• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltime karşı nasıl davranmam gerekecek?

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
arkadaşlar daha önce de eltimle ilgili yaşadığım sıkıntılardan bahsetmiştim. Ufacık bir şeyi çok büyük bir sorun haline getirip resmen ilişkileri bıçak gibi kesip atmıştı. bu arada ben daha 8 aylık evliyim o benden yaşça çok büyük ama olgun bir kişiliğe sahip değil ne yazık ki. Kendisi gerçekten çok kinci ve içi fesatlık dedikodu dolu bir insan. gördüğü yerde de kalitesizliğini belli edip herkese benimle konuşmadığını belli etmeye çalışıyor. dost var düşman var demeden gördüğü yerde tanımadan yanımdan geçebiliyor.
Şuan kendisi rahatsız 1 hafta önce doktora gitti ve ameliyat olması gerektiğini öğrendi ve zor da bir ameliyat olacakmış. bende herşeyi bir kenera bıraktım ne olursa olsun biz bir aileyiz aynı soyadını taşıyoruz onun hatrı olmasa da eşim var arada (eşimin de teyzesinin kızı zaten kendisi) kaynım var üzülüyor karısına diye eşime hadi gidelim bi geçmiş olsun diyelim dedim. Kurabiye poğaça yaptım elimde götürdüm. gittim konuşmadığımız halde halini hatrını sordum hastalığı ile ilgilendim geçmiş olsun diledim allah yardımcınız olsun dedim geldim. Peki ne mi oldu??? ertesi günü hemen bir sonraki akşam yani kayınvalideme gittik eşmle onlarda orada idi ve biz tam kapıdan içeri girereken o aynı kapıdan kayınvalideme iyi akşamlar diyerek ayrıldı yanımdan geçmiş oldu ben tabi arkasından bakakaldım.
Kendi benimle konuşmadığı halde kanlı bıçaklı gibi davrandığı halde ben yine onun evine geçmiş olsuna gidiyorum o ise beni ertesi günü görüp yanımdan vurup geçiyor... Ne kadar kindolu bir insanmış ya çok oldum tabi. Keşka arada gerçekten kötü şeyler olsa inanın hiç birşey yok benim küçücük önemsiz bir lafımı kendine problem etti ve bu seviyeye getirdi...
Neyse ben tabi sinirlendim eşime dedim ki ben onun akşam evine gidiyorum kapısını açıyorum konuşuyoruz o beni yine tanımıyo gördüğü yerde. Adam tanımamak neymiş görecek yeter dedim bu nasıl bir ahlaktır ameliyat olduğu gün sadece misafir gibi hastaneye giderim geçmiş olsuna evine de gitmem dedim ama olmuyor işte. Ne olursa olsun o eşek olsa de ben insan olmalıyım kendimi buna mecbur hissediyorum. Şimdi bi kaç gün sonra ameliyat olacak ben yine eşimi alı evine gitmek istiyorum gidip çocuklar sağda solda kalmasın ben bakabilirim diycem eltime ve kaynıma. Eminim vermez zaten de bana düşeni ben yapmak istiyorum ameliyat olmadan evine gitmeliyim diye düşünüyorum yine de. Sizce nasıl davranmalıyım ne konuşayım insanlık dersi alsın bi insanlıktan nasibini almamış insan....

(Geçen gittim dedim ya bişeyler yaptım götürdüm işte o gün çay getirdi komşuları eşimle bana. bende bittikten sonra kalktım çaybardaklarını mutfağa taşımak için ne olursa olsun kendimi o aileden biliyorum sonuçta onun komşuları kim ki diye düşündüm biz aileyiz sonuçta diye düşündüm. ben bardakları kaldırmak için kalktığımda arkadan arkadaşlarına işaret ettğini farkettim kalkın siz toplayın diy.... yani biliyor ki ben mutfağa götürünce illaki yıkayacam da onları yani onlara şunu yansıtmak istiyor: biz onunla konuşmuyoruz o kim ki siz bana daha yakınsınız ondan o yapmasın kalkın yine siz yapın!!! ne diyim alllah görüyor içindeki fesatlığını... hasta ama o fesatlık yine onda..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadın sizden hoşlanmıyor belli..
Neden halen çaba gösteriyorsunuz anlamadım?

