• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle Tartışmamız

Evet işte o yüzden b.kunu çıkardılar
Çocuk şiddet uygulasın aslan oğlum döver herkesi
Hırsızlık yapsın aman çaldığı kaç paralık şeyki
Okulda zorbalık yapar olan senin çocuğuna olur
Beğenmedim atanlarında kanı bozukki atıyorlar
Konu sahibinin eltisinin çocukları gibi çocukları var demekki
Hiç reaksiyon vermeyecektim ama beğenmeyenlere laf atınca inadına beğenmedi atasım geldi 🤣
Eltinin çocukları gibi derken?
Nesi varmış çocuğun o yaşlarda siz hiç hata yapmadınız
6 yaşında bi çocuktan bahsediyoruz farkındasınızdır umarım

Sorun şu ki hata yaptığınızı bir mesajda dahi kabul etmediniz. 20 sayfa yazı olmuş başından beri takip etmeme rağmen toplamda sadece bir kişi size hak vermiş. Hatanızı kabul etmek yerine, hadi hatalıyım diyemiyorsanız diyelim tüh düşünemedim demek yerine ısrarla eltinizi yerdiniz. Bu kadar yerdiğiniz insana değil çocuk bırakmak bir saat göz kulak ol denmez. Üstüne üstlük lisede meslek eğitimi aldığınız halde okul öncesi öğretmeniyim dediniz. Liseden kalma (öğrenciler bazen öyle yapıyor mezun olunca okul öncesi öğretmeni oldum sanıyor) bir ağız alışkanlığı olsa bile lisede bu eğitimi almış biri olarak terlik fırlatma, ceza verme konularında ahkam kestiniz.

Bazen hatalıyım demek en iyisidir. Siz de sözlerinizin anneyi üzmüş olabileceğini düşünmüşsünüz ki gönül almaya çalıştığınızı söylüyorsunuz. Burada üste çıkma, ben haklıyım moduna girmek niye? İlk iki sayfada bir tık hatalı olduğunuza dair kabullenme olsa idi herkes bu denli üstünüze gelmezdi.
Başta herkes insan gibi davransa anneligime laf söylemeye falan kalkışmasa belki hatamı kabul ederdim. Ben asla öğretmenim demedim evet yüksek lisans yapıyorum hocam falan diyorlar okuldakiler ama asla eğitimci değilim. Kızdığım nokta bu işte. Demedigim şeyleri dediğimi söylediniz, etlerim onun dolabında dediğim için linç ettiniz. Ben sizin bu üslubunuzla hatalı olsam da kabul etmem. Beni eğitimsiz yaptınız asla bilmediğiniz konularda yargıladınız. O yüzden dediklerinizi zerre umruma takmıyorum. Bir de gidip yanlış anlayan herkese doğrusunu anlatıyorum umrumda bile değil ne anlarsanız anlayın.

O anda "aaaaa yavrum sen bunu mu almak istiyorsun hadi gel birlikte parasını ödeyelim. Parasını ödemeden alamayız" demeli ve bunu gülümseyerek yapmalıydınız ve annesine de "yenge bugun yavrun markette aldığı şeyin parasını vermeyi unuttu. Sen ona para vermesi gerektigini hatirlat ki ogrensin. Cocuk bu unutur " demeliydiniz.
Sonra annesi nasıl olsa sonradan ödüyor diye tekrar alsın çok mantıklı

Yani şunu hala kabul eden gençler olmamalı.
Kapalı aile, korkutulan çocuklar, aileleriyle dahi açık iletişim kuramayan insanlar. Bunu marifet gibi söylüyorsunuz hala ya.
Marifet mi çocuğun annesinden korkup mum gibi olması. İtaatkar bir köle mi olsun çocuk siye. 1800lerden biraz ilerleyin ya
İşte yukarıda watson dese bu düşünceleriyle tam örtüşürdü. Oradan kaybetti. Halbuki eleştiriye açım olsa, hatasının farkına varsa.

Çocuk rencide olmadı küçücük dukkan diyorum nesini anlayamıyorsunuz?
yahu illa birinin duyması mı gerek. çocuğun kendine direk böyle bir şey söylendiğinde çocuk bunu siz söylediğiniz için bile rencide olur. bende şımarık çocuk yetiştirilmesini sevmem ama siz de 6 yaşındaki çocuğa kurulmuşsunuz sanki. bırakın kim nasıl yetiştiriyorsa yetiştirsin.

Allah razı olsun ya ilk defa birisi halden anladı. İnsan gibi üslup yanlış olmuş diyemediler. Ben orada ikinci davranışı nedeniyle sinirlendim. Annesi de birşey demeyince sanırım dükkan sahibine rencide olmaktan da korktum. Yanlış bulduğum şeyleri de söyleyince ne anneliğim kaldı ne başka birşey.
Bence de rencide olmuşsunuzdur gerçekten. Sizin gibi biri var etrafımda iyi niyetinden eminim sevdiği için iyi olmamız için müdahale ediyor biraz da patavatsızligindan ben de bazen bozuluyorum ama o iyiliğini gördüğüm için kalbini biliyorum küsmek aşırı yani. Bence eltin ile bu konuyu masaya yatırın

3 saat uyanık kalan çocuğa bakıyor diyorsunuz, kaç saat eltinizde kalıyor?Ne kadar ücret veriyorsunuz? Ayrıca eltinin çocuğuyla ilgili hiçbir şeye karışamazsınız, can güvenliğiyle alakalı olanlar dışında.

Bence de rencide olmuşsunuzdur gerçekten. Sizin gibi biri var etrafımda iyi niyetinden eminim sevdiği için iyi olmamız için müdahale ediyor biraz da patavatsızligindan ben de bazen bozuluyorum ama o iyiliğini gördüğüm için kalbini biliyorum küsmek aşırı yani. Bence eltin ile bu konuyu masaya yatırın
Ya sorun şurada. Eşim de karışır ona kızarım bırak annesi babası desin diye. Ama sonra ben duramam. Mesela bayramda çok şeker yiyip hastalanıyor diye yeme diye kızıyorum.halbuki annesi demiyor

Sonra annesi nasıl olsa sonradan ödüyor diye tekrar alsın çok mantıklı
Yok ya 😆 o anda parasını ödemesi gerektigini anlasin diye öyle dedim. Sonrasında annesi konuşur evde. Parasini vermeden alamayız. Her zaman yanımızda yeetrince para bulunmaz. Paramiz yeterse alabiliriz diye 😊

Ya sorun şurada. Eşim de karışır ona kızarım bırak annesi babası desin diye. Ama sonra ben duramam. Mesela bayramda çok şeker yiyip hastalanıyor diye yeme diye kızıyorum.halbuki annesi demiyor
Bu karışma huyu hayatınızın her tarafına sirayet edebilir güzel bir huy değil torpulemeye çalışın

Bilmediğini söyleyemeyecek kadar cahil çünkü.
Bu sitede sorsan herkes çocuk gelişimci
2 kitap okuyan, 100saat çocuk bakımı kursuna katılan çocuk gekişimciyim diyor
Ben bölüm birincisi olarak mezun okdum yine de yüksek lisans bitene kadar uzmanım demedim ya
Sinirlendiğim konu alanımıza herkesin musallat olması
Kadın 5 yıl çocuk bakıyor. Çocuk gelişiminden anlıyorum diyor mesela. Delirmemek elde değil

Back
X