Eltim kıskançlığından 2. çocuğuna hamile kaldı!

sanırım toplum olarak birbirimizi tam anlayamıyoruz.

sorun belli.

çocuğa kendi evinde bakıcının bakılması istegi.

eltinin yaptıklarından duyduğu rahatsızlığı açıkca dile getirmiş zaten.

çoğu topikde bakıyorum konu hemen değişiyor,konu sahibine yükleniliyor.
hatta siteden ayrılması bile sağlanıyor.

normal hayattada böyle insanları kırıp döküyormuyuz bilemiyorum.

karşımızdakinin yanlışı varsa en azından uygun şekilde,kırmadan göstermeye çalışmak daha iyi olmaz mı?:19:

:46: sana sonuna kadar katılıyorum canım, ben de bir konuda konu sahibine yapılan saldırıları üzücü bulup genel olarak cevap vermiştim, sonra bir üye bana sataştı ve benim 2 üyeliğimde ikinci üyelik dolayısıyla kapatıldı.Hem de o dakikada.. Ve o insana birşey olmadı hakaretvari konuşmasına rağmen. Üstelik konumda 2. üyeliğim olduğunu daha önceki konumda belirtmiştim ve bu durumlarda sadece 2. üyeliğin silinmesi gerek. Sanırım bazı insanlar birşeylerin hırsını burda konu sahibine yüklenerek alıyor. Ve bu yorumları yazarken buradaki birilerine de güveniyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın polemiğe girmeyeceğim bu konuda. İnşallah derdine bir çözüm bulursun sen de arkadaşım. Ben iyiniyetli olduğunu düşünüyorum:71:

Son düzenleme:
şimdi arkadaşım bak senin hayatında bilmediğimiz şeyler var normal olarak
biz burda senin anlattıklarına dayanarak yorum yapıyoruz
bilmeden mantıksız şeyler de söyleyebiliriz ama bu bizim suçumuz değil
eltinin durumu yoksa tabiki bakıcı tutmaz, tutamaz, ama bunu bize hiç para vermicek diye anlatman çok yanlış, hem de sen kendi çocuğuna bakıcı tutacaksın diye neden o para versin ki?
onu dinlesek o da bize derdi ki, benim 3 yaşında bi çocugum var, durumum olmadıgı için kaynanam bakıyo, şimdi eltim hamile kaldı, eşide tutturdu bizim çocugumuza da annem bakıcak diye, oğlumun düzeni bozuldu. belki o da bunu düşünüp tekrar hamile kaldı, onun yaptıgı da dogru değil ama bakıcıya vericek parası yoksa ne yapsın? bunları düşünmek zorunda kalmıştır, seni değil eşini suçlu buldum ama daha cok

Konuyu çözmüşsünüz sevindim..
Mutfağı eskidir kötüdür beğenmiyordur siz yaptırınca heveslenmiştir.?
Hoşuna gitmiştir hep yaptırmak istiyordur siz yaptırınca gaza gelmiştir.cesaretlenmiştir
Aslında geneld ekonulara önyargıyla bakarım ama sizin kıskançlık olarak nitelendirdikleriniz bana hmm özenme gibi geliyor.ve rahatsız etmiyor..sizi de etmesin boşuna kinlenmeyin..

Aynen bende böyle düşünüyorum o zaman bende tuhafım. Başlığı bu şekilde görünce insan, arada kaynayan yaşlı kadına daha çok üzülüyor. Çünkü en başında ifade edilirken onun 3 çocukla nasıl başa çıkacağı zerre düşünülmemiş gibi anlatılmış. Eğer k.valide noktasına odaklanıp birde bu açıdan bakın demek suç oluyorsa kendi adıma çok suçluyum. Konuyu açan arkadaş son yazısında daha fazla değinmiş ama ben ondan önce fikrimi ilk yazdığı yoruma dayanarak yapmıştım.

