eltimin dengesiz tavırları

sürekli dedikodu yapan fesat kıskanç bir kadının size karsı nasıl olmasını bekliyordunuz ki? ayşeye yaptığını elbetteki size de yapacaktır-yapıyodur-yapmıştır. ama siz de az değilsiniz hani,söylemeden edemiycem

aileye sonradan girmişim onların anlattıklarını sadece dinlediğim için mi az değilim. yanımda derya ağlarken onu dinlediğim için mi az değilim

aman Ya Rabbim bu nasıl bir yorum böyle? "bana bak bana" kısmında gözümde elini beline koymuş,saçları sinirden dik dik olmuş,kavgaya hazır bir kadın geldi.hani arkadaşımızın tabir ettiği türden :).bu ne şiddet ne celal sakin biraz.

Demek ki, ben yorumumda haklıymışım :D :D :D
Arkadaş gerçek yüzünü ortaya çıkardı. :D

Yazılanlardan bile gözlem yapılabiliyor.
Bende onun yazdığı kousundan ve yaptığı
yorumundan, gözlem yaptım ve
bu kanıya vardım.
Yalan mıyım yani?

DEDİKODUCU İŞTE :D :D
Hemde en alâsından.. :D

Demek ki, ben yorumumda haklıymışım :D :D :D
Arkadaş gerçek yüzünü ortaya çıkardı. :D

Yazılanlardan bile gözlem yapılabiliyor.
Bende onun yazdığı kousundan ve yaptığı
yorumundan, gözlem yaptım ve
bu kanıya vardım.
Yalan mıyım yani?

DEDİKODUCU İŞTE :D :D
Hemde en alâsından.. :D

he canım hee öylee dedikoducu dedikoducuyu nerde olsa bulurmuş aynen sen gibi. kişi kendinden bilir işi. iyi anlamışsın mümkünse anladığın şeyle anladığın yerde kal olur mu ?

prenses333 .!.:
SEN KİMSİN Kİ BANA MAHALLE KARISI DİYORSUN TERBİYESİZ DÜN ÜYE OLMUŞ BUGÜN AHKAM MI KESİYORSUN KK' da .

Bakın arkadaşlar, konu sahibi bana özelden bu mesajı atmış.. Kendisi kk nın editörü ya, o yüzden üyelere ne yapmaları gerektiği konusunda AHKÂM kesme yetkisine sahip :D :D :D
alın size komedi, gülün biraz :D :D

Konu sahibine burdan cvp vereyim bari, 100 mesajı geçemedim ya :D :D
He bacım ahkâm kesiyorum, varmı itirazın, düşünce özgürlüğünden haberin yok sanırım..Ama normaldir çok görmüyorum senin yapındaki kadınlara..

:D :D :D

Ha bide arkadaşlar, mesaj başlığıda aynen şu "TERBİYESİZ " ..
kk ya ne yazılacağını öğretmek daha büyük terbiyesizlik, hatta saygısızlık,
bana terbiye öğretene bak hele :D
dinime küfreden bari müslüman olsa :D :D :D

ay siz çok yaşayın emi, ne kadar güldürdünüz beni ya..ALLAH'DA sizi güldürsün. :D :D :D

