Eltim kıskançlığından 2. çocuğuna hamile kaldı!

Bence üzmeyin kendinizi. En güzel, en özel zamanlarınızı böyle bir şeye üzülerek geçirmektense bebeğinize hazırlayacağınız şeyleri düşünün. İyi kazanıyormuşsunuz; Allah size bol kazanç versin ki siz de dışardan tutun sağlam bir bakıcı ona baktırın. Sizin yerinizde olsam k valideme yanaşmam. Eltiniz çalışyıro muydu?

eşinle açık açık konuş canım...
nedense ne demek istediğini çok ii anladım...
ve taşın ordan ne diye orda yaşıyorsun...
ayrı ev alsanıza...:27:

Bence üzmeyin kendinizi. En güzel, en özel zamanlarınızı böyle bir şeye üzülerek geçirmektense bebeğinize hazırlayacağınız şeyleri düşünün. İyi kazanıyormuşsunuz; Allah size bol kazanç versin ki siz de dışardan tutun sağlam bir bakıcı ona baktırın. Sizin yerinizde olsam k valideme yanaşmam. Eltiniz çalışyıro muydu?

Haklısınız asında. Bu konuya çok kafayı taktım. belki gereksiz yere ama bu bir gün illaki takmak zorunda kalacağım ve çözmek durumunda olduğum bir problem. Şimdiden çözeyim dedim ama olmadı işte!:43:
Bakıcı ayarlaya bir an önce başlamam lazım tabi. Bu arada eltim de çalışıyor. Ama işi gereği en geç 5-6 gibi evde oluyor. Ben çok ağır çalıştığımdan her gün mütemadiyen eve gelişim 9'u buluyor. Aslında keşke kendi çocuğuma kendim bakabilsem ama ne yazık ki çalışmak durumundayım. Ama iş değiştirmeyi düşünüyorum. Doğumdan sonra daha giriş çıkış saatleri uygun evime, çocuğuma yakın bir iş bulacağım. Yapabileceğim en iyi şey de bu olacak galiba.

evet,sorun eşinizi ikna etmek.

arkadaşın fikrini değerlendirebilirsin,işten çıkma olayını.

evde bakıcının bakması hususunda kararlı ol,başka türlü huzurlu olamazsınız.

hem k.valide ne diyor,onu bir öğrenin.

eşinize kendiniz ve çouğunuzun yaşayacağı olumsuzluklardan ziyade annesinin ve diğer çocukların perişan olacağını anlatın.

gerçekten hem büyük çocuk,hem doğacak bu hengamede perişan olacak.

madem durumumuz iyi onlar için biz annenden feragat etmeliyiz,dersiniz.

Tabi ilk etapta böyle düşünmekte haklısınız. benim de kötü niyetli olduğumu. Size sadece şunu söyleyeyim o zaman. Eltim'in 4 yaşında oğlu var. 4 senedir çocuk ortada yok. İStemiyorum diye bas bas bağırıyordu. Bir anda tesadüüf eseri hamile kaldı öyle mi? Çok inandırıcı gelmiyor işin açıkçası. Karşımızda her insanı iliğine kadar sömürmeye meğilli son derece sinsi ve kendi çıkarları için her şeyi yapabilecek bir insan var karşımızda. Kaldı ki geçmişte de bunun örneklerini gördük. Çok detaya girmeye gerek yok. Ben evimde ne yaptıysam, mutfak, perde modelleri, duvar yapışkanları her şeyi hatta oturma odamızdaki saati bile taklit etti. Ben bunların hiçbirine hiçbirşey demedim demem de! Ayrıca benim çocuğum olacağını duyduğunda tebrik etmeyen bir insanı ben o hamile kaldığında bilnlerce kez tebrik ettim+ hasta oldu her gün yanına gidip halini hatrını sordum. Ama ben bir gece hastaneye kaldırıldığımda bana ne geçmiş olsun dedi ne de bir kez olsun yanıma geldi. Karşımda pis pis sırıtıyordu. O an anladım benim gerçekten her insanı kendim gibi görmeye çalışıp saflık yaptığımı! Ha huylu huyundan vazgeçer mi geçmeeez. Ayrıca sabi çocukla bir alıp veremediğim yok! Hatta onun hali hazırdaki oğlunu en çok seven de benim! Kendi çocuğuna bakmaktan bile aciz bin insan o. Çok mu çocuk seviyor da 2. çocuğu yapıyor zannediyorsunuz? Hayır! Sadece bütün kıyafetler, eşyalar bedavaya gelecek. Tam da zamanı 3 ay var aralarında. Çocuğuna da bakılacak onun düşünmesi gereken hiç bir şey yok zaten! Düşünmez de! Benim burada size sorduğum ve de danışmak istediğim konu eşimi ikna edebilmenin farklı yolları hakkında beyin fırtınası yapmaktır.
Eltim denilen insanı zaten vaktiyle Allah'a havale ettim ben!

