• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltisi benim gibi olan varmı?

uskudar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
117
3
68
İstanbul
Merhaba kızlar;

Benim eltim gibi eltisi olan varmı acaba? Allah izin verirse 6-7 ay sonra düğünüm olucak nasip kısmet :97: ama eltim beni çok kıskanıyor bazı hareketleri huzurumu bozuyor.Aslında eltim böyle değildi, bana karşı çok sıcak iyi biriydi.ama ne zaman nişanlandım o zamandan beri beni bir rakip olarak görür oldu.Bizim adetlerimize göre erkek tarafı kıza altın konusunda ne istiyorsun diye sorar.banada sordular ve ben de belli miktar bilezik ve set istedim.herşey konuşuldu anlaşıldı.ama eltim bana set yapıcak olmalarına bozuldu.ve kaynanama gidip bende set istiyorum demiş.bu arada eltim 6 yıldır evli.Onun zamanında da o ne istediyse o alınmış yapılmış hatta bana yapılacak olandan fazlası yapılmış.Onunda ağır ve 2.5 metre boyunda zinciri var.ama ben bu tarzları şeyleri kendi içimde hiç sorun etmedim.onun öyle yaptığını görünce bende setten vazmıgeçsem mi diye düşündüm :44:Zaten nişanlımın ailesinin durumu ortada bir düğün yapmak için kredi çekmeyi düşünüyorlar.bir yuva kurulucak,düğün yapılıcak,masraflar belli ama eltim ısrarla ona yapılan sette bende istiyorum diye tutturmuş. bundan başka ki bir diğer olaysa bana söz akşamı ve nişan günü ayrı ayrı çiçek getirdiler,bohça yaptılar aslında olması gereken şeyler bunlar.Eltim nişan günü bu kadar masrafa ne gerek var dedi,durduk yerde sinirimi bozdu,bişey demedim benden büyük diye.söz günü bir çiçek alınmış nişanda ne gerek varmış.:26: bazen bize yemeğe gelirler o günde ben kendi ellerimle yemek yapmak isterim ve kaynanamda sağolsun yemeklerimi beğendiğini söyler,iki güzel söz söyler,sonra bir duyarım eltim yine surat asıyormuş kaynanam niye böyle dedi diye.Bu yüzden bazen kaynanamla bişey konuşurken bile tedirgin oluyorum.Onun yanında ister istemez kaynanama karşı mesafeli duruyorum.bu konuyu bir kaç arkadaşıma daha danıştım onlardada böyle olanlar var.

eltın tehlıkelı bır kadın.mumkun oldugunca arana mesafe koy.tatlı bır dılle kayınvalıdene de bahset bu durumdan rahatsız oldugunu.belkı ben yanlıs anlıyorumdur anne ama nıye kendını benımle kıyaslıyor de.bu lafları sıze getıren nısanlınızsa o da yanlıs yapıyor.sızı bosu bosuna uzuyor.

Canım senin bu anlattığın eltiden ben de 4 tane var.Üstelik işleri ortak yani bu kıskançlığın kat be katını düşün artık.3 yıllık evliyim hala uğraşıyorlar her fırsatta.ben 3.eltiyim benim düğünde onlara yapılanın yarısı bile yapılmadı.swon eltideyse ben de unutulan her şey yapıldı.Çünkü ben yabancıydım.Farklı şehirden yani.Bu durumu kullandılar.Sen sen ol evlenince sakın samimi olma.Bu kaıskançlıkları sönmüş gibi görünüyor ama hiç bitmiyor emin ol.Onlar ev hanımı ben çalışıyorum Allahtan.Bu sayede biraz rahatım.Bahane edip görüşmüyorum.Allah yardımcımız olsun...
eltın tehlıkelı bır kadın.mumkun oldugunca arana mesafe koy.tatlı bır dılle kayınvalıdene de bahset bu durumdan rahatsız oldugunu.belkı ben yanlıs anlıyorumdur anne ama nıye kendını benımle kıyaslıyor de.bu lafları sıze getıren nısanlınızsa o da yanlıs yapıyor.sızı bosu bosuna uzuyor.

