Eltim kıskançlığından 2. çocuğuna hamile kaldı!

Samle_Tweety

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
93
0
96
İstanbul
Arkadaşlar,
Ben 26 haftalık hamileyim. Eşimin annesi +babası 1. katta, teyzesi+amcası 2. katta, eltim ve eşimin kardeşi yine 2. katta ve ben ve işim 3. katta oturuyoruz. Ben ne yaptıysam aynısını bu zamana kadar ( 2.5 senedir) eltim de yaptı.
Hamile kaldım. 3 ay sonra bir baktık ki o da hamile. Gerçekten bunun ilk başta kaza olduğunu düşündüm. Ama eşimin bütün yakınları bile bu kızın kıskançlıktan hamile kaldığını söyledi. Umurumda değildi. Olsun dedim. Sorun değil. Herkesin çocuğu kendine.
Eşim ailenin tek okumuş ve en büyük oğlu. Eşimin kardeşinin +eltimin 3 yaşındaki oğluna 3 senedir kayınvalidem bakıyor. Baksın çok da güzel baktı. Ben hep benim çocuğuma da o bakacak diye düşünüyordum. Ta ki eltim de hamile kalana kadar. Şimdi 3 ay ara ile iki bebek gelecek. Eşim illaki annem bakacak diyor ben de bizim çocuğumuzun ilk 3-4 ay düzeni oluşmuş olacak. Gelen bebeğe göre yeniden mi düzeni ayarlanacak. neden benim bebeğim hibe edilsin ki?? Benim bebeğim genel mi? Bu konuda son derece sert bir tutama sahip olan kocama diyorum ki hayatım iki bebek aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeyecek ki. Ayrıca bir de 3.5 yaşında da bir çocuk daha var! Eşimle en sonunda çok kötü tartıştık. Ben çalışan bir anneyim. Çalışmak zorundayım. Çok da iyi kazanıyorum. Çocuğum için gerekirse yabancı dadı bile tutarım ama eşim buna çok yanaşmayacaktır. Ben ne yapacağım? Nasıl davranacağım şaşırdım! Bir yardım lütfen!

Bazı eltilerde oluyor bu kıskançlık ve yarış durumu. Ama durumun sizi bağlayıcığı olmamalı. Aynı evin içinde 3 çocuğa bakmak kayınvalideninde işine gelmez bence. Doğuma kadar eşini ikna et bakıcı konusunda. Maddi sıkıntında yoksa eşini ikna etmen bu kadar zor olmamalı. İlla annem mi baksın diyor eşin?

ikiz bebekler de aynı anda gülüp aynı anda ağlamıyo ama ikisi birlikte büyüyolar bence çok da dert edilcek bi durum değil. illa olmaz derseniz, kaynananızın yaşını bilmiyorum ama, eşinize o yaşta kadın nasıl 3 çocuğa baksın diyebilirsiniz

Eşiniz sizin isteğinizi red ediyorsa kaynana ile konuşun o red ederse eşiniz ısrar edemez

kayınvalideniz ile aranız iyiyse ondan yardım isteyin. ama doğmamış çocuğa don biçilmez denir. o yüzden daha şimdi bunları konuşmak için çok erken... acele etmeyin. zamanı gelince zaten iki bebek bir 4 yaşındaki çocuğa bir kişi yetişemez. bir yardımcı tutulur elbet.

arada kayınvalideniz kaynayacak gibi gözüküyor.yani biraz insaf kadın 3 tane boy boy çocuğa nasıl baksın.3.5 yaşındaki kreşlik olmuş artık onu kreşe verin kimin çocuğuydu tam hatırlayamadım şimdi.geri kalanlara kayınvalide baksın dicem ama bu kadının evi var işi var.iki küçük çocuk kolaymı.

bakıcı tutun dicem ama şimdi babannenin ilgisiyle bakıcı ilgisi bir olmaz.zor bir durum aslında.aslında haklısınızda niye sizin çocuğunuz arada kaynasınkii.

Bazı eltilerde oluyor bu kıskançlık ve yarış durumu. Ama durumun sizi bağlayıcığı olmamalı. Aynı evin içinde 3 çocuğa bakmak kayınvalideninde işine gelmez bence. Doğuma kadar eşini ikna et bakıcı konusunda. Maddi sıkıntında yoksa eşini ikna etmen bu kadar zor olmamalı. İlla annem mi baksın diyor eşin?

