Eltimin patavatsızlığı

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar geçenlerde sözüm oldu ve istemeye geldiler. Hani söz de çikolata getirilir ya akşam giderken eltim çikolatadan istedi. Çünkü kalabalık olmamak için kardeşleri falan gelememişlerdi. Eltimde uluorta isteyince bu benim hiç hoşuma gitmedi, sonuçta kaçmıyoruz ben bir gün sonra zaten kendim götürürdüm. Daha sonradan tabi bu durum bizimkilerinde dikkatini çekti ve hoşlanmadıklarını söylediler. Haklılar yani benide mahçup etti sonuçta. Ayıp denen bişey var bilmiyorum böyle bi olay yaşayan arkadaşlar var mı? Ben çok rahatsız oldum ne olursa olsun istemesi hiç hoş değildi. Görgüsüzlük ve patavatsızlık olarak değerlendiriyorum bunu.

Çikolataların hepsini mi istedi yoksa sadece kardeşleri için birer tane mi iste mi.?

Hepsini istediyse çok garip ve de komik. Ama sadece birier tane istediyse sadece düşüncesizlik ya da sizi çok yakın görmesinden ve rahatlığından olabilir.

Bu arada siz ne cevap verdiniz çok merak ettim :)

insanları kendimizle kıyaslarsak kimseyi beğenemeyiz sana göre patavatsılık bana görede öyle kırk yıl vermeseler istemem şahsen tenezzül etmem bi çikolataya
ama bide şöyle düşün belkide samimiyetinden yaptı bize öyle gelen aslında onun saflığı
sen yinede önyargılı olma bence iyice tanıdıktan sonra kararını ver
mutluluklar dilerim

canım hepsini isteyemez zaten o kadar değilde hani gelemeyenler için istedi ama bunu annemlerin yanında falan söyledi hiç hoş olmadı sonuçta o akşam insan çok farklı bi piskolojide oluyor çikolatayımı düşünücem. Ben birgün sonra zaten ayırıp götürürdüm. Bunu hemen o akşam istemesi çok ayıp hani sinek küçüktür mide bulandırır derler ya aynen öyle sinir oldum. Madem isteyeceksin bari beni bi kenara çek sadece bana söyle ne insanların içinde söylüyosun. Bende napıyım şok oldum bi parça koydum verdim eline. Ama hala aklıma geldikçe sinir oluyorum.

istemesi çok saçma bence ben olsam istemem giderim marketten alırım.hele uluorta daha saçma ve görgüsüzlük.bir çikolata değilmi yani niye istenirki

canım iyi de o da senin ayırıp götüreceğini düşünemeiştir . haklısın en azından seni bi köşeye çekip diyebilirdi ama bence düşünememiş. işte demişsin ya patavatsızlık etmiş :)

Ben çikolatasında değilim nedir yani alt tarafı çikolata. Ben olsam hayatta istemem sanki yemeseler ne olur bende her yakınımı çağıramadım sonrada demedim alın bu söz çikolatam diye ne var bunda. Bilmiyorum yakın olupta o kadar içli dışlı yakın değiliz ama 3-4 senedir tanışıyoruz. Yinede istemesi bana ve aileme çok ters geldi, dediğim gibi ben zaten bi gün sonra götürürdüm şartmı yani o gece yemeleri illaki.

istemiş o onun ayıbı yada ona göre normal
siz takmayın kafanıza vede uzatmayın.şimdiden bu kadar küçük şeyleri sorun ederseniz vay halinize

canım iyi de o da senin ayırıp götüreceğini düşünemeiştir . haklısın en azından seni bi köşeye çekip diyebilirdi ama bence düşünememiş. işte demişsin ya patavatsızlık etmiş :)

aynen öyle patavatsız insanlara sinir oluyorum bende ayıp yani bende rezil oldum ama nişanım var yakında aynı şeyi yapmasına izin vermeyeceğim bu sefer.

canım o samimiyetinden söyledi diyelimki ben bunu aileme nasıl anlatırım en azından ailemi göz önüne alarak bun yapmamalıydı daha ailemi ilk kez görüyor sonuçta

istemiş o onun ayıbı yada ona göre normal
siz takmayın kafanıza vede uzatmayın.şimdiden bu kadar küçük şeyleri sorun ederseniz vay halinize

katılıyorum sana arkadasım kafana takılacak en son sey bu olsun bozma moralini daha nelerle karsilacan el ile eş oluyon kolaymı

aynen öyle patavatsız insanlara sinir oluyorum bende ayıp yani bende rezil oldum ama nişanım var yakında aynı şeyi yapmasına izin vermeyeceğim bu sefer.

