Eltim hamile.....;-)

içinden geldigi gibi davran ..

bi ornek vereyim
biz nî$anliydik,eltim 7 aylik dogum yapti aradim konu$urduk ni$anliyken .. bigun mesej çekdi beni acil doguma aliyolar diye
ben netden o $ehirde ne kadar hastane varsa tek tek aradim, bursadada çok hastane varmi$, dogum bolumune baglanmak istiyordum sonrada ad soyad verip goru$mek sitiyordum , boyle hasta yok diyolardi yanli$ hastane
hatta bi iki hastane dogum bolumu yok bizde demi$ti :1:
neyse uzatmayim sonunda bi hastane bagliyorum dedi bulmu$tum eltimi , geçmi$ olsun dedim rahatladim :)

sonra biz evlendik , iki dogum yaptim eltim 1 sms çekmedi bana , aslinda iyi kizdir hala iyi anla$iyoruz ama çekmedi i$te o sms i .. sanki kaç kuru$ ki, yurt di$inda oldugum için telefon faturasindan çekindi herhalde sormadim da
sonra bi ara ben evdeyken kp le konu$urken o teli aldi hayirli olsun dedi :)

sonra o dogum yapti, ben aramadim, bi ara kp le konu$urken orda imi$ teli aldi hayirli olsun dedim :))

gecenlerde abisi vefat etti, o ayri konu anneisnin evinin telini aldim arayip konu$tum, ve bu benim fikrimdi e$ime kalsa sonra eve gelince ba$in saolsun derdi eltime ..
ne istiyorsan onu yap ...

uzak durmakta fayda var senin evinde bişey yese dokunsa bunda bile bişey arar...
valla görümcem hamile kaldı deli gibi peşinden koştum hergün aradım sordum internetten ne yararlıdır falan diye araştırdım ona söyledim kendimi yırttım onun için...
bende 1.5 senedir bebek aşkıyla yanan biriyim ve her ay doktora gidiyorum yumurtlama takibi falan,baktım bana bir kere bile sormadı ne oldu ne bitti diye bende artık çektim elimi ayağımı...

Fesat insanlardan, ufacik bile olsa, utanma ifadesini goremezsin yuzlerinde.
Allah icin yapiyorsan eyvallah ama "eltim utanir" diye bir bekleyiste olma.
Arkadasim ic ice yasamayi goze aliyorsan, boyle sorunlarla karsilasmayi goze almalisin.
Huzurun kaciyorsa, tek cozum uzaklasmak!

Son düzenleme:
Sizin konularınızda hep elti ve yemek içerikli..'kızartma yapar kokardı,ama getirmezdi,çiğ patates yemeği,karnı bahar,kahvaltı' vs..

öenceki konunuzu da şimdi okudum.. eltinize çok değer veriyorsunuz, onunla uğraşmak hoşunuza gidiyor ve onunla çok uğraşıyorsunuz gibi geldi bana..söyledikleriniz hep yanlı şeyler, sizi kıskanması, çiğ patatesi gözgöre göre yedirmesi felan..ortada tam bi olay yok.. 2. çocuğunuj olacak olması ve bi işe girmesi yüzünden belki siz onu kıskandınız bilemiyorum ama çok önemsemeyin.. kapınızı kapattnız mı herkes dışkapının mandalıdır bence...

şeytan gaz veriyor aynısını yap de diye :)

AMA GÜNAH ALLAH BİLSİN O KUL HAKKI BİLMİYORSA ONUN EKSİKLİĞİ ACİZLİĞİ, İYİLİK SENDE KALSIN HERZAMAN SEN KAZANIRSIN ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERİR HERKESİN, SENİN VİCDANIN RAHAT OLSUN BOŞVER , BEBEĞE BİŞY MİŞY OLURSA KÖTÜ OLURSUN , ALLAH RIZASI İÇİN DİYEREK YAP BENCE ...

Evliliğinizle hamileliği nasıl kıyasladınız merak ettim? Ve bunu kıskanclığa nasıl bağladınız?