Eşimi hiç anlamıyorum. Kayınvalidem 56 yaşında astımı var zaten. Çok saf bir kadındır. İyidir. O bana bir yardımcı tutun bakayım diyor! Eşim de illaki annem baksın diyor. Ben de neden zora sokuyorsun diyorum. Anneme bir yardımcı tutarız diyor. Bende buna sinir oluyorum. O uyuz eltinin çocuğuna rahat bakılacak diye ben yardımcı tutacağım, parasıyla çocuğumu düzeninden edeceğim. Evinden başka bir yerde akılmasını sağlayacağım. Bunlar ikiz değil ki! Ben bu çocukların ikiz gibi büyümesini de hiç mi hiç istemiyorum.

3 yaşında olan iki günde bir kreşe gidiyor. İstemiyormuş gitmeyi. Bizimkiler de göndermiyor. Çok sevimli ancak tam bir tehlike. Şİmdiden kıskançlık krizleri geçiriyor. Normal ama bu çocuk benim çocuğuma zarar verdiği takdirde ben hesabını kimden sormalıyım??
offff çok dertliyim çok!

Sonuçta çocuğu kayınvalidenize baktırmak için doğurmuyorsunuz...
Bırakın kim ne yaparsa yapsın, bunlar sizin dışınızda olan şeyler...
Madem çalışmaya devam edeceksiniz ve iyi kazanıyorsunuz, güvenilir bir bakıcı tutarsınız ki bence bir bebeği annesi büyütmeli...

Sonuçta çocuğu kayınvalidenize baktırmak için doğurmuyorsunuz...
Bırakın kim ne yaparsa yapsın, bunlar sizin dışınızda olan şeyler...
Madem çalışmaya devam edeceksiniz ve iyi kazanıyorsunuz, güvenilir bir bakıcı tutarsınız ki bence bir bebeği annesi büyütmeli...

Çocuğuma tabiki ben bakmayı istiorum. Ancak dediğim gibi ben çalışmak zorundayım. Dolayısıyla çok fazla bir seçme şansım bulunmuyor.

kardeş olsalar farklı olur,3 çocuk bir arada büyür.
ama işin içine elti vs. girince sizin çocuğunuz için yaptığınız düzen uygulanmaz.
k.valide hangisine göre hareket edecek ki?

bence madem bir çocuğa bakmış,eltiniz ikincisine evinde başkasına baktıracak.
yazık günah,babaannesi var diye o yaşta her doğanın bakıcısı olmak zorunda değil ki.

çalışmayı göze alan çocuğuna da baktırabilir,öyle ya da böyle....

iyi niyeti suistimal etmemeli,elti için bu söylediklerim.....

eşiniz anne değil,hassas düşünemiyor.

ama sizin çocuğunuz arada kaynayacak.

inşaALLAH herkesin huzur bulacağı bir karara varırsınız.

kardeş olsalar farklı olur,3 çocuk bir arada büyür.
ama işin içine elti vs. girince sizin çocuğunuz için yaptığınız düzen uygulanmaz.
k.valide hangisine göre hareket edecek ki?

bence madem bir çocuğa bakmış,eltiniz ikincisine evinde başkasına baktıracak.
yazık günah,babaannesi var diye o yaşta her doğanın bakıcısı olmak zorunda değil ki.

çalışmayı göze alan çocuğuna da baktırabilir,öyle ya da böyle....

iyi niyeti suistimal etmemeli,elti için bu söylediklerim.....

eşiniz anne değil,hassas düşünemiyor.

ama sizin çocuğunuz arada kaynayacak.

inşaALLAH herkesin huzur bulacağı bir karara varırsınız.