İŞTE sorun bu canım, senın yaptıgın ve ınce dusundugun seylerı karsındakınden alamadıgın ıcın onu fıtm fesat goruyorsun aslında o kadar dogal ır sureckı senınkı. Senın ılk cocugun ve calısan bır anne olarak kayınvalıden bakacak. eger bakmak ıstemıyorsa esıne bakıcı tutalım dersın ama kaynana ben bakarım dıyorsada "onun cocuguna mı bakacak benımkıne mı? ya bakamazsa ? " gıbı kuruntukları kafana sokma derım.
eger eltının bu tavırlarından dolayı kafana takmanada , esının aılesıne karsı sevecenlıgını yıtırmenede gerek yok. bende eltımle bırlıkte aynı seylerı yasadım. senın gıbı bende verıcıydım ama karsılıgında hıcbır sey almadım. suan da da gorusmuyorum zaten.
hıc canını sıkma . ama gerıde kalma. senden korkmadıgı cekınmedıgı ıcın canı ıstedıgınde senın sınırlenırını bozup sonrada hıcbırsey olmamaıs gıbı davranamayacagını ona goster. kızlıgımını dısarı vurmazsan acaba oylemı acaba soylemı dıye dusunup durusun bu seferde her soyledıgı her yaptıgı batar olur.

evet,sorun eşinizi ikna etmek.

arkadaşın fikrini değerlendirebilirsin,işten çıkma olayını.

evde bakıcının bakması hususunda kararlı ol,başka türlü huzurlu olamazsınız.

hem k.valide ne diyor,onu bir öğrenin.

eşinize kendiniz ve çouğunuzun yaşayacağı olumsuzluklardan ziyade annesinin ve diğer çocukların perişan olacağını anlatın.

gerçekten hem büyük çocuk,hem doğacak bu hengamede perişan olacak.

madem durumumuz iyi onlar için biz annenden feragat etmeliyiz,dersiniz.

Aslında şöyle bir durum var. Eşim madem çocuğun o rtamda bakılmasının uygun olmayacağını düşünüyorsun o zaman ücretsiz izne ayrıl kendin bak diyor ama hali hazırda ödediğimiz kredi borcunu nasıl ödeyeceğimizi sorduğumda da cevapsız kalıyor. Bir nevi aslında o beni tehdit etmiş oluyor. Ailesine çok düşkün. Herkes ailesine düşkündür ama artık biz de bir aileyiz ve kendi çocuğuna reva gördüğü muamele bu mu diye üzülmekten de kendimi alamıyorum! :50:

Haklısınız asında. Bu konuya çok kafayı taktım. belki gereksiz yere ama bu bir gün illaki takmak zorunda kalacağım ve çözmek durumunda olduğum bir problem. Şimdiden çözeyim dedim ama olmadı işte!:43:
Bakıcı ayarlaya bir an önce başlamam lazım tabi. Bu arada eltim de çalışıyor. Ama işi gereği en geç 5-6 gibi evde oluyor. Ben çok ağır çalıştığımdan her gün mütemadiyen eve gelişim 9'u buluyor. Aslında keşke kendi çocuğuma kendim bakabilsem ama ne yazık ki çalışmak durumundayım. Ama iş değiştirmeyi düşünüyorum. Doğumdan sonra daha giriş çıkış saatleri uygun evime, çocuğuma yakın bir iş bulacağım. Yapabileceğim en iyi şey de bu olacak galiba.

Bebek olduğunda daha iyi anlayacaksınız. eve geliş saati 9 çok geç değil mi ? Ne ara yemek hazırlayıp yemek olayını bitirip dinlenmeye geçiyorsunuz? Zor olumyor mu?eğer daha uygun bir iş bulabilirseniz iş değişikliğini düşünün bence.

