• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi ezen kayınvalide ve daha bir sürü şey ...

Böylelerini toprak bile kabul etmez. Böyle karakter fakiri adamlardan çocuk yapıp, genlerini çoğaltmasınlar. Adam kocalık yapmayı becerememiş, babalık nasıl yapacak bilemedim. Allah yardımcısı olsun kızın.

çok özür dilerim de ön yargı da olabilir. Sen kendini biraz bu kız için karar merci ya da bilir kişi gibi görüyorsun. Veya sen üni mezunu isen bu farkı çaktırmadan belirgin şekilde göze sokmaya çalışıyorsun. En azından bana öyle geldi. Aranızda baya yaş farkı mı var da koruma altına almış gibisin eltini.
Nerden karar verdiniz buna ? Ortaokulun altını çizdim diye mi yazı tipini ayarlarken oldu düzeltemedim .Ben 25 yaşındayım karar merci görmüyorum ne haddime yaaa.Orda ezilen bir insan var asla sesi çıkmıyor ve kim olursa olsun ben böyle davranmak zorundayım yoksa kişiliğime ters davranmış olurum.Zaten bundan sonra sesi çıkar diye korkturlar bu tepkiler ondan hep.

Nerden karar verdiniz buna ? Ortaokulun altını çizdim diye mi yazı tipini ayarlarken oldu düzeltemedim .Ben 25 yaşındayım karar merci görmüyorum ne haddime yaaa.Orda ezilen bir insan var asla sesi çıkmıyor ve kim olursa olsun ben böyle davranmak zorundayım yoksa kişiliğime ters davranmış olurum.Zaten bundan sonra sesi çıkar diye korkturlar bu tepkiler ondan hep.
İki kelimenin altı çizilmiş. diğerlerinde hata yok "Eltim orta okul" buna takılmadım işin aslı.
İşin aslı şuna takıldım; olay 3 merci arasında geçiyor sanki. Sen, kvali/kpeder, gelin. Sanki 3 kişinin söz hakkı var kızın üzerinde. Bilemiyorum ben o mesajında böyle bir düşünceye kapıldım.
Yani anlayamıyorum evlenme olgunluğuna gelmiş kendini savunamayan insanları neden evlendirir aileleri?

Yörelerimiz farklı onun dediği yemek vs bunların hiçbirini ben zaten bilmiyorum gelip bana eltimin bilmediğini anlatması cok saçma değil mi zaten ? Ki kız bence gayet normal ev işlerini yapıyor temizlik ütü vs .Yaptığı yemekler de iyi ama kv standartlarına göre berbat .Gerçi ben yemek yapınca da beğenmez ama olsun derdi hep sen buraların yemeklerini bilmiyorsun normaldir vs.
Daha 25 günlük evliyken onlar bize gelmişlerdi kv kaynımın omzuna kolunu atıp öle oturmuştu sürekli koltukta kız da öbür koltukta tek takılmıştı. bi kaç gün kaldılar zaten o zaman cok garipsemiştim resmen karısından kıskanıyor oğlunu sizce de öyle değil mi ? Bana mı öyle geliyor .Üstünden iki hafta geçti hala başımın ağrısı geçmedi .En son bana sen gelip evimizi karıştırdın dedi resmen kafayı yiyecem sanki önceden süper bir düzenleri varmış gibi.

İki kelimenin altı çizilmiş. diğerlerinde hata yok "Eltim orta okul" buna takılmadım işin aslı.
İşin aslı şuna takıldım; olay 3 merci arasında geçiyor sanki. Sen, kvali/kpeder, gelin. Sanki 3 kişinin söz hakkı var kızın üzerinde. Bilemiyorum ben o mesajında böyle bir düşünceye kapıldım.
Yani anlayamıyorum evlenme olgunluğuna gelmiş kendini savunamayan insanları neden evlendirir aileleri?
Yanlış düşünceye kapılmışsınız olay olduğunda sadece üçümüz vardık evde o yüzden öyle bir izlenim olmuş olabilir.

Arkadaşlar kızın kocası arkasında değil hatta tam karşısında sesini çıkarması imkansız.Yoksa kim dayanır bu eziyete. Boşanmak falan söylemeye kolay bir de o yörede boşanmak çok ayıpmış , kötüymüş bilmem ne .

Evet aynı evdeler kvnin odası da yatak odalarının dibinde bu bile bana cok garip geliyor ama onlara göre sıkıntı yok.
ayy bu zengin müteahhit aslan parçası oğlan yaptığı evlerden birine neden kendi karısını taşımıyor?
Akıllara zarar!

Simdi burada bana sovenler cikacak ama kendi dusen aglamaz.

Kayninin anneci oldugunu evlenince mi anladi sanki eltin? Ana kuzusu adamlar belli.
Beraber oturma mi kaldi? Bunu niye kabul etmis?
26 yasinda koskoca insan. Evlenmeyi biliyorsa azicik dik durmayi da bilecek.
E bu aileye torun verme sevdasina da girmis. Hamile ustune. Daha kac aylik evliydi? 4mu 5mi hatirlamiyorum. B.k var hemen cocuk.

