arkadaşlar adı üstünde elti.
tabiki düşman olmayacağız saygı çerçevesinde görüşeceğiz.
ama kimse beklemesin abla kardeş gibi olmayı olamazsınız.
kayınvalide öz anneniz gibi oluyormu. elti de kardeş olamaz. hepsinin bir sıfatı var. bizim olduğu gibi biz de geliniz.
herkez yerini ve saygısını bildikten sonra sorun yok.
ne gelirse başa iyilikten gelir. doğru olan saygı düzey, ohhhhhh mis
hiç kimseden hiç bir şey beklemeyeceksin ben bunu öğrendim. yine söylüyorum seni davet etmek zorunda değil ama sende onu davet etmek zorunda değilsin.
bak hayata böyle bakarsan daha da mutlu olursun.
ha geçmiş olsun dememek çok büyük ayıp o tartışılmaz. onuda boşvereceksin. çoçuğun sağlıklımı varsın olsun oda geçmiş olsun demesin.
evet suu vicdanım rahat;
Ben bir elti değil abla olarak gerekeni yaptım...
Ben insanları tanımadan mesafe koymayı beceremem..
Heleki sıfatlarından ötürü asla bunu yapmam,
Anlaşamadığım noktada mesafemi koyarım.
Ben eltimi bir elti olarak değil ailemize yeni katılan bir aile ferdi olarak gördüm...
Çünkü yapı olarak ben böyleyim...
Ama o da böyle,olsun sağlık olsun...
Kaybeden ben olmam...
vicdanında rahatsa boşvericeksin canım.seni ilgilendiren eşin çocuğun ve kendi ailen gerisini boşver çünkü önemsizler.kimki onlar seni üzücek boşver canım allah sevdiklerinle olmayı nasip etsin o bu ne derse desin ne yaparsa yapsın.ama eş konusunda daha detaylı bilgi verde eşini sana bağlamanın yolunu sana gösterelim eltin konusunu kapatalım eşinide nasıl bu seneryodan çıkarabiliriz onu düşünelim.bu sana yapabileceğim tek iyilik olur.önemsiz insanlar için muhabbet etmeye zaman çalmaya gerek yok:)
ne dediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin eşim mi?
Ara ara aşırı sinirli;
benim alıngan olduğum kanısında;
Onun çocuğu gibiyim yani en anlaşılır...
Özünde iyi bir insan evine düşkün Ama sinirli yapısı evimizin huzurunu bozuyor..
evet sabırsızlıkla bekliyorum...
tek cümleylee oynuycaksın kaynanalar nasıl oğullarına karşı oynuyorsa sende öyle olucaksın.bende bir takım sorunlar yaşadım.baktım şikayet etmekle bişey kazanılmıyor bende eşimi doldurmaya başladım(ama gerçeklerle)işte hayatım ben ne hayallerle evlendim annene hiç kötülük etmedim ama bana böyle yaptı.işte senin annen diye ağzmı açmıyorum ama bende insanım sen bana destek olmassan ben nasıl mutlu olupta senide mutlu edebileyim.sıraladım tüm hatalarını.eşim konuşalım dediğinde boşver canım üzmeyelim şimdi üzülür bak oğlumu doldurmuş der.iyice aramız bozulur.ben bunları sen bil bilki bana destek ol çünkü başkasına anlatamıyorum aileme anlatsam buğün annneni abla gibi gören annem hemen resti çeker.babam desen sana söylenir ben o kızı size ezin diyemi verdim.sen babama nasıl cvp vericeksin.işler iyice çığırından çıkıcak.bende insanım anlatıp açılmaya hakkım var nolur sen söyle bu anlattıklarımda haksızmıyım haksız olduğum yerler varsa söyle bende biliyim.kavga etmeden,sinirlenmeden eş değilde 2 arkadaş gibi konuşalım.biz ikimiz evlendik dıştan karışmasalar nekadarda mutluyuz ne senin ne benim ailem.ama bak gör bi çevrene benim ailem seni el üstünde tutuyor sen damat değil oğullarısın onlar için sana karşı bi hatam olduğunda önce kendi ailem karşı çıkıyor bu duruma.sürekli maddi manevi destek oluyorlar.annem benden çok seni tutuyor.ama benim tarafımdan sen bukadar tutulurken birde benim bu yaşadıklarımı bak.elimden geldiğince destek oluyorum seni sevdiğim için yapıyorum tüm bunları.ama artık sende gör sevdiğin eriyip bitiyor.bana nasıl kıyıyorsun.ailem bana bunları yaşattığını bilse annen ve bizim için iyi olurmu diye gözünü korkuttum.işler iyice sarpa sarar dedim.ailem anneni silmemizi ister o halde ne yapıcaksın dedim.sustuu korktu tabi beni kaybetmekten.bu aradada vazifemi hep yerine getirirdim.yemek yapar hep eşimle yollardım ki kendiside görsün kimse inkar edemesin.bişey yapsamhemen yollardım ben 10 yolladıysam ordan 1-2 anca gelirdi.