Merhaba kızlar;

Benim eltim gibi eltisi olan varmı acaba? Allah izin verirse 6-7 ay sonra düğünüm olucak nasip kısmet :97: ama eltim beni çok kıskanıyor bazı hareketleri huzurumu bozuyor.Aslında eltim böyle değildi, bana karşı çok sıcak iyi biriydi.ama ne zaman nişanlandım o zamandan beri beni bir rakip olarak görür oldu.Bizim adetlerimize göre erkek tarafı kıza altın konusunda ne istiyorsun diye sorar.banada sordular ve ben de belli miktar bilezik ve set istedim.herşey konuşuldu anlaşıldı.ama eltim bana set yapıcak olmalarına bozuldu.ve kaynanama gidip bende set istiyorum demiş.bu arada eltim 6 yıldır evli.Onun zamanında da o ne istediyse o alınmış yapılmış hatta bana yapılacak olandan fazlası yapılmış.Onunda ağır ve 2.5 metre boyunda zinciri var.ama ben bu tarzları şeyleri kendi içimde hiç sorun etmedim.onun öyle yaptığını görünce bende setten vazmıgeçsem mi diye düşündüm :44:Zaten nişanlımın ailesinin durumu ortada bir düğün yapmak için kredi çekmeyi düşünüyorlar.bir yuva kurulucak,düğün yapılıcak,masraflar belli ama eltim ısrarla ona yapılan sette bende istiyorum diye tutturmuş. bundan başka ki bir diğer olaysa bana söz akşamı ve nişan günü ayrı ayrı çiçek getirdiler,bohça yaptılar aslında olması gereken şeyler bunlar.Eltim nişan günü bu kadar masrafa ne gerek var dedi,durduk yerde sinirimi bozdu,bişey demedim benden büyük diye.söz günü bir çiçek alınmış nişanda ne gerek varmış.:26: bazen bize yemeğe gelirler o günde ben kendi ellerimle yemek yapmak isterim ve kaynanamda sağolsun yemeklerimi beğendiğini söyler,iki güzel söz söyler,sonra bir duyarım eltim yine surat asıyormuş kaynanam niye böyle dedi diye.Bu yüzden bazen kaynanamla bişey konuşurken bile tedirgin oluyorum.Onun yanında ister istemez kaynanama karşı mesafeli duruyorum.bu konuyu bir kaç arkadaşıma daha danıştım onlardada böyle olanlar var.

yok nişanlım değil,bazen ona bile anlatmıyorum bu olanları,kimisinde beraber aynı ortamda görüyoruz zaten

Öncelikle Allah kolaylık versin.Şu saatten sonra yaşamında olacak birinin böyle sorunlu olması kötü.Benim eltim, benden 10 sene önce evlenmiş.Bizim söz nişan zamanı böyle bi konu gündeme geldi.Bende o zmanın şartlarıyla bu zmanın şartları arasındaki farklılıkları söledim,elimden geldiğince onu kırmadan.Senin söylediğin, söz nişan çiçeklerinin ayrı olması bende de mevcuttu.Ama onların evlendiği zmanda böyle bir adet vardı da, almamazlık mı yaptılar?Hayır.Daha sonrasında zaten o da farkına vardığı için birdaha böyle bir konu açmadı.Şimdi aramız çok iyi.
işallah seninkide düzelir

Canım senin bu anlattığın eltiden ben de 4 tane var.Üstelik işleri ortak yani bu kıskançlığın kat be katını düşün artık.3 yıllık evliyim hala uğraşıyorlar her fırsatta.ben 3.eltiyim benim düğünde onlara yapılanın yarısı bile yapılmadı.swon eltideyse ben de unutulan her şey yapıldı.Çünkü ben yabancıydım.Farklı şehirden yani.Bu durumu kullandılar.Sen sen ol evlenince sakın samimi olma.Bu kaıskançlıkları sönmüş gibi görünüyor ama hiç bitmiyor emin ol.Onlar ev hanımı ben çalışıyorum Allahtan.Bu sayede biraz rahatım.Bahane edip görüşmüyorum.Allah yardımcımız olsun...