Onu ezmeyecekler de seni beni mi ezecekler Allah askina. Ben bulsam boylesini ben de ezerim.

Birak konu sahibi herkes kendi yaptigini ceksin. O anneci kaynin yaslaninca da birakmaz annesini yaslaninca eltin cektirir kaynanasina.

Yörelerimiz farklı onun dediği yemek vs bunların hiçbirini ben zaten bilmiyorum gelip bana eltimin bilmediğini anlatması cok saçma değil mi zaten ? Ki kız bence gayet normal ev işlerini yapıyor temizlik ütü vs .Yaptığı yemekler de iyi ama kv standartlarına göre berbat .Gerçi ben yemek yapınca da beğenmez ama olsun derdi hep sen buraların yemeklerini bilmiyorsun normaldir vs.
Daha 25 günlük evliyken onlar bize gelmişlerdi kv kaynımın omzuna kolunu atıp öle oturmuştu sürekli koltukta kız da öbür koltukta tek takılmıştı. bi kaç gün kaldılar zaten o zaman cok garipsemiştim resmen karısından kıskanıyor oğlunu sizce de öyle değil mi ? Bana mı öyle geliyor .Üstünden iki hafta geçti hala başımın ağrısı geçmedi .En son bana sen gelip evimizi karıştırdın dedi resmen kafayı yiyecem sanki önceden süper bir düzenleri varmış gibi.
ön görüşlerin normal ama bu kadar didiklemen çok tuhaf.
Kvaliden kendi standartlarına uygun birini alsaymış. Önce elin kızına ayrı ev yapmayı bilmeyen oğluna sahip çıkıp az para biriktirince ay pardon yaptığı evlerden birini tamamlayınca ya da satıp daha iyi bir yer alınca everseymiş.

ayy bu zengin müteahhit aslan parçası oğlan yaptığı evlerden birine neden kendi karısını taşımıyor?
Akıllara zarar!
Adamın bin tane de evi olsa annesiyle ayrı evde yaşamaz. Baba vefat etmiş tek kv var yalnız diye bırakmıyor .Zaten o da duygu sömürüsü diye yok ben giderim huzur evine sizin huzurunuzu bozmam diyor

Eğer kapınızı kapatıp ona bir yararınız dokunamayacaksa bence hiç karışmayın.
Siz konuştukça işler bozulabilir.

İlla konuşulacaksa eşiniz kardeşiyle konuşsun. Gördüklerinizi anlatsın.

Adamın bin tane de evi olsa annesiyle ayrı evde yaşamaz. Baba vefat etmiş tek kv var yalnız diye bırakmıyor .Zaten o da duygu sömürüsü diye yok ben giderim huzur evine sizin huzurunuzu bozmam diyor
Ne kadar ilginç. Atacaksın böylelerini bir ay huzur evine burnu sürtecek gelecek.
Ne denir ki, o kız da dilini yuttu demek ki.
Gizli ağlamak çözüm değil ki.
Yıl 2015 millet uzaya rezervasyon yaptırıyor, birileri de bir kadının blöflerini yiyip oturuyor.

Simdi burada bana sovenler cikacak ama kendi dusen aglamaz.

Kayninin anneci oldugunu evlenince mi anladi sanki eltin? Ana kuzusu adamlar belli.
Beraber oturma mi kaldi? Bunu niye kabul etmis?
26 yasinda koskoca insan. Evlenmeyi biliyorsa azicik dik durmayi da bilecek.
E bu aileye torun verme sevdasina da girmis. Hamile ustune. Daha kac aylik evliydi? 4mu 5mi hatirlamiyorum. B.k var hemen cocuk.

Onu ezmeyecekler de seni beni mi ezecekler Allah askina. Ben bulsam boylesini ben de ezerim.

Birak konu sahibi herkes kendi yaptigini ceksin. O anneci kaynin yaslaninca da birakmaz annesini yaslaninca eltin cektirir kaynanasina.
Anneci olduğu cok belli zaten illa ki farketmiştir zaten kızı isterken bile aynı evde yaşayacakları da belliydi yani annemi bırakmam diyordu . Ama aradaki dengeyi kuramıyor yani kurmaya da uğraşmıyor

Kaldı ki konu sahibi eleştirmemdeki diğer bir nokta da şu, kendini karar merci ya da bilir kişi olarak görmesi konusunda; kvalideye gelinin iradesini etkileyecek şeyler söylüyor. Mesela "bırakın okusun" gibi..
Ama kıza gidip "idare edeceksin" diyor.
Kıza anlattın mı hiç okuması gerektiğini, direnmesi gerektiğini.
Sanki öğretmen de veliyle muhatap oluyor gibi.

Anneci olduğu cok belli zaten illa ki farketmiştir zaten kızı isterken bile aynı evde yaşayacakları da belliydi yani annemi bırakmam diyordu . Ama aradaki dengeyi kuramıyor yani kurmaya da uğraşmıyor
ve denge işi sana kalıyor...

Back
X