- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
İnan patatesin tadina bile bakmadim kv ole diyince bende bir alt niyet aradim.sonucta kv uyarmis eltimi.
Arkadaslar siz konulari nasil okuyorsunuz anlamiyorum. Ben yineliyorum g.kizini hirpalamadim ve zate gorumcemle o konuyu konusup kapattik. Bazi arkadaslarin durumumu anlayip hatami ve hatalarini yazmasi gorumcemle problemimizi cozmede yardimci oldu.
benim bu ve ilk konudan anladığım şu; eltiler ve görümceler garip bir savaş içerisin de ama olan çocuklara oluyor.hırpalanan,kovulan,azarlanan,çiğ yemek yedirilen hep çocuklar..bu şeylere masumların alet edilmesi kadar çirkin birşey yok.
valla paylaşılamayan nedir ben anlamadım.
Söylemiş olabilir kadın unutmuştur belki? Yani zehir yedirmedi yaa. Demek ki yenilebilecek kadar pişmiş, iki insan da yemiş işte.
Sen söyleyince konuya baktım, kızı "defol" diye bağırarak evden kovmuş. Kapıyı da görümcenin suratına kapatmış. Fiziksel bir hırpalamadan ya da kolundan tutmaktan bahsedilmiyor. Ama evet hatalı, görümcenin suratına kapıyı kapatmamalıydı, dayaklık olan kişi görümce çünkü.
Bu arada konu sahibi arkadaşım, diğer konularını okudum, bakıcılık meseleni de. Şu konuda haklısın, ailedeki diğer tüm kadınlar çalıştığı için senin statünü kendileriyle bir tutmuyorlar, gözlerinde farklı bir yerin olduğu kesin. Bence çalışmak için eşini ikna et, bir de oğluna ne yedireceksen kendin pişir. Eşinin ailesinden pek medet umma, orada hasta varmış gider yardım edersin vs ama dediğim gibi kendi işin, oğlunun bakımını falan bırakmamaya bak.
bencede patatesin çiğ olduğu anlaşılır :44:sen eltim gaddar demişsin eğer böyle düşünüyorsan eltinle sorunların varsa ona çocuğunu emanet etme
Ya da kadını tanımıyoruz ki belki yemek anlayışı az pişmiş olarak tüketmektir. Öyle insanlar var ya.
Kaldı yöresel bir şeymiş nasılsa artık.
Ayrıca kadın çocuğa çiğ yedirdikten sonra pişirip akşama servis edecek kadar yüreksiz olamaz bence. Kaldı ki onlar da yemiş.
Oglumu iki uc aylikti iki kere biraktim hastaneye gidecegim diye ram evden cikmadan getirdi altina yapmis diye....
O gun bugundur hayatta birakmadim eltime cocuk ama benim ona yaptiklarim....
benim bu ve ilk konudan anladığım şu; eltiler ve görümceler garip bir savaş içerisin de ama olan çocuklara oluyor.hırpalanan,kovulan,azarlanan,çiğ yemek yedirilen hep çocuklar..bu şeylere masumların alet edilmesi kadar çirkin birşey yok.
valla paylaşılamayan nedir ben anlamadım.
suyun içinden mi aldın yani patatesleri, yani pişmiş yemekle pişmemiş anlaşılır gibime geliyo, velev ki eltim kötü niyetli olarak bişey demedi ilk lokmada pişmediği anlaşılırdı
zaten az salçalı yemekmiş:) görünüşünden az pişmiş olduğunu anlayabilirdiniz belki
eltiniz niyetli olduğunuzu biliyor muydu? belki siz tadına bakmışsınızdır diye dememiştir, belki de unutmuştur.
az pişmiş yemekle neyin peşinde olabilir ki.
belki evde sıkıntı vardır aklı ordadır,
unutmuştur, dalmıştır.
kötü niyet aramamak lazım.
O an anlamadim zaten anlasam ogluma yedirir miyim?
Eltim niyetli oldugumu biliyordu.yemek az salcali degildi yineliyorum sanki pismis gibi suyunu patatesler cekmis gibi salcali ve maydanozluydu....