İŞTE sorun bu canım, senın yaptıgın ve ınce dusundugun seylerı karsındakınden alamadıgın ıcın onu fıtm fesat goruyorsun aslında o kadar dogal ır sureckı senınkı. Senın ılk cocugun ve calısan bır anne olarak kayınvalıden bakacak. eger bakmak ıstemıyorsa esıne bakıcı tutalım dersın ama kaynana ben bakarım dıyorsada "onun cocuguna mı bakacak benımkıne mı? ya bakamazsa ? " gıbı kuruntukları kafana sokma derım.
eger eltının bu tavırlarından dolayı kafana takmanada , esının aılesıne karsı sevecenlıgını yıtırmenede gerek yok. bende eltımle bırlıkte aynı seylerı yasadım. senın gıbı bende verıcıydım ama karsılıgında hıcbır sey almadım. suan da da gorusmuyorum zaten.
hıc canını sıkma . ama gerıde kalma. senden korkmadıgı cekınmedıgı ıcın canı ıstedıgınde senın sınırlenırını bozup sonrada hıcbırsey olmamaıs gıbı davranamayacagını ona goster. kızlıgımını dısarı vurmazsan acaba oylemı acaba soylemı dıye dusunup durusun bu seferde her soyledıgı her yaptıgı batar olur.

Evet doğru söylüyorsunuz. Benim de tepkimi göstermem gerekiyor. Kayınvalidem çok iyi bir insan. Kayınpederim de öyle onlar çok arada kaldılar bence bu durumda ne yapacaklarını da bilemiyorlar. Eşimin halaları bile aynı şekilde bu iş nasıl olacak diye kendi aralarında konuşup duruyorlar. Ama ben sus pus hep içime attığımdan böyle oldu zaten. Ama yok artık kendime zarar vermeye başladım.
Bundan sonra herkese hak ettiği değeri vereceğim.
Kayınvalidem bakmak istiyor ama iki çocuk +birde büyük çok zor bana bakıcı tutun diyor kadın. doğru haklı sonuna kadar haklı. Ama bir de şu açıdan bakmak lazım parasını da ben vereyim sorun değil ama benim çocuğum yeterli ilgiyi her halükarda göremeyecek!Bölünecek. Düzeni bozulacak. O zaman en mantıklısı bakıcının kayınvalidem kontrolünde çocuğuma kendi ortamımızda evimizde bakması ama gelde kocama anlat!

Bebek olduğunda daha iyi anlayacaksınız. eve geliş saati 9 çok geç değil mi ? Ne ara yemek hazırlayıp yemek olayını bitirip dinlenmeye geçiyorsunuz? Zor olumyor mu?eğer daha uygun bir iş bulabilirseniz iş değişikliğini düşünün bence.

Çok zor oluyor tabi. Ama kesin iş değiştirmek zorundayım. Çocuğum ve geleceğimiz için bu fedakarlığı yapmak mecburiyetindeyim.

Kayınvalıdenıze gercekten yazık.
Kadıncagız o yasta,
hasta halı ıle ıkı bebek ve bırde henuz bebek sayılabılecek yasta bır cocukla nasıl bas edecek?
Bu cocukların mamasıdır, bezının alınmasıdır, gazını cıkarmak ıcın kucaga alınmasıdır.
Bır suru detay ve yorucu ıs.
Esınıze bence bunları anlatın, kayınvalıdenızın ıyılıgı ıcın bunu ıstedıgınızı belırtın kı,
ben gercekten kayınvalıdenız ıcın uzuldum.
ınsallah hakkınızda hayırlısı olur.

aynı apartmanda oturuyorsunuz madem eşine de annem 3 çocuğa birden nasıl bakacak el insaf hiç mi düşünmüyon kadını hem ortdada 4 yaşında tam yaramaz zamanında bir çocukta var bizim bebe doğduğunda kıskançlık yapacak yalnız bırakmaya gelmez bebeğe zarar bile verebilecek bir yaşta. kaldıkı benden 3 ay sonra bir bebek daha gelecek o 4 yaşındakinin yaşayacağı kıskançlığı yaratacağı agresifliğide düşün ben böyle bir ortamda olsun istemiyorm ne çocuğumun ne annenim de kadın hasta evini birde kreşe hepten çevirelim.
biz bakıcı tutarız, annem hergün yoklar kadını zaten sadece kapısı ayrı olcak yine güvenli bir şekilde olur annenden uzakta değiliz zırt pırt bakar ne yapıo bakıcı diye zaten filan de. hatta kayınvalidene de böyle söyle sen 3 trane 2si bebek nasıl bakacaksın büyüğü zaten kıskanacak nasıl başa çıkacaksın anne de. ben diyorum ki de böyle anlat ne yapmak istediğini onunda desteğiyle eşin ikna olur zaten

