• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim ve kaynım'la arama mesafe koymak ve görüşmemek istiyorum

KirilmaNoktasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
48
15
288
39
Ankara
eltim kimseye gelip gitmeyen biriymiş. görümcelerimle arası da pek iyi değil. çocuğunu kimseye sevdirmek istemeyen bir kişi.. sıcaklık hissi vermiyor ben de sevmedim, eşim daha önce yeğeni için tartışmış.. çocuğu sevmek istiyoruz izin ver diye.. kimseye de gelip gitmezmiş. biz sevgiliyken beni evine çağırmıştı. sadece çay ikram etti çok garibime gitti. belki de ben standartları yüksek tuttum. yani ağırlama benim için öenmlidir. kimsenin önüne sadece çay koyamam.. onun da beni sevmediği aşikar. burda denildiği gibi dış kapının dış mandalı ama benim içimden hiç onu bir daha gçrmek gelmiyor. burada eltisiyle hiç kavga etmediği halde gelip gitmeyen var mı. eşim daha ilk kez dün dedi, abimgile de gidelim bi ara diye. ikimizde çlışıyoruz. sadece haftasonlarımız uygun oluyor. ben de abinin eşiyle karşılaşmak istemiyırum sen git yegenini sev bize de getir ama beni götürme dedim. tartıştık. ben eşsiz gitmem diyor. eşimin bir sürü akrabası var hepsine gittim hatta çoğu bana da geldi sıkıntı yok ama abisine gitmemek için ne yapmam lazım. zaten kadın da gelip gitmeyi sevmiyor. kimseye ne bayramda ne sayranda gidermiş bi tek benim nişanıma geldi.. bir de evine davet etti. düğüne de 15 dk ugramış ben görmedim. açıkhavada olduğundan çocuk hasta deyip gitmiş.
o da istemiyordur eminim gelip gitmeyi..
bakışlarını konuşmasını tavrını beğenmedim.
abisini de aynı şekilde.
biz nişanlıyken eşimin abisini aramıştım. ailem yemeğe davet etmişti damat tarafını.. bana dediği cümle; eşime sormalıyım bizde evin reisi hanımdır. o ne derse o olur abisi tamam mı dedi.. ve tabiki gelmediler.
sanırım bu sözleri söylerken de eşi yanındaydı.. abisi, eşinin sevilmediğinin farkında ve her fırsatta, benim karıcığım naraları atıyor. yapay duruyor. alakasız yerlerde saçma cümleler kuruyor..
tek isteğim eşinden ve ondan uzak durmak.. gelip gitmek istemiyorum. eşim de yengesini sevmiyor. ama yeğenim var abim var gidicez diyor:(

Ben de bunu anlamıyorum.
Belli ki elti istemiyor sizi de eşinizi de.
Eşinizin yeğenim de yeğenim diye tutturması ne komik.
2 yaşındaki bebe amcayı görse ne görmese ne?
İstenmeyen,sevilmeyen yerde bulunup moral bozmak çok hoşuna gidiyor adamın nedir?

Eltimle hiç tartışmamız olmadı ama pek görüşmeyiz. yılda 1 kere o da belki. eşimin tarafından kimseyle görüşmüyor, aramıyor, sormuyor. bu zamana kadar en ufak bir tartışma dahi olmadı. tamamen kendi seçimi.

Bayramda gidelim dedik evde yokuz dediler ok dedik. bunun dışında normal bir günde eşim asla abimlere gidelim demez çünkü eşini biliyor. eşinin ısrarı çok anlamsız istenmediğini bile bile.

Ben de bunu anlamıyorum.
Belli ki elti istemiyor sizi de eşinizi de.
Eşinizin yeğenim de yeğenim diye tutturması ne komik.
2 yaşındaki bebe amcayı görse ne görmese ne?
İstenmeyen,sevilmeyen yerde bulunup moral bozmak çok hoşuna gidiyor adamın nedir?

