• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltisi benim gibi olan varmı?

Valla canm eltiler hep böyle benimde 2 eltim var hep bi çekememezlik kıskançlık almış başını gidiyo ben evime bişey alsam bi bakıyorum onlarda almış aynısından hemen anlıyo insan. Beni örnek alıyolar resmen sonra bi diğer eltim ben nikah tarihi aldım elini çabuk tutup hamile kaldı hemen bilerek yaptı yani hep bi yarış bi çekişme ben anlamadım gitti :9:

Valla canm eltiler hep böyle benimde 2 eltim var hep bi çekememezlik kıskançlık almış başını gidiyo ben evime bişey alsam bi bakıyorum onlarda almış aynısından hemen anlıyo insan. Beni örnek alıyolar resmen sonra bi diğer eltim ben nikah tarihi aldım elini çabuk tutup hamile kaldı hemen bilerek yaptı yani hep bi yarış bi çekişme ben anlamadım gitti :9:

anlattıklarından eltinin seni kıskandığını çıkarmadım ben. daha çok kayınvalidenlerin ona haksızlık yaptığını düşünüyor gibi geldi..
set konusu bi örnek mesela, aslında benim bildiğim kayınvalide ilk geline ne yaptıysa diğer geline söyler öncekine şunları yapmıştık diye. sen bunlardan daha fazlasını istersen eltine de aynı ayarda bişeyler alır. bu kayınvalidenler tarafından dile getirilmemişse eltin de bozulmuş ve gitmiş istemiş olabilir(bunu herkes yapamaz o ayrı :) )
çiçek konusu da aynı şekilde mesela, kayınvaliden aradaki dengeyi kuramamış heralde ki çiçek bile gözüne batmış eltinin.:97:

Son düzenleme:
anlattıklarından eltinin seni kıskandığını çıkarmadım ben. daha çok kayınvalidenlerin ona haksızlık yaptığını düşünüyor gibi geldi..
set konusu bi örnek mesela, aslında benim bildiğim kayınvalide ilk geline ne yaptıysa diğer geline söyler öncekine şunları yapmıştık diye. sen bunlardan daha fazlasını istersen eltine de aynı ayarda bişeyler alır. bu kayınvalidenler tarafından dile getirilmemişse eltin de bozulmuş ve gitmiş istemiş olabilir(bunu herkes yapamaz o ayrı :) )
çiçek konusu da aynı şekilde mesela, kayınvaliden aradaki dengeyi kuramamış heralde ki çiçek bile gözüne batmış eltinin.:97:

Aynen dogru diyorsun ve dedigin gibi herkes buna bozulmuyor. Mesela ilk gelin olup birsey görmemis insanlar var kendinden sonraki geline daha fazla seyler yapılmıs olanlar var. Bu biraz da durumdur bana da erkek arkadasım, iki yengeme de cok sey yapıldı, ikisinden de birsey beklemedik, yaptırmadık cünkü o zamanlar durumumuz cok cok iyiydi demisti ama simdi durumları iyi degil yıllardan beri mesela beni ilgilendirmez bende aynı seyleri istiyorum diyen insanlar da olabilir dediginiz gibi.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ettim konuyla ilgilenip yorum yaptığınız için...eltimin bu düşüncelerini yada yaptıklarını bana gelipte özellikle anlatan biri olmadı.çiçek konusunu nişanımda kendsi söyledi bunu nişanlımla beraber duyduk.eltim doğum yaptığında onlara gittim annemle,o zaman kendisi lafla karışık birşekilde söylemeye çalıştı,set ve ayrı ev meselesini. kaynım silah aldığı zaman eltimde,sen silah alırsan bende set istiyorum demiş. biran önce banada alınsın istiyorum gibisinden bişeyler söyledi.eğer bir şeylerde eşitlik sağlanıcaksa ona alınanda yapılanda bana yapılandan fazladır.kaç yıldır evli altınları hala durur kolunda boynunda,kaynanam ona yeri gelir eşi almıyor diye kendi alır.beni istemeye geldiklerinde büyükler konuştu adetlerimizi,bilelim ki ona göre davranalım dedi.zamanında onun ailesinede sorulmuş.bana hatta benim zamanımda adetlerimizde bunlar yoktu,kendi kız kardeşlerimde bile yoktu ama sende,adetlerinizde var dedi.bende herkesin adeti farklı olur dedim.kendi ağzıyla söyler bazen ben bunları istedim onlarda yaptı diye.ben ne kıyafet istedim,ne de başka bişey sadece altınım böyle olsun dedim,onlar benim sigortam çünkü.nişanlımın ailesi banada teklif etti gel sana zincir alalım diye ama ben set daha kibar kullanışlı diye onu istiyorum dedim.kısacası oda ne istediğse alınmış yapılmış bir de ilk gelin diye daha fazla özenilmiş.ama ben yinede sorun yapmadım .birgün nişanlıma doğumgünü yaptım,süpriz oldu aslında.eltmin ilk dediği söz koskoca adama doğumgünümü yapılır?...sustum sadece,içime attım.bazen bu içime atmalarım dışa vurduğunda nişanlımlada gereksiz boş tartışmalara giriyorum.ama bu sette bende ne istiyorsam onu aldırıcam,vazgeçmicem.oda çok istiyorsa eşi alsın.zaten ona alınan yada yapılan beni hiç ilgilendirmez..bana bazen çağrı atar arar konuşurum.onunla ilgili bu problemleride bir anneme anlatırım birde bu siteye anlatıyorum işte.

