Eltime karşı tavrım ne olmalı

Gelen kişiler sadece eltiniz değil eşiniz abiside aynı zamanda ayrıca eltiniz ekstra sorun olacak birşey de yapmamış. Gitmeniz lazım, samimi olmak zorunda değilsiniz ama sorun varmış gibi davranmanıza da gerek yok.

Eşiniz kısas konusunda da haklı. Siz yılda bir kere gelen abisini görmezseniz, eşiniz niye sizin ailenizi görmeye gitsin?

Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
Dil bariyeri var mi?

Asıl tartışmayı yapan eşim ben de buna bozuluyorum. Kendisine değer verilmiyor aile içinde abisi geliyor haber verme olayı bile babası aracılığı ile. Soğukluk var arada bence ama eşim farkında değil gel deseler gelecek git deseler gidecek
Neden Adamlar evlenince illa Ailelerini yanlış anlasın, mesafe koysun istiyorsunuz.Onların Aile otoriteleri öyle demek ki ..Adam alınmıyor zorla alınsın, araları bozulsun istiyorsunuz gibi. .

Tartışmayı eşim çıkardı diyorsunuz .Siz gitmek istememissiniz .Tartışmayı fittilleyen sizsiniz.

Ne yapsın kocanız. .Yolunuza güller mi döksün.

Neden Adamlar evlenince illa Ailelerini yanlış anlasın, mesafe koysun istiyorsunuz.Onların Aile otoriteleri öyle demek ki ..Adam alınmıyor zorla alınsın, araları bozulsun istiyorsunuz gibi. .

Tartışmayı eşim çıkardı diyorsunuz .Siz gitmek istememissiniz .Tartışmayı fittilleyen sizsiniz.

Ne yapsın kocanız. .Yolunuza güller mi döksün.
Her ailenin dinamiği, kardeşler arasında ki iletişim farklı. İki abim var biri herşeye müdahildir biri daha mesafeli, bir zor bir karakterdir biri daha yumuşak. Aile içindeki tavırları da ona göre oluyor.

Eşler aile ilişkilerine var olan düzene karışmamalı kesinlikle. Kendilerine birebir bir yanlış olur ayrı onun haricinde kardeşler arası, anne baba çocuk ilişkisi hassas konular müdahil olunmamalı.

Gitmelisin düğünde de belki senden bi hoşgeldiniz beklemişlerdir sonuçta dışardan gelen onlar siz düğün sahibisiniz şimdi gitmezseniz sizi sorduklarında eşiniz ne cevap vericek aranızda kavga yok döğüş yok laf yok söz yok durfuk yere aranmış olacaksınız

Her ailenin dinamiği, kardeşler arasında ki iletişim farklı. İki abim var biri herşeye müdahildir biri daha mesafeli, bir zor bir karakterdir biri daha yumuşak. Aile içindeki tavırları da ona göre oluyor.

Eşler aile ilişkilerine var olan düzene karışmamalı kesinlikle. Kendilerine birebir bir yanlış olur ayrı onun haricinde kardeşler arası, anne baba çocuk ilişkisi hassas konular müdahil olunmamalı.
Kesinlikle katılıyorum. .Aslında konu sahibi alt metin olarak şunu kocasına vermek istiyor.

Ben onları sevmemeye niyetliyim , sen de benim gibi ol ,gitme-gelme, değer verme, benim ailem ikimize de yeter.Çünkü sen ağaç kavuğundan çıktın :)

Daha doğru düzgün oturup konuşmadan bu kadar bilenmek bana doğru gelmedi. Boş zamanınızda oturup neyine taksam diye düşünmüş gibisiniz. Yok yere sorun çıkarmayın eşinizle aranızı bozmayın. Zaten yurtdışındalar sürekli görüşme durumunuz olmayacak.

Kesinlikle katılıyorum. .Aslında konu sahibi alt metin olarak şunu kocasına vermek istiyor.

Ben onları sevmemeye niyetliyim , sen de benim gibi ol ,gitme-gelme, değer verme, benim ailem ikimize de yeter.Çünkü sen ağaç kavuğundan çıktın :)
Bunu isteyen de genelde biz kadınlar oluyoruz.

Ben tek kızım ailemin birçok şeyiyle ilgileniyorum, ailemde özel bir durumda var yoruluyorum da çoğu zaman,eşimde yardımcı olmaya çalışıyor sağolsun..

Eşim birkez olsun şikayet etmemiştir benim yükünü almaya çalışır. Kalkıp bana ailenle bu kadar ilgilenme dese tepki gösterim. Ama erkekler aynısını yapsa genel kadınlar genel olarak rahatsiz oluyor bundan.