teşekkür ederim,Allah sanada yardım etsin ben bir tane ile zor uğraşırken sen 3-4 tane Allah sabır versin valla.Benim eltimin huzursuz olma sebebide nişanlımın ailesiyle beraber yaşıyorlar 6 yıldır.Ayrı eve çıkmayı çok istedi ama eşi kendine güvenemedi.Kayınpederim de kimseyi zorla tutmuyor.Evde hergün tartışma kavga onlarda bıkmış iyice.Hatta büyük oğluna çıksın evden diye sizi ayrı eve çıkarıcam yeni gelini eve alıcam demiş bahane ederek,nişanlımda bunu kabul etmemiş.

Öncelikle Allah kolaylık versin.Şu saatten sonra yaşamında olacak birinin böyle sorunlu olması kötü.Benim eltim, benden 10 sene önce evlenmiş.Bizim söz nişan zamanı böyle bi konu gündeme geldi.Bende o zmanın şartlarıyla bu zmanın şartları arasındaki farklılıkları söledim,elimden geldiğince onu kırmadan.Senin söylediğin, söz nişan çiçeklerinin ayrı olması bende de mevcuttu.Ama onların evlendiği zmanda böyle bir adet vardı da, almamazlık mı yaptılar?Hayır.Daha sonrasında zaten o da farkına vardığı için birdaha böyle bir konu açmadı.Şimdi aramız çok iyi.
işallah seninkide düzelir

Ne güzel senin adına sevindim.İnşallah düzelir ne biliyim.

Böyle seyler okuyunca korkuyorum benimde ileride 3 eltim, 1 görümcem olacak.. İnsan etkileniyor ister istemez. :26:
Eltiniz besbelli kıskanıyor sizi cekemiyor bu oluyor ki uzak durmalısınız ondan gerekmedikce muhattap olmayın mesafeli davranmak en iyisi.

bence eltinize gereken CEVABI VERİN. geç bile kalıyorsunuz. ilerde sorun olur.
evlenınce daha cok artar bu saçma lafları.
birde o setten asla vazgeçmeyin. bırakın ne derse desin.
eger vazgecersenız ilerde buna değmeyecek bi insan oldugunu görüp bır kere daha kahrolursunuz.
durumları varsa eger yapsınlar.
ilerde onlar senın yanına kar kalır. ilerdede zaten bişey yapmasalar bıle lafını ederler.yapsalarda lafını ederler yapmasalarda.
sen işini kış tut. bahtına yaz çıksın.

Merhaba kızlar;

aynı benim büyük elti...bnların fazlasıyla yaşadım..il evlendiğim aylardada devam etti...ama herkesin kapısı ayrı...şimdi bişey diyemiyo çünkü...gitmek istemediğimi biliyo...bi gün eşim zorla onlara götürdü beni ama benim surat beş karış hayırdı falan dedi...bende gelmek istemediğimi işlerimin olduğunu söledim...ee neden geldin o zaman gelmesaydin dedi...bende bana soran olmadı sorsalardı zatn gelmeyecektim dedim..şimdi gitmiyorum...oda gelmeiyo zaten mis...ama çok çektirdi bana ikinci kaynanamdı resmen

eltin her ne kadar tehlıkelı ıse,sıze set alınacak dıye sorun cıkaran eltınızı, sıze soyleyen tabırı caızse ıspıyonlayan da bır o kadar tehlıkelı:34:

size bunları kim anlatıyor:26:

Bu Eltilerin Hepsi Aynı Tastan Su Mu İçmişler Ne ??:44::52::52:

Merhaba kızlar;