Çok doğru! Kayınvalideme de canım sıkılıyor ama aynen dediğiniz gibi benim istediğim düzen kesinlikle uygulanmayacak. Uygulamak istese de olmayacak. benim çocuğumla yeteri kadar ilgilenemeyecek. Çok üzülüyorum. Eşim zaten Allah canını sağ etsin sabit fikirli! Eltim için de kayınvalidem ve eşimin teyzesi kesin "aaaa onlar bakıcı falan tutamaz durumları yok" derler ki diyorlar da. BU işin bütün masrafını da bize yüklemeye çalışıyorlar. Bazen düşünüyorum acaba benim eşim üvey evlat mı?

sizi çok çok iyi anlıyorum.
ben de çalışıyorum,2 yaşında oğlum var.
biz de kimse yok burda,olsa da yaşlılar zaten.
ama elti vs. ile uğraşmak çok can sıkıcı bir durum.
hayata bakışınızın tamamen farklı olan bir insanla bir şeyleri paylaşmak zorunda olmak zor....

her ailede her ferdin sabitleşmiş bir konumu vardır.
eltinin eşi okumadığı için yardıma muhtaç,eşin güçlü, hayatını kurmuş olarak görülüyor belli.

insanlara yapılan yardımlar ya da takviyeler alışkanlık haline geliyor maalesef.
hep birileri verecek,birileri de hep alacak....

bu sorunu bence k.valide çözecek.

madem hasta ikisine de bakmayacak.
herkes kendi evinde olacak.

eltin çalışıyor,evleri de var,pekala baktırabilir.

insanlar kirada, zor şartlarda bakıcı tutuyor.

bence önemli olan eltinin da çalışıp çalışmaması. eltin senin gibi çalışmıyorsa tabiki senin çocuğuna bakmak öncelikli olmalı. yani eltin çalışmıyorsa çocukların zaten başında annesi var niye kayınvaliden baksınki.

Valla olay eltinizin kıskançlığımı yoksa sizin "çocuk baktırma" lüksünüzün tehtid altında olduğumu; orası muamma...:51:

Sırf siz hamile kaldınız diye; eltinizin 3 ay içinde çalışmalara başlaması garip,komik,inandırıcı değil...
Ha hiç mi olmaz,olabilir de... :68:

Eltiniz kıskanç ise, sizinde fitne/fesatlığınız var gibi görünüyor buradan,bunu biliniz...

Her ne olursa olsun yeni doğacak bir ikinci çocuğun (bu hiç sevmediğiniz eltinizin olsa bile) çifte sevinçliliğini yaşayacağınıza; düşündüğünüz işlere bakın.

Ayrıca milletin size dediklerine ne aldırıyorsunuz, onlara göre neden hareket ediyorsunuz?

Madem çalışıyorsunuz; güvenilir bir bakıcı tutarsınız... Boşa strese ne gerek var...

kayınvalideniz zaten bir çocuk bakıyormuş ki bu çocuk 3 yaşında tam hareketli zamanları.Bırakın eltinizin bebeğiyle birlikte bakmasını sizinkine bile zor bakar.
Ayrıca gnotiSeavton'a katılıyorum sizin sorununuz eltinizin kıskançlığı değil çocuğunuzu kime baktıracağınız.Ayrıca kıskançlıkta biryere kadar.Çocuk kıskanılıpta yapılacak bişey değil.Boşu boşuna birilerinin sizi soldurmasına izin vermeyin.
Sizin yapacağınız en akıllıca şey bakıcı tutmaktır ii bırakamıyorsanız eğer.

Çok doğru! Kayınvalideme de canım sıkılıyor ama aynen dediğiniz gibi benim istediğim düzen kesinlikle uygulanmayacak. Uygulamak istese de olmayacak. benim çocuğumla yeteri kadar ilgilenemeyecek. Çok üzülüyorum. Eşim zaten Allah canını sağ etsin sabit fikirli! Eltim için de kayınvalidem ve eşimin teyzesi kesin "aaaa onlar bakıcı falan tutamaz durumları yok" derler ki diyorlar da. BU işin bütün masrafını da bize yüklemeye çalışıyorlar. Bazen düşünüyorum acaba benim eşim üvey evlat mı?
bunun üvey evlat olmakla ne alakası var eltinizin durumu iyi değilse tabiki bakıcı tutamaz.Sizin durumunuz iyiymiş tutarsınız bir bakıcı evinizde bebğinize bakar

olan olmuş artık eltinizde hamile yapıcak bişey yok. o yüzden hiçç keyfinizi kaçırmayın. tutun bi bakıcı mis gibi baksın. şu durumda kayınvaldenin durumu en vahimi. yazık kadın nasıl baksın 3 cocuga bırden.

ben şeyide anlayamadım siz kayınvalde sizinkine baksın eltiniz bakıcı tutsunmu istiyorsunuz???