Kadın sizden hoşlanmıyor belli..
Neden halen çaba gösteriyorsunuz anlamadım?

ben de hoşlanmıyor olabilir ben de kendisinden hoşlanmıyorum. o beni kıskandı fazlasıyla beni çok dert etti kendine. ben yine de aile olduğumuzu düşünüyorum dosta düşmana karşı

bence yanlış yaparsınız, evine falan gitmeyin, küs olmayın ama iyilik de yapmayın, sadece hastaneye gidip geçmiş olsun dileyin yeter...
böyle insanlar iyilikten anlamaz, gün gelir yaptığınız iyilikler görev gibi üzerinize kalır,siz alttan aldıkça dolarsınız, artık taşmaya başladığınızda aile efradı sizin üstünüze gelir...
şu an arkanızdan yüzsüz, konuşmuyorum hala çıkıp evime geliyor dediğini duyar gibiyim. o yüzden sizi eşiniz bilsin yeter... siz de kendinizden emin olduğunuza göre taviz vermeyin, o kim ki, aynı ailedesiniz diye kimsenin dengesizliklerini çekmek zorunda değilsiniz.

arkadaşlar daha önce de eltimle ilgili yaşadığım sıkıntılardan bahsetmiştim. Ufacık bir şeyi çok büyük bir sorun haline getirip resmen ilişkileri bıçak gibi kesip atmıştı. bu arada ben daha 8 aylık evliyim o benden yaşça çok büyük ama olgun bir kişiliğe sahip değil ne yazık ki. Kendisi gerçekten çok kinci ve içi fesatlık dedikodu dolu bir insan. gördüğü yerde de kalitesizliğini belli edip herkese benimle konuşmadığını belli etmeye çalışıyor. dost var düşman var demeden gördüğü yerde tanımadan yanımdan geçebiliyor.
Şuan kendisi rahatsız 1 hafta önce doktora gitti ve ameliyat olması gerektiğini öğrendi ve zor da bir ameliyat olacakmış. bende herşeyi bir kenera bıraktım ne olursa olsun biz bir aileyiz aynı soyadını taşıyoruz onun hatrı olmasa da eşim var arada (eşimin de teyzesinin kızı zaten kendisi) kaynım var üzülüyor karısına diye eşime hadi gidelim bi geçmiş olsun diyelim dedim. Kurabiye poğaça yaptım elimde götürdüm. gittim konuşmadığımız halde halini hatrını sordum hastalığı ile ilgilendim geçmiş olsun diledim allah yardımcınız olsun dedim geldim. Peki ne mi oldu??? ertesi günü hemen bir sonraki akşam yani kayınvalideme gittik eşmle onlarda orada idi ve biz tam kapıdan içeri girereken o aynı kapıdan kayınvalideme iyi akşamlar diyerek ayrıldı yanımdan geçmiş oldu ben tabi arkasından bakakaldım.
Kendi benimle konuşmadığı halde kanlı bıçaklı gibi davrandığı halde ben yine onun evine geçmiş olsuna gidiyorum o ise beni ertesi günü görüp yanımdan vurup geçiyor... Ne kadar kindolu bir insanmış ya çok oldum tabi. Keşka arada gerçekten kötü şeyler olsa inanın hiç birşey yok benim küçücük önemsiz bir lafımı kendine problem etti ve bu seviyeye getirdi...
Neyse ben tabi sinirlendim eşime dedim ki ben onun akşam evine gidiyorum kapısını açıyorum konuşuyoruz o beni yine tanımıyo gördüğü yerde. Adam tanımamak neymiş görecek yeter dedim bu nasıl bir ahlaktır ameliyat olduğu gün sadece misafir gibi hastaneye giderim geçmiş olsuna evine de gitmem dedim ama olmuyor işte. Ne olursa olsun o eşek olsa de ben insan olmalıyım kendimi buna mecbur hissediyorum. Şimdi bi kaç gün sonra ameliyat olacak ben yine eşimi alı evine gitmek istiyorum gidip çocuklar sağda solda kalmasın ben bakabilirim diycem eltime ve kaynıma. Eminim vermez zaten de bana düşeni ben yapmak istiyorum ameliyat olmadan evine gitmeliyim diye düşünüyorum yine de. Sizce nasıl davranmalıyım ne konuşayım insanlık dersi alsın bi insanlıktan nasibini almamış insan....

