eltim ve kaynımla aynı apartman hayatı :(

Evet çok doğru ben de böyle yapmayı dusundüşünü başka bı çarem yokk

Teşekkür ederim içimi ferahlattiniz

Evet ikimiz de çalışıyoruz..ektim biraz kendi halinde mantıklı düşünecek yapıda degil.

Herkesin kendi hayati olursa sorun olmaz. Normal komsu gibi dusunun.

ben de sanırım bundan çekiniyorum. diğer eltimle samimimiyiz ve sık görüşüyoruz. ama o bize her geldiğinde bunları da çağırmam gerekmiyor diye düşünüyorum. AMA AKLIMA GELİR İŞTE

Görümcemle aynı apartmandayız aramızda 3daire var o altta kira bizim kendimizin biz sonradan aldık 8ay oldu oda kirada olduğu daireyi alcak sonra. Biz çok iyi anlaşırız. Kardeş gibiyiz. Kavga da etsek tartışsakta bize birbirimizden başkasından fayda yok biliyoruz. Aramadan inip çıkmayız. En ufak bişeyde yardıma koşarız. Bizim için iyi. Ama ablam eltisiyle yakın oturuyo arada 2apartman var. Ama eltisi bencil hep bana hepbana diyen cinsten. Bişey pişse umar ama aynı tabağa 1poçayı 4e bölüp koyar 4kişiler diye.ablamın çocukkar evinde şımarmasın ister ama kendi çocukları ablamda karıştırmadık yer koymaz dur da demez. Yani kişiye göre değişiyo. Görümcem ve bana herkes imreniyo. Tartışsakta kimseyi karıştırmayız, eşlerimizi bile. Onlarda aynı şekilde bizi dahil etmez. Haa birde görümcemin görümcesi var oda yakın oturuyo ama evlerden ırak. Kim gelir kim gider karışır. O yüzden de küsler.
Hakkında hayırlısı olsun bakalım siz nasıl olcanız

ben komple eşimin akrabalarıyla oturuyorum apt da.en başta sınırlarınızı çizer kendinizi düzgün ifade ederseniz iyi niyetliyseniz,idareci bir insansanız,alıngan değilseniz sorun yaşamazsınız.ben sorun yaşamadım bir tanesiyle bile .farklı davransaydım elbet yaşardım.Altına basarak söylüyorum sınır çizmek çok önemli ve insanları olduğu gibi kabul edebilmek.

Kayınvalidemle müstakil evde altlı üstlü oturuyoruz. 3 yıl oldu herhangi bir sorun yaşamadık. bu biraz da insanlarla alakalı. zaten ikinizde çalışıyormuşsunuz. çok sorun olacağını düşünmüyorum. ama elbette ki artıları ve eksileri var.

evet kv biri geldiği zaman çoğu zaman beni de çağırır ama inmek istemiyorsam yorgunum gelmesem diyorum oluyo bitiyo. ancak çoğu zaman da inmeyi tercih ediyorum. neden gelmedin demez ancak bende ona "gelinin neden gelmedi, bir sorun mu var" denmesine müsaade etmem.... yani bunu diyecek hadsizlerden ise gelen misafir bi iner görünür çarçabuk müsaade ister çıkarım.... yada bana biri geldiğinde ben bazen alınmasın diye sende gelsene falan desem de gelmez sizin konuşcaklarınız vardır abinlerle der örneğin. hastalansam çorbamı yapar getirir... hastalansa inerim. aynı bahçe kapısından giriyoruzonun ev giriş kat benim evin merdivenleri yandan, eve girerken iş dönüşleri kapısını çalar nasılsın der hal hatır sorarım, bu da bana zor gelmez mesela. yada sevdiği bi şey pişirmişsem indiririm. bazen iner bahçede yeriz birlikte, haftasonları bazen balkonda yiyosak du anneyi de çağırayım derim.... sorun yoksa bence güzel bişey. elti olunca sana o alındı bana bu yapıldı yapılmadı çok oluyormuş (eltim yok ve olmayacak eşimin başka erkek kardeşi olmadığından) o toplara girmezseniz bence iyi bile olabilir. çocuklarınız da anlaşıyorsa hele, tadından yenmez....

beni çok uyarmışlardı da yapma etme sonra çok pişman olursun aynı yerde sorun yaşarsın dendi. bilemiyorum şanslı azınlık mı desem, karşılıklı anlayış ve özveri mi desem... güzel anlaşıyoruz, darısı başınıza.... daha gelmeden kendinizi doldurmayın zaten söylemişsiniz aramazsanız aramaz konuşmazsanız konuşmazmış... her şey gönlünüzce olsun...

