Eltim ve kıskançlığı (kızım)

Hanevin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
563
776
18
31
Kızlar benim eltimle pek aram iyi değildir kendince açık sözlü olduğunu zanneder ama yaptığı açık sözlülük değil edepsizlik bunun farkında değil...

Kızım kaynimin kızıni sever o 4 buçuk yaşında benim kizim 2 buçuk yaşında evde kaç kez isimini söyledi acıdım kizima eltimr alıp göturdum biraz oturduk sohbet ettik kızlar oynadı bana dediği şu "kizin çok çirkin ikincide benzerse ablasına çok çirkin olur "bnde kızdım senden başka kimse benim kizima çirkin demiyor nedense bi sen çirkin deyip duruyorsun ...

Yok babasina benziyo çirkin falan benim kızlarımda çirkin ama bana güzel diyor ses etmedim ben ...(kızımda eşimde yakışıklı ve guzellerdir)

Kendilerinin durumu iyidir çok çok iyidir hatta biz ise zor ay sonunu getiririz bazen o derece çünkü eşimin işi kisin bazen yoktur maaşlı değil çalıştığı kadar kazanır eşim...yazinda çok şükür durumumuz çok iyidir .

Bunu dememin amacı bana dönüp diyorki sen kızıni güzel giydirmiyorsun kızlar o kadar tatlı o kadar güzel giydiririmki uyumlu ve sık olsun isterim bnden bile sık olsun paramin yettiği kadar alırım ama sık alırım ondan başka kimse şimdiye kadar öyle bir kelimede kurmadı....

Laf. Açıldı dedim buz dolabım bozulmus eşime al diyorum bana ev değiştirecez idare et kıstır zaten yeni evde alalım diyorku kocan pinti almaz bak benim kocam öylemi hemen gitti aldı kızlarının dolabını gösteriyo dünya kadar elbise bak kocam alın diyor eksik etmeyin diyor...kizlar diyecek bi şey bulamıyorum iyi güzel diyorum ...

Diyorki kocam demis kızları ikisindende akıllı kızdım dedim terbiyeyi ben veriyorum akilliysa benim verdiğim terbiyedir ses etmedi....

Kaynım demişki huyu inşallah babasına çekmez bunu yalan soyluyor kaynım öyle bir şey de demez velhasıl kelam bu karı yazın ortasinda başka şehire taşınacak sabırmi edeyim esimemi anlatayim....

Esinize anlatin anlatmayin bilemem de esiniz gidip yengesine ne diyecek?kavga olur
Her dedigin de verin cevabini
Bir de esim almiyo demek yerine buzdolabim bozuldu ama yeni ev alacagiz o zamana kadar almak istemiyorum nasilsa yeni modeller cikiyor begenip yeni evime en guzelini alirim diyebilirsiniz
aslında hıc bı acıklama yapmak zorunda bıle degıl cevap bıle vermesın cevap verınce adam yerıne koymus da olur
katılıyorum arkadasımıza esınıze anlatıp napacaksınız kavga cıkar gerek yok

Kızlar benim eltimle pek aram iyi değildir kendince açık sözlü olduğunu zanneder ama yaptığı açık sözlülük değil edepsizlik bunun farkında değil...

Kızım kaynimin kızıni sever o 4 buçuk yaşında benim kizim 2 buçuk yaşında evde kaç kez isimini söyledi acıdım kizima eltimr alıp göturdum biraz oturduk sohbet ettik kızlar oynadı bana dediği şu "kizin çok çirkin ikincide benzerse ablasına çok çirkin olur "bnde kızdım senden başka kimse benim kizima çirkin demiyor nedense bi sen çirkin deyip duruyorsun ...

Yok babasina benziyo çirkin falan benim kızlarımda çirkin ama bana güzel diyor ses etmedim ben ...(kızımda eşimde yakışıklı ve guzellerdir)

Kendilerinin durumu iyidir çok çok iyidir hatta biz ise zor ay sonunu getiririz bazen o derece çünkü eşimin işi kisin bazen yoktur maaşlı değil çalıştığı kadar kazanır eşim...yazinda çok şükür durumumuz çok iyidir .

Bunu dememin amacı bana dönüp diyorki sen kızıni güzel giydirmiyorsun kızlar o kadar tatlı o kadar güzel giydiririmki uyumlu ve sık olsun isterim bnden bile sık olsun paramin yettiği kadar alırım ama sık alırım ondan başka kimse şimdiye kadar öyle bir kelimede kurmadı....

