Eltime gıcığım :) :(

Bakınız, eşim abi yada abla derse elbetteki bende öyle derim. Büyük kaynım benden 5 yaş büyük eşi kaynımdan 4 yaş büyük. Kaynıma abi derim ama eltime abla demem (ki aramızda 9 yaş var), yakınlık, muhabbet meselesi demekki.

Ayrıca köylü milletin efendisidir. Ne gerek var burda köylüleri küçümsemek için söylemiyorum kız ilkokul mezunu şivesi filan var demeye. Bu görgüyle, kişilikle alakalıdır. Köylü olmakla ne ilgisi var sayın bayan.

Bende yapı itibari ile sana benziyorum sanırım çünkü bende insanlarla hemen içli dışlı, can ciğer olamam bunun için ya bayağı bir zaman geçmesi lazım yada o insanla paylaşımımın artması lazım yani sürekli görüşmem lazım. Çok çeşitli insan grubu ile çalışan bayanlarda bu daha fazla görülüyor sanki... mesafeli olmak.... İş yerinde insanlarla mesafeli olmak zorunda kalıyoruz çünkü böyle olmazsak ya otorite boşluğu yaşıyor veya yanlış anlaşılıyoruz. Bizimde hatamız sanırım bunun uygulanacak yeri var. Uygulanmayacak yeri var bunu ayarlayamıyoruz. Hayatımız boyunca görüşmek durumunda olacağımız eltimiz, görümcemiz, akrabamız gibi kişilere bu mesafeyi gevşetmeliyiz ama bende beceremiyorum sanırım bir zaman sonra insanın karakterine işliyor bu durum. Şunu da söylemeden edemeyeceğim küçük hanımın da biraz tavır bozukluğu var nihayetinde siz abinin hanımısınız .Abiden dolayı bir saygı mesafesi olmalı.. o samimiyet ile laubauliliği karıştırıyor. Siz saygılı konuştukça o da yola gelecektir.

bakalım dıye bende arkadaşlarıma dıyorum ayrıca ben çalıştıgım yerde yakın oldugum 30lu yaşlardakı ınsanlara bıle abla-abi demiyorum ısmıyle hıtap edıyorum evlenıncede emın demeyeceğim.alışkanlık oldu artık dılım dönmüyor kendı ablam dışında kımseye abla kelımesıne.ayrıca kuzum arkadaşın dedıgı gıbı köylü milletin efendisidir sen neden onları küçümsüyorsun sen sanırım okumuşsun ama bır söz vardır hatırlatım ne adamlar gördüm üstlerinde elbisesi yoktu, ne elbiseler gördüm içinde adam yoktu yada
okumakla adam olunmuyor.bunları düşün bence ona göre karşındaki insanı yargıla.sen kımsınkı hem kendınde karşındakı ınsanı küçük görme hakkına sahıpsın bunuda bılmıyorum ama senın gibi bir eltisi oldugu ıcın kıza yazık sıze agzıyla kuş bıle tutsa yaranamazki.

valla bende katılıyorum en azından mesafeli konuşmalı ne o öyle..Bizdede var bir tane 16 yaşında evlendi kendisinden 13 yaş büyük görümcesine adıyla hitap ediyor bence yakışmıyor ne var ki yani abla yenge demekte öyle daha samimi olmaz mı yani ?

sizin köylü mesafeyi koymuş, sınırları çizmiş...helal olsun köylüye :delphin:
asıl kıskançlık sizde bence...ama ilkokul mezunu bir köylünün nesini kıskanacaksınız değil mi????

yanlış anlaşılacağını biliyodum...ben de köylküyüm annem babamda öyle..Köylü dferken şunu demek istedim..köyde yaşayan insanlar şive kullanır dimi bizimkisi utanıyo şivesinden yapmacık oluyor..nerden geldiğini bilmiyor,Kendini başka biri gibi göstermeye çalışıyor...Ben şive kullanmaktan utanmam ..bunu demek istedim ...kızmıyorum size çünki yanlış anlaşılma oldu buda normal yazı yazmakla nekadar anlaşılabilir ki insan