Canım bence eşinle şimdilik bu konuyu tartışma. Ama kayınvalideni yavaş yavaş işle ona en doğrusunun bakıcının senin çocuğuna senin evinde bakması gerektiğini anlat ama hergün düzenli olarak kayınvaliden yukarı çıksın yada bakıcı aşağıya insin hem birbirlerine yardımcı olurlar hemde bebekler sosyal büyür ama bunu tüm gün gibi değilde mesela büyük çocuk kreşteyken birkaç saatliğine yapsınlar. Kayınvalidende bu şekilde düşünürse eşine o teklif etsin ben elimi üzerlerinden çekmem ama hepsi bir arada benim evimde çok zor olur falan desin o zaman eşin ses çıkaramaz. Sende bir yandan eşine bebeğin kendi evine alışması gerektiğini kendi yatağında kendi düzeninde uyumasının daha sağlıklı olacağından bahset gerekirse bu konularda yazılar oku ama bir yandanda aklım kalmasın k.validem kontrol etsin içimiz daha rahat olur diyede yakın bu şekilde eşin zamanla bu fikri benimseyecektir. Ayrıca bende zor şartlarda çalışıyorum ve işten eve dönmem 20:30 u buluyor hatta arada çok daha geç çıktığım oluyor allahtan benim kendi annem kendi evimde bakıyor o olmasa ne yapardım bilmiyorum. Çok zor malesef allah yardımcımız olsun.

Çok zor oluyor tabi. Ama kesin iş değiştirmek zorundayım. Çocuğum ve geleceğimiz için bu fedakarlığı yapmak mecburiyetindeyim.
aslında çözüm işten çıkmak ancak o vakit üzüntünüz olmaz bırakın eşiniz yıpransın ne öyle her ayrıntıyı siz düşünüyorsunuz çocuk biraz büyünce tekrar iş hayatına geçiş yaparsınız herşeyde para değil önemli olan morel sizin durumunuz çok karışık işten çıkış saatiniz uygun değil değecek mi çalışmaya?

En iyi çözüm bebeğinize güvenilir bir bakıcı bulmanız evinizde bebeğiniz bakıcı tarafından diğer ortama göre daha özenli bakılacaktır ve daha uygun saatlerde iş bulmakta ilk hedefiniz olsun.kayınvalidenizde yoklar zaten gün içerisinde ayrıca eltinizede bir mesafe koyun ki haddini bilsin sürekli verici olmak insanı sinir hastası yapıyor halalmlardan biliyorum biz eltilerimle seneden seneye görüşüyoruz yaşadığımız yerler mesafeli olduğu için

Arkadaşlar, ok teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş işlemek hem kayınvalidemi hem de eşimi daha mantıklı sanırım. Eşime yazılar göndereyim. Kayınvalideme de artık bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ama artık kendimi üzmemem lazım

Valla olay eltinizin kıskançlığımı yoksa sizin "çocuk baktırma" lüksünüzün tehtid altında olduğumu; orası muamma...:51:

Sırf siz hamile kaldınız diye; eltinizin 3 ay içinde çalışmalara başlaması garip,komik,inandırıcı değil...
Ha hiç mi olmaz,olabilir de... :68:

Eltiniz kıskanç ise, sizinde fitne/fesatlığınız var gibi görünüyor buradan,bunu biliniz...

Her ne olursa olsun yeni doğacak bir ikinci çocuğun (bu hiç sevmediğiniz eltinizin olsa bile) çifte sevinçliliğini yaşayacağınıza; düşündüğünüz işlere bakın.

Ayrıca milletin size dediklerine ne aldırıyorsunuz, onlara göre neden hareket ediyorsunuz?

