çok teşekkür ederim yorumunuzu okudukça içim ferahladı. ben konuyu açarken deryanın gerçek yüzünü yeni gördüm önceden acıyordum ona ama şimdi farkettim ki ufacık şeylerde bile alınıyor diyerek açmıştım ama burda bazı arkadaşlar dediokoducu ilan ettiler beni. evet sana katılıyorum dinemekte ortak olmaktır o günaha. ama malesef bu yalan dünyada dedikodu duyduğunda kulaklarını tıkayacak o kadar az kadın var ki...
tabiki daha dikkatli olmak gerekiyor verdiğiniz öğütler için teşekkür ederim sağlıcakla kalın
biliyorum dedikodu yapıldığında o kişileri susturmak ya da kulağını yıkamak zor
ama hiç kolay sınav gördünüz mü
hiçbir sınav kağıdına adınızı soyadınızı yazıp 100 aldınız mı
evet zor
ama konuyu değiştirebilirsiniz
mesela birisi çok kaptırmış dedikodu yapıyor, o sırada siz başka ciddi bir konu açarak lafını keserseniz, o kişiler dinlemek istemediğiniz anlarlar
devam ederse aynı şeyi bir daha yaparsınız
neden böyle yaptığınızı sorarsa öğüt verirsiniz
inanın işe yarıyor
işe yaramazsa o ortamı terk etmek bile o vebalin yükünü azaltıyor, çünkü durdukça siz de dedikoduya katılıyorsunuz
ayrıca aklıma şu geldi, birileri dedikodu yaparken onları uyarınca kimi insanlar garip garip bakıyorlar, sanki onlar doğru siz yanlış yapıyormuşsunuz gibi.
ama benim aklıma insanlardan çekinmeme noktasında şu kıssa geliyor:
hz Peygamberimiz Muhammed sav. Veysel Karaninin duasını almanın öneminden bahsetmiş, Hz. Ömer de Veysel Karaninin duasını almak için onu arayıp bulmuşlar
aralarında şu dialog geçmiş:
Karani: Ey müminlerin emiri seni kullar bilir mi?
Hz Ömer: Evet bilir
Karani: Peki seni Allah bilir mi?
Hz ömer: Allah da tabii bilir.
Karani: Allah'ın bildiğinden başkasına önem verme.
saygılar selamlar