ayıpsa onun ayıbı ,sizin rezil olacak neyiniz var anlamadım.şimdiden böyleyse bilemiyorum

evet her ailede ne yazıkki böyle saçmalıklar olabiliyor ama ailemde rahatsız oldu bu durumdan bana söylediler yani ben onun düşüncesizliği yüzünden laf duymak zorunda değilim aynı şey bi daha olursa onun yüzsüzlüğüne aynı şekil cevap vericem

Kızlar durun yaaa niya gaza getiriyosunuz taze nişanlımızı? Sevdem cim canım sen niye bu kadar celallendin ki, bak 3-4 senedir tanıyoruz birbirimizi diyosun, şimdi eğri oturup doğru konuşalım bu çikolata mevzusunda büyütülecek bi durum yok, zannetmiyorum ki altında kötü bi niyet olsun, alt tarafı nişana gelemeyenlere için istenilen bi kaç çikolata var, güleryüzle tabi canım der geçersinn, sen daha şimdiden gelin görümce tribine girmişsin bizdende gaz alıp daha da büyütüceksin olayı. yapmayın etmeyin allah aşkına hiç gerek yok gül gibi geçinip gitmek bu kadar mı zor canımm :olmaz:

Kızlar durun yaaa niya gaza getiriyosunuz taze nişanlımızı? Sevdem cim canım sen niye bu kadar celallendin ki, bak 3-4 senedir tanıyoruz birbirimizi diyosun, şimdi eğri oturup doğru konuşalım bu çikolata mevzusunda büyütülecek bi durum yok, zannetmiyorum ki altında kötü bi niyet olsun, alt tarafı nişana gelemeyenlere için istenilen bi kaç çikolata var, güleryüzle tabi canım der geçersinn, sen daha şimdiden gelin görümce tribine girmişsin bizdende gaz alıp daha da büyütüceksin olayı. yapmayın etmeyin allah aşkına hiç gerek yok gül gibi geçinip gitmek bu kadar mı zor canımm :olmaz:

Arkadaşa katılıyorum ne var bunda,bu kadar büyütülecek ayıpsa onun ayıbı,herşeyin altında bir bit yeniği arayarak mutlu olamazsınız.Daime pozitif düşünün mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız.Ayrıca aileniz böyle bi tepki vermişse bile "Amaaan anne ne olacak,bi iki çikolata istedi diye" diyerek onu sakinleştirebilirdiniz.Yapıcı olmazsanız en güzel günlerinizin tadını kaçırırsınız.Mutluluklar

çok abartılıp rezalet diye nitelendirilecek bir konu değil bence,
O sizin daha sonra götüreceğinizi tahmin etmemiş olabilir bu gayet normal , ulu orta dediğiniz yer aile ortamı değil mi?
ne olur yani sizin ailenizin yanında " söz çikolatanadan ali'ye , veli'ye veririmisin demişse
yok kaba bir dille ve amiyane bir tavırla istediyse bilemem ama bence çok ayıp bir şey yok ortada.
Kardeşimin sözünde gelin çikolata dağıtırken eniştesi herkese dağıtıldıktan sonra koy tabağı biz burdan yeriz demişti.
Bende "hayır herkes aldıysa kaldır, aha sonra tebrik için gelen misafirlere ikram edersin" demiştim
onunda aynı şeyi düşündüğünü tahmin ediyorum, Şimdi ben ayıp ve patavatsızlık mı etmiş oldum ?
Yapmayın daha şimdiden böyle önemsiz şeyleri sorun edip çatışmaya başlarsanız sonu gelmez.

Anlayamadığım patavatsızlık ve rezillik bunun neresinde. Anlayan varsa açıklasın. Belki gelemeyenler söz çikolatasından istemiştir, eltinizde sizden rica etmiştir. Ailenizin yanında dese ne olur demese ne olur.
Hırsızlık yapmamış, iftira atmamış, namusunuza laf etmemiş, ailenize kötü söz söylememiş, alt tarafı çikolata istemiş ve siz burada bunu dert ediyorsunuz.
Sonrasını düşünemiyorum, çikolatadan sorun çıktıysa artık gerisi Allah kerim.

Back
X