Eltim :(

Ay bu eltilere çok acır oldum..
Kendimde bir elti olarak şaşıyorum bazı konulara
Not : birbirimizi tanıtırken bile eltim diye tanıtmayız, yenge demezler, abla derler..
Bende onlara ablam diye seslenirim..
Elti kelimesinde kötü bi enerji var bence, elti dedikçe boğası geliyo insanın
Başka biri olarak görmeye çalışın, uzaktan veya yakından bi tanıdık, bi eş/dost/ arkadaş.

Bende bu yuzden hak verdim konu sahibine , gelin arabasina binecek kisi geline yakin biri olmali , binerkrn inerken etegini tutacak ona yardimci olacak duvak isi var falan ben de yabanci birini istemezdim yanimda
Valla her iki dugunumde de en yakinlarim bindi arabaya bende baya haslamistim hatta onlari yardim edin soyle yapin boyle yapin diyr :))

Gelin arabasını değiştirin bu durumdan rahatsizsaniz. Kınana da gelmiyorsa gelmesin neden bu seni üzüyor ki ? Eltinize şimdiden düşman olmayın yüz yüz e bakmak zorunda kalacaksınız.

Ben çocukken heves ederdim düğünlerde gelinin en yakınındaki kız olayına, böyle hep çok ciddi bir ifadeyle ordan oraya koşturulur, gelinin odasına girip çıkılır, salona gelinle beraber gelinir filan ya. Sonra bir baktım sırf amelelikmiş, o gelinin eteğini taşımak başlı başına bir olay zaten, az kaldırsan yürüyemiyor çok kaldırsan biryerleri gözüküyor. Gelin doğal olarak en iyi kuaförle, makyözü aldığın için saçın başın 'gelinin yancısı' saçı oluyor. Ben elti olsam otobüsle giderim yine o işleri çekmem de, kız geriliyordur belki akrabaların içine tek çıkmaktan diye düşündüm.

Şu ailelerin yakasından bir düşün ya. Çocuk ne masraflı şey arkadaş. Doğumu bakımı okulu evliliği üstüne birde torunu. Konuyla alakalı değil ama Kendi kendine yetemeyen insanlar evlenip daha da yük oluyor ya ailelere daha bir sinir oluyorum. Kadın yok ki alamam diyor başkasının parasıyla ancak bu kadar iş yaptırırsın bu kadar basit. Ha elti iyice saçmalamış bence gelmesin size siz de ona gitmeyin sorun çözülür

Arabayi kaynin surecekse onun yaninda eltinin olmasindan daha dogal ne olabilir
Hepi topu arabayla salona gidilecek.
Abartmayin.
Isteklerinizi de nisanlinla ikiniz yapin. Koca koca insanlar hala aileden medet ummayin.
Keskin sirke kupune zarar..

Kiskanclik dozunuzu iyi ayarlayin.

Ahhaaa cok guzel anlatmissin nedense o isi ben cok severim , en yakin arkadaslarimin hep yaninda oldum tum surec boyunca , geline moral verip surekli etraftakileri azarlayan tipimdir ben cok seviyorum valla bu isi

Arabayi kaynin surecekse onun yaninda eltinin olmasindan daha dogal ne olabilir
Şunu bir de ben alıntı yapayım da görsünler. Şaka gibi yani.... Nişanlım araba kullanacaksa bende elbette o araba içinde olucam. Madem beğenmiyor o zaman başka araba bulacaklar. Şimdiden elti kavgası başlamış. Allah vere de saç baş girmeseler birbirilerine düğün vakti..

