Eltim tam bir ba belas olmaz olasca

iyi güzel de...
eşin demedi mi eltine senin benim için düşündüğün kişi değil önemli olan, benim kimi düşündüğüm... hayat arkadaşımı ben seçerim, o da benim için alara...
kusura bakma ama eşin beni içine çekmeye çalıştı diyeceğine eltine orada bir laf söylese bunlara cesaret dahi edemez...
bunun dışında onların kayınvalidenin yanına yerleşmesi senin müdahale edebileceğin bir durum değil...
torunlarını ne kadar seveceğine de eltin müdahale edemez...sen saygını ve sevgini korursan yeter bence...

aslında bana kalsa gorusmemde ozaman da esım bensız gıtmeyı alıskanlık halıne getırırde o pis kadın onun aklını celmeyı basarırsa diye bı turlu kara veremıyorum napcagıma . hıc gıtmemek mı dogru olan yoksa ınadına gıtmekmı ne bılım ya ben. bıde boyle baskın bı tıp herkesı ezmeye calısan herseyın en dorusunu ıyısını ben bılırım dıyen bı tıp kendı kurallarını herkese kabul ettırmeye calısır. benim esımde oyle sert bı tıp deıl ona bıle sert cıktıgı zamanlar oluyo da esim tepkı vermıyo ben sınır oluyorum bunun herkese bılmıslık taslamasından aılesı cevresı burda ya onlara guvenıyo nası olsa ben burda yalnızım dıye sındırmeye calısıyo bende sındırılmeye gelecek bı tıp degılım boyle bı durumdayım ıste

valla eşinizde resti çekmeliydi anne ve babasına da benim yuvamı yıkmaya çalışan bir kadının olduğu yere asla gitmem eşimide götürmem. demeliydi.o kadınla kendiside yüzyüze gelmemeliydi.

eltin konusunda birşey söyleyemem yaptıkları hazmedilecek gibi değil ne demek eşine kız ayarlamaya çalışmak ?

basitlikten başka birşey değil

ama kayınvaledinler için şunu söyleyebilirim ;
senin çocukların ve eltininkiler eşittir bence sen eltini sevmediğin için öyle düşünüyorsun?

hiç evlat ayrılırmı? sadece onlarla beraber yaşadıkları için sana daha fazla ilgileniyorlarmış gibi gelebilir ...

Arkadasim senin suan yaptigin sadece kendini sinir etmekten baska birsey degil...

Bir yerde anliyorum düsüncelerini....onun burda cevresi ailesi arkadaslari varken birde kaynana tarafinida kaplamasina sinir oluyorsun....bari hic olmazsa orasi bana kalsin, aile ortamini orda göreyim, coluk cocugumun bakiminda yardim alayim diye düsünüyorsun.....kendine göre haklisin tabiki!!

Fakat bu senin insafiyetinde olan birsey degil...oraya gitme gelme kalma diyemezsinki, o yüzden bence hicte bosu bosuna kendini sinir edip yipratma...:1hug:

Önceleri neler yasandi neler oldu bilemem....vardir sebeblerin ki nefret ettin eltinden....ama inanki hayat böyle seylere takilmicak kadar kisa....a.s

Ingilterede yasiyorsun, kresler var, yabanci dil kurslari var, kadin dernekleri var....varda var arkadasim, cogunluklada hepsi ücretsiz.....Kafani eltine takacagina kendine ugras bul, sosyallesmeye calis, cevre edin, arkadasliklar kur.....

Kimse insanin halinden dilinden anlamiyor malesef, o yüzden sen kendi basinin caresine bak, kocanla iyimisin? Ailenle huzurun yerindemi? Gerisi bos......

Allah yardimcin olsun.:teselli:

gidin elbette...
eltiniz için neden kayınvalideniz ve kayınederiniz ile kötü olacaksınız ki...
yapmayın ya... onun ne olduğuna bu kadar takılacağınıza kendinizi oturtun önce...
ben sindirilmeye gelecek bir tip değilim diyorsunuz ama bu şekilde sindiriyor sizi ister kabul edin ister etmeyin...ne yapacağınıza bile o karar veriyor...
siz ona boyun eğmeyeyim diye tüm akraba ilişkilerinizden oluyorsunuz....
kayınvalideniz eltinizin saçmalıklarıyla uğraşmıyor diye neden kötü olsun ki...
sizde gelinsiniz o da gelin... gelinler anlaşamıyor diye taraf tutmak zorunda değil kayınvalideniz...
orta yolu bulacak olan sizsiniz... önce eşinizle olan güven problemini halledin...
kocanıza kız bulmaya kalkmış... sinir olmakta haklısınız... ama sorunu kocanızla halledeceksiniz... ben olsam derdim eşime sana çok kırıldım, neden böyle bir şeye izin verdin diye... beni bu işin içine çekmeye çalıştı demek yerine ağzının payını verecekti ki bir daha konuşmasın...
muhtemelen abisinden çekiniyor...yine de iş eşinize düşüyor...size söz söyletmeyecek olan kişi eşinizdir... savunacak demiyorum, söyletmeyecek olan diyorum... erkek benim karım dediğinde biter iş ben size diyeyim... siz de böyle kendinizi yemekten kurtulursunuz...