peh peh peh :D

sevgili arkadaşım,
kırılma ama kadının yaptıklarını hak etmişsin
çünkü o diğer eltinin arkasından konuşurken hem susturmamışsın hem dinlemişsin hem inanmışsın
bu tür dedikoducu insanlar başkasının arkasından konuşursa senin arkandan da konuşur diye düşünmedin mi
ayrıca bir ayette der ki: "insanları çekiştirmeyin, siz hiç ölü eti yemekten hoşlanır mısınız?"
yani dedikodusu yapılan kişi orada olmayıp kendini savunma imkanı olmadığından sanki bir ölü arkasından konuşuyormuşsun gibi oluyor
belki ayşe de orada olsa kendini savunacaktı ve sen belki ona hak verecektin
keşke zamanında deryayı dinlemeseydin
ayrıca deryanın tüm bu kötülemelerinden ayşe tabii ki zarar görmedi
çünkü ayşe hakkını helal etmezse hesap gününde derya yaptığı iyi işleri de kendi elleriyle ayşeye sunmuş olacak
o yüzden siz şimdi sinirlenip deryanın bu yaptıklarını da kimseye anlatmayın çünkü onunla aynı şeyi yapmış olursunuz
belki diyeceksiniz ki "ben olanı söylüyorum"
ama zaten olanı söylemek, konuşulan kişinin hoşuna gitmiyorsa dedikodudur
olandan başkasını söylemekse iftiradır
siz deryaya inandığınız için ayşeden özür dileyin, ki bu sizin için hayırlı olan.
deryayla ilgili de kimseye bir şey anlatmayın, onu da kafanıza takmayın, görmezden gelin kötü bir şey yaparsa
sizin arkanızdan da konuşursa siz de ona bunları anlatın, belki o da pişman olup halini düzeltir
çünkü insanlara kızmak onlara arkanı dönmek kolay ama onu kazanmak daha faziletli bir davranıştır.
onu ara sıra tatlı dille, yücelterek, hoşuna gidecek şekilde uyarırsınız, belki yüz öğüdünüzden birinde ders alır
madem kendini övmeyi seviyor, siz de onu överek bazı güzel davranışları kazandırabilirsiniz ona
tabii burada asıl kazanan da siz olursunuz
anladığım kadarıyla bu mücadeleyi yılmadan başarabilecek bir kadınsınız
Allah yardımcınız olsun inşallah

sevgili arkadaşım,
kırılma ama kadının yaptıklarını hak etmişsin
çünkü o diğer eltinin arkasından konuşurken hem susturmamışsın hem dinlemişsin hem inanmışsın
bu tür dedikoducu insanlar başkasının arkasından konuşursa senin arkandan da konuşur diye düşünmedin mi
ayrıca bir ayette der ki: "insanları çekiştirmeyin, siz hiç ölü eti yemekten hoşlanır mısınız?"
yani dedikodusu yapılan kişi orada olmayıp kendini savunma imkanı olmadığından sanki bir ölü arkasından konuşuyormuşsun gibi oluyor
belki ayşe de orada olsa kendini savunacaktı ve sen belki ona hak verecektin
keşke zamanında deryayı dinlemeseydin
ayrıca deryanın tüm bu kötülemelerinden ayşe tabii ki zarar görmedi
çünkü ayşe hakkını helal etmezse hesap gününde derya yaptığı iyi işleri de kendi elleriyle ayşeye sunmuş olacak
o yüzden siz şimdi sinirlenip deryanın bu yaptıklarını da kimseye anlatmayın çünkü onunla aynı şeyi yapmış olursunuz
belki diyeceksiniz ki "ben olanı söylüyorum"
ama zaten olanı söylemek, konuşulan kişinin hoşuna gitmiyorsa dedikodudur
olandan başkasını söylemekse iftiradır
siz deryaya inandığınız için ayşeden özür dileyin, ki bu sizin için hayırlı olan.
deryayla ilgili de kimseye bir şey anlatmayın, onu da kafanıza takmayın, görmezden gelin kötü bir şey yaparsa
sizin arkanızdan da konuşursa siz de ona bunları anlatın, belki o da pişman olup halini düzeltir
çünkü insanlara kızmak onlara arkanı dönmek kolay ama onu kazanmak daha faziletli bir davranıştır.
onu ara sıra tatlı dille, yücelterek, hoşuna gidecek şekilde uyarırsınız, belki yüz öğüdünüzden birinde ders alır
madem kendini övmeyi seviyor, siz de onu överek bazı güzel davranışları kazandırabilirsiniz ona
tabii burada asıl kazanan da siz olursunuz
anladığım kadarıyla bu mücadeleyi yılmadan başarabilecek bir kadınsınız
Allah yardımcınız olsun inşallah

çok teşekkür ederim yorumunuzu okudukça içim ferahladı. ben konuyu açarken deryanın gerçek yüzünü yeni gördüm önceden acıyordum ona ama şimdi farkettim ki ufacık şeylerde bile alınıyor diyerek açmıştım ama burda bazı arkadaşlar dediokoducu ilan ettiler beni. evet sana katılıyorum dinemekte ortak olmaktır o günaha. ama malesef bu yalan dünyada dedikodu duyduğunda kulaklarını tıkayacak o kadar az kadın var ki...
tabiki daha dikkatli olmak gerekiyor verdiğiniz öğütler için teşekkür ederim sağlıcakla kalın