öyle deme lale. benim oğlum şu an 3 yaşında ama bebekliğinden beri teyzelerinin, anneannenin , nenenin hasretini çeker. illa görmek ister onları. görünce çocuk kendini kaybediyor. ha ana babası görmelerini istemezse yapacak bişey yok da . ama yaşlarını aşıyor duyguları.

aynen ortada davet de yok..
eşim diyor biz davet edelim. yapmak istemiyorum.. yorgunum çalışıyorum.. bir de ben neyse düşüncem yüzüme vurur.. gülemem şirinlik yapamam.. sevmiyorum evet zararı dokunmadı bana.. çünkü 2 kez gördüm. gelip gitmek istemiyorum. evi de yakın.. eşime diyorum sen git.. bu abesk mi eşim tek gidemez mi.. bana normal geliyor.

öyle deme lale. benim oğlum şu an 3 yaşında ama bebekliğinden beri teyzelerinin, anneannenin , nenenin hasretini çeker. illa görmek ister onları. görünce çocuk kendini kaybediyor. ha ana babası görmelerini istemezse yapacak bişey yok da . ama yaşlarını aşıyor duyguları.
Güzelim,senin bebe teyzelerle,anneanneyle oynaşmasa, hoşca vakit geçirmese, gülüp şarkılar söylemese yine onların hasretini çeker mi sence?

1. gereksiz bir tutum içerisindesiniz, size karşı yapılan şahsi bir davranış göremedim ben.
Adam ne güzel eşinin ardında duruyormuş, bende isterdim eşimin "bir hanımıma sormam lazım, kararı o verir" demesini. Belki müsait değillerdi, belki de gerçekten asosyal bir insan. Size zararını anlamadım?

İkram yapmıyorsa yapmasın, siz görüşüp bebek sevmeye veya iletişim kurmaya mı gidiyorsunuz? Yoksa pasta börek yemeğe mi? Bu tavırda yanlış bence. Ben gittiğim misafirlikten ikram beklemem, bir acı kahvesi - bir bardak suyu yeter. Bu kadar beklenti içersinde olmayın bence.

Diğer ve en önemli konu ise eşinizin abisinden bahsediyorsunuz, bilmem farkında mısınız?
Kan bağı var onların ve görüşmeleri kadar doğal bir durum söz konusu değil.
Siz görüşmek istemeyebilirsiniz, fakat eşinizin hatrına 1-2 saat sabır edemez misiniz?
Zaten dediğiniz gibi karşı tarafta görüşme taraftarı değil, fakat iki kardeş arasına girecek soğukluklara karşıyım ben.

Niyetim sizi eleştirmek değil, düşüncelerimi paylaştım sadece.

eltim kimseye gelip gitmeyen biriymiş. görümcelerimle arası da pek iyi değil. çocuğunu kimseye sevdirmek istemeyen bir kişi.. sıcaklık hissi vermiyor ben de sevmedim, eşim daha önce yeğeni için tartışmış.. çocuğu sevmek istiyoruz izin ver diye.. kimseye de gelip gitmezmiş. biz sevgiliyken beni evine çağırmıştı. sadece çay ikram etti çok garibime gitti. belki de ben standartları yüksek tuttum. yani ağırlama benim için öenmlidir. kimsenin önüne sadece çay koyamam.. onun da beni sevmediği aşikar. burda denildiği gibi dış kapının dış mandalı ama benim içimden hiç onu bir daha gçrmek gelmiyor. burada eltisiyle hiç kavga etmediği halde gelip gitmeyen var mı. eşim daha ilk kez dün dedi, abimgile de gidelim bi ara diye. ikimizde çlışıyoruz. sadece haftasonlarımız uygun oluyor. ben de abinin eşiyle karşılaşmak istemiyırum sen git yegenini sev bize de getir ama beni götürme dedim. tartıştık. ben eşsiz gitmem diyor. eşimin bir sürü akrabası var hepsine gittim hatta çoğu bana da geldi sıkıntı yok ama abisine gitmemek için ne yapmam lazım. zaten kadın da gelip gitmeyi sevmiyor. kimseye ne bayramda ne sayranda gidermiş bi tek benim nişanıma geldi.. bir de evine davet etti. düğüne de 15 dk ugramış ben görmedim. açıkhavada olduğundan çocuk hasta deyip gitmiş.
o da istemiyordur eminim gelip gitmeyi..
bakışlarını konuşmasını tavrını beğenmedim.
abisini de aynı şekilde.
biz nişanlıyken eşimin abisini aramıştım. ailem yemeğe davet etmişti damat tarafını.. bana dediği cümle; eşime sormalıyım bizde evin reisi hanımdır. o ne derse o olur abisi tamam mı dedi.. ve tabiki gelmediler.
sanırım bu sözleri söylerken de eşi yanındaydı.. abisi, eşinin sevilmediğinin farkında ve her fırsatta, benim karıcığım naraları atıyor. yapay duruyor. alakasız yerlerde saçma cümleler kuruyor..
tek isteğim eşinden ve ondan uzak durmak.. gelip gitmek istemiyorum. eşim de yengesini sevmiyor. ama yeğenim var abim var gidicez diyor:KK43:
Ben bu durumda olsam simdi giderdim. Uygun oldugum bir hafta sonu esim demeden hadi abinleri cagiralim der ikramlik hazirlardim. Eee tabiki gelmeyecekler anlattiklarina gore. Niye gelmediler diye cok dillendirmezdim.

