Eltimle Tartışmamız

Çocuk gelişimi okudum demiştiniz. Şimdi ıkul öncesi öğretmenliği oldu. Bir sonraki yorumda çocuk psikiyatrisi falan olacak sanırım. Merakla okuyorum
Bak yazmıştım ama yine anlatayım. Çocuk gelişimi anadal bir bölüm ve ikiye ayrılıyor. Okul öncesi onun alt dalı anlatabildim mi yoksa tekrar anlatayım mı?

Bilemedim ... yorumlarin yuzde 90na katiliyorum. Eltinize cocuk birakmak bana mantikli gelmedi hele hele cocugunu doven birine birak eltim annem olsa birakmam bu 1. 2.cisi 6yasindaki cocugada hirsiz demek ne bilim tuaf. Hemde sizene annesi düsünsün.

Bak yazmıştım ama yine anlatayım. Çocuk gelişimi anadal bir bölüm ve ikiye ayrılıyor. Okul öncesi onun alt dalı anlatabildim mi yoksa tekrar anlatayım mı?
Kadın o dalda öğretim görevlisi😆😆 tereciye yere satıyorsunuz şaka gbii

Ben bu konuda nedense çok gerildim. Bir yandan yazmak istemiyorum bir yandan çocuk için yazmak istiyorum.
1. Elti güzel bakmıyorsa ki söylediklerinize göre elti hiç de güzel bakmıyor çocuğunuza; eltinin verdiği bakımdan vazgeçmelisiniz.
2. Çocuğun bakımı ile ilgili hesap sormanız hakkınız. Ancak bu durumda eltinizin normal düzeninden başka bir düzende talepleriniz var ise asgari ücretin biraz altında bir ücret vermelisiniz. Evinize gelmiyor ve yakınınız. Örneğin 5500 asgari ücret ise 3000-3500 uygun olabilir. Bu durumda da çocuğun özel yiyeceklerini kendi evinizde olmadığınız için sizin temin etmeniz gerekiyor. Bu rakamın altında kimse çocuk bakıp çocuğun özel yiyeceklerine, isteklerine ve ihtiyaçlarına yetişmez.

3. Başka çarem yok öldüm bittim diyorsanız, eltinizin bakımına destek olmasınız. Yemeği yapıp vermelisiniz. Yoğurduna karıştırması için ceviz fındık geçin blendırdan verin. Bir de çorba bitti.

4/ Çocuğa elti bakmaya devam edecek ise ve ortada kırgınlık varsa eltinizin gönlünü almalısınız ki yaşadığınız durum iletişimine ve çocuğa bakımına yansımasın.

Hangi lise ya o?
Lisede okul öncesi öğretmenliği mi var?
Güncel gelişmeleri kaçırdım sanıdım.
Tabi daha neler var. Mesela yiyecek içecek bölümü, kimya bölümü, kuaförlük, muhasebe, inanır mısınız bilgisayar bölümü bile var. Bir de endüstri meslek liseleri var ama oradaki bölümlere pek hakim değilim

eltınızın cocuguna sız mudahale edemezsınız ya gormezden geleceksınız ya da annesıne durumu bıldıreceksınız bu konuyla eltınızın cocugunuza bakmasının alakası yok.

bakıcılıgına gelınce memnun degılsenız baska bırı baksın sonucta para verıyorsanız hızmete karısabılırsınız

çocuğun uykusu yoksa ne yaparsa yapsın uyutamazsınız, ben mi yanlış biliyorum. yani sürekli uyuması eltiden kaynaklı değildir diye düşünüyorum, 1.5 yaşında çocuğun devamlı uyuyacağını da sanmıyorum öyle denk geliyorsunuzdur. eğer düzgün bir şekilde bakılsın istiyorsanız güzel bir bütçeyle, iyi bir bakıcıya verebilirsiniz bence. çocuğu uyarmak konusunda da eltinize katılıyorum. sen hırsız mısın gibi bir cümle kullanmak yerine güzelce anlatabilirsiniz almaması gerektiğini, sonuçta çocuk nasıl yetiştirilir eltinizden daha iyi bildiğinizi ima ediyorsunuz.