(Geçen gittim dedim ya bişeyler yaptım götürdüm işte o gün çay getirdi komşuları eşimle bana. bende bittikten sonra kalktım çaybardaklarını mutfağa taşımak için ne olursa olsun kendimi o aileden biliyorum sonuçta onun komşuları kim ki diye düşündüm biz aileyiz sonuçta diye düşündüm. ben bardakları kaldırmak için kalktığımda arkadan arkadaşlarına işaret ettğini farkettim kalkın siz toplayın diy.... yani biliyor ki ben mutfağa götürünce illaki yıkayacam da onları yani onlara şunu yansıtmak istiyor: biz onunla konuşmuyoruz o kim ki siz bana daha yakınsınız ondan o yapmasın kalkın yine siz yapın!!! ne diyim alllah görüyor içindeki fesatlığını... hasta ama o fesatlık yine onda...

merhaba cnm.inan okurken sinir oldum ya.nasıl bir insanmış o.insanlığından nasibini almamış.sen kalkıp evine kadar gidiyosun herşeyi bir tarafa bırakıp.daha o hayvanca takıntılarını sürdürüyo.seni tanımıyo yanından geçip gidiyo suratına bakmadan.bence o fesatın teki.öyle insandan da herşey gelir insanın başına.dedikoducu kıskanç.sinir oluyorum böyle insanlara ya.sen elinden geleni yapmışın.dahada taviz verme artık ona.koy tepkini.eşinin hatırı da bir yere kadar.kendi gururunu ayaklar altına aldırtma:34:

Yorumlara katılıyorum..Bu kadar da iyilik perisi olmanın anlamı yok.

(Geçen gittim dedim ya bişeyler yaptım götürdüm işte o gün çay getirdi komşuları eşimle bana. bende bittikten sonra kalktım çaybardaklarını mutfağa taşımak için ne olursa olsun kendimi o aileden biliyorum sonuçta onun komşuları kim ki diye düşündüm biz aileyiz sonuçta diye düşündüm. ben bardakları kaldırmak için kalktığımda arkadan arkadaşlarına işaret ettğini farkettim kalkın siz toplayın diy.... yani biliyor ki ben mutfağa götürünce illaki yıkayacam da onları yani onlara şunu yansıtmak istiyor: biz onunla konuşmuyoruz o kim ki siz bana daha yakınsınız ondan o yapmasın kalkın yine siz yapın!!! ne diyim alllah görüyor içindeki fesatlığını... hasta ama o fesatlık yine onda...

