- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
Yapici mesajin icin sagol.
Kv eltime dolaptaki patates yemek degil onu gelince yapacagim demis galiba soganini kavurup salcasini maydanozunu koyup patatesleri de icine atmis ki gelince kolaylik olsun diye...
Soyleyebilirdi ben patatesi isittigimda minikyaramaz o yemek degil ogluna da o kadina da koyma diye...
Benim anlamadigim nokta ogluma zorla yedirtmeye calistiktan sonra kendi kizina evinden karnabahar getirip gozumun onunde yedirmesi...
İyi de herkes konu sahibine yüklenmiş.
Patates dediğin zaten suda haşlandığında bile yumuşar, olay o değil kayınvalide eltiyi uyardığı halde "patates daha pişecek, yemek sanıp yemesinler, akşama işten gelince pişirecem" dediği halde elti konusahibinin oğluna ısrarla yedirmeye çalışmış. Yani zaten patates ilk aşamada biraz da olsa haşlandığı için yenmeyecek durumda değildir ama burada eltinin hayinliği söz konusu. Bu kadar geri zekalımı bu kadın da kendisine tembihlenen "patatesi pişti sanıp yemesinler"" sözünü unutsun.
İyi de herkes konu sahibine yüklenmiş.
Patates dediğin zaten suda haşlandığında bile yumuşar, olay o değil kayınvalide eltiyi uyardığı halde "patates daha pişecek, yemek sanıp yemesinler, akşama işten gelince pişirecem" dediği halde elti konusahibinin oğluna ısrarla yedirmeye çalışmış. Yani zaten patates ilk aşamada biraz da olsa haşlandığı için yenmeyecek durumda değildir ama burada eltinin hayinliği söz konusu. Bu kadar geri zekalımı bu kadın da kendisine tembihlenen "patatesi pişti sanıp yemesinler"" sözünü unutsun.
Ozellikle senin torumlarini topladim ki sorularina ve yorumlarina cevap vereyim.
Benim ne gibi bir derdim olabilir. Eltimin ogluma israrla o yemegi yedirdikten sonra kizina evinden getirdigi karnabahari yedirmesi...
Canim benim esime soylemedim cok merak etmissin ya... Ben nacizane iyi okuyup iyi anlayip ona gorede iyi yorum yapan arkadaslarin fikirlerini almak istedim.
Sonucta hepimiz insaniz ve hatalarimizda var. Onemli olan hatadan ders cikarmak. Bazen olurda hatani goremezsin ve hep dogruyu yaptigini sanirsin bu durumda baska bir goze ihtiyac yok mudur?
Gorumcemle olan meselem sagolsun soruna care bulup hatami bana yuklenerek degil de daha farkli bir sekilde yazip gormemi saglayan arkadaslar olmasaydi belki de hala gorumcemle konusmuyorduk.
Elti ısrarla yedirmeye falan calısmamış, sesini cıkarmamış. belki görmedi, belki konuşmak istemedi, belki onlardan önce yedi, yenilebilir olduğunu gördü.
Nasıl bakarsan öyle görürsün.
Eltisinin zorla yedirmeye çalıştığına birkaç yerde değinmiş konu sahibi. Ama konu o değil ısrarla yedirsin veya yedirmesin ona bişey söylenmiş bu yemek tam hazır değil, akşama tekrar pişecek denmiş o zaman bu konuda uyarmalıydı konu sahibi. Ayrıca belki görmedi falan diye bişey yok konu sahibi gördüğünü belirtmiş zaten.
Bu nedenle de akşam kayınvalidesi geldiğinde ben eltine söylemiştim o yemek yenmesin daha pişmedi diye söylemedi mi size demesinin üzerine de anlıyor ki eltisi art niyetle yaptı bunu.
Patatesler yenemeyecek durumda çiğ durumda olmasa bile, yemeğin tadı, tuzu v.s. si konmamış. Ve elti bunu biliyor ve küçük çocukla yaşlı hasta bir kadının yemesine göz yumuyor.
Yemeği yiyen yaşlı teyze yemeğin çiğ , tatsız , tuzsuz oluşunu anlamayacak durumdamıymış merak ettim .
Yani koca kadın 80 yaşında olsa bile bu ne pişmemiş deemez mi
Yemin ediyorum toplanıp eltiyi dinden cıkaracağız.
Yemeğin tuzunun olmaması ne büyük eksiklik? Nasıl geri alınabilir bu durum değil mi?
Bakın art niyet arayan herkes bulur anlatabiliyor muyum?
Lafı ağzımdan aldın Tari, tamam kvnin kvsi felçli ama en azından söyler dimi şusu eksik busu fazla diye.