Laf. Açıldı dedim buz dolabım bozulmus eşime al diyorum bana ev değiştirecez idare et kıstır zaten yeni evde alalım diyorku kocan pinti almaz bak benim kocam öylemi hemen gitti aldı kızlarının dolabını gösteriyo dünya kadar elbise bak kocam alın diyor eksik etmeyin diyor...kizlar diyecek bi şey bulamıyorum iyi güzel diyorum ...

Diyorki kocam demis kızları ikisindende akıllı kızdım dedim terbiyeyi ben veriyorum akilliysa benim verdiğim terbiyedir ses etmedi....

Kaynım demişki huyu inşallah babasına çekmez bunu yalan soyluyor kaynım öyle bir şey de demez velhasıl kelam bu karı yazın ortasinda başka şehire taşınacak sabırmi edeyim esimemi anlatayim....
Bence sabredin gidene kadar lüzum olmadığı sürece muhattap olmayın. Yan yana geldiğinizde de ihtiyaç ya da sıkıntılarınızdan bahsetmeyin çünkü anlayacak insan değil.o konuşsun dursun .

aslında hıc bı acıklama yapmak zorunda bıle degıl cevap bıle vermesın cevap verınce adam yerıne koymus da olur
katılıyorum arkadasımıza esınıze anlatıp napacaksınız kavga cıkar gerek yok
Yani benn olsam boyle birine elti bile olsa meraba meraba mesafemi koyarim amaa konu sahibi sanirim herseyi anlatiyor o yuzden boyle deseydiniz yazdim

Bennim kizim icin cirkin diyecek benim icin yalanci diyecek ben duysam kavga cikar
O yuzden bunlari demesine firsat vermeyin

Sadece esime degil herkese anlatırım. Hatta kalabalık ortamda onun yanında laf sokarak anlatırım. Ekmeğinizi o kadın mı veriyor yahu, o korksun sizden. Çok şanslılar, benim gibisine denk gelmiyor böyleleri.

Eltiniz dengesiz biri. Kiskanclik da degil, fesatlik gibi. Kendi mutsuzlugunu maddi seylerle kapatmaya calisiyor gibi. Aninda cevap vermeliydiniz ya da hic muhatap olmamaliydiniz. Kocaniza soyleycekseniz de soyleyin tabi ama bisey yapmasi icin degil sohbet icin soyleyin. Cocuklu, yetiskin bir insansiniz. Baska insanlarla iliskilerinize ucuncu kisileri karistirmadan tavir koyabilirsiniz. Kimsenin korumasina ihtiyaciniz yok. Buna inanin ve olayi buyutmeyin.

Yani benn olsam boyle birine elti bile olsa meraba meraba mesafemi koyarim amaa konu sahibi sanirim herseyi anlatiyor o yuzden boyle deseydiniz yazdim

Bennim kizim icin cirkin diyecek benim icin yalanci diyecek ben duysam kavga cikar
O yuzden bunlari demesine firsat vermeyin
aynen gordugu yerde merhaba deyıp mesafe koysa sorun cozulecek
en guzelı mesafe

Başlık kıskançlık ama ben bir kıskançlık görmedim.

O "karı"dan bu kadar şikayetçiyseniz gitmeyeceksiniz, bilmem daha önce aklınıza geldi mi?

Orası yerine bir oyun grubuna, parka ne bileyim öyle yerlere götürün kızınızı.

Taşınacaklarmış, kızınız o zaman kuzenini isterse kaldırıp götürmeyeceksiniz neticede.

Yani huyu belliymiş işte, bile bile gidip, ona malzeme olacak şekilde konuşup sonra da eşine şikayet etmeyi düşünmek bana çok değişik geldi.

Böyle açıkça çirkin diyeni de ilk duydum. Ben olsam terbiyesiz, lafına dikkat et derdim. Önemli olan iç güzelliği dikkat et de kızların sana çekmesin ser kalkardım yani.

kizin çok çirkin ikincide benzerse ablasına çok çirkin olur
Birinin evladına şu lafı edebilen birini ciddiye almayın derim ben. Nasıl çürümüş bir kalbe sahipse artık.... çok kıskanç insan tanıdım hatta biride benim eltim ama o bile evlada dil uzatmaz. Bir anneyi evladıyla vurmaya çalışmaz.

Benim evladıma çirkin diyecek insan birdaha benimle muhatap olama terbiyesiz insan Rabbimin yarattığı kula sen kimsin ki çirkin diyebilirsin.
Allah yarın ondan alır sana verir bunu düşünecek beyni yok mu hiç verende Allah Alanda.
Kimsenin sizi aşağılamasına izin vermeyin.

Back
X