sen ne kadar iyi niyetli düşünmeye devam etsen de o bunu anlamayacaktır.. çünkü belli ki sana karşı nefret dolu.. ne yaparsan yap kolay kolay düzelmez bence.. benim de eltim var benden küçük.. eltin seni kıskanıyor sanırım..sonradan gelenler hep kıskanılır.. bende de durum tam tersi eltim beni kıskanıyor.. ben de senin gibi aile bağı..vs diye tepki veremiyorum.. çünkü ben konuşmayı kesersem onu kıskandığım düşünülür.. sen küçük gelinsin, bırak gitsin bence hazır o konuşmuyorken. fırsat bu fırsat deyip ilişkini kes.. insanlar sana değil ona bahane bulacaklardır.. onun seni kıskandığını düşüneceklerdir.. ben senin yerinde olsam ilişkimi bitiririm ama kimsenin yanında onunla konuşmuyorum falan demezdim... soran olursa bilmiyorum o benimle konuşmuyor dersin.
ameliyat öncesi evine gitme konusuna gelince sen bilirsin.. istersen git onun tepkisine göre ne yapacağına karar ver.. gitmezsen bunu koz olarak kullanabilir..insanlar niye konuşmuyorsunuz dediklerinde ameliyat olacaktım elalem geldi o gelmedi der kendini haklı çıkarır..

kadın apaçık istemiyo seni, eltin diye sürekli görüşmenize gerek yokki.
yani sen gitmişsin önce ziyarete, seni kovucak hali yok ya... ama görünce yine umursamamış, naapsın seni sevmeyip yüzüne mi gülsün? seni istemediğini açıkça belli etmiş, hala niye direniyorsun?
kendini çok küçültmüşsün haberin olsun, yaranmaya çalışıyorsun gibi görünmüştür ona. bu yaşına kadar onun sayesinde yaşamadın, bu yaşına kadar yoktu o hayatında, şimdi de olmasın. çok mu gerek var?

bir insana iyilik yaramıyorsa niye iyilik yapmak için kendinizi zorluyorsunuz. Şu an iyiliğinizi yanlış anlıyor bence egosunu şişiriyorsunuz..geri çekin kendinizi bu sefer o sizin peşinizde olacaktır..ayrıca tamam akraba olabilirsiniz ama iç içe olmayı gerektirmiyor..

''iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir '' derler ama siz yinede bu kadar iyi olmayın...
baksanıza ucu hep size dokunuyor .bu kadınla uğraşılmaz . e deve kini var mübarek ne yapsanız bir adım atmamış :53:
o kadar denemişsiniz olmamış işte daha fazla küçülmenin alemi yok.

ben de hoşlanmıyor olabilir ben de kendisinden hoşlanmıyorum. o beni kıskandı fazlasıyla beni çok dert etti kendine. ben yine de aile olduğumuzu düşünüyorum dosta düşmana karşı

Tamam da bu sizin düşünceniz..
Eltiniz de dost düşman beni bağlamaz istemiyorsam istemiyorumdur diye düşünüyor olamaz mı?

Biraz şeye benzemiş bu durum..
Hani kayınvalideler sürekli "ama ben gelinimin iyliğini istiyorum baaaak ona ne hediyeler aldım,ne yemekler pişirdim ama her çağırdımda gelmiyor,beni evine davet etmiyor,hep soğuk duruyor,hiç yüzü gülmüyor:14:" derler.. Oysa gelin kayınvalideden hediye ya da yemek beklemez sadece az görüşmek ya da hiç görüşmemek ister..:19:
Ama kayınvalide "ama gelinim,ya gelinim,ne kaddar iyi kayınvalideyim görün komşular:43:" der..
İnsanlar kendi ailelerindeki bireylerden bile hoşlanmayıp irtibatı kesiyorlarlar işlerine gelince. Eşin abisinin hanımı,yengesi de kimmiş?:15:

Son düzenleme:
"benden ırak cehenneme direk olsunlar" bu durumda söylenebilecek en uygun söz

anlamayana iyilik yapmaya lüzum yok:82:

bu duruma kayinvaliden ve esin ne diyor?
ufak bir sey soyledim ona kirildi demissin
sana ufak gelen ona buyuk ve gurur kirici bir sey haline gelmis olabilir?
ve belliki iyimser davranip arayi duzeltmeye calisiyorsun
bence bundan sonra en iyisi kendisiyle gorusmek bu durumu
acik acik konusmak

bence yaklaşıp kendinizi küçültürsünüz.kkarşınızdaki anlamıyor,siz görevinizi yapmışsınız.vicdanınız rahat bir şekilde size davrandığı gibi davranın.kibirlenene kibirlenmek sadakadır.