Bende anlamiyorum ozellikle ogluma yedirme cabasi kendi kizina da karnabahar yedirmesi....
o an anlamadim zaten anlasam ogluma yedirir miyim?
Eltim niyetli oldugumu biliyordu.yemek az salcali degildi yineliyorum sanki pismis gibi suyunu patatesler cekmis gibi salcali ve maydanozluydu....
Bende anlamiyorum ozellikle ogluma yedirme cabasi kendi kizina da karnabahar yedirmesi....
Eltimle aramizda problemler var. Oglum dunyaya geldikte sonra cok degisti. Oglumun kp e benzemesini bile cekemez... Oglumu hic sevmez. Bi gun kizi oglumu aglatti bana dedigi laf ogluna sahip cik ki oglum o zamanlar alti atlik ve koltukta yatiyor....
Belki elti de bilmiyordu?
Ben de size bir soru sorayım; siz neyin peşindesiniz?
Söylemiş olabilir kadın unutmuştur belki? Yani zehir yedirmedi yaa. Demek ki yenilebilecek kadar pişmiş, iki insan da yemiş işte.
Tamam söyledik biz de işte, hala mı art niyet arıyorsunuz? Çatala gelmiş, kv nin kvsi yemiş cocuk yemiş daha ne ? kabuz ya da ishal de olmadılar, zehirlenmediler de....
Olabilir tabi neden olmasın. Bazıları az pişmiş/ciğ kıvamında sever kimisi de lapa gibi yer patates yemeğini.
İlla altında birşeyler aranacak ve akşam eşle konuşulacak. Eş ne dedi cok merak ediyorum.
Kadesam bir söz var ya filler tepişirken çimenler ezilir. Bunlarınki de o hesap.
Oglumu iki uc aylikti iki kere biraktim hastaneye gidecegim diye ram evden cikmadan getirdi altina yapmis diye....
O gun bugundur hayatta birakmadim eltime cocuk ama benim ona yaptiklarim....
Ne kadar anlamsız polemikler. Kayınpedere benzedi diye çocuğu sevmemesi.. millet benzemesin ister, sizde bu bile kıskançlık yaratmış. İlginç gerçekten
Yani derdiniz tasanız yok galiba bunlar konu oluyor diye düşünüyorum. Bu konunun en kestirme çözümü iletişimi zayıflatmak sonra da koparmak.
Ya da kadını tanımıyoruz ki belki yemek anlayışı az pişmiş olarak tüketmektir. Öyle insanlar var ya.
Kaldı yöresel bir şeymiş nasılsa artık.
Ayrıca kadın çocuğa çiğ yedirdikten sonra pişirip akşama servis edecek kadar yüreksiz olamaz bence. Kaldı ki onlar da yemiş.
Ben hep saglikli sihatli olsun kime benzerse benzesin dedim.
Eltimi zaten kvlerde goruyorum denk gelirsek...
yemek pişmişti eltin tadına baktı pişmiş diye bişi demedi.
Hem öyle bile olmuş olsa kv'nin bi daha dikkat vb. Demesi gerekirdi.
Acaba kv mi körüklüyo bu olayı ?
Eltinle direk yüzyüze gelme. "kv. Yemek pişmemiş dedi bana sen bakmış mıydın, pişmiş miydi?" gibi sor
hazır yemek varken hangi anne yeniden yemek yapar, hem de çalışan bi anneyse?
Illaki başka bişi düşünüp karnıbahar yedirmiştir.
Onunda vitaminini alsın gibi gelmiştir aklına.
Yoksa ocagın altınıyakmaya ne var:d
insanlıktır olur.
Zaten bir kez yüz göz olunca ne yapılsa batar. Iyi olmaya bak. ölene kadar yan yana olacaksınız.
Zaten bariz bi hatası da yok anladığım kadarıyla.
Ben anlatamiyorum galiba o patatesleri kv isten geldikten sonra uzerine su ekleyip pisirdi sonrasinda da icine biseyler ekleyip yine pisirdi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?