• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim neden düsman bana?

Huriyexxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
3
0
36
Almanya
Selam,
ben 23 yasinda almanyada yasayan evli ve bir cocuk annesiyim. Esimi cok seviyorum ve cokda iyi anlasiyoruz. Biz ikimizde Burda dogduk ve büyüdük. Esimin abisi dayisinin kiziyla (eltim) evli. Ilk zamanlar eltimi cok seviyordum o benden iki yas büyük ve almanyaya gelin olarak geldi. Kaynanama onun halasi oluyor. Basta kaynanamdan cok korkuyordum cok sinirli birine benziyordu ama yanilmisim tersi cikdi kaynanam bir melek ve asil korkmam gereken kisnin eltim oldugunu anladim. Bize yakin degil hem kaynanam hem eltim ama gecen seneye kadar her hafta giderdik. Taaki eltim bana gercek yüzünü gosterene kadar. Gene birgün onlar gittik orda kalacakdik ilk defa. Esim ve abisi kahveye gittiler eltimden ikimiz carsiya gidelim dedi bende tabii dedim. Carsiya varmadan bana esimin gecmisi ve eski kizarkadaslari hakkinda birsuru olay anlatti bende delirdim tabii ama kendisine hicbirsey belli etmedim o gece orda kalmak istemedim esime gizliden mesaj attim oda tamam dedi ve neyse biz o aksam Eve donduk ama eltim amacina ulasmisdi ben esime cok kizdim neden kendisinin bana anlatmadiginda eltimden duymak zorunda kaldigim icin. Ve bu baya bir surdu sonunda esim dayanamayip aradi eltimi eltimden bagirip cagirdi ben kotu niyetle yapmadim (senin kocan gencken cok zibidiydi hep disardaydi) ve Buna benzer birsuru seyi anlatti
sizce bunun neresinde iyilik? Ve sonunda ben kotu oldum esim kizdi bana kaynanam kizdi ben niye abartmisim olayi. Neyse Gel gelelim bugüne... Eltimin bir zamanlar cok iyi oldugu akrabalarimiz var gecen hafta bize geldiler. Ben eltimi sadece misafirliklerden tanidgimi icin fazla birseyini bilmezdim, ve aynisini bir zamanlar canim cicim oldugu akrabamizada yapmis. O akraba cift bosanmak uzereydiler ve eltim bayani arayip ben yerinde olsam affetmem felan senin kocan saglam degil demis. Bunlarda barisdikdan sonra eltimle baglari kesmisler. Ve tabii biz bu arada eltimle tekrar gorusuyoruz esimin ve kaynanamin zoruyla bayramda zirka goturduler beni. Bizde gelecek ay uzakda bir dugune gitmek istiyoruz en az 10 Saat yolculuk yapmaliyiz eltimden bunu ogrendigi gunden beri hergun ariyor "siz delimisiniz bir dugun icin o kadar masrafmi yapilir" Buna benzer laflar bu arada hani beni kocam zibidiydiya bir zamanlar Eve gelmezmisya simdi kendi kocasi kumar oynamakdan Eve gelmemekden bosanma noktasindalar. Benin hakkimda cok konusuyormus dikkat et dediler bana. Bende varya huzursuzluk cikmasin diye hep susuyorum hic birsey soylemem yaninda kirilir diye kocasindan cekiyor zaten birde bizimle kavgali olmasin diye ama herkeze bir sey soyluyor herkez cok korkuyor ondan dedikodusundan. Zavali kaynanacigim bile korkuyor ondan bana yaklasamiyor korkusundan birsey verecegi zaman gizli gizli veriyor ama ben kirilmiyorum cunki anlayabiliyorum onu. Simdi sorum su: sizce nerde yanlis yapiyorum cokmu iyi davraniyorum acaba safmi goruyor beni?? Cocuklarini cok seviyorum esim gittigi zaman hic Eli Bos yollamam o ise birgun birsey getirmis gondermis degil ama ben hic bilmem boyle seyleri cunki esimin hosuna gidiyor benim boyle olmak ve bu bana yetiyor onun "o olsa yapmazdi, sen cok iyisin" demesi yetiyor bana yani bazen laf sokuyor sende ac agzini diyorum sonra kaynanam ve esim geliyor aklima huzursuzluk cikmaisn diyorum ama boylede enayi gibi hissediyorum kendimi cunki kendi arkamdan konusuyor aslinda onada aciyorum Burda kimsesi yok ne Anne ne baci maddi durumuda iyi degil ama ben allaha sükür o yonden cok sansliyim belki ben onun yerinde olsam ayni seyleri hissederdim diye dusunuyorum bazen. Ne yapmaliyim sizce????