Ve bende kıskançlık diye anlatılan şeylerin özenti olduğuna inanıyorum. Bir insan hasedinden çatlayıp çocuk doğurmaz ki. Bakkaldan alınan bir şey mi? bir insan başka birinde gördüğü şeyin aynısını alamaz mı? hadi diyelim kıskanıyor hep aynı şeyleri yapıyor yarış halinde, bunun insana ne zararı olur ki. Yapsın bana ne o kendi kendine yarışsın o zaman diye düşünürdüm.

Son düzenleme:
madem çok iyi para kazanıyorsun bence şimdiden güvenilir bir bakıcı aramaya başlayın..
eşine de bu konuda net ol..
Kayınvalidenin 3 çocuğa da sağlıklı bir şekilde bakması mümkün değil zaten o da yanına yardımcı istemiş haklı olarak...nasıl baksın kadın 3 çocuğa kamera şakası gibi.
kendi çocuklarını tek başına büyütmüiş olabilri ama o zaman gençlik vardı..
zaten 3,5 yaşında olan mutlaka kıskanacak diyorsun..

O zaman eşini ikna et ve çocuğuna kendi evinde bakıcı bul..
ben olsam bu durumda kayınvalideme baktırmayı aklımdan bile geçirmezdim..

eşim karşı çıkar diye de düşünme akıl var mantık var..
eşin görmüyor mu 3 çocuğua aynı anda iyi bakılamayacağını nasıl bir zihniyette eşin?

butun o cocuklari kayinvalideniz baksin diye doguruluyor))) eltinizde mi calisiyor? olmazsa bi bakici tutarsiniz.yani sorun edilecek bisey degil bence))

yaşadıklarının aynılarını bende yaşadım.iki yaşında bir çocuğu vardı eltimin ben hamile kaldım.arkadan hemen oda.iki buçuk ay arayla doğum yaptık.eşyalarını değiştirdi.avizelerine kadar benimkilerin aynı.mutfak dolaplarını odanın duvarını kırdırdı.sürekli yarış halinde.başına gelmeyen bilemez.anlayamaz.ben bunları yedi yıldır yaşıyorum.bende çalışıyorum. sekiz ay önce ikinci çocuğumu doğurdum.ve benim hamile olduğumu duyunca kaynanamlarla konuşmamaya başlamış.neyse iki hafta önce birbirimize girdik.bütün fesatlıklarını kendi aklında kurduklarını döktü ortaya.bende ağzının payını verdim bir güzel.bende işimi bırakmadım.eltimde iki işte birden çalışıyor.dört çocuğada kaynanam bakıyor.ben işe giderken alt kata bırakıyorum.gelince alıyorum çocuklarımı.problem var gibi gözüküyorsa baştan konuşup halletmek gerekiyor.biz şimdi konuşmuyoruz.bende onu allaha havale ettim artık.

benim kızım olacak Amerikada olsa da atlar gelirim bakarım torunuma.
Bilen bilir benim kayınvalidemle aram çok problemli.
önyargılıyımdırda kayınvalidelere.
Ama rahat kız annelerinden de hiç hazetmem..

benim kızım olacak Amerikada olsa da atlar gelirim bakarım torunuma.
Bilen bilir benim kayınvalidemle aram çok problemli.
önyargılıyımdırda kayınvalidelere.
Ama rahat kız annelerinden de hiç hazetmem..

doğru tespit kız annelerinin en büyük yanlışı damatın evine gitmemek bir gurur takınıyorlar anlamış değilim

şimdi bu cahillik değildir de nedir??bu eltideki nasıl bir zihniyettir !!!!çocukla,çocuk doğurmakla yarış mı olurmuş allah aşkına!!!!!sırf kendi duygularını,kendi kendilerini tatmin etmek için çocuk getiriyorlar bu dünyaya,sonra böyle cahil bir insanın yetiştireceği bireyden bi hayır bekle,yazık değilmi ya...