Sonra bir kere daha cagirirdim. Yine gelmeyince

esime doner: ben elimden geleni yaptim bundan sonra evime gelmeyene bende gitmem ama sen gidebilirsin derdm.

Esinin diyecek bir seyi kalmaz.

eltilerden birinde genelde hep sorun var.anlattiginiz hikayede taktir ettigim tek konu esinizin abisinin eltinizi sahiplenisi. helal olsun ona.

görümcemle tanışmak için eşim ben ve eşimin abisi 3 ümüz gitmiştik. görümcem yeğenini bayadır görmüyormuş ve kaynıma sıkı sıkı demiş ne olur çocuğuda getir diye hatta eltimi aramış özledik 1 yıl oldu göremiyoruz sadece resimlerden demiş. onu da davet etmiş, gelmemişti eltim. ben daha eltimle tanışmamıştım. görümcem çok üzülmüştü gelmediler diye belkide aralarında yaşanmışlıklar vardır. ama kaynım ablasına çok sert çıkıştı. ablasının eşi de ordaydı. sonra benim eşim ortalığı sakinleştirdi. çok görmek istiyorsan sen gel dedi görümceme kaynım. görümcem de kabul etmiyorsunuz ki dedi.

benim eşim çok ketumdur hiç ailesinin kavgasından bahsetmez. eltim hakkında o zaman baya negatif düşünceler oluşmuştu bende. biz evine tanışmaya gittiğimizde de bana sıcak davranmadı.. sıkıntısı vardı belli..

eşimin abisi, ablalarına haksızlık ediyor bence.. bu kadar taraflı olunmamalı.. ben abisini bu konuda taktir etmiyorum. bir erkeğin her ne olursa olsun eşim de eşim demesi mantık dışı.. adaletsiz bi durum bence.. ama bu benim problemim değil yani ablasıyla eşi arasnda kendi bilir..
sadece ben onlarla mesafeli olmak istiyorum. hatta hiç görüşmemek.. eşim görüşsün gitsin gelsin sıkıntı değil.. ben olmayım.. görmeyim istiyorum..

görümcemle tanışmak için eşim ben ve eşimin abisi 3 ümüz gitmiştik. görümcem yeğenini bayadır görmüyormuş ve kaynıma sıkı sıkı demiş ne olur çocuğuda getir diye hatta eltimi aramış özledik 1 yıl oldu göremiyoruz sadece resimlerden demiş. onu da davet etmiş, gelmemişti eltim. ben daha eltimle tanışmamıştım. görümcem çok üzülmüştü gelmediler diye belkide aralarında yaşanmışlıklar vardır. ama kaynım ablasına çok sert çıkıştı. ablasının eşi de ordaydı. sonra benim eşim ortalığı sakinleştirdi. çok görmek istiyorsan sen gel dedi görümceme kaynım. görümcem de kabul etmiyorsunuz ki dedi.

