Eltimden dertliyim.. ( kıskanç elti)

muhatap olma canım onu görmezden gel yokmuş gibi davran surat asma tabi onunla ilgilenmediğini önemli biri olmadığını anlasın

hiç kendini ezdirme lafın altındada kalma canım. ne sanıyor kendini acaba

elti kim oluyor ki
sana karismaya laf söylemeye ne hakki varmis
birdaha bir laf söylerse ver cevabini
bak daha laf geliyor mu
yüz vermeyeceksin
sen saygili olayim kötü olmayim diye sustukca o daha beter olur söyleyim
yanlis taktik yani
böylelerine dis gösterceksin
senden korkar bile :))

zaten hiç muhattap olmuyorum hiç konuşmuyorum ama esımın aılesı akrabları butun kadınlar tplanıp hep berber oturmak zorunda kalıyorum. o sırada eltım bır seyler örüyo bana diyoki senın ne zman nıyetın var bır seyler elıne alıp örmeye? herkesın oratasında.. ki ben hiç muhattap olmazken.. bende yok dedım nıyetım. oda ınsanın ıcınde olcak ıcınde falan fılan las sokmalarına devam ettı. benim bünyem böyle şeyleri kaldırmıyo. hiç alışık değilim insanların bile bile birbirlerini kırmaya alt alt etmeye calısmlarını.. esımın aılesı benı cok sevıo cok deger verıolar. kolumdakı bılezıklerı bıle sorguluyo neden bozdurmuosun falan.. birde özellikle takmıyorum hiç kıskanclık olmasın dıe cunku o bozdurdu altınlarını..

zaten hiç muhattap olmuyorum hiç konuşmuyorum ama esımın aılesı akrabları butun kadınlar tplanıp hep berber oturmak zorunda kalıyorum. o sırada eltım bır seyler örüyo bana diyoki senın ne zman nıyetın var bır seyler elıne alıp örmeye? herkesın oratasında.. ki ben hiç muhattap olmazken.. bende yok dedım nıyetım. oda ınsanın ıcınde olcak ıcınde falan fılan las sokmalarına devam ettı. benim bünyem böyle şeyleri kaldırmıyo. hiç alışık değilim insanların bile bile birbirlerini kırmaya alt alt etmeye calısmlarını.. esımın aılesı benı cok sevıo cok deger verıolar. kolumdakı bılezıklerı bıle sorguluyo neden bozdurmuosun falan.. birde özellikle takmıyorum hiç kıskanclık olmasın dıe cunku o bozdurdu altınlarını..

o zaman ya susup oturcaksin sikayet etmeyeceksin
yada verceksin cevabini
her zaman karsindakinin anlayacagi dilden konusman lazim
baska türlü sansin yok

Belli ki kıskanıyor canım seni.

Ben buraya taşıncaksınız felan demesine takıldım.
Öyle dediği zaman annemden ayrılamam deme.Olur neden olmasın de yalandan.
Kaynananla aranı açmya çalışıyor böyle seni konuşturarak.

Sinir oluyorum alt etmeye çalışan insanlara..:19::19:

zaten onu sevmiyorlar demişsin. belki onu sevmediklerini fark ettiği için sana böyle tavır alıyordur.senide gittiğin zaman el üstünde tutuyorlarsa ona sana davrandığı gibi davranmıyorsalar oda ister istemez tepkisini bu şekilde belli ettirebilir.

ben senin yerinde olsam sadece 1 kere söyleceğimi söylerim.öyle bi laf ederimki şuana kadar bütün söylediklerini yer yutar ve birdahada asla muhatap olmam.yokmuş gibi davranırım.ben sevmediğim insanları laflarını hep duymamazlıktan gelirim.o bana bişey der ya bende dönüp başkasına başka bişey derim mortttt olarakk kalır orda =)=):32:

yani o kadar eminim ki gitmeden önce kaynanamlara diyorum ki bak kesin yine lafsokucak dıyorum bu sefer cevap vericm ama ortam okdar yumusak oluyoku esımın aılesı flan hıc oyle negatıf enerjı yok tam osırda yapıyo yapacagını ve ben o kdar olumlu ve pozotıfken her seyı unutmusken bırden kala kalıyorum beklenmedık bır laf! kıskanc eltıden :D hayatımda oun gıbı kıskanc bır ınsan ılk defa goruyorum. patavatsız elti. görümcelerim bile bıkmış. ama belli etmiyolar hiç yuzune karsı bence fazla ıyı oldkları ıcın boyle olmus bu kadın. tek kocasından korkuo o kdar cocuklarına bıle bakmıo soguktan donuck dısrdalar cocukları ben alıorum ıcerıye cocukları o yazma kenarı yapıo oturmus :D kahvaltı bıle yapamıoruz kahvaltıda cocugu bı aglıo susmadan cocugunu uzaklastırmıyo susturmuo bıle ben esıme dıorum cocgu alsana ne sıtıosa sussun esım kahvaltıdan kalkıo onun cocugunu nennnilioo pknge gtmstk bnm ıcın yapmıslardı pıknıgi pknkte bıle full kocam bktı couklarına uyuz oldm kavga ettım esımle oda cocukların ne gunahı var dıo bnm sorunum cocuklarla degl enai yerıne konmak

ya inanırmısınz kocamn halasının kızı var evlı onun annesındeyız kızın gözleri masaallah cok guzel bnde gozlerın cok guzlems dedım yenı farkettım boyle kocaman zeytın gıbı gozlerı var kırpıklaer süpürge gıbı :) oda espırısıne e hadı bızım eve gıdelım ozaman dedı ( evı hemen ust katta) normalde onlara gıtcektık zaten espırısıne dedı kız. eltımde hemen bn gozlerın guzel demıycem ama sızın eve gtmk ısıtoyrum gıdelm hadı dedı yanii fesatlıgı goruyormusunuzz sımdı bu kadına ne denir hepmz toplansak bas edemeyız bu kadınla

ben senin yerinde olsam sadece 1 kere söyleceğimi söylerim.öyle bi laf ederimki şuana kadar bütün söylediklerini yer yutar ve birdahada asla muhatap olmam.yokmuş gibi davranırım.ben sevmediğim insanları laflarını hep duymamazlıktan gelirim.o bana bişey der ya bende dönüp başkasına başka bişey derim mortttt olarakk kalır orda =)=):32:
bu arada bu olanlar evlılıgımızn ılk haftası oluyor :D yanı 1 haftalık evlıykenn

her ailede bir tane cikar boyle numunelikler, dua edin aynı apartmanda oturup hergün yuz yuze bakmiyorsunuz . Bu arada yazdiklarinizi kisaltmazsaniz imla ve noktalamaya dikkat ederseniz sizi daha iyi anlariz.

lütfen Türkçemizi katletmeden yazışalım,rica ediyorum.

siz eltinizi kafanıza taktıkça ister istemez yüzünüze yansıyacak,zaten eltinizin amacı sizi sinir etmek.

bunun bence tek çözümü sizde cevap vericeksiniz ama kavga eder gibi değil gülümseyerek..

mesela buraya taşınacaksınız mı diyor size gülümseyerek tabii ki eşim nerdeyse ben orda olurum deseniz o size bir daha bunu söylemecek...

o ne derse desin ya evet haklısın diyerek ve gülümseyerek söyleyin.

kendini küçük duruma düşürür,siz de herkes tarafından takdir görürsünüz.

bir süre sonra da sizin sinir olmadığınızı görünce vazgeçer...