Benim eltim gibi eltisi olan varmı acaba? Allah izin verirse 6-7 ay sonra düğünüm olucak nasip kısmet :97: ama eltim beni çok kıskanıyor bazı hareketleri huzurumu bozuyor.Aslında eltim böyle değildi, bana karşı çok sıcak iyi biriy
di.ama ne zaman nişanlandım o zamandan beri beni bir rakip olarak görür oldu.Bizim adetlerimize göre erkek tarafı kıza altın konusunda ne istiyorsun diye sorar.banada sordular ve ben de belli miktar bilezik ve set istedim.herşey konuşuldu anlaşıldı.ama eltim bana set yapıcak olmalarına bozuldu.ve kaynanama gidip bende set istiyorum demiş.bu arada eltim 6 yıldır evli.Onun zamanında da o ne istediyse o alınmış yapılmış hatta bana yapılacak olandan fazlası yapılmış.Onunda ağır ve 2.5 metre boyunda zinciri var.ama ben bu tarzları şeyleri kendi içimde hiç sorun etmedim.onun öyle yaptığını görünce bende setten vazmıgeçsem mi diye düşündüm :44:Zaten nişanlımın ailesinin durumu ortada bir düğün yapmak için kredi çekmeyi düşünüyorlar.bir yuva kurulucak,düğün yapılıcak,masraflar belli ama eltim ısrarla ona yapılan sette bende istiyorum diye tutturmuş. bundan başka ki bir diğer olaysa bana söz akşamı ve nişan günü ayrı ayrı çiçek getirdiler,bohça yaptılar aslında olması gereken şeyler bunlar.Eltim nişan günü bu kadar masrafa ne gerek var dedi,durduk yerde sinirimi bozdu,bişey demedim benden büyük diye.söz günü bir çiçek alınmış nişanda ne gerek varmış.:26: bazen bize yemeğe gelirler o günde ben kendi ellerimle yemek yapmak isterim ve kaynanamda sağolsun yemeklerimi beğendiğini söyler,iki güzel söz söyler,sonra bir duyarım eltim yine surat asıyormuş kaynanam niye böyle dedi diye.Bu yüzden bazen kaynanamla bişey konuşurken bile tedirgin oluyorum.Onun yanında ister istemez kaynanama karşı mesafeli duruyorum.bu konuyu bir kaç arkadaşıma daha danıştım onlardada böyle olanlar var.

canım bu iş türüm türüm fesatlık kokuyor benden sölemesı aman uzak dur daha sımdı sana bunları yapan yarına allah bılır neler yapar aman gulum basının agrımasını ıstemıyorsan ve dahası kocanda kuracagın yuvanda huzur ıstıyorsan bu kadından uzak dur ne derse ne yaparsa yapsın hıc tınlama senın ılgısız kalman onu dahada kızdıracaktır ama sonucda kayınvaldende kıskandıgının farkındadır setınıde aldırıcan elbettekı onada alınmıs eyer sen o setı aldırmazsan oeltının savasını kazanmıs olacak sana yapılması gerekenler yapılacak hıc uzulme elbetkı kredıde cekecekler o dugunude layıkıyla yapacaklar sen bunları hıc dusunme sen nısanınnın tadını cıkar kım naparsa yapsın sonucda senın aılen var arkanda sernı bı eltıye ezdırecek hallerı yok ya eyer sen soleyemıyorsan ıstedıklerını annen gırsın araya sana laf eder ama annenede laf edecek degıl ya eltın ıcın dıyorum
eee su ankı gıdısat nmasıl ya varmı bı gelısme

bu elti ile fazla sammi olma canım.saçmasapan bir kıskançlık krizine girmiş.sen konuşsan ne diyeceksin ki.daha nişanlısın eğer sana direkt bir kötü sözü yoksa hiç lafını belli etme ama hiçbir isteğinden de o kıskanıyor diye vazgeçme.sadece arana bir sınır koy eltinle samimi olma yeter

canım sana tek tavsiyem ne gelen lafı dinle nede laf gönder. onunda mutlaka zamanında yaşadığı ve sıkıntılarından dolayı şuan kaynanasına aslında kızıyor ve suratı düşüyor olabilir. Bunla söyleyen kişilerin illa ben eltisimni kıskandığını düşünmem. senin evine laf ediyor,zevkine kartışıyor laf söylüyor, ve senin hakkında milleti dolduruşa getiriyorsa seni kıskanıyor demektir. ayrıca diğer arkadaşların söylediği gibi eltinin yaptıklarını yada söylediklerini sana getirenlere güvenme ve altine koyacağın mesafenin bin katını onlara koy.