benim eşim çok ketumdur hiç ailesinin kavgasından bahsetmez. eltim hakkında o zaman baya negatif düşünceler oluşmuştu bende. biz evine tanışmaya gittiğimizde de bana sıcak davranmadı.. sıkıntısı vardı belli..

eşimin abisi, ablalarına haksızlık ediyor bence.. bu kadar taraflı olunmamalı.. ben abisini bu konuda taktir etmiyorum. bir erkeğin her ne olursa olsun eşim de eşim demesi mantık dışı.. adaletsiz bi durum bence.. ama bu benim problemim değil yani ablasıyla eşi arasnda kendi bilir..
sadece ben onlarla mesafeli olmak istiyorum. hatta hiç görüşmemek.. eşim görüşsün gitsin gelsin sıkıntı değil.. ben olmayım.. görmeyim istiyorum..
kendi acinizdan haklisiniz. kendini soyutlayan tavirli olana gitmk istemeyebilrsinz. ben o kismi yorumlamadm ztn. eltiniz ve esi arasindaki ip saglam. ve esim de esim demesi bana dogru geliyor. ki hic bi insan evladinin da durup dururken bunlari yaptigini dusunmuyorum. muhakkak bi sebebi olmali bilmediginiz. sonucta kari koca ayni tutumdalar. biri rahatsz olsa dicem ki birinin tutumunda yanlslk war. siz de esi izle baskalari ici kawga hic etmeyin insallah. onlar gibi.

kendi acinizdan haklisiniz. kendini soyutlayan tavirli olana gitmk istemeyebilrsinz. ben o kismi yorumlamadm ztn. eltiniz ve esi arasindaki ip saglam. ve esim de esim demesi bana dogru geliyor. ki hic bi insan evladinin da durup dururken bunlari yaptigini dusunmuyorum. muhakkak bi sebebi olmali bilmediginiz. sonucta kari koca ayni tutumdalar. biri rahatsz olsa dicem ki birinin tutumunda yanlslk war. siz de esi izle baskalari ici kawga hic etmeyin insallah. onlar gibi.

evet aslında demek istediğim şey bu. eşimin bu konuda anlayışsız davranması zoruma gidiyor. düğünümde bile işte geldim demek için gelmiş ben hiç görmedim bile. ve bunu da sıkıntı etmedim. daha iyi dedim. kına geceme filan gelmedi demedim. ama şimdi eşimin gidelim demesi zoruma gidiyor.
senin annenlere gidiyoruz diyor bi de... eltimle annem kıyaslanabilir mi?..

istemediğim şeyleri yapmak istemiyorum. oraya gidip somurtmaktan ve darlanmaktansa hiç gitmem..
hani deerler ya görmemizlikten gel.. başka ortamda tabiki yaparım denk geliriz düğünde cenazede merhaba nasılsız o kadar.. ama şimdi adamın evine gitmek bi de davet etmek.. onu iplemek demek oluyor. bu da benim içime sinmiyor.

üzgünüm ama eşime bu konuda direneceğim. gidiyosa kendi bilir.. yoksa ben gitmiyorum sertlikse sertlik..

Bence siz kendi tarafınızdan haklısınız. Sıcaklık görmediğiniz birilerine gidip gelmek gereksiz olur. Yani bi aileye giriyorsunuz tabiki onlardan bi ilgi alaka samimiyet beklersiniz.
Ama burda önemli olan eşiniz. Yani onun hatırına bi yarım saat bi saat idare edilebilir diye düşünüyorum. Bi kaç kere gidip gelin bunu eşiniz fark etsin.

Eltiniz ve kayniniz aileyle bişeyler yaşamış belli ama size anlatmıyorlar bu yüzden kayniniz bile tavirlı onlara başka ihtimal gelmiyor aklıma

Öte yandan konuya dönecek olursak madem ki her seferinde kabul etmiyorlar evde yokuz diyorlar sizde tamam gidelim diyin onlar kabul etmez madem bir daha gelmem bi kere söyledik kabul etmediler dersiniz

Sanki konuyu ben acmisim gibi...eltiler arasinda bu tarz seyler oluyo sanirim..bosverin..umursamayin..

Back
X