Son düzenleme:
okurken sinir oldum eltinize. siz yaşça küçük olunca bir de iyimser yaklaşınca kendini nimetten saymış. bırakın evine gitmeyi hastaneye bile gitmem.beni görmezden geleni ben hiç görmem. çok da istiyorsanız telefonla geçmiş olsun deyin. bir de şuna takıldım; çocuklara neden siz bakacaksınız ki? sormanız bile yersiz olur.onun ailesi annesi kardeşi dururken. bana yaranmaya çalışıyor der kesin. böyle yapıp da bir taraflarını kaldırmayın bence...

sen yeterince iyi niyetli davranmışsın canım anlamıyorsa boşver hiç üstüne düşme.hastaneye git 5 dakikalığına bir geçmiş olsun deyip çık daha fazla üstüne düşüp şımartma onu:31:

Yıllardır insanlıktan anlamayan eltim azına edince insan oluverdi. İnanılması zor ama inan böyle oldu, şimdi kedi gibi elticim canım nasılsın der :))) bazılarına böyle davranmak gerek eltinde bunlardan birisi. Kendi hayatına mutluluğuna bak. Eltini dert etme kendine, hayatta senden daha önemlisi yok. O kim oluyor ki? Sen kendini insanları mutlu etmek için neden heba ediyorsun ki? Daha çok yeni evlisin bir gün bu yükü kaldıramassın tükenirsin. Bırak başkaları yüzünden eşinlede kötü olursun sonra. Hayatına bak...

Ben olsam hastaneyede gitmem, insanlıktan anlamadıığ belli gitsende arndan konuşacak nede olsa. Eşine göstermek için gidiyorsan git ama onun için tırnağını bile kımıldatma. Anlamazlar kızım boşuna yıprandığınla kalırsın.

ben de kısmen arkadaşlara katılıyorum, görevinizi yapmışsınız, iyilikten anlamıyorsa onun problemi.
bu durum eşler için kötü olmuştur, ne olursa olsun onlar kardeş ve ister istemez etkilenirler. eltiniz birazcık eşini düşünseydi sizi sevmiyorsa bile eşinin hatrına biraraya gelmek zorunda olduğunuz durumlarda daha uyumlu olabilirdi, sonuçta bu durum huzursuzluk gerginlik yaratıyordur ortamda.
ben sizin arayı düzeltme çabanızı olgunca buldum çünkü onu sevmeseniz dahi eşinizin hatrı var. en azından haklı olan siz oldunuz, siz elinizden geleni yaptınız, eşiniz kayınvalideniz ya da aileden herhangi biri size bu konuda bişey diyemez, onun adı geçimsize çıkar.
o sizin bu iyiniyetli çabanıza o şekilde karşılık vermişse, bundan sonraki yaklaşma çabanız artık diğer arkadaşların söylediği gibi yaranmaya çalışmak gibi algılanabilir, eltiniz kendini bişey sanmaya başlar. aile huzurunu korumak adına çabalamışsınız fakat bu kadarı yeterli, insan olmayan ne yaparsanız yapın anlamaz hatta çok farklı yorumlayabilir bu durumu.

tabi hastalık durumu başka. ciddi bir operasyon geçirecekse yine de insanlık adına hastanede bir ziyaret yapmanız iyi olur diye düşünüyorum. fakat hastaneden önce gitmek, sonra evine gitmek vs. öyle bir insan için gereksiz bence. hatta bahsettiğiniz çocuklara bakma olayını hastanede kaynınıza yine 'insanlık' adına söyleyebilirsiniz. eşinizin de hoşuna gider. ama daha fazlasına gerek yok diye düşünüyorum. öyle bir insanı bu denli kafanıza takmaya bile değmez bence...

Back
X