şakayla hep eşime laf soktum.işte annen sözde kızım pazara çıkma ben alırım yeriz beraber diyordu annene kalsak aç kalcaz aşkım yaa falan gibilerinden.sonra işte kıyaslama yapmasına olanak verdim.işte canım buğün rahatsızdım alışverişe çıkamadım annemde oğlumun işi vardır ben çıkarım dedi bi dünya şey almış gene ama parasını almadı derdim.bu söylediklerim hepsi gerçekti ama yalan yoktu içinde.yavaş yavaş anlattıkça eşim artık annesinin ne olduğunu anladı.bana karşı öyle ezik duruyorki bu konuda saçma şeylerle anesini savunmaya kalkıyor ama başaramıyor.en son annesi beni kızdırdığında ki kocamda çok kızmıştı.gitti konuştu annesiyle.anneside acıtasyon yapmış işte huzurevşne gideyim.siz beni istemiorsunuz falan.eşimbana söylediğinde ikimiz birden güldük katıla katıla çünkü blöfün allafını yaptığını eşimde anladı.dedim bak gör hayatım annen seni nasıl kandırmaya çalışıyor.oysa ne vardı büyük olsaydıda başımızda mutlu mesut yaşasaydık dediğimde haklısın hayatım.eğer seni gerçekten iticicek bişey yaparsa kendi kaybeder oğlundanda olur çıkar başka yere taşınırız dedi.ogünden sonra rahatladım.işte erkeklere gerçekleri kötülemeden göstermek gerekiyor.çünkü zor bi durum öz annesinin yaptıklarını kabullenmek.buna şimdiden başla geç bile kalmışsın.ilerde en ufak bi kıvılcımda eşin en büyük desteğin olsun.o saatten sonra kaynana,elti,o,bu vız gelir tırıs gider.
canım kısa ve öz cevaplar vereyim. yormayalım birbirimizi.
bol bol sev, tentene bol vakit geçir. yaptırmak istediklerini iyi vakitler geçirdikten sonra söle :))))))))))))))
anladın sen beni
Evet canim kaynanan eltini doldurmus bencede ve merak etme onlarinda arasi acilir birgun ve herkes herseyi anlar.Ama eltinde cocuk degil ki en azindan seni tanimak icin bir firsat verebilirdi.Bence o da memnun hayatindan.Kaynana ondan yana ya.. yerini garantiliyor yani degerli gelin oluyor.Ama aralari acilinca her ikiside kesinlikle ilk sana gelecek ve kim kimim hakkinda neler demis herseyi anlatacaklar.Yani klasik kadin iliskileri.
Merhaba;
Sizde politik olun ozaman!!!Madem eltiniz bir parmak bal çalıp bütün özeni kendi üstüne çekiyor sizde öle yapın!!!
Ve asla bu durumları eşinize yansıtmayın ne k.validenizle nede eltinizle olan durumu.Ben yapmacık olamam diyebilirsiniz ama bu yapmacıklık değil işini bilmek idare etmektir.Ben kayınvalidemi çok severim çokta iyi anlaşırız hatta ben bazen kızarım bana azıcık kayınvalidelik yap azıcık senden yakınim diye güler kendisi ama bende ona iyim evine gittiğim zaman hürmetimden saygımdan asla ödün vermem aynı şekilde evime geldiğinde de öle ben öle olunca oda bana kıyamaz...yani kısaca sizde politik davranın eltinize gelince sizde onunla muhattap olmayın hiç minnetiniz olmasın bile çünkü kayınvalideniz sizin eşiniz annesi önemli ama eltiniz hiçbirşeyiniz....
eltiniz akıllıca davranıp kaynanasını avcuna almış...
çünki işine geliyo..
o kayınvalidenizi yağladıkça rahat ediyo..
karışamıyolarda bişeyde diyemiyolar..
gördüünüz gibi keyfine bakıyo..
size de mesafe koyuyo ki samimi olmak işine gelmez..
çünki bu kez sen iş yaparken oda gelecek mecbur yada anası gelince falan çağırmak zorunda kalacak..
bu yüdende sana mesafe koymuş..
yani çok uyanık davranıyo cidden..
sizde biraz kendinizi çekin ağırdan alın bnce..
o çağırmıyosa siz hiççç çağırmayın havaya girmesin hiç..
kaynanızda size bişey söyleyince
en latif şekilde anne işim var siz ...... yı çağırın bu seferde diyin...
bakalım görsün oda...o gelmezse size de yüzü düşmez zaten
Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...
Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...[/QUOTE
Genellikle gözlem yaptığım kadarıyla bu tür konularda kayınvalidelerin rolü çok önemli...Kv niz sizin aranızı bulmak yerine tamamen açmak için ve bilhassa uzaklaştırmak için çaba sarfettiğini görüyoruz...fakat burda da sizin gereksiz çaba sarfetmeleriniz var...kim için ne için...uzak durun ve mesafeli olun...gereksiz konuşmalara girmenin anlamı yok...kafanız rahat olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?