım içimden zamanla hırslanabilridim..onu niye övüyorlar bende ne eksiklik var diye,çok şükür bir badirede böyle ucuz atlatıldı:)
valla çok şekersin ama sağol arkadaşım,pozitif enerjin bana kadar geliyor,bende senin gibiyim iyi niyetli ve samimi,biraz haketmediğim tavırlarla karşılaşınca üzüldüm işte ama geçti,ne kin ne nefret sadece üzüldüm o kadar bu kadar insanları hayatımın merkezi haline getirmemeliyim bunu anladım...
ama asla güleryüzüm asılmayacak ona karşı,kalbim kırık o kadar...
işte bu canım yaa:)
birgün başı sıkıştığında sana gelebilmesi için güleryüzünü eksik etme:)
sonuçta ikinizde gençsiniz çok ortak konularınız vardır..
ve inan kendimden 10yaş küçük kızla bile konuşacak tonla konu bulduk:)
eltinin çocuğu varmı?yada hamilelik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?