çok teşekkür ederim yorumunuzu okudukça içim ferahladı. ben konuyu açarken deryanın gerçek yüzünü yeni gördüm önceden acıyordum ona ama şimdi farkettim ki ufacık şeylerde bile alınıyor diyerek açmıştım ama burda bazı arkadaşlar dediokoducu ilan ettiler beni. evet sana katılıyorum dinemekte ortak olmaktır o günaha. ama malesef bu yalan dünyada dedikodu duyduğunda kulaklarını tıkayacak o kadar az kadın var ki...
tabiki daha dikkatli olmak gerekiyor verdiğiniz öğütler için teşekkür ederim sağlıcakla kalın

biliyorum dedikodu yapıldığında o kişileri susturmak ya da kulağını yıkamak zor
ama hiç kolay sınav gördünüz mü
hiçbir sınav kağıdına adınızı soyadınızı yazıp 100 aldınız mı
evet zor
ama konuyu değiştirebilirsiniz
mesela birisi çok kaptırmış dedikodu yapıyor, o sırada siz başka ciddi bir konu açarak lafını keserseniz, o kişiler dinlemek istemediğiniz anlarlar
devam ederse aynı şeyi bir daha yaparsınız
neden böyle yaptığınızı sorarsa öğüt verirsiniz
inanın işe yarıyor
işe yaramazsa o ortamı terk etmek bile o vebalin yükünü azaltıyor, çünkü durdukça siz de dedikoduya katılıyorsunuz

ayrıca aklıma şu geldi, birileri dedikodu yaparken onları uyarınca kimi insanlar garip garip bakıyorlar, sanki onlar doğru siz yanlış yapıyormuşsunuz gibi.
ama benim aklıma insanlardan çekinmeme noktasında şu kıssa geliyor:

hz Peygamberimiz Muhammed sav. Veysel Karaninin duasını almanın öneminden bahsetmiş, Hz. Ömer de Veysel Karaninin duasını almak için onu arayıp bulmuşlar
aralarında şu dialog geçmiş:

Karani: Ey müminlerin emiri seni kullar bilir mi?
Hz Ömer: Evet bilir
Karani: Peki seni Allah bilir mi?
Hz ömer: Allah da tabii bilir.
Karani: Allah'ın bildiğinden başkasına önem verme.

saygılar selamlar

Son düzenleme:
Senin yanında başkasının dedikodusunu yapan, başkasının yanında senin dedikodunu yapar ki ne bekliyorsun?

Bu arada anladığım kadarıyla Ayşe sessiz, sakin, yaşadıklarına rağmen saygısından kişiliğinden ödün vermemiş, herkes tarafından sevilen, kendisi de başkasına bulaşmayan, misafirliğe gittiği eve eli dolu gidecek kadar ince fikirli bir bayan. Ve yaptıklarının karşılığını beklemese bile alan (güzel olan ev, sevildiği bir çevre vs.) birisi. Derya ise Ayşe deki erdemlerin yarısına bile sahip olamayan kıskanç, yapılan bir hamurişini bile paylaşamayacak kadar bencil, eve gelen hediyeyi dahi kaldıramayacak kadar dedikoducu birisi. Baştan belliymiş herşey, kiminle dostluk yaptığınızı iyi seçmelisiniz.

bence derya zor biri ama ayşe daha mülayim. ve sen ikisindende uzak dursan çok ii olur ben eltilerimle mesafeliyimdir böyle sorunlarımızda olmadı

aradan zaman geçti ama dedikleriniz aynen doğru arkadaşlar.
derya ortalıkta göze girmek için dolanıp duruyor ama başarılıda oluyor.
en son yazın gitiğimizde eşi yani kaynım onun ablasını eve bıraktı arabasıyla ve döndüğünde ablanın damadı da vardı zor sığdık arabaya dedi. derya da gözlerini açıp işaret parmağını kaldırarak '' mecbursunn ben senin ailenin etranıda dönüyosam iş yapıyosam mecbursun sakın sesini çıkarma duymicam bişey '' dedi tabi eşim ve ben şok olduk bizim yanımızda dedi bunları.
k. pederim kiracıyı çıkarıp onları taımış o eve . ve derya bana diyorki bu evi baba bize verdi senindir derya bu ev dedi. ben bişey demedim tabi e çok şükür adam hala yaşıyor miras mı paylaşıldıda ona bu evi verdi. tapusu hala k. pederimin üstüne. ama derya bu taşınmadan sonra k. validemin evinde daha bi gayretli oldu her işlerini memnuniyetle yapıyor sanırım evi haktmek için yapıyor benim 6. hssim çok kuvvetlidir aklıma gelen başıma gelir hep tahmin ettiklerim doğru çıkar