Eltinizde çok vıcık vıcık biri değilse sizde biraz soğuk ve mesafeli olursunuz olur biter. Eşiniz ilk zamanlar çok içiçe olmak isteyebilir hiç oralı olmayın hareketleriniz ile bunu belli edin. Sakın her gün görüşmeye başlamayın nasıl başlarsa öyle devam eder. Bu konuda taviz vermeyin

Biz ayni apartmanda oturuyoruz. Herkesin kapisi ayri sonucta. Aksamlar beraber takiliriz oyun oynariz disari cikariz biz iyi geciniyoruz eltimle zaten cocukluktan tanisikligimiz da var belki bizim + yonumuz bu ama siz seviyenizi ve cizgilerinizi korudugunuz surece sorun olmayacaktir.

ben aynı apartmanda kalıyorum. hemde sulalesı bu apartmanda . ama kımseyle muhattap degılım. calıstıgım ıcın kımse rahatsız edemıyor bı hafta sonum var dıye de kımsenın ıstegı ıle davetlere ıcabet etmıyorum ya da davette bulunmuyorum. benı gorduklerınde sureklı ıslere yetısemedıgımı soyluyorum kı gercekten oyle. sımdı rahatım , sen mesafenı kolla. cunku ıclı dıslı olunca da bısey kazanmayacaksın sadece daha cok laf soylemelerıne yada sana mudahele etmelerıne cesaret vereceksın. onun yerıne kırmadan hem gerekenı yaparsın hem de mesafenı koyarsın. ve asla ama asla kımseye kımse hakkında dedıkodu yapma, komsulara bıle dert yanma. gun gelır dostun dusmanın olur bılemezsın basın agrır, evın sana huzursuz kalır.

Sizin tavrınızla alakalı. Bende eltimle aynı binadayım. O içli dışlı olmak istedi, ben sürekli gitmeyerek, gitmeden önce haber vererek bunun önüne geçtim. Çok sitem etti ben böyleyim dedim. Sormadan gelmez bana şimdi.

Başlığı okuyunca iki sene önce yaşadıklarım geldi. Balayındayken görümcemin tayininin benim olduğum şehre çıktığını öğrendim. Benim eşimimde aynı seninki gibi üst katı kiralamaya çalışmış benden habersiz.
duyunca yeni evliyiz falan dinlemedim. “Nasıl tutarsın ya sen üst katı bakalım ben görümceyle aynı apartmanda kalmak istiyor muyum? Ne gerek var böyle bir işgüzarlığa gelsin evini kendi eşi tutsun” dedim bu sert çıkıştan sonra üstkattan vazgeçti ama karşı blok tutuldu.
Sonra Ne mi oldu ;
Balayı bitti evime döndüm daha evde yerleşik hayat yok görümce seminerim var deyip eve geldi. Ben işten 17.00de çıktım o 13.00da o kanepede yattı ben ona yemek hazırladım. Üstelik hamileydm. Kendi evine geçti her akşam bizim eve yemeğe geldi her akşam. Surat astım geçtim odaya yattım. Ama kesilmedi hiç ayağı kızı çok sevmeme rağmen nefret ettim nefret.
9 ay boyunca geldi misafirim varken bile geldi çat kapı. Allahım çok büyük doğum yaptığım gün hamileyim dedi. 9 ay yine geldi ama şimdi ikiz doğurdu evden dışarı çıkamıyor. Çok şükür ben de rahatım

Ben de eltimle ayni apartmandaym ilk baslarda samimiydik seviyordum hatta esin ve kv uyariyordu dikkat et diye sonra fark ettim yaptiklari ile soyledikleri bambaska insani kandrmaya calismalar falan hemn kestim samimiyeti hatta sordu bana neden boyle diye ben de soyledim sen boyle boyle yaptin diye, o da yok oyle degildi sen yanlis anladin falan dedi ben de iyi madem dedim, ama simdi baya mesafeliyim nerdeyse 2 haftada bir anca gorurum o da kv ye gittigimde falan ne yapar nereye gider hic bilmem merak da etmem ama ne hikmetse o benm yaptigim herseyi bilir kulagi deliktr herkesden haberi olur ama benm umurumda degil

Şöyle söyleyim size annem iki gorumcesi ve iki eltisiyle aynı apartmanda oturuyor yaklaşık 10 senedir, üstelik iki eltisiyle aynı katta görümceler başka katlarda. Ve inanır mısınız hiçbir sorun yaşamadık başlarda bizde korktuk acaba rahatsız olur muyuz huzursuzluk olur mu falan diye ama şimdi o kadar alıştı ki herkes birbirine annemlerin başka yerden çok daha güzel bir ev alma imkanları olmasına rağmen gitmiyorlar bir yere.. eltiniz rahatsızlık verecek bir insan değil anladığım kadarıyla.. canınız sıkıldığında kapısını çalacağıniz biri olur bence korkmaniza gerek yok. Size tavsiyem nasıl alıştırırsanız öyle gider cok uzak mesafeli durmayın ama çok da mıç mıç olmayın en baştan. Önce izleyin bakın karakterlerini iyice anlayın ondan sonra belki siz de çok memnun olacaksınız bu durumdan. Olmusla ölmüşe çare yok derler artık evi almışlar gözünüzü korkutmayin hiç gereksiz gerginlikler çıkarmayın bekleyin sadece..

Eltin yazdığın gibiyse sorun yaşayacağınızı sanmam . Herkes haddini bildikten sonra bi sorun çıkmaz hatta yeri geldiğinde avantajları da var . Kv olsa aynı şeyi söylemezdim :)

InsaAllah bozulmaz. Ama israrci biri deglse ki oyle anladim aradaki mesafeyi korursunuz bence. Burda önnmli erkeklrn tutumu. Sürekli beraber olmak için sizlere baskı yaparlards burda sorun çıkabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…