Son düzenleme:
Kızlar ya ben anlamıyorum konu sahibi arkadaşa neden bukadar yüklendiğinizi. Tamam başlık seçimi biraz yanlış olmuş ama herkes birden kayınvalidesinin ve eltisinin avukatı kesilmiş durumda. Oysaki tüm bloklarda bunlar kötülenir burda neden bi savunma gelişti anlamadım. Arkadaş kayınvalideye baktırma heveslisi zaten değil mantıklı makul bir insan olarak bakıcıdan yana ama bu bakıcının kendi çocuğuna özel olmasını istiyor ki buda en doğal hakkı. Çünkü k.valide bana yardımcı tutulsun hepsine ben bakayım diyor. Eşi hayır benim çocuğuma annem bakıcak diyor. Eltisi konusunda nekadar haklı nekadar yanlı düşünüyor bilemem ama ucundan anlattığı kadarıyla onu bu düşüncelere eltisinin daha önceki davranışları sevketmiş.( Ki inanın çokta saçma şeyler değil insan kıskançlıktan ve hasetlikten hiç ummadığınız şeyler yapabiliyor bu sitede birçok örneklerini okuduk daha önce.)Burda arkadaşın amacı eşini uygun bir şekilde bakıcı konusuna ikna etmek ve kayınvalidesini kırmadan bu konuyu halletmek. Ama herkes sanki bu konuda yardım istememiş gibi kayınvaliden mecburmu eltin sanamı soracak ikinci çocuk için sen en iyisi bakıcı tut diye yorumlar yapıyor. Zaten bakıcı tutmak isteyen kendisi lütfen daha dikkatli okuyalım arkadaşlar.

Arkadaşım umarım eşini uygun bir şekilde ikna edersin ve kayınvalidende kırılmadan senden yana olur. Yoksa zaten eltin 2. yi yapmasa bile büyük çocuk elinde olmadan kıskanacak ve bebeğine zarar verme eğiliminde olacaktır. Benim görümcemin kızıyla bebeğim arasında 19 ay var ki kendi kızım olmadan yeğenimin en iyi oyun arkadaşı bendim şimdi benim çocuğum olmasına asla tahammül edemiyor. Bu nedenle birlikteyken kendi çocuğumla ilgilenmek yerine yeğenimle ilgilenip oyunlar oynuyorum bir şekilde onu kardeşinin onu sevdiğine ikna etmeye çalışıyorum ki oldukça zor oluyor. Buna rağmen kaşla göz arası seviyormuş gibi yapıp canını yakmaya çalışıyor ne yapıcaksın oda çocuk kızamassınki sürekli ayşe nazı çöpe atalım onu sevme beni sev diye söyleniyor bir araya zor getiriyoruz. siz daha sık bir arada olucaksınız çok daha zor bir durum. Ne büyüğü kıracak nede küçüğe zarar verdirecek bişey yapmamak lazım bunları eşine dolaylı olarak anlatırsan ikna olacaktır diye düşünüyorum

ya ben yanlış okudum ya da diğer bir çok yorumcu...konu sahibi kötü bir şey dememiş ki,bahsettiği gibi elti çok tanıdım ben,çocuklarının arası ikişer üçer ay,hepsi mi tesadüf,ister kıskanma olur adı ister ondan görüp heveslenme.mesele de bu değil zaten.
arkadaş eşini nasıl ikna edebileceğini sormuş,eltisini nasıl alt edip sadece kendi çocuğuna baktırabileceğini değil,niye bu kadar tepki almış anlamadım.
benim fikrim bu konuyu kayınvalidenizle konuşmanız,zaten onun da işine gelecektir,nasıl baksın kadın o kadar çocuğa.annesi eşinize açık açık çocuğa bakamayacağını,evinizde bir bakıcı tutup ona baktırmanızı söylesin.en mantıklı çözüm bu.bir de anlayamadığım bir nokta var,hepsini okumadım sayfalar çok ilerlemiş,eltiniz çalışıyor mu çalışmıyor mu?eğer o da çalışıyorsa şartlarınız eşit,o da çocuğuna parasıyla baktırsın.

sanırım toplum olarak birbirimizi tam anlayamıyoruz.

sorun belli.

çocuğa kendi evinde bakıcının bakılması istegi.

eltinin yaptıklarından duyduğu rahatsızlığı açıkca dile getirmiş zaten.

