Eltim neyin pesinde....!

Kadın çalışıyormuş ve yemek yapmış. Muhtemelen de çocuğu düşünerek yapmıştır. Şahsen ben yemeklerimi çocuğumun beslenme düzeyine göre ayarlıyorum. Çalışan kadınlar genelde bu şekilde yemek yapar diye düşünüyorum. Ve kendi yaptığım bildiğim yemeği çocuğuma yedirmek isterim. O kısım normal bence. Ama belki sana da teklif edebilirdi. Ama aranızdaki samimiyetsizlikten dolayı teklif etmemiştir.

İyi de herkes konu sahibine yüklenmiş.
Patates dediğin zaten suda haşlandığında bile yumuşar, olay o değil kayınvalide eltiyi uyardığı halde "patates daha pişecek, yemek sanıp yemesinler, akşama işten gelince pişirecem" dediği halde elti konusahibinin oğluna ısrarla yedirmeye çalışmış. Yani zaten patates ilk aşamada biraz da olsa haşlandığı için yenmeyecek durumda değildir ama burada eltinin hayinliği söz konusu. Bu kadar geri zekalımı bu kadın da kendisine tembihlenen "patatesi pişti sanıp yemesinler"" sözünü unutsun.

Allah razi olsun konuma tercumanlik yaptigin icin.

Anladim ki antalamiyor degilmisim herkes anlamak istedigini anliyormus.

Cok tesekkurler.

Elti ısrarla yedirmeye falan calısmamış, sesini cıkarmamış. belki görmedi, belki konuşmak istemedi, belki onlardan önce yedi, yenilebilir olduğunu gördü.

Nasıl bakarsan öyle görürsün.

Eltinin kızı karnıbahar seviyordu belki onu yedirmek istedi belki cocugun sebze günüydü.

Ben eşinizin yorumunu neden merak ettim düşündünüz mü? O da bu duygu durumunuzu bizim gibi gereksiz buldu mu?

Bu kadar insan iki olayda da sana yükleniyorsa bir anlamı olmalı değil mi?

Elti ısrarla yedirmeye falan calısmamış, sesini cıkarmamış. belki görmedi, belki konuşmak istemedi, belki onlardan önce yedi, yenilebilir olduğunu gördü.

Nasıl bakarsan öyle görürsün.

Eltisinin zorla yedirmeye çalıştığına birkaç yerde değinmiş konu sahibi. Ama konu o değil ısrarla yedirsin veya yedirmesin ona bişey söylenmiş bu yemek tam hazır değil, akşama tekrar pişecek denmiş o zaman bu konuda uyarmalıydı konu sahibi. Ayrıca belki görmedi falan diye bişey yok konu sahibi gördüğünü belirtmiş zaten.
Bu nedenle de akşam kayınvalidesi geldiğinde ben eltine söylemiştim o yemek yenmesin daha pişmedi, söylemedi mi size demesinin üzerine de anlıyor ki eltisi art niyetle yaptı bunu.
Patatesler yenemeyecek durumda çiğ durumda olmasa bile, yemeğin tadı, tuzu v.s. si konmamış. Ve elti bunu biliyor ve küçük çocukla yaşlı hasta bir kadının yemesine göz yumuyor.

Son düzenleme:

Yemin ediyorum toplanıp eltiyi dinden cıkaracağız.

Yemeğin tuzunun olmaması ne büyük eksiklik? Nasıl geri alınabilir bu durum değil mi?

Bakın art niyet arayan herkes bulur anlatabiliyor muyum?

Yemeği yiyen yaşlı teyze yemeğin çiğ , tatsız , tuzsuz oluşunu anlamayacak durumdamıymış merak ettim .
Yani koca kadın 80 yaşında olsa bile bu ne pişmemiş deemez mi

Yemeği yiyen yaşlı teyze yemeğin çiğ , tatsız , tuzsuz oluşunu anlamayacak durumdamıymış merak ettim .

Lafı ağzımdan aldın Tari, tamam kvnin kvsi felçli ama en azından söyler dimi şusu eksik busu fazla diye.

Yemin ediyorum toplanıp eltiyi dinden cıkaracağız.

Yemeğin tuzunun olmaması ne büyük eksiklik? Nasıl geri alınabilir bu durum değil mi?

Bakın art niyet arayan herkes bulur anlatabiliyor muyum?