Konu kıskançlık falan değil benim istediğim sadece saygı...Saygı olmayınca ne evlilik yürüyü ne akrabalık oluyo ne de arkadaşlık...Anlattığım şahısla sorun abla diye hitap edip etmemesi değil..uslubundaki terbiyesizlik..bunu anlayamazsınız tabi tanımanız lazım..nekadar yazsam da boş...bir insan nereden geldiğini bilecek ...yapmacık olmayacak ne isen osun..doğal olacaksın..işte ben bunları yapmadığı için gıcığım ona ...hala milletle yarış halinde..ha ben ne yapıyorum ona ..hiçbişey..yine konuşuyoruz yine sonuçta eşimin abisinin karısı...zamanla öğrenecek konuşmayı diye düşünüyorum...bana fesat,kıskanç diyenlere kızmıyorum siz beni tanımıyorsunuz ki,yazışarak nekadar anlatabilirim ki size kendimi o yüzden suçlamıyorum sizleri de... ben çıkıyorum akşama gelicem ...Kolay gelsin arkadaşlar

Arkadasim insan ne yaparsa kendine yapar, öyle düsün.:hulya:

O sana saygili olursa sende ona sevgili olursun, bu isler böyle...:kahve:

Bende benden en az 5 yas büyük insanlara her zaman abi veya abla diye hitap ederim, cünkü ben ailemden böyle gördüm böyle yetisdim....lakin benden kücük olan bana öyle hitap etmek zorunda degildir, ben öyleyim diye karsimdakininde böyle olmasini bekleyememki!:delphin:

Bak benim kücük elti bana abla der, ama ortancaya abla diye hitap etmez, ki onunlada 6 yas var arasinda.....neden diye sordum ona bir kere..."Bilmiyorumki Gülsüm abla onda sendeki abla edasini göremiyorum ben, o yüzden abla diyemiyorum" dedi, yani belkide eltinde sende bunu göremiyor, belkide senden kaynaklanan bir durum, anlatabiliyormuyum?benneyaptımki

Her neyse hic önemli degil, cünkü evin ayri barkin ayri, sürekli görüsmek zorunda kalmiyorsun. o yüzden kafaya takilacak bir durum degil bu.

Bazı arkadaşlar kayınlarına ve eltilerine ismi ile hitap ettiklerini ve sorun olmadığını yazmış fakat herkesin ilişkisi ve kişiliği farklı ...sevdiğin samimi olduğun kişinin sana ismi ile hitap etmesi seni rahatsız etmeyebilir ama tanımadığın hoşlanmadığın birinin bunu yapması doğru değil bence

iyi bundan sonra size isminiz neyse,
frezya diyelim.
bilmiyorum çünkü.
frezya hanım desin, olsun bitsin. nasıl çözüm. iyimi...sositososito

ya bak bende de var aynısı
eltım benden 6 yas kucuk,ısmımle hıtap eder.cok ukaladır
kaynım benden 1 yas buyuk.abısınden 6,5 yas ufak
ama o da bana yenge demez adımı soyler.bıraz karısık oldu ama.
hıc umrumda degıl hanı kım ne derse desın.abla yada yenge dese eltım kendımı yaslı hıssederım yanında.çunku kendısı benden buyuk gosterıyor.
bız sorunu kokten hallettık
ust katımızda olmalarına ragmen oyle saygısız sevıyesız ınsanlarla gorusmuyoruz
cok ta umurumda
bence sende bosver.mılletın ne dertlerı var.
hanı bu dertten bıle degıl

yaşı biraz küçükmüş aslında.abartmamak lazım.büyük olan sensin idare etceksin azıcık.ama tatlı bir dillede rahatsızlığını söylemelisin....ben kendimden biliyorum dur demezsen bi süre sonra tepene çıkıyolar.anladığım kadarıyla sizde karşılıklı kıskançlıkta var.valla takmazdım ben pek zaten uzaksınız.sallayın gitsin...