çoğu topikde bakıyorum konu hemen değişiyor,konu sahibine yükleniliyor.
hatta siteden ayrılması bile sağlanıyor.

normal hayattada böyle insanları kırıp döküyormuyuz bilemiyorum.

karşımızdakinin yanlışı varsa en azından uygun şekilde,kırmadan göstermeye çalışmak daha iyi olmaz mı?:19:
off içim şişti bu üstteki yorumları ve bu gibi yorum yapanları tebrik ediyorum.
konu sahibine niye bu kadar yüklenilmiş ki zaten bakıcı tutmayı istiyor eşide annem baksın diyor eşide annesine hiç mi acımıyor anlamıyorum ki
elti olayına gelince yaşamayan bilemez
söylediklerine aynen katılıyorum canım haklısın.

Ayrıca özenmiş olan ve gaza gelip mutfak yaptıran insan kalkıp aynı modeli almazdı neyse konunun çözülmesine çok sevindim bu arada hayırlısı olsun tüm bebişler sağlıkla büyür inşallah

aynen haklısın arkadaşım hadi eskimiş mutfak yaptır eltin yaptırıyor diye gaza geldin iyide aynı model olması şartmı ya ne insanlar var
şimdi bu cahillik değildir de nedir??bu eltideki nasıl bir zihniyettir !!!!çocukla,çocuk doğurmakla yarış mı olurmuş allah aşkına!!!!!sırf kendi duygularını,kendi kendilerini tatmin etmek için çocuk getiriyorlar bu dünyaya,sonra böyle cahil bir insanın yetiştireceği bireyden bi hayır bekle,yazık değilmi ya...
:46::46:

ahh ahh aynı dert bende de var 10 aylık evliyim eltim 5 yıllık evli. bi tane de kızı var eşim ailesi tarafından son sevilen biri.biz baştan korunmadık bebek istioduk eltim de biliodu o da çalışmalara başladı çünkü bzm bebeqimiz olursa ailesi bzm bebeqin üstüne düşceqini biliodu allahn hikmeti 10 aydır çocuqumuz olmuo onunda yumurtalıkları tembelleşmiş ara vermiş die qitti tedavi qördü ve şimdi 6 aylık hamile bütün aile de kıskançlık yüzünden hamile kaldıqını bilio olsun varsın allahın bi hikmeti vardır dioruz hep önce bzm çocuqumuz olsa onların qürültüsünü çekilmezdi.ne alsam aynısını o da alıo.tuhaf bi yaratık :)

kıskançlık yüzünden çocuk sahibi olmak!!!!!!!!!
inanılmaz bir cahillik basitlik ancak bu kadar olur
dünyaya bir insan bir canlı getiriyorsunuz ya bu kadar mı kolay bunun kararını bu şekilde basit ve cahilce alabilmek
sonra da sokaklar neden potansiyel suçlularla dolu neden her geçen gün bunlara yenisi ekleniyor diye dert yanarlar
yazık pes başkada birşey demiyorum böyle insanların ne yuva kurmaya ne de aile ve çocuk sahibi olmaya hakları var
bence hiç birini haketmiyorlar
dünyanın en önemli vasfı evlat sahibi olmak ve onu yetiştirebilmek ama bu duyguyla değil kıskandığı için çocuk sahibi olan bu cahil kişiliksiz kadınlar olduğu müddetçe vay halimize...

ben bu durumu okuyunca çok ilginç gelmişti ama gerçekten oluyormuş. bizzat gördüm. yeni öğrendimki çok sevgili elticiğim :76: 3. çocuğuna hamileymiş :52: şok oldum kocaman çocukları var ya resmen kıskançlığından çocuk doğuruyor. :47: nasıl bir mantıksa bu ne biçim insanların içine düşmüşüm ya :kkk: :22:

ahh ahh aynı dert bende de var 10 aylık evliyim eltim 5 yıllık evli. bi tane de kızı var eşim ailesi tarafından son sevilen biri.biz baştan korunmadık bebek istioduk eltim de biliodu o da çalışmalara başladı çünkü bzm bebeqimiz olursa ailesi bzm bebeqin üstüne düşceqini biliodu allahn hikmeti 10 aydır çocuqumuz olmuo onunda yumurtalıkları tembelleşmiş ara vermiş die qitti tedavi qördü ve şimdi 6 aylık hamile bütün aile de kıskançlık yüzünden hamile kaldıqını bilio olsun varsın allahın bi hikmeti vardır dioruz hep önce bzm çocuqumuz olsa onların qürültüsünü çekilmezdi.ne alsam aynısını o da alıo.tuhaf bi yaratık :)

durumun aynı benim durumum canım...

bizde 1 senelik evliyiz..eltim ise 3 aylık korunmadığımız halde bebğimiz olmadı ve benim bebek istediğimi duyunca hamile kaldı..ve nispet yaparak hem kaynanm hem eltim beni aradılar.
eltim sürekli arayıp beni bebk varmı işey varmı diye kontrol etti..herişte vardır br hayır diyorum

anacım bunlar hadi elti. benim iş yerimde bi abi vardı emekli oldu, kızının çocuğu olmuş ee adamın torunu olunca sürekli sevmeye gidiyomuş. karısı demiş sen onu çok seviyosun gel çocuk yapalım. şimdi çocukları oldu ve bunu yapan bi anne,:37: elti değil:86:

anacım bunlar hadi elti. benim iş yerimde bi abi vardı emekli oldu, kızının çocuğu olmuş ee adamın torunu olunca sürekli sevmeye gidiyomuş. karısı demiş sen onu çok seviyosun gel ocuk yapalım. şimdi çocukları oldu ve bunu yapan bi anne,:37: elti değil:86:

iyi torunla beraber büyür fenada olmamış

eltilerin birbirlerini kıskanarak çocuk yapması çok garibime gidiyor ve komiğime gidiyor..böyle bir rekabet olamaz yahu...bizim komşularımız var eltiler kaynana falan altlı üstlü otuyorlar birbirlerine kıyasıya çocuk doğruyor eltiler:1:hatta son gelin ilk gelinden yaşı büyük diye ondan 1 tane daha fazla çocuğum olmalı diyerek bebekleri üçledi...:27:bu nasıl bir kıskançlıktır ya allah başa vermesin

Arkadaşlar,
Ben 26 haftalık hamileyim. Eşimin annesi +babası 1. katta, teyzesi+amcası 2. katta, eltim ve eşimin kardeşi yine 2. katta ve ben ve işim 3. katta oturuyoruz. Ben ne yaptıysam aynısını bu zamana kadar ( 2.5 senedir) eltim de yaptı.
Hamile kaldım. 3 ay sonra bir baktık ki o da hamile. Gerçekten bunun ilk başta kaza olduğunu düşündüm. Ama eşimin bütün yakınları bile bu kızın kıskançlıktan hamile kaldığını söyledi. Umurumda değildi. Olsun dedim. Sorun değil. Herkesin çocuğu kendine.
Eşim ailenin tek okumuş ve en büyük oğlu. Eşimin kardeşinin +eltimin 3 yaşındaki oğluna 3 senedir kayınvalidem bakıyor. Baksın çok da güzel baktı. Ben hep benim çocuğuma da o bakacak diye düşünüyordum. Ta ki eltim de hamile kalana kadar. Şimdi 3 ay ara ile iki bebek gelecek. Eşim illaki annem bakacak diyor ben de bizim çocuğumuzun ilk 3-4 ay düzeni oluşmuş olacak. Gelen bebeğe göre yeniden mi düzeni ayarlanacak. neden benim bebeğim hibe edilsin ki?? Benim bebeğim genel mi? Bu konuda son derece sert bir tutama sahip olan kocama diyorum ki hayatım iki bebek aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeyecek ki. Ayrıca bir de 3.5 yaşında da bir çocuk daha var! Eşimle en sonunda çok kötü tartıştık. Ben çalışan bir anneyim. Çalışmak zorundayım. Çok da iyi kazanıyorum. Çocuğum için gerekirse yabancı dadı bile tutarım ama eşim buna çok yanaşmayacaktır. Ben ne yapacağım? Nasıl davranacağım şaşırdım! Bir yardım lütfen!