Adamlar zaten yurtdışında yaşıyor yani siz gayet mesafelisiniz.aranizda denizler ülkeler var.yok ben gitmem yok sen git falan kuzum yaşınız kaç çok merak ettim.evlilik çocuk oyuncağı mı?Adamın abisi geliyor sen de bu adamın karısısın.bi zahmet kalk git valla bazı kadınlar da hiç çekilmiyor

Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
Bende gelemem. Utanırım. Kimi gelin nazlı oluyor istemez benden sorun çıkmasın diye düşünürüm açıkçası. Başka sorununuz yoksa bir hafta esimin hatiri icin giderimm. Onu zorda bırakmam.
Öyle kısasa kısas işlerinin sonu genelde mahkemede bitiyor hiç girmemeklazim

Bunu isteyen de genelde biz kadınlar oluyoruz.

Ben tek kızım ailemin birçok şeyiyle ilgileniyorum, ailemde özel bir durumda var yoruluyorum da çoğu zaman,eşimde yardımcı olmaya çalışıyor sağolsun..

Eşim birkez olsun şikayet etmemiştir benim yükünü almaya çalışır. Kalkıp bana ailenle bu kadar ilgilenme dese tepki gösterim. Ama erkekler aynısını yapsa genel kadınlar genel olarak rahatsiz oluyor bundan.
Öz eleştiri yapacak olursak Erkekler bu konularda daha temiz düşünüyorlar. .

Yine erkek tepki veriyorsa da ya da vermeyi öğrenmişse yine kadının tepkilerinden dolayı veriyor ..

Aynen Kendi ailem için ne yapmışsam Eşimin ailesi içinde yaptım. Hatta daha fazlasını yapiyorum.
Eşimle 16 yıldır evliyim ..O da benden ne öğrendiyse Aileme onu yansıttı. .
Bu biraz da Etki tepki olayına dönüşüyor.
Evliliğimizin ilk zamanları eşim ailesinden bir kaçıyla mesafeliydi. .Bu mesafenin açılmasına izin vermedim.Şimdi çok şükür iyiler..

Burdan bazı konuları görünce şaşırmamak elde değil. .Adam ailesine gitmesin, anneyi-babayı -kardeşi atsın diye kırk takla atılıyor çok garip gerçekten. .
Kukuman kuşu gibi yalnız kalmak istiyorlar.

Adamlar zaten yurtdışında yaşıyor yani siz gayet mesafelisiniz.aranizda denizler ülkeler var.yok ben gitmem yok sen git falan kuzum yaşınız kaç çok merak ettim.evlilik çocuk oyuncağı mı?Adamın abisi geliyor sen de bu adamın karısısın.bi zahmet kalk git valla bazı kadınlar da hiç çekilmiyor
Abisi geliyor da kardeşim ben geldim diye haber verme bile yok görüşsün görüşmesin umrunda değil. Bana yaptıkları bişey yok evet ama nikah günümüz olmuş çekimimiz var koşuşturmaca içindeyiz gün Türkiye’ye geliyorlar ve telefonda ilk lafı Türkiye’de bıraktığı bir kaç eşyasını sormak tebrik etmek falan yok yada kardeşim bir ihtiyaç var mı yardım edelim falan yok

Abisi geliyor da kardeşim ben geldim diye haber verme bile yok görüşsün görüşmesin umrunda değil. Bana yaptıkları bişey yok evet ama nikah günümüz olmuş çekimimiz var koşuşturmaca içindeyiz gün Türkiye’ye geliyorlar ve telefonda ilk lafı Türkiye’de bıraktığı bir kaç eşyasını sormak tebrik etmek falan yok yada kardeşim bir ihtiyaç var mı yardım edelim falan yok
E yani?
Sizinle ilgili ne var burda?
Nur topu gibi bir dert arayıp bulmuşsunuz evet.

Yılda bir kere bir hafta gelen insanlar için konuşmaya değmez.

Abisini görmek istiyorsa ve gidelim diyorsa gitmelisiniz bana göre.

Ortada hiç sorun yokken sorun çıkarmak , zitlasmaya yol açmak ve alıştırmak hiç doğru bir yol değil.

Insanlar yurt dışında yasıyor bu zaten mesafe olduğunu gösterir. Eltinizle bir sorun yok ki buna bu kadar kinlenmek , zoraki elti sorunu çıkartmak bilemedim.

Aman gitmeyin gerçekten bu kadar karıştırmak için, sorun varmis gibi davranmanizin amaci nedir eşinizle abisinin arasi acnak, eltim beni sevmiyor demek mi ? Bu kadar olmayı nasil başarıyorsunuz

Eşinizle gidip yarım saat oturup dönseniz ne olurdu mesela? Misafir gibi oturup gidersiniz. Eşiniz onun yanında olduğunuzu hissederdi. Evlenince sen git ben kalayım olmuyor ne yazık ki. Herkes beraber bekliyor. Kanlı bıçaklı bile olunsa kimsenin ağzına laf vermemek gerek. Başkasından duyduğunuz bir laf bir ömür size dert olur.

Kuma kumayla gecinirde gecinirde elti ler gecinemezmis teorisi bir kere daha ispatlandi Yahu kadinla tartismamissinizki ne bu on yargi git ne var Amma burnunuz havada

Back
X