Arkadaşın ne demek istediğini anladım gibi...Arkadaş aslında eltisinin huyunu sevmiyor,bu yüzden resmiyet kurmak istiyor abla demesini bekliyor.Bir insanın bir insana ismiyle hitap etmesi için ya kendinden küçük olması lazım yada onu tanımıyor olması lazım..Ben yakın arkadaşlarıma ismiyle hitap ediyorum ama yakın olması lazım bana bu ayrıca görgü kuralıdır..Bence onu uyarması doğru değil cahil insan konuşmaktan anlamaz..Resmiyet kurmaya devam et arkadaşım o zamanla sana saygı duyacaktır..Resmiyet kurmak kötü davranmak demek değil ki...Vıcık vıcık olmaktansa resmi ol daha iyi

kanımca abla degılde yenge demesı gerek..demek senle kendını bır goruyor buna sevınmelısın..20 lik cıtır gıbı durduguna.:delphin:.aman takılma boyle seylere..

bende eltime gıcığım:dilcikar: hiçççççç sevmem zerre kadar
kıskançlık onda fesatlık onda kayınvalidemlerle aramı bozmaya çalıştı başaramadı kardeşlerin arasını bozmaya çalıştı başaramadı ama sinirlerimi altüst etti tabi ama hiç muhattab olup karşılık vermedim
baktı kendini düşürüyo herkesin gözünden düştü simdilerde sesi çıkmıyo

seninki bunun yanında melek yani resmi ol fazla samimi olma dikkate alma

Ayrı şehirde oturmak en güzeli,bi de yanyana olsan farklı sorunlar çıkardı ortaya.Uzaktan bile sevmiyoorsan yakından elbet sorun çıkardı..Arkadaşlar bu eti meselesinin sebebini ben tamamen kişiliğe bağlıyorum..kaynana,görümce,elti hepsi de bayan..Bazı bayanlar çok şeytansı düşünüyor sözüm meclisten dışarı,saygısızlık tartışmaları küslükleri getiriyor beraberinde..Benim açtığım konuda da saygısızlık var okuyanlar bilir,birde benim gibi kin tutuyorsanız affetmez biriyseniz artık geriye dönüşü olmuyor..Yapılanlar affedilmiyor.Ben okadar resmi ve saygılı davrandımki eltime ve kaynıma(aynı apartmanda oturuyoduk) Yine yaranamadım....Resmi olmasam kimbilir neler neler olurduu..En iyisi resmi ve saygılı olmak ben bunu bilir bunu söylerim..

herkes bir değildirki güzelim abla demeyebilir ne var bunda seni arkadaş gibi görüyor demekki. ben sürekli ablacım canımcım diye konuşurum hep ama bazı arkadaşlarım direk ismimi söylerler cımlı bile söylemezler ne yani küzeyimmi şimdi onlara. amannn taktığın şeye bak kırk yılda bir konuşacaksın boşverr. belkide başka yaptıkları hoşuna gitmiyor böyle yapıncada gıcık oluyorsundur. çokda sinir olursan konuşmayıverirsin olur bite nabalım ölüm yokya sonucunda

benimde elitmle düğünlerimizin arası 3 hafta benden 9 yaş büyük bende hiçbir zaman yenge demem. ona abla derim. ve sadece bayramlarda ve hastalıklarda falan görüşürüz. ama saygı duyarız birbirimize.

Aman boş ver demezse demesin. Benim eşim en büyük, kardeşleri bana adımla hitap eder .Eşimle yaşıt ne kadar akrabaları varsa onların eşlerine yenge derler bende diyorum demekki biz haketmiyoruz ben şunu biliyorum eşimin ailesine kuma gittim galiba.Offf offfff ben daha dertliyim herkesten eşimle ailesi yüzünden mutlu bile olamıyorum onlar ne yaparsa sanki eşim gözüme düşman görünüyor.Boşver canını bile sıkma kimse için değmez desemde üzülüyoruz.

valla biz kadınlar bi garibiz bence, abla denilse suç denilmese suç olur. ayrıca abla araya resmiyet değil samimiyet katar. eğer başlık sahibi arkadaş resmiyet istiyorsa o zaman eltisiyle konuşsun eltisi ona fatma hanım, ayşe hanım desin işte adı neyse hanım ifadesi kullansın ve siz diye hitap etsinler birbirlerine, alın size resmiyet, abla demekle resmiyetmi olurmuş canımkaydirigubbakcemile3

Back
X