Madem çalışıyorsunuz; güvenilir bir bakıcı tutarsınız... Boşa strese ne gerek var...

kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum

canım bebeğin şimdiden hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah...

evet bencede eltin kıskançlık yapmış (bu konuda örnek bizdede var,4 yengemde peşpeşe çocuk doğurdu :) ) ama yapıcak bişey yok neyse ... sende her anne gibi çocuğunun rahatını güzel yetişmesini istiyorsun ... eşiniz şimdi hayır desede zamanla oda bişeyleri anlıcak evet demek zorunda kalıcak...bu zamandada bakıcılara güvenmekte çok zor tabi... bir başka fikir olarakta sizin kendi anneniz baksa olmazmı? (bunun için durumlar uygunsa eğer)

Gelişen olaylara niye negatif olarak bakıyorsun anlamadım. Eltin neden kıskansın seni üstelik bebek konusunda.Kendiside çocuk yapabiliyor nasılsa. Ayrıca kendi kanı canı bebeğini bilerek yaşlı ve başka bir bebeğe bakan birine verip eksik bakım yaptırmak istemez eminim.
Eşimin akrabaları bile kıskançlık için yaptı dedi, demişsin.Sen milleti dinlersen oooooooo daha neler demezler,bu hayatta kimse kimseyi çekemiyor malesef. Sen konuşmaları dinlersen inanki bu konuşmalar yarın sana tam ters döner.Hiç sevmem bu tür konuşan insanları.
Ayrıca iyi bir işin varmış çok darda kalırsan bakıcı tutarsın.
Olaylara güzel yönüyle bak.Bu yazıyı yazarken bile nekadar gerginolduğunu düşünsene bir. Yapan yapsın yada yapmasın. Sen kendi hayatını yaşa bence.

Son düzenleme:
Gelişen olaylara niye negatif olarak bakıyorsun anlamadım. Eltin neden kıskansın seni üstelik bebek konusunda.Kendiside çocuk yapabiliyor nasılsa. Ayrıca kendi kanı canı bebeğini bilerek yaşlı ve başka bir bebeğe bakan birine verip eksik bakım yaptırmak istemez eminim.
Eşimin akrabaları bile kıskançlık için yaptı dedi, demişsin.Sen milleti dinlersen oooooooo daha neler demezler,bu hayatta kimse kimseyi çekemiyor malesef. Sen konuşmaları dinlersen inanki bu konuşmalar yarın sana tam ters döner.Hiç sevmem bu tür konuşan insanları.
Ayrıca iyi bir işin varmış çok darda kalırsan bakıcı tutarsın.
Olaylara güzel yönüyle bak.Bu yazıyı yazarken bile nekadar gerginolduğunu düşünsene bir. Yapan yapsın yada yapmasın. Sen kendi hayatını yaşa bence.

Teşekkürler yorumlarınız için.
Ben de ilk başta böyle düşünmüyordum. Ancak eltim çocuk yapabiliyor ama bakmıyor bile. İlk çocuğuna kayınvalidem baktı. Herşeyni onlar karşıladı. Umurunda bile olmadı. O bebişi kaç kez ben uyuttum annesi uyutmadı. Eh çok mu istedi: Hayır, Kocası mı istedi: ona da hayır. Şartlar mı elverişli:hiç değil. E nedir o zaman bu? şimdi benimki olacak ekstra hiçbir masrafa gerek kalmadan çocuğuna yine eski usül baktıracak arada iki çocuğu da büyümüş olacak. Neyse günahı vebali boynuna. Ben çocuğumun nasıl bakılacağına karar verdim. şimdi sıra eşim ve kayınvalidemi ikna etmekte
Tekrar teşekkür ederim.

canım bebeğin şimdiden hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah...

evet bencede eltin kıskançlık yapmış (bu konuda örnek bizdede var,4 yengemde peşpeşe çocuk doğurdu :) ) ama yapıcak bişey yok neyse ... sende her anne gibi çocuğunun rahatını güzel yetişmesini istiyorsun ... eşiniz şimdi hayır desede zamanla oda bişeyleri anlıcak evet demek zorunda kalıcak...bu zamandada bakıcılara güvenmekte çok zor tabi... bir başka fikir olarakta sizin kendi anneniz baksa olmazmı? (bunun için durumlar uygunsa eğer)

Ailem şehir dışında yaşıyor ama bu olaylar olduğundan dolayı taşınmayı düşünüyorlar. Gidişata göre onlar da gelebilir. Gelirse zaten hiç bir problem olmayacak.

Back
X