Ben yemeğin tuzu mu konmamış dedim. Konu sahibinin dediğine köre kayınvalide akşam geldiğinde yemeği pişirirken bir sürü malzeme koymuş. Ve sabah da işe gitmeden eltiyi tembihlemiş bu yemek son haliyle hazır değil yenmeyecek diye. Daha ötesi var mı elti de bi güzel yemelerine göz yummuş. Siz halen tuzuydu, biberiydi olmazsa geri alınabilir durum değil derdindesiniz.

Lafı ağzımdan aldın Tari, tamam kvnin kvsi felçli ama en azından söyler dimi şusu eksik busu fazla diye.

Abla bu yaşlı kadın sonuçta bu tarz yemeklerden yememiş bir bebek değil ki dilsiz olsa bile tabağı iter , kötü olduğunu anlatcak birşeyler yapardı. Demek ki abartılan ölçülerde birşey yok.

Bence konu sahibi herşeyden nem kapar olmuş , art niyet arıyor gibi geldi .

Son düzenleyen: Moderatör:

Töbe töbe güldürdün beni :) tabağı iter :)))))

Öyle canım şimdi sen bana gıcık olsan her yaptığımın arkasında birşey ararsın değil mi?

Sebze gunu....?

Sana silah zoruyla mi yorum yazdiriyorlar gereksiz buluyorsan yorum dahi yazma..

Ben gereksiz gordugum bir konuyu okur gecerim,yorum yapmaya bile gerek duymam cunku bana gore sacmadir. Sacma buldugum bir konuya da israrla konu sahibine hatta konuya cevap yazan uyelerin yorumlarina dahi yorum yapmam.

Yani anlayacagin yorum yapmak icin yorum yapmam.

Son düzenleme:
Töbe töbe güldürdün beni :) tabağı iter :)))))

Öyle canım şimdi sen bana gıcık olsan her yaptığımın arkasında birşey ararsın değil mi?

Aynen öyle , en basiti tabağı iter dedim diye benle dalga geçtiğini düşünür bu elmayra benden ne istiyor benle dalga geçiyor derdim

Nasıl bakarsan öyle görürsün , olmayanı oldurmak vardır ama bizim özümüzde.

Wuwww silah zoruyla mı? Öyle bir profil mi çiziyorum, gayet severek yorum yapıyorum aslında.

Sen sensin, ben benim, benim tarzım farklı demek ki değil mi? Şimdi sen istedin diye ne yapayım?

Sen de haklısın, suç bende ki dil döküyorum. Sizin gibi konusahiplerine canımcı cicimci yorumcular lazım. Rastgele.

belki sebze günüydü, belki görmedi, belki kendi yemedi, belki yanında yoktu. Belkilerle olmaz.
Konu sahibi zaten belki denenlerin çoğunu aralarda yazmış.
Hadi hiçbir kötü niyet yok diyelim, nezaketen karnıbahardan konu sahibinin kızına tattırmalıydı. Çocuktur canı çeker diye düşünmeliydi.

Malesef ama kv nin kv si konusamiyor sevsede sevmesede onune getirileni yemek zorunda cunku kv kiziyor yemeyince...
Sadece evde yatagina oturabilir kismi felcli bu arada.diger koltuklara oturmasi tamame yasak....

Malesef ama kv nin kv si konusamiyor sevsede sevmesede onune getirileni yemek zorunda cunku kv kiziyor yemeyince...
Sadece evde yatagina oturabilir kismi felcli bu arada.diger koltuklara oturmasi tamame yasak....

Kendi kvdesine boyle davranan bir kadin,
gelinlerinden, kizindan cekiyor demek ki
Sasirmamak lazim aslinda
Gelinler ayri dert, kendi kizi ayri dert
Siz de simdi cocuklari kullanarak acisini cikariyorsunuz
sizin cocuklariniz da ayni olacak

Armut dibine duser derler

Ayrica bu konuyu okudugumda diger konuna donup bakmadim.
Nickinden hatirladim seni.
Ha gorumce, ha elti cocugu...
Ne fark eder ki?

Orada 5 yasinda bir cocuga karsi yapilmis cirkin bir davranis vardi
Aklimda kalan sadece oydu...

Son düzenleme:

Çocuk kavgasına dalıp 1 yaşındaki bebeğin ellerine kızarıncaya kadar vuran kadınla konuşmasaymışsın da olurmuş ama neyse. Umarım hala aynı şiddet eğiliminde değildir ana-kız.

Pardon ortada çocuk kavgası bile yoktu.

Son düzenleme:
Renkli kısım dikkatimi çekti. Sen yedirirken farketmedin de eltinin nasıl farketmesini düşünüyorsun ya da senin bilmediğin yöresel yemeği o bilmek zorunda mı? bana art niyet var gibi gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…