kendi gördüğünüz şeyleri niye başkasından duymuş gibi anlatıyorsunuz.demiş,yapmış vs gibi.kendiniz gördünüz duydunuzsa, dedi yaptı vs gibi anlatılır

kendi gördüğünüz şeyleri niye başkasından duymuş gibi anlatıyorsunuz.demiş,yapmış vs gibi.kendiniz gördünüz duydunuzsa, dedi yaptı vs gibi anlatılır

farkındaysanız ilk anlattığım metinde dedi,yaptı gibi konuşmuşum ayrıca mış'lı konuştuğum tek konu ise bu yemek meselesi bunuda kardeşimden duydum kaynanan sana böyle dedi diye surat astı dedi.ve bunu bende farkettim açık ve net bir şekilde.hatta kaynanam sonra benim gelinlerimin hepsi de becerikli diyerek durumu toparlamaya çalıştı.

Eltinizi gözünüzde büyütmeyin.....

Ateş olsa curumu kadar yer yakar...

Belliki kıskanç....çok açık..

benimde eltim yeni evlendi....

4+4lük ev yapıldı,herşeyi gönlüne göre oldu....

ben sürekli beyenimi sundum evini,eşyasını,hatta yardım ettim ev yerleşirken temizliğine,

güleryüzlü ve sevecen davrandım ona karşı

bana yapılan ona da yapıldı kayınvaldemler tarafından

tek bir olumsuz söz etmedim.....

he karşılığında ne gördün dersen; bilen bilir burda..kapımı açmaz..kendi bilir:63:

mühim olan kişilik;

ben bana yakıştığı gibi davrandım;

olgun....kibar...sevecen...bana yakıştığı gibi..:49:

şimdi eltim kendine yakışan gibi davranıyor..görgüsüz biraz...:4:

demem o ki....bak keyfineeeeeeee...:66:

asla eltini gözünde büyütme..en fazla konuşur durur arkandan..sen bak mutluluğuna...

oda çatırrr çatırr çatlasın........:14:

canım benım bır sru yorum yazılmıs hepsını okuma fırsatım olmadı ama söle bı laf vardır kuma kumayı cekermıs de eltı eltıyı cekemezmıs....ınan anlattıklarından fazlasını yapan bı eltım var ve 14 yıllık evlı kalkmıs benı kıskanıyor.ve her hareketıyle barız bellı edıyor. zamanında kaynanamla kavga edıp kendı evınden kırayı gıtmıs.(onun kendı evı ve benımkı altlı ustlu) sımdı bız evımızın ıcını yaptırıyoruz bızımde dugune 9 ay var. sırf benı kıskandıgından ve bana yapılacakları alınıcakları sureklı hesapladıgından durumu musaıt olmamasına ragmen oglunu ozel okula yazdırdı. evıne gerı geldı mutfak dolaplarını yerlerı degıstırdı yenı oturma odası tv unıtesı ve yatak odası aldı kendıne.... ve kaynım kayınpederımın taksısınde calısıyor yanı bı nevı babasının ekmegını yıyıyor ee dogal olarak butun bu borclar kayınpederımın ustune kaldı. ee hepsını hesaplamıs kulagıma geldı bunlar o borca sokucakmıs kı benım dugunumde mobılyalardan ıvırdan vızırdan para kesılıcekmıs yanı daha uygun seyler bakmak zorunda kalıcak mısım... bıde eltımın suratsızlıgı cok meshurdur bı bakarsın can vıger senınle bı bakarsın gordugu yerde selam vermez sınır olursun tepkı veremezsın gecen bı akrabanın dugununde selamlasmadı bıle bıde baska masaya oturdu butun gece bı karıs suratla benı seyredıp durdu. ben sozlume herseyı analtıyorum ama hıc bırı sıkayet olarak degıl bılsın kı olanları bı gun bırı benım hakkımda bısı demeye kalkarsa ona agızlarının payını versın. gercı benımkı o kadar barız yapıyorkı kımseye bısı dememe gerek kalmıyo kaynanamda sozlumde gorumcemde hepsını goruo. daha anlatsam bır suru sey varda.... ben artık onunla gerektıgınden daha fazla mesafelı olmaya karar verdım. ve uygulamaya da basladım kımseye kendımı ezdırıcek kadar aptal degılım.cırkınlesmeyede gerek olmadan onu hayatımdan dısarı atıverdım... bölesı daha ıyı olucak benım ıcın.. sende öle yap kendını cek kenara gerektıgınde cırkınlesmeden tatlı bı sekılde lafınıda söle.. ebn kayananama sureklı onun kahrını cekmem bıgun nasıplenır benden bastan sölemesı dedım kaynanamda onun huyukızım boswer dedı bende buda benım huyum oda benı böle kabul etsın ozmn dedım.herhalde bunlar saltanatları yıkılıcak dıye mı korkuyo ne oluosa analamadım gıttı. amabuyuklerde suc onlar her dedıklerını yapıp yuz vermeseler hıc bırı olmaz kaynanam onun kavgacılıgından ve suratından öle korkuo kı onun yanında bana mesafelı dawranıo. ay cok uzattım ama bende cok doluyum. sen sen ol kendını ezdırme tatlım. nasıl yuz verırsen bu öle devam eder

