• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi kıskanıyorum

valla ben ne eltimden ne kaynanamdan nede kayınım kayınpederimden haz etmem...
uzak olsunlar bana bulaşmasınlarda...
eltim düğünüme bile gelmedi....nişanlıydılar düğün zamanımda telgraf çekmiş eltimin babası şaka gibi onu okudular düğünümün orta yerinde... tebrik mesajını.:47:
O günden sonrada hiç aramadı başka ildeydi buraya geldi gitti yaşı bide benden büyük evime dahi gelmedi çağırmamıza rağmen:47:
şuan umrumda değil sinir oluyorum kıza... bi havalar afralar tafralar..:51:
biz düğün günü tanıştık onun düğününde sırf eşim yalnız gitmesin diye gittim zaten düğünlerine de onda ilk karşılaşmamızda sarılmadı bile el sıkıştık bakakaldım..
dinsizin hakkından iyi gelirmiş düğün zamanıda epey bi burnundan getirmiş kaynanamların..
her dediğini yaptırdı başka şehirde ev tutturdu, burda eşyasını bile almışlardı...
kayınımdan zaten nefret ediyorum iki kelime nasılsın abi dışında konuşmuşluğum yokken annesiyle bir olup bana iftira attılar.
daha 3 aylık evliyken:47: demediğim birşeyi ki konuşmuyodum onlarla küstüm evine gitmediklerimden yakınan insanlar benim bi başkası hakkında neler neler dediğimi anlatmışlar nasıl da öfkelenmiştim:27:
uff sinirlendim şimdi şükür ki artık görüşmüyorum hiç biriyle...
evlendim daha yeni gün yüzü görmeye başladım...
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırsız insanlardan uzak tutsun hepimizi inş....

Kız kıskkanmıyorum diyip döşemişsin eltine doktor eşi de doktor eşi diye:) iyi ki eltim yok ben de doktor eşiyim:52:

Yanlış anlamışsın bence.Ben kıskansam açıkça söylerim niye gizleyim ki? Ben ve eşim öğretmeniz. Üstelik parmakla gösterilen başarılı bir öğretmenim. Yeri geliyor özel öğrencilerim oluyor. Başarı ,para, kariyer...inan doymuşuz.Allah olmayanlara versin. Bu arada ne kariyeri diye soracak olursan eşim yükseldi bir dalda.. Ve yeri geliyor onu tvden izliyorum :)

ben de 2. gelinim...eltim beni hep kıskandı malesef...kuşku değil benimki çünkü dile de getirdi...öğrenim hayatımdan,eşimden,çocuklarımdan,giyimimden,kv deye yakınlığımdan,onlarla muhabbetimden,hatta boyumun uzunluğu bile kıskançlık konusu oldu...şaka gibi ama bunları her tartışmada söyledi...hemde kayınvalideyle tartışırken :53: ben asla seviyesine düşüp kavga etmedim onunla...o hep hazmedemeyip patlamış kayınvalideye...sonrasında duydum bende bunları...hep "o" zaten deyip deyip bağırıyormuş...üstelik bi kez de değil defalarca...eşimin ailesiyle küsüp 1-2 yıl küs kalıyolar,barışınca yine hep aynısı oluyo,yine benim için kavgayla bitiyo iş...şikayetten evlerine giden polisin haddi hesabı yok...kimliğimi açık etmekten korkmasam daha neler yazarım da ağzınız açık kalır ama çok uç örnekler olduğu için arama motorunda çıkar bi de Allah muhafaza,yeni kavga istemem :9:

şu anda mı? eltim boşanalı 5 yıl oldu...kaynım isyan etti en sonunda,devamlı herkesle küs...hala uzaktan uzağa takip ediliyorum :53:

asla uymayacaksın böyle hastalıklı tiplere :19:

Yanlış anlamışsın bence.Ben kıskansam açıkça söylerim niye gizleyim ki? Ben ve eşim öğretmeniz. Üstelik parmakla gösterilen başarılı bir öğretmenim. Yeri geliyor özel öğrencilerim oluyor. Başarı ,para, kariyer...inan doymuşuz.Allah olmayanlara versin. Bu arada ne kariyeri diye soracak olursan eşim yükseldi bir dalda.. Ve yeri geliyor onu tvden izliyorum :)
Rabbim huzurunuzu bozmasın ama sürekli doymuşuz doymuşuz diyorsunuz kendinizi avutuyorsunuz gibi geldi.Öğretmensiniz sadece .
Ben eşimin ne iş yaptığından kendimin ne iş yaptığından bahsetmedim asıl kompleksi olan siz gibi geldiniz zira iki yorumunuzda kendinizi övüp durmuşsunuz.

