• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi ezen kayınvalide ve daha bir sürü şey ...

Allahü Teala mazlumun ahını alır eden bulur gün gelir mazlumun ahı öyle çıkarki hemde çok kötü çıkar içim acıdı okurken bi haksızlığı görüpte kayıtsız kalmak o zülmü yapan gibidir keşke Elitini o evden kurtarabilsen ama herşey kaynınızda bitiyor onun dur bu benim canım karım hayat arkadaşım doğacak çocuğumun anası demesi lazım çok üzgünüm eltiniz adına kv ettiğini Rabbimden bulacaktır

Kaldı ki konu sahibi eleştirmemdeki diğer bir nokta da şu, kendini karar merci ya da bilir kişi olarak görmesi konusunda; kvalideye gelinin iradesini etkileyecek şeyler söylüyor. Mesela "bırakın okusun" gibi..
Ama kıza gidip "idare edeceksin" diyor.
Kıza anlattın mı hiç okuması gerektiğini, direnmesi gerektiğini.
Sanki öğretmen de veliyle muhatap oluyor gibi.
Yani sizce her dediklerine boyun eğme yeri gelince cevabını ver mi demeliydim ? Samimi soruyorum .İnanın bunu yapmam gerekirdi ama eltiyi dolduruşa getirip kv üstüne salan insan konumuna düşmek istemedim . Bırak okusun dediğimde herkes oradaydı hepsi duydu zaten .

Benimde eltimi kv Görümce çok kullanır hep temizlik lerini yaptırır hemde arkasından laf ederlerdi bana hiç yanaşmazlardı.
Eltim yurtta büyümüş hep bu yüzden hor görürlerdi.
Bende derdim oğlun denk olmasa eltimle evlenmezdi diye.
Olaylar falan derken boşandılar eltim gitti.

Bigün Görümce beni arıyor anneme yaz temizliğine yardıma gelsene diye. Kendisine de çağırdı daha önce.

Dedim sende gel çabucak yaparız. beni niye karıştırıyorsun dedi.
Bu arada kv de Görümcemin evini temizler dip köşe duvarları bile çamaşır suyu ile kız annesine yapmıyor bana buyuruyor.

Dedim abine söyle eltimi geri getirsin sizin hizmetinize 1 gelin yetmez.

Sanki kız yaptı yaptı kıymetini bildiler de benim bilecekler. Bari iş yapıp enayi yerine koyulmayım konuşacaklarsa böyle konuşsunlar arkamdan.

Nezaman gitsem kv der ağrım var ağlaya ağlaya temizledim evi. Bende derim x i çağırsaydın görümcem için. Susup kalır.

Ya insan döner bir deri benim kendi doğurduğum beni düşünmüyor ondan istemeye yüzüm yok.
hem elin kızına iş yaptırıp hemde bana destek olmayan kızım la oturup çekiştirmek ayıp der ama nerdee.

Son düzenleme:
Yani sizce her dediklerine boyun eğme yeri gelince cevabını ver mi demeliydim ? Samimi soruyorum .İnanın bunu yapmam gerekirdi ama eltiyi dolduruşa getirip kv üstüne salan insan konumuna düşmek istemedim . Bırak okusun dediğimde herkes oradaydı hepsi duydu zaten .
ortamda "bırak okusun" demen. "sen kendi hakkını savunacak kapasitede değilsin ben savunurum " demek. bunu diyeceksen kıza demen lazım, kvalideye de izin vermesi için değil de karışmaması yönde telkinde bulunman lazım. Kaldı ki sanki snein beklediğin cevabı vermiş: sen okumuşsun.
Bunlar çirkin şeyler.
Madem bir şey yapacaksın kızla konuş bir şekilde. Ama ortalığı daha çok karıştırma. Kendi bilmiş evlenmiş. Okuyacak adam önce liseyi bitirirdi evlenmeden önce.
Çok acı konuşuyorum ama gerçek.

Yazik ya bu zamanda hala bu zihniyette eş ve kv olması çok aci:KK43:

Benim eltimde liseyi bitirdi evlendi hatta okul varken nişanlı idi yanlış hatırlamıyorsam,ben şahit olmadım ama bana sürekli kv söyle böyle diye mesaj atardı ben de haksızlığa gelemem karıştım ben kötü oldum kv oğluyla küstü sonra geri barıştılar falan bir dolu olay

Olayı çözerse çözebilecek tek kişi eşin. Kardeşini alacak karşısına annesinin nasıl kıza yüklendiği ni ve nasıl vebal aldıklarını anlatacak. Yani ya diyecek eşini sevip eş gibi davranıp ömür boyu mesut olacaksın. Yada anneme ezdirip kızı mutsuz edip ömür boyu evliliğin için deki aşkı sevgiyi tadamadan Öleceksin. Senin yapabileceğin bişey yok . Fazla girme mevzuya. Çünkü sen iyi niyetle bişey yapmak istiyorsun kv senin okumanla vuruyor yine eltini. Yazık kıza çok üzüldüm.

adam mütahitmiş zenginmiş ayrı eve çıksalar çıkarlar bu durumda

bu kıza söyle de az da olsa sesini çıkarsın ayrı eve çıksın

Olayı çözerse çözebilecek tek kişi eşin. Kardeşini alacak karşısına annesinin nasıl kıza yüklendiği ni ve nasıl vebal aldıklarını anlatacak. Yani ya diyecek eşini sevip eş gibi davranıp ömür boyu mesut olacaksın. Yada anneme ezdirip kızı mutsuz edip ömür boyu evliliğin için deki aşkı sevgiyi tadamadan Öleceksin. Senin yapabileceğin bişey yok . Fazla girme mevzuya. Çünkü sen iyi niyetle bişey yapmak istiyorsun kv senin okumanla vuruyor yine eltini. Yazık kıza çok üzüldüm.
Az önce de yazdım ki kaynımı birşeye ikna edeceksen annesini önce ikna etmen lazım çünkü o anneden başka kimseyi dinlemez ne dersen de .