Bak arkadasim sana tavsiyem sen sen ol eltilerinle ne kadar yaki olursan ol hic bir sekilde cok derin konulara ve dedikodulara girme.

Ben eltimle daha liseden arkadasiz bir gunumuz bile ayri gecmedi sonra iki kardesle evlendik. o benden daha once evlendi biz ona her sekilde manevi destek verdik. O ise benim dugun arefemde burnumdan getirdi. Dugunumde dans etmedi hep disarda durdu. Sonrada arkamdan gitmis neler neler demis. Allahtan kayinvalidem anlayislidir bir sekilde bizim aramizi yapti ama tovbe dedim ne kendi ailemim icinde olanlari nede esimin ailesi hakkinda bir daha onunla hic dertlesmeyecegim. onun yuzunden ben esimle ve ailesiyle yuz goz oldum. Artik her gorustugumuzde havadan sudan konusuyorum fazla detaya bilgiye girmiyorum..

Bence sende ne ayseye derya hakkinda yorum yap nede deryaya ayse hakkinda. hele hele kendi yuvandaki problemleri sakin anlatma benim agzim kotu yandi ki benim kac yillik dost dedigim arkadasimdan yedim boyle bir kazigi.. is elti olmaya gelince isin boyutu degisiyormus.

benimde 2 eltim var ikisi aynı apt. de oturyorla ben ise 2 saat uzaktayım ve haliyle çok sık gidip gelmiyoruz ama telde görüşüyoruz. hangisine gitsem diğeri hakkında bişeyler diyor. k. validenin evinedeyiz o diyor bende kalın ötekide diyor bende kalın. ne yapacağımı şaşırıyrum beden çok dertleştim her ikisiylede. şimdi burdaki yorumları okudum da acaba hiç bişey konuşmasamıydım diye düşünmeden edemedim. bir tanesi bacım diyo başka bişey demiyor bana. yani sırf adı elti diye güvenilmez mi sizce

benim eltimde salağın teki. bende safın teki. evlendiğimden bu yana ağzımdan laf almya çalışırdı.annemler çok muhattap olma sakın eltinede bir şey anlatma derdi. neyse bir gün kaynanama sinir oldum. o sırada eltim yine geldi. işte ağzımdan laf almaya çalıştı.bende kaynanam görümcemle ilgili gıcık kaptığım her şeyi anlattım. tabii oda boş durmdı kadın beni herkese karşı resmen doldurdu herkesi kötüledi . sonra o kötülediği kşilerle bir araya gelince hepsine o kadar yalakaca davrandıkıi benim suratıma bakmadı. ne safımm ya. allah bilr benim arkamdan neler konuşuyor. eşime söyledim böyle böyle oldu diye boş ver dedi ablam zaten onu ciddiye almz dedi. başkaları ne düşünür orasını bilemem bir daha konuşma kızarım izinde vermem dedi.

benimde 2 eltim var ikisi aynı apt. de oturyorla ben ise 2 saat uzaktayım ve haliyle çok sık gidip gelmiyoruz ama telde görüşüyoruz. hangisine gitsem diğeri hakkında bişeyler diyor. k. validenin evinedeyiz o diyor bende kalın ötekide diyor bende kalın. ne yapacağımı şaşırıyrum beden çok dertleştim her ikisiylede. şimdi burdaki yorumları okudum da acaba hiç bişey konuşmasamıydım diye düşünmeden edemedim. bir tanesi bacım diyo başka bişey demiyor bana. yani sırf adı elti diye güvenilmez mi sizce

o ikiside oturup belki senin hakkında konuşuyorlardır. ya konulşma bir şeyini anlatma demek yanlış olur. ortak bir noktanızz var. eşlerinizin ailesi

Back
X