yaaaaa cnm benim şimdide ben aynı durumdayım 5 aylık hamileyken ben bi baktık oda hamile eşimin ailesi seninkiler gibi kıskandıda kaldı dediler olabilir beni çok kıskanıyorrrrr....oğlum oldu diyede havaya girdi allah hayırlısını versin kızımm 10 erkeğe beder...şimdi tek başıma ilk çocuğumu büyütüyorum kaynanam ona yardımcı oluyor 3 aydır torununu bile görmeye gelm,yor...erkek torun hastası zaten..bidaha hamile kalmayı düşünüyorum ama biliyorum kıskanıp tekrar kalacak yine olan benim yavruma olacak napcam bilemiyorum eşim çok istiyo ikinciyi çok hevesli :(

yaaaaa cnm benim şimdide ben aynı durumdayım 5 aylık hamileyken ben bi baktık oda hamile eşimin ailesi seninkiler gibi kıskandıda kaldı dediler olabilir beni çok kıskanıyorrrrr....oğlum oldu diyede havaya girdi allah hayırlısını versin kızımm 10 erkeğe beder...şimdi tek başıma ilk çocuğumu büyütüyorum kaynanam ona yardımcı oluyor 3 aydır torununu bile görmeye gelm,yor...erkek torun hastası zaten..bidaha hamile kalmayı düşünüyorum ama biliyorum kıskanıp tekrar kalacak yine olan benim yavruma olacak napcam bilemiyorum eşim çok istiyo ikinciyi çok hevesli :(

10 aylık bebek varken ikinciyimi istiyorsun:26:bence hata yaparsın,acele etme:34:

Arkadaşlar,
Ben 26 haftalık hamileyim. Eşimin annesi +babası 1. katta, teyzesi+amcası 2. katta, eltim ve eşimin kardeşi yine 2. katta ve ben ve işim 3. katta oturuyoruz. Ben ne yaptıysam aynısını bu zamana kadar ( 2.5 senedir) eltim de yaptı.
Hamile kaldım. 3 ay sonra bir baktık ki o da hamile. Gerçekten bunun ilk başta kaza olduğunu düşündüm. Ama eşimin bütün yakınları bile bu kızın kıskançlıktan hamile kaldığını söyledi. Umurumda değildi. Olsun dedim. Sorun değil. Herkesin çocuğu kendine.
Eşim ailenin tek okumuş ve en büyük oğlu. Eşimin kardeşinin +eltimin 3 yaşındaki oğluna 3 senedir kayınvalidem bakıyor. Baksın çok da güzel baktı. Ben hep benim çocuğuma da o bakacak diye düşünüyordum. Ta ki eltim de hamile kalana kadar. Şimdi 3 ay ara ile iki bebek gelecek. Eşim illaki annem bakacak diyor ben de bizim çocuğumuzun ilk 3-4 ay düzeni oluşmuş olacak. Gelen bebeğe göre yeniden mi düzeni ayarlanacak. neden benim bebeğim hibe edilsin ki?? Benim bebeğim genel mi? Bu konuda son derece sert bir tutama sahip olan kocama diyorum ki hayatım iki bebek aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeyecek ki. Ayrıca bir de 3.5 yaşında da bir çocuk daha var! Eşimle en sonunda çok kötü tartıştık. Ben çalışan bir anneyim. Çalışmak zorundayım. Çok da iyi kazanıyorum. Çocuğum için gerekirse yabancı dadı bile tutarım ama eşim buna çok yanaşmayacaktır. Ben ne yapacağım? Nasıl davranacağım şaşırdım! Bir yardım lütfen!

kayınvalideniz şimdi her iki tarafıda kırmamak için birşey diyemeyebilir;

Eşinizin bu konuda anlayışlı olması gerek;

İmkanlarınız da varmış;

İnat etmesinin sebebini anlayamadım;

Annesine günah değil mi?

Back
X