Abla bu yaşlı kadın sonuçta bu tarz yemeklerden yememiş bir bebek değil ki dilsiz olsa bile tabağı iter , kötü olduğunu anlatcak birşeyler yapardı. Demek ki abartılan ölçülerde birşey yok.
Bence konu sahibi herşeyden nem kapar olmuş , art niyet arıyor gibi geldi .
Eltinin kızı karnıbahar seviyordu belki onu yedirmek istedi belki cocugun sebze günüydü.
Ben eşinizin yorumunu neden merak ettim düşündünüz mü? O da bu duygu durumunuzu bizim gibi gereksiz buldu mu?
Bu kadar insan iki olayda da sana yükleniyorsa bir anlamı olmalı değil mi?
Töbe töbe güldürdün beni :) tabağı iter :)))))
Öyle canım şimdi sen bana gıcık olsan her yaptığımın arkasında birşey ararsın değil mi?
Sebze gunu....?
Sana silah zoruyla yorum yazdiriyorlar gereksiz buluyorsan yorum dahi yazma..
Ben gereksiz gordugum bir konuyu okur gecerim,yorum yapmaya bile gerek duymam cunku bana gore sacmadir. Sacma buldugum bir konuya da israrla konu sahibine hatta konuya cevap yazan uyelerin yorumlarina dahi yorum yapmam.
Yani anlayacagin yorum yapmak icin yorum yapmam.
Sebze gunu....?
Sana silah zoruyla mi yorum yazdiriyorlar gereksiz buluyorsan yorum dahi yazma..
Ben gereksiz gordugum bir konuyu okur gecerim,yorum yapmaya bile gerek duymam cunku bana gore sacmadir. Sacma buldugum bir konuya da israrla konu sahibine hatta konuya cevap yazan uyelerin yorumlarina dahi yorum yapmam.
Yani anlayacagin yorum yapmak icin yorum yapmam.
Yemeği yiyen yaşlı teyze yemeğin çiğ , tatsız , tuzsuz oluşunu anlamayacak durumdamıymış merak ettim .
Yani koca kadın 80 yaşında olsa bile bu ne pişmemiş deemez mi
Malesef ama kv nin kv si konusamiyor sevsede sevmesede onune getirileni yemek zorunda cunku kv kiziyor yemeyince...
Sadece evde yatagina oturabilir kismi felcli bu arada.diger koltuklara oturmasi tamame yasak....
Ozellikle senin torumlarini topladim ki sorularina ve yorumlarina cevap vereyim.
Benim ne gibi bir derdim olabilir. Eltimin ogluma israrla o yemegi yedirdikten sonra kizina evinden getirdigi karnabahari yedirmesi...
Canim benim esime soylemedim cok merak etmissin ya... Ben nacizane iyi okuyup iyi anlayip ona gorede iyi yorum yapan arkadaslarin fikirlerini almak istedim.
Sonucta hepimiz insaniz ve hatalarimizda var. Onemli olan hatadan ders cikarmak. Bazen olurda hatani goremezsin ve hep dogruyu yaptigini sanirsin bu durumda baska bir goze ihtiyac yok mudur?
Gorumcemle olan meselem sagolsun soruna care bulup hatami bana yuklenerek degil de daha farkli bir sekilde yazip gormemi saglayan arkadaslar olmasaydi belki de hala gorumcemle konusmuyorduk.
Renkli kısım dikkatimi çekti. Sen yedirirken farketmedin de eltinin nasıl farketmesini düşünüyorsun ya da senin bilmediğin yöresel yemeği o bilmek zorunda mı? bana art niyet var gibi gelmedi.İyi aksamlar bayanlar.
Bugun kv ve gorumcem ise gitti. Kv ise gitmeden bize geldi ise gidecegini eltimin kizini gorumcemin kizini ve kv nin kv sinin kahvaltisini eltimin isten gelince verecegini soyledi . Oglumun kahvaltisini yaptirdiktan sonra kv lere ciktim. Baktim eltim kahvaltiyi hazirlamis bende faturalari yatirmaya gittim.
Geldigimde eltimin isten geldigini gozeterek kvlere ciktim ki o da evde isi varsa yapsin cunku kv nin kv si felcli.
Ogluma kv lerden patates yemegi yedirdim kv nin kvdesine de. Niyetli oldugum icin tadina bakamadim.
Eltimde bisey demedi.
Kv geldi patatesin cig oldugunu yoresel bi yemek yapmak icin sadece salcali suda azicik pisirdigini ve eltimede soyledigini soyledi.
Bu nasil bir insan hadi bana giciksin oglumla felcli kadinin sucu ne...?
Esim birazdan isten gelecek musait oldugum heran yazdiklarinizi cevaplayacagim.
Simdiden hepinize tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?