bende senin gibi Ingiltere de yasiyorum ailem cevrem Turkiyede esimle daha tanismadan bu ulkeye gelmistim okul icin sama sen evlenmisin zorluklari bilerek evlenmissin karar vermissin eltinin senden farkli olmasi cok dogal o artik bir Turk degil bir Ingiliz yasami dunya gorusu cunku o burda dogmus bizlerden farkli olmasi cok dogal tabi ailesinin burda olmasida onun icin arti sende kendini uzme kendine arkadaslar edin hem senin hem yabanci dilin icin iyi olur sakin kendiini yanliz hissetme ailen arada gelemez mi annen falan aile ziyareti vizesiyle cocuklarim dedigine gore ve 2.5yil olmus geleli henuz kucukler sanirim Ingilter 3yastan sonra kres ucreti almiyor biraz buyuduler mi krese ver sende part time calis eltin veya kayinvaliden icin kendini uzmeye gerek var mi insan hicbir yerde yanliz degil yeter ki istesin senin kimseye ihtiyacin yok bence zamanla bakmissin eltini kayinvalideni hatirlayacak vaktin bile kalmamis hayat mucadelesinden

Bence git kayınvalidenlere ama özellikle onu görmezden gel,hiiiç tınlama,o yokmuş gibi davran,gül,eğlen dahada sinir olur. sen kimsinki havalarında olmak böyle insanlara daha iyi gelir merak etme. Ne gıcık utanmaz bir kadınmış. Ona neyse kimin kimle evleneceği allah allah klava:

ya kızlar ınanın o eve gıdınce dıken ustundeyım artık cocuklarımı yatırmak ıcın bır odaya goturdugumde tedırgınım gozumun onunde deıller dıye. cunku bu kadından hersey beklenır yavrularıma uyurken de kotuluk yapabılır allah korusun zaten kapıyı kapatıp cıkıyorumm ama acık buluyorum odaya gırılmıs oluyor bebek daha yavrularım kotulukten anlamazlarkı. ooff off

tabii mantık bu.
bana ddokunmayan yılan bin yaşasın olayı. 3 maymunu oynamak bilmiyorum görmüyorum duymuyorum.çok kolay tabii. diğer gelinim,benim oğlumun yuvasını yıkmaya kalksın. bir kız koysun araya. ben bunu bileyim o gelinime hiçbir şey olmamış gibi davranıyım evime açayım birde. kol kanat gereyim. nasıl bir iş. bu.
bir anne buna nasıl sessiz kalır. nasıl çekmez o gelini ya sen ne yapıyorsun ne demek bir yuvayı yıkmak. ne demek oğlumun yuvasını yıkmak istemek deyip ağzının payını vermiyorsa onada acaip kızarım. hiç bir şey olmamış gibi, bu olay yok gibi davranmakta ne demektir ya. nasıl o geline bunlar söylenmez ve haddi bildirilmez. çocuk oyuncağımı bu.biir yuvadan bahsediyoruz.
biz böylelerine tavşan..... gibi deriz. ne kokar ne bulaşırlar. hiç sevmediğim insan tipidir bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

dilerim yanlış anlamazsın ama sende bu durum paranoyaklığa dönüşmeye başlamış
çocuklarına zarar vereceğini düşünmeye başlamışsın ...
o kadar olacağını düşünmüyorum...
ne yapacak çocuklarını mı öldürecek de bu kadar korkuyorsun
yok artık

kayınvaldenin evine git gel onu görmezden gel,o hiç o evde yokmuş gibi davran..valla benim için sinek kadar değeri olmayan biri için kendimi üzmezdim,boşver ne yaparsa yapsın sen kendine ve eşine bak..huzurunuda onun için bozma...

evet kaynanada kayınbabada bu tip işte. hep benden sunger cekıp unutmam olayı abartmamam ıstendi. kendileride sikayetciydı ondan ama noluyosa bı anda cancıger kuzu sarmasına donduler. ben lohusayken 1 kap yemek getırmeyen kaynanam onun bulasıgına kadar yıkıyo o gezmeye gıdıo oda cocuklarına bakıyo . sırf cekısmeden ıste oglum benımle kalsın ıc guveysı gıtmesın kızın annesıgılın evıne dıye.bu olay yenı deıl bızaman onceydı ama ne kadar zaman gecerse gecsın benım ıcınde unutmak kolay deıl

ciddi anlamda bir kayırma, eşitsizlik var...
çocukların kreş döneminde ise kreşe verip kendime iyi bir çevre edinmeye çalışırdım.
onların varlığı ile yokluğu bir olurdu...
sonuçta sen onlara muhtaç değilsin ki...
bırak onlar kendi başlarına ne yaparlarsa yapsınlar sende 40 yılda bir gidersin o kadar ...
hiç muhattap olup sinirlerini bozmana gerek yok

dikkat ettiyseniz kavgalı sorunlu olmak yerine dost arkadaş olsaydınız dedim.. yani nefret yerine..

yazdığınız konuya nasıl empati ypsaydım?