Keşke ben bağlasaydım Böyle bağlamazdım Kayın validem ve kayın pederim aynen bana bu şekilde dediler şok oldum bende sizler gibi kızlar :D cunkı kendısı 2 yıl asla bebek ıstemıyorum demıstı ve kendımde sordum elticiğime
ya işte öteki kızım büyüdü yenisi sevlsin diye yaptık dedı :d şok olduk ve bunu kayınbabamın yanında
kocamın erkek kardesıde dedı şok oldummm

Selam kizlar.

Eltimin hamile oldugunu ogrendim. Benim hamileligim boyunca hicbir zaman destegini gormedim. En basiti kizartma yapar kokardi ama getirmezdi. Oglumu hala emziriyorum yine ayni sekilde. Ummasam bile sut umuyor ya goguslerim tas kesiliyor ya
da sitma tutuyor.
İlk hamileligimde tansiyon cikmasi nedeniyle karnimda bebegim olmustu.
İkinci bbegimde de ayni sorun vardi ve eltim caya cagirsa hep tuzlu yapardi ben cayda m.suyuda icemiyordum.ac git ac gel oluyordu.gitmesem kv paylasamadiginiz ne derdi....uzar giderdi...

Sorum su ki eltim hamile hicbir zaman ne hastaliima inandi ne de bir yardimi dokundu. Onun hamileligi boyunca yaninda mi durayim yoksa bana yaptiklarinin aynisini mi yapayim?

bence biraz da kendiniz sorun yaratmışsınız, yani madem çay da m.suyu da içemiyorsunuz, neden çaya gidiyorsunuz? ben de giderdim ama maksat muhabbet birlikte oturmak vs olurdu, yemek yemek olmazdı. orda kendime uygun bişey bulamayacaksam da evden karnımı doyurur giderdim, aç git aç gel diye kendimi acındırmazdım, kibarca söylerdim çok zorda kalsam, bunlar bana dokunur, ben kalkayım evde bişeyler atıştırayım vs derdim.
ayrıca kızartma yapmış getirmemiş, ee belki kendine yetecek kadar var? çünkü şöyleki, ben sadece evde dogru düzgün bişey yoksa 5 biber bi patates 1 havuc ne bulsam aç kalmayalım diye kızartma yaparım, yani o bizim en sefil anımızdır, herkesin evini bütçesini mutfagını bilemezsiniz ki, hani parası olsa dahi belki o gün hali yoktu çıkıp alamadı evine yetecek kadar ne bulduysa uydurdu.

Selam kizlar.

Eltimin hamile oldugunu ogrendim. Benim hamileligim boyunca hicbir zaman destegini gormedim. En basiti kizartma yapar kokardi ama getirmezdi. Oglumu hala emziriyorum yine ayni sekilde. Ummasam bile sut umuyor ya goguslerim tas kesiliyor ya
da sitma tutuyor.
İlk hamileligimde tansiyon cikmasi nedeniyle karnimda bebegim olmustu.
İkinci bbegimde de ayni sorun vardi ve eltim caya cagirsa hep tuzlu yapardi ben cayda m.suyuda icemiyordum.ac git ac gel oluyordu.gitmesem kv paylasamadiginiz ne derdi....uzar giderdi...

Sorum su ki eltim hamile hicbir zaman ne hastaliima inandi ne de bir yardimi dokundu. Onun hamileligi boyunca yaninda mi durayim yoksa bana yaptiklarinin aynisini mi yapayim?
Allah icin yardimci ol ve onun sana yaptigini yapma yapmaki yarin seni baska bir konuda baska turlu sikintiya dusurup uzecek oldugunda bu iyiliklerin onun kotuluklerinden korunmana sebeb olsun .