canım benım bır sru yorum yazılmıs hepsını okuma fırsatım olmadı ama söle bı laf vardır kuma kumayı cekermıs de eltı eltıyı cekemezmıs....ınan anlattıklarından fazlasını yapan bı eltım var ve 14 yıllık evlı kalkmıs benı kıskanıyor.ve her hareketıyle barız bellı edıyor. zamanında kaynanamla kavga edıp kendı evınden kırayı gıtmıs.(onun kendı evı ve benımkı altlı ustlu) sımdı bız evımızın ıcını yaptırıyoruz bızımde dugune 9 ay var. sırf benı kıskandıgından ve bana yapılacakları alınıcakları sureklı hesapladıgından durumu musaıt olmamasına ragmen oglunu ozel okula yazdırdı. evıne gerı geldı mutfak dolaplarını yerlerı degıstırdı yenı oturma odası tv unıtesı ve yatak odası aldı kendıne.... ve kaynım kayınpederımın taksısınde calısıyor yanı bı nevı babasının ekmegını yıyıyor ee dogal olarak butun bu borclar kayınpederımın ustune kaldı. ee hepsını hesaplamıs kulagıma geldı bunlar o borca sokucakmıs kı benım dugunumde mobılyalardan ıvırdan vızırdan para kesılıcekmıs yanı daha uygun seyler bakmak zorunda kalıcak mısım... bıde eltımın suratsızlıgı cok meshurdur bı bakarsın can vıger senınle bı bakarsın gordugu yerde selam vermez sınır olursun tepkı veremezsın gecen bı akrabanın dugununde selamlasmadı bıle bıde baska masaya oturdu butun gece bı karıs suratla benı seyredıp durdu. ben sozlume herseyı analtıyorum ama hıc bırı sıkayet olarak degıl bılsın kı olanları bı gun bırı benım hakkımda bısı demeye kalkarsa ona agızlarının payını versın. gercı benımkı o kadar barız yapıyorkı kımseye bısı dememe gerek kalmıyo kaynanamda sozlumde gorumcemde hepsını goruo. daha anlatsam bır suru sey varda.... ben artık onunla gerektıgınden daha fazla mesafelı olmaya karar verdım. ve uygulamaya da basladım kımseye kendımı ezdırıcek kadar aptal degılım.cırkınlesmeyede gerek olmadan onu hayatımdan dısarı atıverdım... bölesı daha ıyı olucak benım ıcın.. sende öle yap kendını cek kenara gerektıgınde cırkınlesmeden tatlı bı sekılde lafınıda söle.. ebn kayananama sureklı onun kahrını cekmem bıgun nasıplenır benden bastan sölemesı dedım kaynanamda onun huyukızım boswer dedı bende buda benım huyum oda benı böle kabul etsın ozmn dedım.herhalde bunlar saltanatları yıkılıcak dıye mı korkuyo ne oluosa analamadım gıttı. amabuyuklerde suc onlar her dedıklerını yapıp yuz vermeseler hıc bırı olmaz kaynanam onun kavgacılıgından ve suratından öle korkuo kı onun yanında bana mesafelı dawranıo. ay cok uzattım ama bende cok doluyum. sen sen ol kendını ezdırme tatlım. nasıl yuz verırsen bu öle devam eder

anlat güzelim dinlerim,burası bunun için değilmi zaten,aslında dediğin gibi saltanatları yıkılıcak diye böyle yapabilirler..benimde endişem bu bir yerde onun istekleri olucak diye bana yapılandan kısılıcak,nişan bohçamda bile sırf onun canı sıkılmasın diye bazı şeylerim eksik alındı,yapılmadı.bohçayı görenler niye bunlar yok diye sordu.nişanlım bana tek taş aldı gitti oda kaynanamdan istedi,senin orda eşin var,git ona söyle.kaynanam bayramda bir çorap bile almadı nişanlım aldı herşeyimi.

Back
X