- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 33
- Konu Sahibi misspink35
-
Hem eltiniz arabaya bile binmesin istiyorsunuz hem de vay nasil ceyizime gelmez diyorsunuz.hatta eltim evlenmesin once ben evlenicem demeye kadar varmissiniz.oldu baskaMeraba ben 5 aylik nişanliyim eylul de düğünüm var.
Benim derdim eltim. Eltim ve nişanlimin abisi 3 senedir sevgiliydiler aralarinda yüzük yoktu. Ne zaman ki biz nisanlandik onlar da 1 ay sonra nişan yapti ve benden 1 ay sonra da dügünleri olacak onun yüzünden kayinvalidem bi düğünum daha var diye çogu istedigimi almadi. Nişanlimin dedesi ve babaannesi bile bunlar sizi mi bekledi bu zamana kadar cok nişan yapalim dedik plmaz demislerdi diyorlar. Neden boyle yaptilar anlayamadim. Ayrica benim kinam memlekette dügün yadadigimiz yerde olacak. Eltim hem ceyiz alimina hemde kinama gelmeyecekmiş. Sonra kaynim ayip olur diye zorla ikna etmis. Bizim arabarla degilde otobusle bi kac saat onceden gelecekmis. Ve son olarakta gelin arabasina eltim de binecekmis çünkü araba nişanlamin abisinin arabasi olacak onu tek bırakamazmiş yaninda olmak istiyormuş bu yuzden kayinvalidem ile tartistik. Sizce ben bu durumlara nasil tepki vereyim kina da ona nasil davranayim ben onun çeyiz alimina gideyim mi. Biraz uzun oldu yorumlariniz için simdiden teşekkurler.
ama siz de çok fenaysmışsınız yani :))) bak ben mesela uslu uslu gelin oldum, haaa o sıcakta evde biraz sorun çıkardm ama sakin sakin oldu bitti :)))Tabi ki cok buyuk sorun degil ama bana gore ozel bir mesele bu ki ben dugunlere cok deger veren , hayati boyunca hic gelinlik hayali kurmayan bir insanim mesela
Ama lanet biriyimdir stresli oldugumda ve kafamda birsey kurduysam onun bozulmasini istemem , iki kere evlendim ikisinde de kuafor foto cekimi dugun arasindaki saatler stresliydi , en yakin kiz arkadaslarim yanimdaydi ve hep onlar pek cok aksiligi duzeltip beni sakinlestirdi o yuzden kendimi konu sahibinin yerine koyiyorum hic istemezdim arabada sadece birkac kere gordugum birinin olmasini
Misal ilk dugunumde otele giderken arabimza otobus carpti
Esimle arabayi kullanan kuzenim indiler otobus soforuyle konusmaya gittiler ben arabada kardesimle kaldim sinir krizi gecirecektim nerdeyse kardesim yanimda sakinlestirdi kocami toparladi falan filan
Niye kardesimin yerinde hic tanimadigim bir kadin otursun ki ? Bende bunu anlatmaya calisiyorum :)
Ya evet fenayimdir :) iki kere evlendim ikisinde de hep aksilik oldu :)ama siz de çok fenaysmışsınız yani :))) bak ben mesela uslu uslu gelin oldum, haaa o sıcakta evde biraz sorun çıkardm ama sakin sakin oldu bitti :)))
Canımız sağolsun , olur öyle şeyler :)Ya evet fenayimdir :) iki kere evlendim ikisinde de hep aksilik oldu :)
Sizinle de fikir ayriligina dusmezdik ilk defa bu konuda ayri dustuk
Aman yeter ki boyle konularda olsun zaten :) sevgilerCanımız sağolsun , olur öyle şeyler :)
Hem eltiniz arabaya bile binmesin istiyorsunuz hem de vay nasil ceyizime gelmez diyorsunuz.hatta eltim evlenmesin once ben evlenicem demeye kadar varmissiniz.oldu baska
+1Kimse size bişey yapmak zorunda değil varsa alınır yoksa siz alırsınız. Hani kimsenin görevi değil size bişeyler almak. Ha aileniz alır eder ona bişey demem. Nişanlısnın arabası ise, binsin bişey olmaz. İkisi öne biner siz de eşiniz ile arkaya binersiniz. Ben hep derim bana yapılana asla aynı şekilde karşılık vermem. Benim imkanım varsa düğün nişan kına çeyiz alımı hepsine giderim . O utansın.
bana sen değil de eltin kıskanç geldi.Meraba ben 5 aylik nişanliyim eylul de düğünüm var.
Benim derdim eltim. Eltim ve nişanlimin abisi 3 senedir sevgiliydiler aralarinda yüzük yoktu. Ne zaman ki biz nisanlandik onlar da 1 ay sonra nişan yapti ve benden 1 ay sonra da dügünleri olacak onun yüzünden kayinvalidem bi düğünum daha var diye çogu istedigimi almadi. Nişanlimin dedesi ve babaannesi bile bunlar sizi mi bekledi bu zamana kadar cok nişan yapalim dedik plmaz demislerdi diyorlar. Neden boyle yaptilar anlayamadim. Ayrica benim kinam memlekette dügün yadadigimiz yerde olacak. Eltim hem ceyiz alimina hemde kinama gelmeyecekmiş. Sonra kaynim ayip olur diye zorla ikna etmis. Bizim arabarla degilde otobusle bi kac saat onceden gelecekmis. Ve son olarakta gelin arabasina eltim de binecekmis çünkü araba nişanlamin abisinin arabasi olacak onu tek bırakamazmiş yaninda olmak istiyormuş bu yuzden kayinvalidem ile tartistik. Sizce ben bu durumlara nasil tepki vereyim kina da ona nasil davranayim ben onun çeyiz alimina gideyim mi. Biraz uzun oldu yorumlariniz için simdiden teşekkurler.
Bu kadar sıkışacaklardı onlarınkini biraz erteleyebilirlerdi ortada onların sözü bile yokken sadece sevgiliyken birden evlenmek için atılmaları çok garip.iş müstakbel kv ve kpde biterdi ama artık onların günleri de alınmış.Senin ve mustakbel eşinin maddi gücü varsa ailesinin aldığıyla/almadığıyla kısıtlamasaydın kendini.Böyle dırdır edeceklerine hiç yapmasınlar.Eltine nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin.Kendini ezdirme saygı çerçevesinde ve sonra yüzyüze bakılacağını da unutma.Meraba ben 5 aylik nişanliyim eylul de düğünüm var.
Altına imzamı atıyorum.Oncelikle aileler evlatlarini evlendirmek zorunda degiller.
Evlatlarının nisanlilari ne istiyorsa almak zorunda degiller.
Hatta bu gelin kizlarin bir sey istemesi kadar çirkin bir sey yok bence.
Oglunu sevmissin, evleniyorsun. Aile olacaksin. Ama yok ev, yok altin, yok esya, yok bohca derken anne babalarin da şirazesi kayıyor Iste.
Hımm. Ikincisi soyle bir dusunelim. Su an buraya soyle bir konu da acabilirdiniz: "nişanlım abisinin düğününde kendi arabasını gelin arabası olarak saglayacak ama elti adayim beni arabada istemiyor. Ben nisanlimdan ayri mi gidecegim düğüne? Cok sacma degil mi?"
Biraz empati.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?