Benim eltim yok ama olsa ben sanmıyorum seveceğimi...

eltiniz bile yok yani öyle biri bile yok olmayan bir insanı aman olsaydı da sevmezdim demek ne kadar mantıklı hayır yani konuşuyoruz burada neden sevmeyecektiniz. Neyini kıskanacaktınız. İyiki de eltiniz yok acırdım valla kadına. Eşi ona bir şey aldığı zaman, kaynanaız ilgi gösterdiği zaman sürekli kıskanacaktınız demek ki fesatlık yapacaktınız oysa en gerek var. Eşinizin kardeşinin karısı yani saygı göstermek ve sevmeye çalışmak durumundasınız unutmayın evlenirken sadece eşinizle değil bir nevi ailesiyle de evleniyorsunuz ha size çok kötülüğü dokunur dedikodunuzu yapar, rahatınızı kaçırır hak veririm ama bu önyargı neden işte bunu anlamıyorum. Ben bir insanı karşıdan soğuk bile görsem tanımaya çalışırım peşin hüküm vermek istemem. Herkesle olabildiğince iyi anlaşmaya çalışırım birini sevmemem için mutlaka bir kötülüğünü görmem gerekir. Bende karşıdan soğuk biri gibi duruyorum o zaman kimse yanıma yaklaşmasın benimle arkadaşlık kurmasın böyle şey olur mu. Neden sevmeyecektiniz eltisiniz olsaydı bile açıklasanız bilsek.

Konu sahibine gelirsek; insanın kendi hatasını bilmesi ve bunu çözmek istemesi güzel bir şey. Direkt bir ön yargıyla yok şöyle insan böyle insan nefret ediyorum ona çok yapıyorlar bana az yapıyorlar gibi yazsaydı tepki verebilirdim ancak yardım istiyor. Bence yaşınız genç o yüzden böyle düşünüyorsunuz bir nevi rekabet gibi oluyor ona alındıysa bana da alınsın bana da ilgi gösterilsin ama canım bak eşinin ailesinin ona nasıl davrandığının, onun neler giydiğinin neler yaptığının hiçbir önemi yok. Varsın en sevdikleri gelinleri o olsun ki sanmıyorum öyle bir şey olduğunu anlaşıyormuşsunuz da. Sen eşinle onu sevdiğin için evlendin birlikte yuva kurmak hayatı paylaşmak için diğerlerini umursama, onu sevmeye çalış beraber vakit geçirin o sana gelsin, sen ona git beraber alışverişler yapın zaman geçirdikçe seveceksindir ve bu düşüncelerinden de kurtulacaksındır.

Herkesi hayatı başka neden kıskanıyorsunuz ki? Bir de neden k.v delerden hediye bekleniyor bunu da hiç anlamıyorum. Gereksiz bence kime ne lazımsa gitsin onu alsın hem kıskançlıkta girmez araya..Eltim yok ama olsa da kıskanmazdım eminim. Görümcem var yengem var zerre kıskanmışlığım yoktur herkesin kendi yaşamı..Sizde boşverin hiç düşünmeyin bile..Yok tek gelin bilmem ne eskidenmiş bu işler herkes aynı evde yaşarken.Eşin iyi olsun yeter.

ayyy bak görüyomusuuuun?
eşinin ailesi tarafında ilgi alaka sevgi görmek öyle göründüğü kadar güzel değilmiş demekki....
baksana insanlar neler çekiyor ayol...
arkadasım sen yinede iyi niyeti bozma,sevgi dediğimiz kavram coook büyüktür hepimize yeter...:16:

sen niyetini bozma. evine huzuruna bak. başkasının ailesine baktıkça kendini ya eksik hissedersin yada kendinle çok böbürlenirsin.ikisinide doğru bulmadığım için; kendi ailene bak sadece. mutluluk orada.

Ne kadar fesat barındırıyorsunuz kalbinizde..
Midem bulandı bu yorumlardan..Daha tanımadığınız,eşinizin kardeşinin karısını kıskanıyorsunuz.
Ne kadar kendini beğenmişlik,dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünmektir bu..
Tamam,bazı zaman birine yapılıp,diğerine yapılmaz kıskanılır..Yada haksızlığa gelinemez vs.

