• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim ve kaynım'la arama mesafe koymak ve görüşmemek istiyorum

Ay eltin ayni ben. Tanistirsana ben takilayim onunla. Sevmediginden degil zirt pirt aile gorusmelerinden fenalik geldigi icindir. Bazi insanlar cekirdek ailesi disindaki insanlarla hasir nesir olmak istemez. Ben de oyleyim. Kaynimla da kayinvalidemle de ayda yilda bir gorusurum. Ustelik ikisini de cok severim. Onlar da beni boyle kabul etti artik.

Kadin sana inat bir sey yapmamis. Herkes bikbikbikbik elticilik oynamak istemeyebilir.

Etlinizle görüşmek zorunda değilsiniz
Bence istemiyorsanız görüşmeyin
Eşinizde yeğenini çok istiyorsa kardeşiyle buluşsun öyle görsün

eşinizin hatırı için bir kere gidin bence o da yengesinin tavırlarını kendi gözüyle görür size karşı siz de gördün mü bak diye başının etini yersiniz
bunu anlıcak adam nerde aynı örngei annesini görüp ama o benim annem diyip devam edenler var buda öyle olur ama o bbenim abim gidelim gene der

eltim kimseye gelip gitmeyen biriymiş. görümcelerimle arası da pek iyi değil. çocuğunu kimseye sevdirmek istemeyen bir kişi.. sıcaklık hissi vermiyor ben de sevmedim, eşim daha önce yeğeni için tartışmış.. çocuğu sevmek istiyoruz izin ver diye.. kimseye de gelip gitmezmiş. biz sevgiliyken beni evine çağırmıştı. sadece çay ikram etti çok garibime gitti. belki de ben standartları yüksek tuttum. yani ağırlama benim için öenmlidir. kimsenin önüne sadece çay koyamam.. onun da beni sevmediği aşikar. burda denildiği gibi dış kapının dış mandalı ama benim içimden hiç onu bir daha gçrmek gelmiyor. burada eltisiyle hiç kavga etmediği halde gelip gitmeyen var mı. eşim daha ilk kez dün dedi, abimgile de gidelim bi ara diye. ikimizde çlışıyoruz. sadece haftasonlarımız uygun oluyor. ben de abinin eşiyle karşılaşmak istemiyırum sen git yegenini sev bize de getir ama beni götürme dedim. tartıştık. ben eşsiz gitmem diyor. eşimin bir sürü akrabası var hepsine gittim hatta çoğu bana da geldi sıkıntı yok ama abisine gitmemek için ne yapmam lazım. zaten kadın da gelip gitmeyi sevmiyor. kimseye ne bayramda ne sayranda gidermiş bi tek benim nişanıma geldi.. bir de evine davet etti. düğüne de 15 dk ugramış ben görmedim. açıkhavada olduğundan çocuk hasta deyip gitmiş.
o da istemiyordur eminim gelip gitmeyi..
bakışlarını konuşmasını tavrını beğenmedim.
abisini de aynı şekilde.
biz nişanlıyken eşimin abisini aramıştım. ailem yemeğe davet etmişti damat tarafını.. bana dediği cümle; eşime sormalıyım bizde evin reisi hanımdır. o ne derse o olur abisi tamam mı dedi.. ve tabiki gelmediler.
sanırım bu sözleri söylerken de eşi yanındaydı.. abisi, eşinin sevilmediğinin farkında ve her fırsatta, benim karıcığım naraları atıyor. yapay duruyor. alakasız yerlerde saçma cümleler kuruyor..
tek isteğim eşinden ve ondan uzak durmak.. gelip gitmek istemiyorum. eşim de yengesini sevmiyor. ama yeğenim var abim var gidicez diyor:KK43:
eeeee kaynın esinle görüsüyomu peki

İlk evlendiğimizde eşimin iş arkadaşına gitmiştik başka bi karı koca arkadaşlarla hayırlı olsuna.düğüne gidememiştik.
Yemeğe çağırmıştı çocuk bi hafta önceden
Karısının bi suratı vardı unutamam.hatta yemek bile yoktu ortada.çok kötü olmuştuk.ki biz bi saat uğramak istemiştik
Diğer arkadaş hamileydi.bizim adamları kandırıp paketleyip çıktık.
O yüzden bi yerde hak veriyorum öyle bi ortama girmek geriyor
Diğer yandan kardeşlik var arada eşin zamanla anlayacaktır