1. si yaninizda olmayan konusmalari ( set istedigi, kaynananizin yemeklerinizi begendigini söylediginde kizdigi gibi) kim size söylüyorsa o kiside eltinizle aranizin acilmasini istiyor bu konuya cok dikkat edin
2. hicbir isteginizden yok o kiziyor, yok bu bozuluyor diye vazgecmeyin..
3. eltinizle araniza mesafe koyun samimi olmayin taki evlenip kimin ne oldugunu iyice bir anlayana kadar

Son düzenleme:
bir söz vardır kuma gemisi yürürde elti gemisi yürümez diye...

sen niye setten vazgeçiyorsun ben onu anlamadım elalemin derdinden sanane, kadın senin en mutlu anlarını yokediyor sende a cnm bnm dur yağ dürüyim diyorsun ...

güzelim nasıl başlarsan öyle gider sakın böyle şeyler için daha şimdiden taviz verme sen 3-5 aylığına gitmiyorsun oraya Allah ın izniyle hayırlısıyla ömürlük gidiyorsun davulun sesi uzaktan hoş gelir sonra daha da fazla sorun yaşarsın şimdiden tavrını koy

ama tartışarak değil tabikide...kesin net tavır sergile her zaman bence

Benim 4 tane eltim var, yazacaklarım herhalde sana fikir verir, hepimiz ayrı telden çalıyoruz çünki:)))) Eltiler birbirlerini çok sevseler, anlaşsalar bile bir süre sonra etraftaki insaların dengesiz sözleri bile arayı bozabilir. Bizim toplumumuzda elti yarışı olmasa bile yaratılır. Sen anlatıyorsun ya, bide eltini dinlesek bakalım neler neler anlatacak. Evlenmeden önce bunlar konu oluyorsa bilki evlendikten sonra herşeyin konusu olacak, kıyaslanacak, kıskanılacak, gücenilecektir... Kayınvaliden aklı başında insansa bi şekilde denge sağlanır, ama şu da gerçekki kayınvalidelerde gelinlerin birlik olmasını istemezler, hepsini biribirne katarlar, sonrada siz akrabasınız , olurmu böyle şeyler derler... Ben 5. ve en küçük gelinim , taaa ilk gelinin düğünü (20 yıl olmuş nerdeyse) konuşulur, yok şu yapıldı yok bu yapıldı diye.. Bu sitedeki arkadaşlarıda okudukça anlıyorum ki toplumumuzun her seviyesinde var böyle şeyler, bunların yaşanmaması şaşırtıcı oluyor. evlenirken Allah öyle sabır veriyorki, herşeye göz yumuyorsun. Ben eltimin yaptıklarını normal hayatta biri yapsa saçını başını yolardım, ama kocamın hatrına, evliliğimin hatrına sabrettim . Kına, düğün, nişan her olayda sağda solda tepine tepine ağlayıp beni misafirlerime rezil etmiştir kendisi, kendimizin 2 arabası olmasına rağmen sırf eltilerim gelin arabasına binme kavgası yaptıkları için koskaca minübüs emanet alınıp gelin arabası yapılmıştır. Utanmadan o koskoca arabaya binen kardeşime laf etmişlerdir. Değer ve kıymeti haketmeyen insanları çok kafayı takmaya değmez, hayatının en güzel zamanlarını böyle insanlara tasalanarak geçirme bence...

Back
X