Bende tam tersi dusunuyorum , kocamin kardesi evlense ve bizim araba gelin arabasi yapilsa , esim sende bin dese bile binmem ben
Gelin kimi istiyorsa , kim ona yardimci olacaksa o binsin derim ben niye kaynimin esinin gelinligini tutuyum inmesine binmesine yardim ediyim bence bana yakismaz o , gelin kiminle rahat edecekse o olmali arabada

Aynen. Biz araba kiraladık kimsenin bir şeyine tamah etmedik. Hayır madem milletin osunu busunu kullanıyorsun yanında çıkan bonusa da laf söylemeye ne kadar hakkın var?
Haa ben binmem arabaya. Hem arabayı kullandırıp hem de aman gelinliğin eteğinden tutayım mı diye strese giremem kim yardım edecekse o binsin de bu durumda beni kim düğün salonuna götürecek öff kaldık kvnin eline yine

Kismet oyleymis 2 dugun pespese olacak.

Bence takilmayin olsun varsin.

Kv nin yapamadiklarini da yavas yavas yaparsiniz artik.

Dugun arabasina gelince eltiniz de olsun arabada ne var bunda? Sonucta arabayi kocasi surecek o da yaninda olmak istemis olabilir..

Simdiden eltinizun herseyi batarsa evlendikten sonra anlasamazsiniz

Altı üstü bir gelinlik ucu tutulacak çok da büyük bir mesele haline gelmemeli... Arkada eşim yanımda oldu önde eşimin kuzeni ve amcası. Binerken halası etegimi ilistirdi inerken de o aldı beni. Çok büyük sorunlar değil bunlar. Ben bundan bahsetmeye çalışıyorum.

Çok mühim bir mesele değil , düğün günü kendisi de anlayacak bunu. Olsun bir etek tutsun belki o fırsat, aralarında iyi, güzel başlangıçlar olur.

Ah canım ya hepsi bahane benimde görümcemin düğünü olmuştu yaklaşık 10 ay önce çeşit çeşit hesaplar yapılmış düğünden bir ay önce kaynanam eşime getiren kardeşine getirdi kimse sana birşey takmaz falan dedi düğün günü almış cebe atmış onların taraftan geleni bizimde hiç aklımıza gelmemişti öyle dediğinde hiç garipsememiştik hayırlısı ya benim gördüklerim onlardan soğuttu beni elinden geliyorsa en iyisini yapmışlar gibi muamele yap onları utandıt ben yapamadım ama bunu yapmak isterdim

Ne istiyorsanız nişanlınızla çalışın yapın, neden ailesinden yana beklentiye giriyorsunuz ki.

Ayrıca daha nişanlılar, elti adayınızı çeyize falan beklemeniz çok abartılı talepler. Evli olsalar bile katılma zorunluluğu yok.

Nişanlınızın abisi de araba sahibi olarak nişanlısını istiyor yanında. Siz farklı kişileri istiyorsanız başka araba ayarlayın.

Daha şimdiden böyle büyütürseniz her şeyi evlenince çevrenizi çok sıkıntıya sokacaksınız demektir.

Tabi ki cok buyuk sorun degil ama bana gore ozel bir mesele bu ki ben dugunlere cok deger veren , hayati boyunca hic gelinlik hayali kurmayan bir insanim mesela
Ama lanet biriyimdir stresli oldugumda ve kafamda birsey kurduysam onun bozulmasini istemem , iki kere evlendim ikisinde de kuafor foto cekimi dugun arasindaki saatler stresliydi , en yakin kiz arkadaslarim yanimdaydi ve hep onlar pek cok aksiligi duzeltip beni sakinlestirdi o yuzden kendimi konu sahibinin yerine koyiyorum hic istemezdim arabada sadece birkac kere gordugum birinin olmasini
Misal ilk dugunumde otele giderken arabimza otobus carpti
Esimle arabayi kullanan kuzenim indiler otobus soforuyle konusmaya gittiler ben arabada kardesimle kaldim sinir krizi gecirecektim nerdeyse kardesim yanimda sakinlestirdi kocami toparladi falan filan
Niye kardesimin yerinde hic tanimadigim bir kadin otursun ki ? Bende bunu anlatmaya calisiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…