Kusura bakmayın ama siz yapışık ilişkileri seviyorsunuz diye herkes sevmek zorunda değil.Mesela benim eltim hafta da 3 gün kaynanamın evine giderler kaynımla bebeğiyle,ama ben ayda bir defa oğlumla kocamla giderim kaynanama.Çünkü ben ilk gelinim daha eltinin e si yokken kaynanam kayınbabam görümcem bana bir sürü laf söyleyip beni bezdirdiler.Sonra oğlum oldu oğlumu benden kıskandılar kendileri doğurmuş gibi davrandılar neler çektim neler hala çekiyorum. O yüzden bende eşimin ailesinden kimsenin evine gitmek yüzlerini görmek dahi istemiyorum onlar yüzünden kaç defa eşimle boşanma noktasına geldik evimizin huzurunu bozdular niye gitmek isteyim tekrar üzülmek için mi.Ama eltim geldi ona çok iyi davranıyorlar el üstünde tutuyorlar. Eltim de benim için senin düşündüklerini düşünüyordur bu kız niye seyrek geliyor niye sık gelmiyor diyordur.Ama o gelmeden önce neler yaşadığımı bilmiyor konuşması kolay tabi. Eltimi de doldurdular bana karşı eltim de saçma sapan konuşmaya başladı bana.Kaynanama kayinbabama anneciğim babacığım diyen bir gelindim ben.Ama oğullarını benden kıskanıp,benim ailemle görüşmeme karışıp,çocuğumu benden kıskanıp en sonunda benim mesafeli hale gelmeme sebep oldular.Benden size bir tavsiye eltinizi anlamaya çalışın,belki kızcağız eşinin ailesiyle siz gelmeden önce çok sorunlar yaşamış çok çile çekmiş olabilir ondan bu hale gelmiştir kız kendini geri çekmiştir.

eeeee kaynın esinle görüsüyomu peki

görüşüyorlar. evleri yakın bize. biz yeni evliyiz hiç gidip gelmedik. onlar da aynı şekilde. ama eşimle abisi tel de sürekli görüşür. bir de kaynım arabayla gelir eşimi arar, eşim dışarı çıkar birşeyler alıp verir..( matkaptı, şarj aletiydi vb...) yani ama kaynım eve girmez, dışarda arabada bekler eşimi.

biz nişanlıyken kayınbabamın evine gitmiştik davete, eşimin arabası yok, abisi bırakmıştı eşimi ve ablalarını ama eltim yine gelmedi.

yani abisi eşini hiç bi konuda zorlamaz. eşimin beni zorlaması beni kızdırıyor. bir de bu kişiler yüzünden kavga etmek canımı sıkıyor.

eşim kendi gitsin, abisigilin gelip gitmesine de bişey demem.. ama herkes baskı yapar gibi gittiniz mi kaynıngile diye soruyor. bi problem mi var diye soruyorlar eşimin akrabalarından.. bende yok hiç bi problemimiz diyorum.

eltim kimseye gelip gitmeyen biriymiş. görümcelerimle arası da pek iyi değil. çocuğunu kimseye sevdirmek istemeyen bir kişi.. sıcaklık hissi vermiyor ben de sevmedim, eşim daha önce yeğeni için tartışmış.. çocuğu sevmek istiyoruz izin ver diye.. kimseye de gelip gitmezmiş. biz sevgiliyken beni evine çağırmıştı. sadece çay ikram etti çok garibime gitti. belki de ben standartları yüksek tuttum. yani ağırlama benim için öenmlidir. kimsenin önüne sadece çay koyamam.. onun da beni sevmediği aşikar. burda denildiği gibi dış kapının dış mandalı ama benim içimden hiç onu bir daha gçrmek gelmiyor. burada eltisiyle hiç kavga etmediği halde gelip gitmeyen var mı. eşim daha ilk kez dün dedi, abimgile de gidelim bi ara diye. ikimizde çlışıyoruz. sadece haftasonlarımız uygun oluyor. ben de abinin eşiyle karşılaşmak istemiyırum sen git yegenini sev bize de getir ama beni götürme dedim. tartıştık. ben eşsiz gitmem diyor. eşimin bir sürü akrabası var hepsine gittim hatta çoğu bana da geldi sıkıntı yok ama abisine gitmemek için ne yapmam lazım. zaten kadın da gelip gitmeyi sevmiyor. kimseye ne bayramda ne sayranda gidermiş bi tek benim nişanıma geldi.. bir de evine davet etti. düğüne de 15 dk ugramış ben görmedim. açıkhavada olduğundan çocuk hasta deyip gitmiş.
o da istemiyordur eminim gelip gitmeyi..
bakışlarını konuşmasını tavrını beğenmedim.
abisini de aynı şekilde.
biz nişanlıyken eşimin abisini aramıştım. ailem yemeğe davet etmişti damat tarafını.. bana dediği cümle; eşime sormalıyım bizde evin reisi hanımdır. o ne derse o olur abisi tamam mı dedi.. ve tabiki gelmediler.
sanırım bu sözleri söylerken de eşi yanındaydı.. abisi, eşinin sevilmediğinin farkında ve her fırsatta, benim karıcığım naraları atıyor. yapay duruyor. alakasız yerlerde saçma cümleler kuruyor..
tek isteğim eşinden ve ondan uzak durmak.. gelip gitmek istemiyorum. eşim de yengesini sevmiyor. ama yeğenim var abim var gidicez diyor:KK43:
Kimse seni istemediğin birşeye zorlayamaz eşin dahi olsa.Senin isteklerine saygı göstermek zorunda