Tabi daha neler var. Mesela yiyecek içecek bölümü, kimya bölümü, kuaförlük, muhasebe, inanır mısınız bilgisayar bölümü bile var. Bir de endüstri meslek liseleri var ama oradaki bölümlere pek hakim değilim
Siz üniversite mezunu değilsiniz hanımefendi bı arada. Çocuk gelişimcisi hiç değilsiniz. Kendi titrlerinizi bir gözden geçirin bence baştan

Ben bu konuda nedense çok gerildim. Bir yandan yazmak istemiyorum bir yandan çocuk için yazmak istiyorum.
1. Elti güzel bakmıyorsa ki söylediklerinize göre elti hiç de güzel bakmıyor çocuğunuza; eltinin verdiği bakımdan vazgeçmelisiniz.
2. Çocuğun bakımı ile ilgili hesap sormanız hakkınız. Ancak bu durumda eltinizin normal düzeninden başka bir düzende talepleriniz var ise asgari ücretin biraz altında bir ücret vermelisiniz. Evinize gelmiyor ve yakınınız. Örneğin 5500 asgari ücret ise 3000-3500 uygun olabilir. Bu durumda da çocuğun özel yiyeceklerini kendi evinizde olmadığınız için sizin temin etmeniz gerekiyor. Bu rakamın altında kimse çocuk bakıp çocuğun özel yiyeceklerine, isteklerine ve ihtiyaçlarına yetişmez.

3. Başka çarem yok öldüm bittim diyorsanız, eltinizin bakımına destek olmasınız. Yemeği yapıp vermelisiniz. Yoğurduna karıştırması için ceviz fındık geçin blendırdan verin. Bir de çorba bitti.

4/ Çocuğa elti bakmaya devam edecek ise ve ortada kırgınlık varsa eltinizin gönlünü almalısınız ki yaşadığınız durum iletişimine ve çocuğa bakımına yansımasın.
Çok güzel yazmışsınız. Zaten gönlünü almaya çalışıyorum ama içten içe kendimi yiyip bitirmek yerine hiç tanımadığım insanlara dert yanmak istedim. Ama sanırım yanlış oldu.

Ay atıyor ya. Hangi öğretim görevlisi bu dede nene zamanından kalma naftalin kokulu çocuk yetiştirme metotlarını över. Çocuğu utandırma, terlik atma ve bağırmayı normal gören bir tek öğretim görevlisi olacağını düşünmüyorum. Meslek lisesinde okudu belki bir ihtimal onda da emekliliği gelmiş bir eski nesil öğretmen söylediyse söylemiştir bir ihtimal.
Konu sahibi
Sizin hocalarınız Watson tarzı çocuk yetiştirme modelini mi benimsedi?
Onu mu öğrettiler size?
Peki siz? Sizce demokratik tutum mu yoksa otoriter tutum mu?
Freud un bu konu hakkındaki görüşleriyle ilgili sizin yorumunuz nrdir?

çocuğun uykusu yoksa ne yaparsa yapsın uyutamazsınız, ben mi yanlış biliyorum. yani sürekli uyuması eltiden kaynaklı değildir diye düşünüyorum, 1.5 yaşında çocuğun devamlı uyuyacağını da sanmıyorum öyle denk geliyorsunuzdur. eğer düzgün bir şekilde bakılsın istiyorsanız güzel bir bütçeyle, iyi bir bakıcıya verebilirsiniz bence. çocuğu uyarmak konusunda da eltinize katılıyorum. sen hırsız mısın gibi bir cümle kullanmak yerine güzelce anlatabilirsiniz almaması gerektiğini, sonuçta çocuk nasıl yetiştirilir eltinizden daha iyi bildiğinizi ima ediyorsunuz.
Çocuk o davranışın hırsızlık olduğunu bilecek başka adı mi var o davranışın?

Bana anlatıp rezil olma istersen
Ben üniversite de hocayım.
Bil bakalım branşım ne?

Konu sahibi
Sizin hocalarınız Watson tarzı çocuk yetiştirme modelini mi benimsedi?
Onu mu öğrettiler size?
Peki siz? Sizce demokratik tutum mu yoksa otoriter tutum mu?
Freud un bu konu hakkındaki görüşleriyle ilgili sizin yorumunuz nrdir?
Bizim hocalar lisede çok baskılıydı. Öğretmen olacaksınız diye baskı üzerine baskı. Sanırım meslekten bu yüzden soğudum. Bir de o staj yerindeki çocuklar. Bazılarını çok severdim ama bazıları nefret ettirdi

Back
X