Az önce de yazdım ki kaynımı birşeye ikna edeceksen annesini önce ikna etmen lazım çünkü o anneden başka kimseyi dinlemez ne dersen de .
o zaman keşke evlenmeyip anasıyla yaşlansaymış.
eşinin böyle bir durumu yok galiba.
en nihayetinde onun da annesi. Biraz da sizde kalsa?

Ozman annesi ile konuşacak eşin. Gelinin mutsuz ise oğlunda mutsuz demektir diyecek. Yani her türlü olayı çözebilecek kişi eşin. Sen sakın girme.

Herkese merhabalar, 2 hafta önce yaşadıklarımı anlatıyorum.

1 yıllık evliyim ve kayınvalidemle uzak illerde yaşıyoruz. Bayramdan önceki iki hafta bir düğün sebebiyle yanlarına gittik. Eltim 4 aylık evli ve kayınvalideyle aynı evde yaşıyor.Eltimi sadece düğününde gördüm bir samimiyetim yok ama iyi saygılı güleryüzlü bir kız. Biz gittiğimizden itibaren eltim odadan çıkmayagörsün kv başlıyor hiç bir şey bilmiyor beceremiyor annesi bir şey öğretmemiş beceriksiz vs diye.Ben de daha 4 aylık evli öğrenir diye geçiştiriyorum önemli olan saygılı olması vs dedim o da saygısına bir şey diyemem o konularda iyi ama ev işlerini beceremiyor dedi.
Neyse artık bir gün benim yanımda otururken başladı kıza söylenmeye işte niye öğrenmedin bu yaşa kadar hep sokaklarda gezmişsin vs vs .Kızın da morali bozuldu mutfağa gitti iş yapmaya başladı.Mutfaga ben de gittim kız ağlıyor beni görünce toparlandı üzülme yaşlı idare etmek lazım falan dedim .Sonra kayınvalideme de anne dedim keşke benim yanımda demeseydin bak üzüldü ve orda film koptu kızlar .Kayınvalide düşman oldu bana.Nasıl eltimi savunurmuşum böyle dersem yüz bulurmuş hiç yapmazmış ,eline koz vermişim ve bir sürü şey.Dedim uyarmanda sorun yok ama başkalarının yanında demen daha cok üzer ama hiç dinlemiyor bile beni .İşte akşam oğlum gelsin (eltimin kocası ki cok annecidir) diyecem beni huzurevine yerleştirsin başladı bağırmaya nerdeyse ağlayacak. Neyse bi şekilde kapattık konuyu tabi kendimce öyle sanıyorum ben.Konu o kadar uzadı ki oğlunu da öyle bir doldurmuş zaten eve gelince hemen cekti odaya oğlunu anlattı herseyi. Oğlu yani eltimin kocası işte salona gelip başladı söylenmeye ben yuvamı yıkarım annemi bırakmam herkes böyle bilsin dedi ben bunu yani eltimi diyor sokağa atsam kimse gelip bakmaz ailesi sahip çıkmaz dedi.
Ve kız hamile kocası bunları derken kızın kanaması oldu hastaneye gittik zor yetiştik 4-5 gün hastanede kaldı.Ben artık araya hastalık girdi konu kapanmıştır derken kv iyice abartmış mevzuyu demiş bnm kocama işte o kendini eltisiyle bir tutmasın o okumuş ama öbürü ev hanımı yani eltim o herseyi duymayı hakeder demiş .Benim kocam da yani okumadı diye bu kızı ezmek köle gibi kullanmak için mi aldınız demiş kavga cıkmıs.Artı bana eltini o kadar seviyorsan maaşlı KARISIN her ihtiyacını alacaksın hastanede dedi ki sanki almam demişim de ben yaa o kadar uzun ki kızlar yazsam hepsini sayfa yetmeyecek :KK43:((
Cahillikte son nokta! Bu kadına laf anlatılmaz ki. Gerizekalııı...Allah kızcağızı tez zamanda kurtarsın, zavallı ya.

Agzi var dili yok kizi bulmuslar eziyorlar.
Ah bir bosansa su kiz. Yerine eli sopali bir gelin gelse de dunya kac bucak gorse ana ogul mumla arasalar eltini.. kimsenin yuvasi yikilsin istemem ama onlara bu layik.

Bu saatten sonra ben bu işe karışamam zaten uzaktayız. Zaten ordayken de karışmadım keşke benim yanımda azarlamasaydın üzüldüm dedim .Olay çok büyüdü ve ben kapansın diye uğraştıkça kv iyice uzattı.Eşimin benim yanımda olması da ayrı çıldırttı onu.Kısaca bnm kv itiraz görmeye sözünün dinlenmemesine farklı veya ters fikirlere alışık değil. İstiyor ki hersey onun istediği gibi olsun mesela biz araba aldık eşime kızmış niye bana sormadınız diye bilmiyorum ben kendi aileme de sormadım araba alalım mı diye onlar karışmaz zaten niye sormadınız diye bir şey de demediler.

Bu ne ya hiç Allah korkusu yok mu bunlarda? Kocaya ayrı sinir oldum tam dayaklik !!

Back
X