Kusura bakmayın ama siz yapışık ilişkileri seviyorsunuz diye herkes sevmek zorunda değil.Mesela benim eltim hafta da 3 gün kaynanamın evine giderler kaynımla bebeğiyle,ama ben ayda bir defa oğlumla kocamla giderim kaynanama.Çünkü ben ilk gelinim daha eltinin e si yokken kaynanam kayınbabam görümcem bana bir sürü laf söyleyip beni bezdirdiler.Sonra oğlum oldu oğlumu benden kıskandılar kendileri doğurmuş gibi davrandılar neler çektim neler hala çekiyorum. O yüzden bende eşimin ailesinden kimsenin evine gitmek yüzlerini görmek dahi istemiyorum onlar yüzünden kaç defa eşimle boşanma noktasına geldik evimizin huzurunu bozdular niye gitmek isteyim tekrar üzülmek için mi.Ama eltim geldi ona çok iyi davranıyorlar el üstünde tutuyorlar. Eltim de benim için senin düşündüklerini düşünüyordur bu kız niye seyrek geliyor niye sık gelmiyor diyordur.Ama o gelmeden önce neler yaşadığımı bilmiyor konuşması kolay tabi. Eltimi de doldurdular bana karşı eltim de saçma sapan konuşmaya başladı bana.Kaynanama kayinbabama anneciğim babacığım diyen bir gelindim ben.Ama oğullarını benden kıskanıp,benim ailemle görüşmeme karışıp,çocuğumu benden kıskanıp en sonunda benim mesafeli hale gelmeme sebep oldular.Benden size bir tavsiye eltinizi anlamaya çalışın,belki kızcağız eşinin ailesiyle siz gelmeden önce çok sorunlar yaşamış çok çile çekmiş olabilir ondan bu hale gelmiştir kız kendini geri çekmiştir.

siz tamamen farklı bir yazıyı okuyup bana tavsiyede bulunuyorsunuz.
ben zaten gidip gelme taraftarı değilim ve eltim de gidip gelmeyi sevmiyor diye duyumlar aldığımdan benim için daha iyi... ne kadar uzak o kadar iyi. düğünüme kınama gelmemesine bile bişey demiyorum.
sorun görüşememek değil. görüşmek zorunda bırakılmak.
yani siz tamamen yanlış anlıyorsunuz.

ben eltimin aileyle sorunu var mı yok mu bilmiyorum. sormadım ki ilgileniyor demesinler diye. hatta soranlara aramız iyi iyi birisi diyorum. bana bi zararı olmadı ama içgüdülerim ikimizde birbirimizden hoşlanmadığımız için görüşmemeyi ve mesafeli durmakta fayda olacağını söylüyor.

Eltiniz biraz yabani galiba. Veya gelin geldiği aileyi benimsememiş olabilir. Ne var bunda? Şahsınıza bir hakaret var mı? Sataşma, yalan dolan, arkanızdan dedikodu, iftira var mı? Eğer hiçbiri yoksa sırf eşinizin hatrı için kırk yılda bir iki saatliğine çaya gidilmez mi?

siz tamamen farklı bir yazıyı okuyup bana tavsiyede bulunuyorsunuz.
ben zaten gidip gelme taraftarı değilim ve eltim de gidip gelmeyi sevmiyor diye duyumlar aldığımdan benim için daha iyi... ne kadar uzak o kadar iyi. düğünüme kınama gelmemesine bile bişey demiyorum.
sorun görüşememek değil. görüşmek zorunda bırakılmak.
yani siz tamamen yanlış anlıyorsunuz.