tatlım sadece okuduğum kadarıyla şunu söylemek isterimki, eltinle sadece merhaba merhabanız olsun yani onunla özel konularda konuşmaya girmekten kaçın bence sadece havadan sudan muhabetlernz olsun fazla kurcalama derim. hem böylece hem eşinin hemde kayınvalidenin gözünde daha bi büyürsün :31: onun dışında kocan hakkında söyledikleri konusuna gelince, sonuçta geçmiş geçmişte kalmıştır şuanda aynı şeyleri yapmıyosa şükür de ve kavga çıkarmamaya çalış aksine eltin kocan hakkında konuştuğnda kocanı savun bikaç kere bu şekilde tepki verirsen eminim bi zmn sonra senin ve kocanla uğraşmayı kesecektir.:45: ayrıca sonuçta kocan şuanda seninle yani bu durumda geçmiş geçmişte kalır sen bugününe ve yarınına bak derim:46:

bence eltin mutsuz biri ve etrafının da mutsuzluğu için çabalıyo. ben de yaşadım benzer şeyler. mesela durup dururken eşimin boşandığı kişiden bahsedip beni aptal yerine koyardı. kızsam kıskanmış gibi olucam, hiçbişey demesem rahatsız olmuyomuşum gibi aynı şeye devam edecek diye düşünüp sinir olurdum.
Akrabasın sonuçta merhaba merhaba dışında muhakkak muhabbetler olur. Elitine cevap verip de seviyesine inme fakat bi şekilde bakışlarınla, tavırlarınla ne yapmaya çalıştığının farkında olduğunu belli et ve onun tuzaklarına düşüp de, eşinin de canını yok yere sıkma. sonuçta geçmişte ne yaşadığı değil, seninleyken sana yaşattıkları önemlidir.
Açıkcası o kişi bence acınılası bi insan çünkü mutlu olsa etrafa pozitif enerji yayar. Ne mutlu ki kaynanan da onunla bir olup sana karşı olmuyo, çok şanslısın!:46:

her zaman mesafeli olacaksın eltiden dost olmaz sakın sırrını derdini anlatma bigün kullanır bunları.düşmanda olmayın dostta seviyenizi koruyun

bence eltin mutsuz biri ve etrafının da mutsuzluğu için çabalıyo. ben de yaşadım benzer şeyler. mesela durup dururken eşimin boşandığı kişiden bahsedip beni aptal yerine koyardı. kızsam kıskanmış gibi olucam, hiçbişey demesem rahatsız olmuyomuşum gibi aynı şeye devam edecek diye düşünüp sinir olurdum.
Akrabasın sonuçta merhaba merhaba dışında muhakkak muhabbetler olur. Elitine cevap verip de seviyesine inme fakat bi şekilde bakışlarınla, tavırlarınla ne yapmaya çalıştığının farkında olduğunu belli et ve onun tuzaklarına düşüp de, eşinin de canını yok yere sıkma. sonuçta geçmişte ne yaşadığı değil, seninleyken sana yaşattıkları önemlidir.
Açıkcası o kişi bence acınılası bi insan çünkü mutlu olsa etrafa pozitif enerji yayar. Ne mutlu ki kaynanan da onunla bir olup sana karşı olmuyo, çok şanslısın!:46:
ilk evlenen elti daima sonradan gelen gelini kıskanır ve hep kendiyle kıyaslar genelde.eski eşten bahstmesi tamamen senin tepkini ve kocanla ilişkini ölçmek hiç fırsat verme ve asla sinirlenme ben olsam gayet sakin ve kendimden emin geçmiş geçmişte kalmıştır biz yolumuza bakıyoruz siz konuşmaya devam edin derdim

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin ve cok yardimci oldunuz. Aslinda beni fazla etkilemiyor esimde artik farkinda bazen esim "annemle konusayim" diyor ama Buna ben izin vermiyorum sonucda boyle bir olay basimiza geldi ve eltim kendisini hakli cikarabilmek icin bagirdi cagirdi ve ben cok utandim. Bir laf vardirya deli dostum olacagina akilli dusmanim olsun diye. Karsimdaki insan anlamiyorki insan gibi dersimi anlatayim.

Ben eltinizde iyi niyet göremedim nedense oraya giden erkek veya kadın hep kötü niyetli oluyor,sanırım kıskançlık sebebi kişiliği oturmuş biri bu hareketleri yapmaz uzak dur acıma,acınacak duruma düşersin

malesef canım bu elticikler hep öle.Nedenimi sadece ve sadece kıskançlık.Eğer sizin durumunuz onlardan iyiyse sorun sadece budur emin ol buna.En güzelide mesafe koymak.Hemde öle böle mesafe değil yani.Siz nasılsınız gibi yani.Hep siz olsunlar:)onlar sıkılsın boşver.yani hesi aynı diyebiliriz.

bende mesafeli ol diyebilirim sadece az görüş samimi olma
başka yapabileceğin birşey yok canım:50:

bence eltin mutsuz biri ve etrafının da mutsuzluğu için çabalıyo.