Bence moreliniz çok bozulacak eğer kaynana bakarsa ki torunları ayırt etmeyecek senin getirdiğin her ne var ise bölüştürecek torunlara verecek bu durumda eltin maddi manevi daha karlı en çnk senin morelin bozulacak herkes herşey bir yana çocuk olayı ki kendi çocuğun olunca insan vahşi anaç aslan parçasına dönüyor bu durumlara hazırlıklı ol ki ona göre önlem alasın sonra üzülme diye

Valla olay eltinizin kıskançlığımı yoksa sizin "çocuk baktırma" lüksünüzün tehtid altında olduğumu; orası muamma...:51:

Sırf siz hamile kaldınız diye; eltinizin 3 ay içinde çalışmalara başlaması garip,komik,inandırıcı değil...
Ha hiç mi olmaz,olabilir de... :68:

Eltiniz kıskanç ise, sizinde fitne/fesatlığınız var gibi görünüyor buradan,bunu biliniz...

Her ne olursa olsun yeni doğacak bir ikinci çocuğun (bu hiç sevmediğiniz eltinizin olsa bile) çifte sevinçliliğini yaşayacağınıza; düşündüğünüz işlere bakın.

Ayrıca milletin size dediklerine ne aldırıyorsunuz, onlara göre neden hareket ediyorsunuz?

Madem çalışıyorsunuz; güvenilir bir bakıcı tutarsınız... Boşa strese ne gerek var...

Tabi ilk etapta böyle düşünmekte haklısınız. benim de kötü niyetli olduğumu. Size sadece şunu söyleyeyim o zaman. Eltim'in 4 yaşında oğlu var. 4 senedir çocuk ortada yok. İStemiyorum diye bas bas bağırıyordu. Bir anda tesadüüf eseri hamile kaldı öyle mi? Çok inandırıcı gelmiyor işin açıkçası. Karşımızda her insanı iliğine kadar sömürmeye meğilli son derece sinsi ve kendi çıkarları için her şeyi yapabilecek bir insan var karşımızda. Kaldı ki geçmişte de bunun örneklerini gördük. Çok detaya girmeye gerek yok. Ben evimde ne yaptıysam, mutfak, perde modelleri, duvar yapışkanları her şeyi hatta oturma odamızdaki saati bile taklit etti. Ben bunların hiçbirine hiçbirşey demedim demem de! Ayrıca benim çocuğum olacağını duyduğunda tebrik etmeyen bir insanı ben o hamile kaldığında bilnlerce kez tebrik ettim+ hasta oldu her gün yanına gidip halini hatrını sordum. Ama ben bir gece hastaneye kaldırıldığımda bana ne geçmiş olsun dedi ne de bir kez olsun yanıma geldi. Karşımda pis pis sırıtıyordu. O an anladım benim gerçekten her insanı kendim gibi görmeye çalışıp saflık yaptığımı! Ha huylu huyundan vazgeçer mi geçmeeez. Ayrıca sabi çocukla bir alıp veremediğim yok! Hatta onun hali hazırdaki oğlunu en çok seven de benim! Kendi çocuğuna bakmaktan bile aciz bin insan o. Çok mu çocuk seviyor da 2. çocuğu yapıyor zannediyorsunuz? Hayır! Sadece bütün kıyafetler, eşyalar bedavaya gelecek. Tam da zamanı 3 ay var aralarında. Çocuğuna da bakılacak onun düşünmesi gereken hiç bir şey yok zaten! Düşünmez de! Benim burada size sorduğum ve de danışmak istediğim konu eşimi ikna edebilmenin farklı yolları hakkında beyin fırtınası yapmaktır.
Eltim denilen insanı zaten vaktiyle Allah'a havale ettim ben!

Sizin maaşınız iyi ise eşiniz işten çıkma ihtimalinizi hiç düşünmemiştir.Bence eşinize blöf yapın. İşten çıkmk istediğinizi sert bir dille söyleyin. ihtiyaç listenizi arttırın bu arada :51:

Back
X