Eltinle aranizda neler yasadiniz kim hakli kim haksiz bilemem ama kendi fikrimce bana kotuluk yapana ben iyilik de yapmam kotuluk de, araya mesafe koyarim. Insan olan insanin halinden anlar zaten ben bana bir adim gelene on adim giderim. Bana zarari dokunan insanlarla hic ugrasmadan sirtimi donerim. Kotuluk bazi insanlarin beynine kalbine kazinmis, istedigin kadar iyiliklerle utandirmaya calis, nafile...
Bu tur seylerle ugrasmak icin hayat cok kisa!

Ben kendime yakştıramazdım açıkçası, kin tutabilen ya da ne bileyim ille bana da sırası gelicek diyen alan biri değilim, yapan yaptığıyla kalıyor hep :)
Bu doğru demiyorum, diyemem de, benim tek yapabileceğim mesafeli durmak olurdu onun haricinde ona kendisinin davrandığı gibi davranamazdım yoksa ne farkım kalırdı ki ondan?

Bence hem konu sahibi hem elti çalışsın
Birbirine sarmaktansa işine gücüne bakarlar, gelir de etmiş olurlar
Enerjinizi gereksiz şeylerde tüketip başınızı ağrıtıyorsunuz yok yere

her zaman nasıl davranıyorsan öyle davran. extra çabalara girmeye de hiç gerek yok bence.. zaten çaba sarfederek iyi insan kötü insan olunmaz. içinden nasıl geliyosa öyle yap. bi gün canın yemek götürmek ister götürürsün ertesi gün içinden gelmez götürmezsin. olur biter gider.. bu eltiyle kayınvalideyle dipdibe yaşayanlara da gerçekten üzülüyorum yaa.. Allahtan uzağım da böyle şeylere gerek kalmıyor..

Bence sen onun gibi yapma!Herkes kendi yaptiklarin dan utansin.Yerinde olsam bebegin hatrina gotururdum ve boylece hatasini anlamis olur,utanir.Anlamazsa da esseklik onda kalsin....

Ben eltimin ya da gorumcemin yuzune hicbir zaman yaptiklarimi vurmadim. Sadece yasadiklarimi sizinle paylasmak istedim.eger eltime yaptiklarimi anlatmak isteseydim baska konu acardim.

Baze insan yaptiginin karsiligini goremeyince ofkelenir ve bir yerden biseyler arar.ben boyleyim sizi bilemem.

Yakiniyorsam baze kendime kizdigim icin bazen karsimdakine kizdigimdandir.

Belki de o kadar cok sey yasadim ki aetik kaldiramadigimdandir. Belki de psikolojim bozuk. Bazen ben de yaptiklarima anlam veremiyorum.
Herseyin altinda alt niyet mi arar oldum.cig patates konusu belki de cok sacma bir konu ama o anki ruh halim yazdiklarimi dusundurmustu bana...

Siz cok mukemmel olabilirsiniz ama ben oyle degilim.

Benim mükemmel olduğumu nereden çıkardın anlamadım?

Mükemmel değilim, ben de fazlaca kafama takar ve üzülürüm. Ama yaptığım şey beni üzen insan va olayların içine girmek yerine dışında kalmaya çalışmak. Ben de sana dışında kal diyorum. Bu benim tavsiyem. Beğenmiyorsan lafı dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.

Ayrıca çiğ patates konuna mantıksız demedim, orada da aynı şeyi yazdım "uzak dur". Kendi iradenle bu konuyu çözeceksin, uzak duracaksın söylediğim bu.

Onun yaptığını yapma. Bebeğin ne günahı var canım. Bırak o yaptığınla kalsın. Bugünün ahiretide var ufacık sabinin günahına girme.

Bir yanim o yapmamis sen yap ki o utansin demek istiyor bir yanimda boyleleri iyilikten ne anlar agzinla kus tutup getirsen yaranmazsin demek geliyor en iyisi mesafe koy samimi olma goruncede konusmamazlik yapma ne iyi ol ne kotu ol en iyisi bu galiba

herşey bu dünya için deilki öteki tarafıda düşünmek lazım .. ondan bi mükafat göremessen allahtan muhakkak görürsün cnm emin ol buna...

Back
X