Aynen katılıyorum.Mutsuz insan etrafına bu şekilde negatif enerji yayar.Kimse mutlu olsun istemez.
Hatta bana kalırsa bunu ona göstermek lazım.Ama söylediklerine cevap vererek değil.Mesela Ayşe çok pasaklı dediği zaman,hayır Ayşe titizdir,pasaklı değildir demek yerine bu şekilde konuşmak ayıptır,neden sürekli başkalarını eleştiriyorsun denebilir.

Eşinin eski hayatını anlatması tamamen densizlik.İşin kötüsü hem elti,hem akraba,yani aileye tamamen hakim birisi.Yalnız bütün evlilerin eski dosyalarını açması kendisinin böyle bir rahatsızlığı olduğunu gösteriyor.Acaba kendi eşinin geçmişinde hazmedemediği birşey mi var ? Hırsını bu şekilde mi alıyor ?

Eşinin seni takdir etmesi ve kayınvaldenle anlaşman çok güzel.Gerçekten iyi idare etmişsin,boşver herkes ettiğini bulur.Sen huzurunu bozma,mümkün olduğu kadar uzak olmaya çalış.

Yazdiklariniz Bana cok guzel Moral oldu tesekkur ederim. Ama dunki olayi sizinle paylasmak istiyorum. Esimin dayisinin hanimiyla guzel bir magazaya gitmeye karar verdik gelecek hafta icin. Ama uzak olugu icin nasil gidelim diye kararsizdik eslerimizide ikna etmeye calisiyorduk ve Ben kaynanamgildeyken eltimin yaninda hic Art niyet olmadan anlatim. Ve ertesi Gun eltim dayimizin hanimina kahvaltiya gitsim. Aksam eltim aradi ve bana "cok masraf olur gitmeyin hem sabah aynur ablaya gittim. Oda pek isteksizdi sizi kirmamak icin gitmek istiyor" dedi ben cok sasirdim cunki aynur ablamiz kendi teklif etmisdi dünde aynur abla aradi ve ona gitmek istemiyormussun istersen kalsin dedim oda "hayir eltin bana senin isteksiz oldugunu soyledi" deyince utandim ve tekrar safligimi ortaya koydum. Esim birdaha boyle bir olay oldugunda annemle konusacam demisdi. Esime bu olayi anlatsam kesin anlatir annesine. Ve ben cok eminimki Gene suclu ben olacam cunki ben iki lafi bir araya getiremiyorum eltim ben kötü niyetle yapmadim onu düsündugum icin yaptim diyecek. Cok aptalim soyle agzimi acip birsey diyemiyorum korkdugumdan degil inanirmisiniz huzursuz olmak istemiyorum ama saf yerine konmakda cok Agrima gidiyor. Mesela esimi arayip geldiginde sunu sunu alabilirmisin diyor esimde tabii ayla kirmaz insanlari sonrada parasini verimmi diye sorar arkasindan esimde ne desinki? Ver diyemez. Ben gözü gönlü acik biriyim ihtiyaci oldugunu bilsem asla izin vermem parasini vermesine. Hata cocugu dogdugunda kaynanama para verdik yatak alsin diye bizden oldugunu bilmesin diye o zaman durumlarida iyi degildi. Ne olur akil verin Bana cokmu safim? Yarin bu yuzume vurldugunda cok uzulurum. Ne yapmam gerekiyor sizce? Daha cok tecrubesizim bu konularda yani arkdaslarim salaksin diyorlar ama esim cok mutlu oluyor benim bu davranislarimdan. Kaynanamin durumu hic iyi degil yani ay sonunu zor getiriyorlar. Ve esime hep diyorum annendir asla ac kalmalarina izin verme gecen ay bulasik makinalarini biz aldik ama kaynanam melek gibidir hic karismaz bize ayda yilda bir gelir bize yemekler yapar gonderir onda icim cok rahat yani bize yuk olmamaya calisir ama eltimle yakin olduklari icin ona cok gider cocuklari onda kalir birde yegeni siz olsaniz bu sizi mutlu edermiydi Size karismamasi ama eltinizle hergun beraber olmasi. Sizce ben cokmu ödün veriyorum kendimden sadece kocamin mutlulugunu dusunerek. Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama kimseye anlatamiyorum esimede anlatip anlatmamakda cok kararsizim

Benim eltim boyle seyler yapacak olsa kocama satir satir anlatirdim. Ustelik serttir de benim esim. Ona ragmen hic korkmaz catir catir soylerdim. Hem beni bu kadar oyuna getirecek hem de yanina kar kalacak oyle mi? Eltin senin susacagini bildiginden aklina ne gelirse yapiyor. Biraz disli ol bakalim bunlarin onda birini yapabiliyor mu.

Back
X