ben eltimin aileyle sorunu var mı yok mu bilmiyorum. sormadım ki ilgileniyor demesinler diye. hatta soranlara aramız iyi iyi birisi diyorum. bana bi zararı olmadı ama içgüdülerim ikimizde birbirimizden hoşlanmadığımız için görüşmemeyi ve mesafeli durmakta fayda olacağını söylüyor.
Tamam ama sizi bu düşünceye iten ne kaynananın kayınbabanın gõrümcenin eltin hakkında gelmiyor gitmiyor çocuğu göremiyoz sevemiyoz diye senin yanında kendilerini haklı gösterip ötmeleri, senin üzerinde öyle bir etki bırakmışlar ki sen bile 2 sefer görümüşsün bir daha görüşmek istemiyorsun eltinle.Yarın sizin de çocuğunuz olunca eşimon ailesi çocuğunuzu sizden bile kıskandıklarında belki o zaman anlarsınız eltinizi çocuğuyla neden gelmediğini.

Ben hiç eltimle kavga etmedim. Ne zaman sözlü tartışmaya doğru gidilse agirlimi koyarak sustum “tabi sen bilirsin” anlamında.. Ve çok bozulduğunu her seferinde belli etti bana.
Gidip gelmiyorum. Nerde denk gelirsek okadar görüşüyoruz..

Bir defaya mahsus gidin derim ben.Ama hep beraber oturun ayrı odada oturmayın yani eşiniz eltiyi görsün soğuk tavırlarını falan.
Siz de eli boş gitmeyin bi tatlı falan alın kısaca siz gene de yapıcı olun derim ben.
Sonra da bir kez siz çağırırsınız bitti gitti yani.
Senede iki kez görüşmüş olursunuz bir de bayramlarda tamam işte.

Ben bu durumda olsam simdi giderdim. Uygun oldugum bir hafta sonu esim demeden hadi abinleri cagiralim der ikramlik hazirlardim. Eee tabiki gelmeyecekler anlattiklarina gore. Niye gelmediler diye cok dillendirmezdim.

Sonra bir kere daha cagirirdim. Yine gelmeyince

esime doner: ben elimden geleni yaptim bundan sonra evime gelmeyene bende gitmem ama sen gidebilirsin derdm.

Esinin diyecek bir seyi kalmaz.

Konu sahibi bu öneriyi dikkate almamış ama, bence iyi niyetli bir yaklaşım ve eşiyle arasındaki problemi de çözmüş olur.
Ayrıca sadece çay ikram etti diye konuya girmeniz tuhaf omuş, bence beklentilerinizi düşürün.

Onlar zaten size mesafe koymuş. Bence siz derdinizi eşinizle halledin.eşiniz koyulan mesafeyi idrak etmeli..

yanlız eltine helal olsun diyorum seferin adamlarını susturan kadınları hep erkeklere mi kadınlar köle olcak aferin valla

Bence rahatsiz etmeyin belkide sizin bilmediginiz esinizinde farkinda olmadigi bisey olmustur eltide mesafe koyuyo olabilir mesela ben kaynimi cok severdim halada severim ama eskisi gibi degil cunku daha bi haftalik gelinken hemde ramazanin ilk gunu orucluyuz sabahin korunde arayip napiyosunuz oruclumusunuz diye sordu evet abi orucluyuz biz hemen pesine iyi ozaman ben size kahvaltiya geliyorum dedi oturdu karsimizda kahvalti etti halada anasi evde olmadigi zaman pazar gunleri erkenden gelir sormak yok direkt iki dk ya ordayim der bi pazarlari var musaitlermi demek yok hatta bikeresinde markete Ben gittim geldim esim kapiyi acti adama bi hareket yaptim ayip yani kari koca arasinda olcak bisey ayakkabilarida kapida degildi sonra bi baktim icerde oturuyo artik gordumu gormedimi bilemem .
Hatta bi kac kerede arkadasini alip yemege geldi cat kapi esimi dahi arayip haber vermeden .bende simdi istemiyorum gelmelerini niye anlattim belki boyle bisey olmamistir ama gelip gitmedigine gore demekki bastan cok gidip bunalttilar mesafe koyuyo oda yada soguk bi insandir olabilir saygi gostermek lazim zarari yoksa.

Back
X