eltim ve kaynımla aynı apartman hayatı :(

Luis Alberto

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
506
432
303
Evet maalesef aklıma gelmeyen başıma gelecek . (Öncelikle evimizi yeni aldık 2 ay oldu. Çok seviyorum.)Kaynımın tayini bulunduğumuz şehre çıktı. O da ev alacaktı. Ve bizim bulunduğumuz yerden istedikleri için bize yakın eve baktılar. Ama eşim sağolsun çok uyarmama rağmen kaynıma oturduğumuz binada boş olan daireyi almasını salık verdi sürekli. Resmen kafasına işledi. Onlar da hem daha güzel ve uygun ev bulamadığından hem de eşimin ısrarlı tavırlarından aynı binadan almaya karar verdi. Banka kredisine başvurdular ve olay kesinleşti. Öncesinde ben almasınlar diye evle ilgili onlara olumsuz yorum yaptım ama keşke "açıkça aramız bozulursa diye korkuyorum" deseydim. Amma velakin çok dilimin ucuna gelse de Allah mı dedirtmedi kader mi nedir diyemedim işte. Belki dedim bunda da vardır bir hayır. Allah bizim göremediğimiz şeyleri bilir ve görür dedim. İçimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum işte. Ama bi taraftan korkuyorum da.. Önlem olarak çok içli dışlı kalmamaya çalışıcam sanırım. Bi de eltim genelde bana göre şekil alan birisi. Konuşursam konuşur yoksa bişey demez. Kendi halinde. Aranızda bu durumda olanlar yada bu durmu yaşamış olanlar varmı?

daha önce eltimin bazı sorunları vardı biz daha sonra öğrendik. Bi ara biximle görüşmedi ama sonra düzeldi.

Biz almadik ama ayni siteye tasindik.esimin cok iyi anlasirsiniz isimiz dusunce yardimci olur ikna cabasiyla bi salaklik edip tasindim.ilk zamanlar hayati zindan ettiler bana.yeni tasindik diye sozde alisalim o sehire diye abartsiz soyluyorum bir ay boyunca her gun geldiler.hicbirinde de haber vermeden catkapi canlari isteyince kapida bittiler.zaten iki cocugu var ki evlerden irak.neyse ben araya mesafe koydum biraz zor oldu ama artik cok nadir geliyor.tabi bu surecte beni butun aileye kotu gelin gosterdi neymis gitmiyormusum istemiyormusum onlari.yani anlayacaginiz hic iyi olmayacak tasinmaniz

Olumlu Tarafından bakın çok nadirde olsa kız kardes gibi anlaşan eltilerde var . Bşy olsa hemen en yakınınız Yanınızda .
Ama aramız bozulur diye korkuyorsanız Israrla o zaman mesafeyi korumak en mantıklısı .
Insanca davranın ama çokta içli dışlı olmayın.

Aynı binadasınız diye her gün görüşmeniz gerekmiyor. Ciddi anlamda bunun sınırını çizin. Geleni gideni takip ediyorlar bazen insanlar. Sorulunca cevap vermeyin. İzin vermeyin. Keşke alınmasaydı ama yapacak bir şey yok artık. Ben de aynı binaya karşıyım. İnsanların girişi çıkışı ayrı olmalı. Burun buruna yaşamaya gerek yok.

Bence de sadece iç rahatlatma cesaret edip söyleyememişsin işte kulp bulmaya gerek yok eğer içli dışlı olmak istemiyorsan ilk günler dahil öyle her şeye seferber olma yardımcı olmayla başlar sonra birbirinizden çıkmazsınız hiç öyle ev temizleme yerleştirme işlerine koşma

Siz veya eltiniz çalışıyorsa bi nebze daha katlanılabilir.
Ama her durumda, ne kadar mesafede koysanız biraz zorlanacaksınız, eminim eltiniz de durumdan en az sizin kadar rahatsızdır zaten.Sizin eşler biraz başına buyruk anlaşılan.

Kendi halinde bir kadınsa korkmayın bence mesafenizi korursunuz olur biter.

Bu kadar korkacak ne var anlamadım yani kaynana değil ya elti ne kadar müdahale edebilir size önyargılı olmayın arkadaş olursunuz birbirinize gider gelir destek olursunuz neden illa bu eltiler öcü gibi görülüyor bilmiyorum baştan istemyeyip kendinizi doldurursanız zaten anlaşamazsınız

Onu ilk basta demeniz gerekirdi biz baska sehirdeyiz esimin ailesi baska şehirde kendi isteğim ile oraya yerleşmeye karar verdik
Kv ve kaynim 15 20 dk yurume mesafesinde ama öyle sürekli gidip gelinmez.
Ikiside kendilerine yakin ev bakıyorlardi
Bende ikinize cok yakin olmam herkesin evi düzeni ayri iyiyken kotu olmaya gerek yok ben evimi bulurum isteğim yerde sizde gidip bakarsınız dedim Küçük kaynimda nişanlı evlenince yakin olalım dedi coluk cocukla uğrasamam ne kavganız biter ne isiniz dedim
Oyle sürekli zirt pirt gelinmez hele ayni bina da ise işiniz zor olur . Ailemiz tutucu değiller aksine gayet saygılıdırlar karismazlar ama yine de fazla yakin olmaya gerek yok hepsinide cok severim

Allah kolaylıl versin hoş bir durum değil ama mesafe şart herşeyi eltiyle paylaşma ilk fırsatta yüzüne yapıştırır kalırsın canım temkinli olmanda fayda var

Düşünüyorum da eltimle aynı apartmanda oturabilirim, iyi bile olur yakınımda aileden biri.
Olumsuz düşünüp kendinizi doldurmayın

Ne sorun olabilir ki kendi halinde eltiyle aranızda?
Ben de istemezdim, bir yere gezmeye gitsek onlara da mı teklif etmeliydik, misafir gelse çağırmalı mıyım diye içim içimi yer, yemese bile bi aklıma gelir.
Hep annemin izleri.
Başka ne gibi sorun çıkabilir tahmin edemedim.

Biz amcamlarla 12 yıl aynı apartmanda oturduk.
Yengemle annem de çok iyi anlaşırlar hala.
Biz hasta olduk, yengem anneme yardım etti, yengem hamileydi annem yemeklerini yaptı.
Karşılıklı insanlık varsa hiç bir şey olmaz, iyi bile olur.
Çok yüz göz olmanıza gerek yok.
Birbirinize müdahale etmeden, birbirinizin yanında olun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…