şu an 3 aydır rahatım :D çünkü gitmiyorum. ama eşimede üzülüyorum özlüyo ailesini. bende özlüyorum onun ailesini inanınki ama hem havalar hem eşimin iş yogunlugu vede eltim yüzünden fırsatım olsa bile gitmek istemiyorum. şuan her şeyi unuttum gibi ama hep böyle oluyo. aradan zman geçiyo unutuyorum sonra gıdıyorum tekrar ortam cok hos falan bırden bı laf soyluyo. sonradan kendıme kızıyorum bu kadar ıyı nıyetlı olma unutma yaptıklarını dye.. en son gıttıgımde aglamıstım ılk defa cok moralımı bozmustu ykarıda anlatmıstım zaten sebeblerni.. beni hep örgü bilmemekle laf atmaya calısoyo oysakı kultur olark her anlamda cok farklıyız kendımı onla kıyaslamak bır gun aklıma bıle gelmdı ama bu kadar benı kıskanması korkutyor. benım moralımın bozuk oldgunu buyuk kaynım gormus hemen gorumclerımı sıkıstırmıs kım moralını bozduu kız 3 gunlugune gelıyo suratı 5 karıs oluyo geldgnde die ... bır bılsekiii kendı karısı.... :D

lütfen Türkçemizi katletmeden yazışalım,rica ediyorum.

siz eltinizi kafanıza taktıkça ister istemez yüzünüze yansıyacak,zaten eltinizin amacı sizi sinir etmek.

bunun bence tek çözümü sizde cevap vericeksiniz ama kavga eder gibi değil gülümseyerek..

mesela buraya taşınacaksınız mı diyor size gülümseyerek tabii ki eşim nerdeyse ben orda olurum deseniz o size bir daha bunu söylemecek...

o ne derse desin ya evet haklısın diyerek ve gülümseyerek söyleyin.

kendini küçük duruma düşürür,siz de herkes tarafından takdir görürsünüz.

bir süre sonra da sizin sinir olmadığınızı görünce vazgeçer...

şunuda belirtmak istiyorun onlar yıllardır beraberler ve yakınlar ben daha alısamadım bıle hepsıne tam cekınıyorum hala.. uzerımde o cekıngenlık var. benım ıcın orda 3 gun dahi kalmak daha yenı tanıdıgım bir aileyle hasssas bir durum benım ıcın.. dedıklerınız dıkkate alıcam cok tesekkur ederım yorum yazan herkes için.. oy biirliğiyle eltime cevapsız kalmayacagım :D bunu deniycem ama bu sefer iyi niyetli olmıycam. ve onun bır kıskanc ve her an laf sokmaya hazır bır eltı oldugunuda unutmıycam :D ONA gore davranıcam bakalım neler olucak? ınsaallah bır sey olmaz ıns. akıllanmıstır. vazgecmıstır benı ısırmaktan :D evlenmeden önce hep kımsenın lafının altında klmam diyordum. :D sonradan cevremdekıler annem oyle deme ıyı nıyetlı ol falan fılan kımse kotu degıl her kaynana aynı degıl falan dedıler bende tmm yapmıycam dedım baktım gercekten oyle hep ıyı nıyetlı oldum ama bu eltı benım tum ıcımdekı melegı oldurdu galba :D en iyyisimi ben eski halime dönüyorum :))

e be guzelim bir nokta virgul koysaydin ya gozlerim yoruldu. Sen zaten kaniyi koymussun..Seni kiskaniyor!
e kiskanilmak guzel birsey tadini cikar ozaman dertmi edindin bunu?

Ben dinsizin hakkından imansız gelir lafına çok inanırım..Ne demek istediğimi anlamışsınızdır heralde..

Seni çekemediği ortada.Onu ve söyledilerini ciddiye alma konuşsun dursun.Senin ciddiye almadıgını görünce daha çok kudurur.Kende kendini yer.Hem ailemin yanından ayrılmak istemirum falan demişsin lafın ucu kaynana dokunur bu sefer onla kötü olursun öyle konuşam istersen.

kayınvalidenin yanında olan gelinler genelde eltilerini kıskanır... benim eltimde bana sizin hayatınız başka benim ki başka diyordu.. aslında hakvermiyorda değilim ama kalabalık ailerde ya elti ya görümce çıkıyor böyle çok takma canım, ilk zamanlar tuhaf geliyor kafaya takıyorsun ama zaman geçtikçe alışıyorsun he he diyorsun geçiyorsun..

Back
X