Fakat ortada hiç birşey yokken,durduk yere,'eşinizin,kardeşinin karısını' kıskanıyorsunuz.
Bilmem farkında mısınız?Dıdı nın, dıdısı...

Sizler bu fesat kalp ile nasıl anne olup çocuk büyüteceksiniz?
Yakışıyor mu evli bi kadına bu kıskançlıklar..

Dünyada bi sizler yoksunuz hanfendiler..
Belki gelecek gelinler,sizlerden kat be kat üstün olacaklar.
'El elden,akıl akıldan üstündür' demişler..

Gerçekten bu düşüncelerden ve durduk yere olan kıskançlıklarınızdan midem bulandı..

ayni fikirdeyim

Ben en büyük eltiyim. Benden sonra bi eltim daha oldu. Bende ilk başta ilgi ona kayacağı için kıskanırım sanmıştım. Ama hiç kıskanmıyorum aksine arkadaş gibiyiz(bide övünmese). 3tane daha eltim olacak ilerde ve keşke 3.sü de hemen gelsede ilgiler onlarda olsa..Ben sıkıldım artık kayınvalidemin sürekli bizi düşünüp aramasından ve bize gelmeye can atmasından.. (bunun sebebide ilk ve tek torununu görmek istemesi)
insan herşeye doyunca kıskanmıyor bence. Mesela benim bu 2.eltim doktor eşi oluyor ve ev hanımı kendisi. Ama ben öğretmenim eşimde öğretmen.Ve şükür maaşımız herşeye yetiyor. Her istediğimizi alabiliyoruz.Çok şükür..Eltimse ev hanımı olmasına rağmen eşi doktor olduğu için bizim ikimizin kaznadığını o tek başına kazanıyor.İlk başlarda eltim yok eşine şurdan doktorluk teklifi geldi şu kadar maaşa ama gitmedi şeklinde övünüyordu. Halada övünür. Ailesini över,babasını över.Babasının milletvekili olma olasılığı çok yüksekmişte... Topluma girdiğimiz zaman mesleğini soranlara ev hanımı bile diyemiyor.Ev hanımı şimdilik diyor. Hedefleri varmışta..Ne gerek var ki bunları söylemeye? Önce hedeflerini gerçekleştir ondan sonra de bari..Şükür ben tok gözüm. İnanın o doktor eşi olmasına rağmen zerre kadar kıskanmıyorum. Çünkü herşeye (para, sevgi, başarı vs.) doymuşum ben

gerçekten her şeye doymuşsunuz,çok belli oluyor kıskanmadığınız:35::35::35:

Vallahi,sormadan işini eşinin işini eltisinin işini övünmesini (!) şimdilik ev hanımı olduğunu(idealleri olabilir ne güzel)öğrenmiş olduk tv de de izliyomuşuz:)
Sorsak doymuşlar:51:

biz dört eltiyiz eltimlerle aramda kötü manada bişey yok kıskanmada olmaz
hayatımı ne onlara göre yaşarım nede onlar bana göre yaşasın isterim
bir eltimle aramız çok iyi rabbim bozmasın çok iyi anlaşırız kafalar uyuşuyor
diğer eltim bizi çekemez oldu bitti kıskançlık fesatlık lafçılık yapar.biri bişey alsa çatlar bir laf de bütün sülale duyar

nefret ederim böyle olaylardan.oda insan sizde insansıznız kıskanmayı bırakın önünüze bakın bence yoksa boşu boşuna yıpranırsınız

Vallahi,sormadan işini eşinin işini eltisinin işini övünmesini (!) şimdilik ev hanımı olduğunu(idealleri olabilir ne güzel)öğrenmiş olduk tv de de izliyomuşuz:)
Sorsak doymuşlar:51:

:27::27::27:
gerçekten şimdi tekrar okuyup tekrar güldüm.
arkadaşınki de bir çeşit savunma mekanizması olsa gerek:51:

Sana verebileceğim nasihat,kendi bazı şeylerde biraz aş.Hayatının merkezine birilerini koyma.Birilerinin gözünde ilk,tek ,kıymetli... olmak gibi bir gayen olmasın.Kendin için birşeyler yap yeter.Senin yazından anladığım kadarıyla,kıskanmaktan ziyade sensiz birşeyler yapılmasını kabullenemiyorsun.Herşeyde ön ayak olma problemi,sana danışılsın problemi olabilir.Bazen ilk gelinler,küçük kaynana rolüne bürünür.

