- 25 Aralık 2019
- 195
- -16
- 48
- 35
- Konu Sahibi huzurarayan
-
Biri uyarılacağı zaman bu yol izlenmeli. Bu açıdan evet haklı.Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim.
Çocuğunuz eltinize baktırmayın.Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Annesine söyleseydiniz annesi çocuğuna anlatsaydı yaptığının yanlış olduğunu. 6 yaşındaki çocuk sonuçta kızarak bir yere varılmaz. Eltiniz aynısını sizin çocuğunuza yapsa hoşunuza gider mi ?Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.Biri uyarılacağı zaman bu yol izlenmeli. Bu açıdan evet haklı.
Yalnız bu küsmeyle çocuğunuza sağlıksız yiyecekler arasındaki bağı kuramadım. Eltiyi karalamak için belirttiniz sanırım.
Çoğunlukla kendim bırakıyorum çorbasını vs. Ayrıca kalabalık bir ortamda değildik biz bizeydik. Mağaza dediğim küçücük bir dükkan.Eltinizin kendi çocuklarını besleme şeklini biliyorsunuzdur aslında. Çocuğunuzu eltinizin bakamasını istemeniz ekonomik sebeplerle olmalı. Ekonomik durumunuz uygunsa ya bakıcıya vereceksiniz ya kreşe. Uygun değilse çocuğunuzun yiyebileceği yemekleri (tabi diğer çocuklar için de) siz yapıp vereceksiniz. Her gün poğaça, ceviz badem karışık çerez, meyve, çorba tarzı şeyleri sırayla verin. Sorununuz ortadan kalkar hem de lerinize yardımcı olmuş olursunuz.
Çocuğu herkesin içinde azarladıysanız elti haklı. Hele hırsız mısın gibi sözler uygun olmamış.
Kalabalık bir ortam değildi. Tatile gittiğimiz kişilerle birlikteydik.Başkasının içinde verilen öğüt, öğüt değil hakarettir.
Sizin cocugunuza bakıyor diye onun cocugu üzerinde söz hakkınız olacağını medden cıkardınız onu anlamadım ???Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Sizin tepkiniz aslında içten içe çocuğumun yetişmesinde eltimin katkısı büyük ya benim çocuğum da böyle şeyler yaparsa tepkisi. Cüzdanınız ile mantığınız çatışıyor. Birini seçmek zorunda kalıyorsunuz.İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.
Kalabalık bir ortam değildi. Çocuğunun ilk davranışını gördüğü halde dikkat etmedi çocuğu ne yapıyor diye. Ayrıca çocuk o davranışın ne olduğunu bilmeli ki bir daha yapmamalıHırsızlık konusunda eltiniz haklı öyle insan içinde bağırarak çocuğa ders verilmez. Diğer konuda siz haklısınız ama neden söylemeye utanıyorsunuz bedava bakmıyor ki parasını siz veriyorsunuz. Ya yemek yapıp bırakın çocuğa yetecek kadar ya da ödediğiniz ücreti arttırın düzgün yemek yedir diyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?