"eltimden nefret ediyorum, kayınvalidemlerde kalıyor, onun ailesi burda, burda büyümüş, çevresi geniş. benim kimsem yok burda.."

konunuzun özü buydu arkadaşım..kısaca kıskançlık getiriyordu insanın aklına..

elitinizin orda büyüdüğüne kadar yazmışsınız.. ama eşinize kız ayarlaması sonradan arkadaşlar sorunca ortaya çıkmış.. bunu baştan yazma gereği duysaydınız ki çok çok önemli birşey. ona göre yorumlardık bizde..

eşe kız ayarlama konusunda çok yorum yapardım ama boşverin. konunuza yorum yapmayacağım artık..

siz duymak istedikleriniz için açmışsınız bu konuyu..

..

alara 01 kayınpederin ve kayınvaliden ya da eşin maddi anlamda abiye muhtaç mı?

Kesinlikle katılıyorum..

Konu açma sebebiniz ilk başta, eltinizin orda doğup büyümesi, çevresi olması, sosyal olması ve bunların hiçbirinin siz de olmaması idi.

Doğal olarak da klasik elti konusu aklımıza geldi ben de dahil.

Siz en başta eltinizin geçmişte yaptığı hatayı baz alarak konu açsaydınız, eltini çekemiyorsun..sözlerine maruz kalmazdınız?

Bunu neden en başta yazmadınız ben de anlamadım..Ama bunlar da sizin için çok önemli şeyler demek ki, konuyu bunlar üzerine açmışsınız..

Eltiniz yaptığı hata sebebiyle tabii ki hatalı ve kayınvalideniz de ona arka çıkması, hiçbirşey olmamış gibi davranması sebebi ile hatalı ve siz sadece bu konuda evet haklısınz..

Mevbur kalmadıkça gitmeyin ve görmeyin yüzlerini, yapacak birşey yok..

arkadaşım yaşadıklarına üzüldüm insan evlenince
yaşadığı şehirden başka bir şehre gidince bile çok zor
uyum sağlıyor_ki sen ülke değiştirmişsin. ben gelinini kendisi seçmek isteyen
kaynanalar duymuştumda kaynına gelin beğenen eltiyi ilk defa duydum oda bir şok.
ben olsaydım ne yapardıma gelince: eltimle görüşmek zorunda kaldığım o anlarda kocamında kayınvalideminde inadına üzerine düşerdim olabildiğim kadar rahat olurdum ben sinir olacağıma o sinir olsun banane!!!!!
arkadaşlık olayına gelince çevre edinmek içinde bir sürü yol var kolay deil belki ama zamanla olacaktır
eşinde yardım edebilir illaki tanıdıkları vardır eşleriyle falan tanıştırsın seni hiç birşey yapamıyosan çocuklarınla çık gez umarım kısa zamanda hallolur sorunların

Canım ingilizce biliyor musun bilmiyorum. Ama bilmiyorsan bence biran önce kursa falan gidip öğren. Hem böylece kursta tanışacağın insanlarla ve ingilizlerle de arkadaşlık edebilirsin sosyal hayatın olur. Çocukları kime bırakıcam dersen kaynanan ne güne duruyor:)Biraz da seninkilere baksın:)

Ailevi sorunlarnızla ilgili yorum yapmak istemiyorum, haklı da olabilirsiniz haksız da olabilirsiniz, anladığm kadarıyla eleştirilmek de istemiyorsunuz ancak şunu söyliyim, burada derdini paylaşan insanlar eleştirileri de dikkate almalı ki 3. bi pencereleri açılsın ve belki de olayı farklı bi taraftan ele alsın. Eleştirilmek o kadar kötü bişey değildir diyorum ve diğer konuda bi tavsye vermek istiyorum.
Ben de yurt dışında kaldığım sürece çok yalnızlık çektim ama arkadaşlarım TR de diye hiç dertlenmeyin inanın Türkler her yerde :) biraz araştırırsanız Türklerin kurduğu toplulukları bulursunuz, biraraya gelip parti filan düzenlerler hatta gün yapanlar bile var. Eğer etraftan sorarak bulamazsanız internette de bulabilirsiniz. Hatta facebookta bile vardır eminim "ıngiltere'deki Türkler" diye..
ıyi şanslar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…