Hani bazıları diyor ya,bana yapılmadı ona yapıldı gibi.Kimseyle kıyaslama işine girmemeli insan.Onun zamanında şartlar öyle gerektirir,bunun zamanında böyle.Onun eşi aileye daha fedakar davranmıştır bekarken,şimdikinin eşi daha sorumsuz.Yani olaylar,şartlar,davranışlar da belirler bazı şeyleri.Yoksa anne babanın gözünde velat aynıdır.

Yuvanda mutlumusun,sağlığın yerindemi,herkese saygın var mı boşver.Allah eltininde gönlüne içine sine sine yuva kurmasını nasip etsin.

Kıskançlık benim fıtratımda yok. Haa belki inandırıcı değil ama öyle.Namaz kılan insanların kıskançlıkla boğuşacağını düşünmüyorum.Sonuçta hepimiz Allahın yarattığı aciz kullarız. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Benimde aşım,çok sevdiğim işim (çok şükür), ve çok sevdiğim eşim var, onunda.. Hem olmasa bile hep Allahtan istedim.Çok şükür verdi.Sizin gibi kıskançlıkla boğuşsaydım da Rabbim belkide nasip etmezdi.

Yok eltiydi görümceydi inanın hiç kıskanmadım. Bunu da inanın namaza bağlıyorum. Çünkü ben namaz kılmadan önce insanları kıskanıyordum. Şimdi ise bana para,pul boş geliyor.Öbür dünyaya götüremedikten sonra o kadar boş ki... A kişisi şu kadar kazanıyor, şunu almış, şuralara gezmeye gitmiş vs. beni ilgilendirmiyor.Çünkü hayat çok ama çok kısa. Ben Rabbimin rızasını kazanamadıktan sonra hiç bir önemi yok paranın.. O yüzden eltimi kıskanmıyorum ama eski afrodit olsaydı zaman zaman kıskanabilirdi.

Son düzenleme:
Sana verebileceğim nasihat,kendi bazı şeylerde biraz aş.Hayatının merkezine birilerini koyma.Birilerinin gözünde ilk,tek ,kıymetli... olmak gibi bir gayen olmasın.Kendin için birşeyler yap yeter.Senin yazından anladığım kadarıyla,kıskanmaktan ziyade sensiz birşeyler yapılmasını kabullenemiyorsun.Herşeyde ön ayak olma problemi,sana danışılsın problemi olabilir.Bazen ilk gelinler,küçük kaynana rolüne bürünür.

Hani bazıları diyor ya,bana yapılmadı ona yapıldı gibi.Kimseyle kıyaslama işine girmemeli insan.Onun zamanında şartlar öyle gerektirir,bunun zamanında böyle.Onun eşi aileye daha fedakar davranmıştır bekarken,şimdikinin eşi daha sorumsuz.Yani olaylar,şartlar,davranışlar da belirler bazı şeyleri.Yoksa anne babanın gözünde velat aynıdır.

Yuvanda mutlumusun,sağlığın yerindemi,herkese saygın var mı boşver.Allah eltininde gönlüne içine sine sine yuva kurmasını nasip etsin.
Ne güzel yazmışsınız cidden çok hoşuma gitti , yavaş yavaş kabulleniyorum bu durumu zamanla oturacaktır inanıyorum.

Kıskançlık benim fıtratımda yok. Haa belki inandırıcı değil ama öyle.Namaz kılan insanların kıskançlıkla boğuşacağını düşünmüyorum.Sonuçta hepimiz Allahın yarattığı aciz kullarız. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Benimde aşım,çok sevdiğim işim (çok şükür), ve çok sevdiğim eşim var, onunda.. Hem olmasa bile hep Allahtan istedim.Çok şükür verdi.Sizin gibi kıskançlıkla boğuşsaydım da Rabbim belkide nasip etmezdi.

Hanımefendi size bir öz eleştiri yapmanızı tavsiye ederim , namaz kıldığınızı söylediniz ne ilgisi var ? Ben de beş vakit namaz kılıyorum ama insani duygularım var , melek olsaydık zaten beş vakit namaz bize farz kılınmazdı.
Yorum yaparken sürekli kendinizi anlatıyorsunuz yapmayın lütfen .Burası sanal alem tanımayız etmeyiz sizi ama günlük hayatınızda da bu şekilde iletişim kuruyorsanız insanlar sizi sürekli hava atmaya çalışan kimse olarak görüyorlardır.

Back
X