çok geçmiş olsun canım Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın sen ve eşin sağlıklı olsun tekrar olur Allahın izniyle yeterki birbirinize destek olun tekrar geçmiş olsun sanırım bir bayan için en büyük acılardan bir tanesini yaşamışsın üzülme herşeyin ilaçıdır zaman dua kendine iyi bak inş tekrar en kısa sürede gebe kalırsın
bende sabahtan beri ağlıyorum .gecen sene agustos ayında 21+4 günlük bebegimi bendeki iltihabın sancı yapması sonucu saglık hatta gelişimi 2 hafta ilerden giden bebegimi erken doğurmak zorunda kaldım . Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın. ben bu 16 agustosa ta ne yapıcam ben o günüü nasıl geçiririm bebegim olmadıan .Allahım bana dayanma gücü ver. 7 temmuzdada düşük yaşadım yemin ediyorum ona üzülemedim bile ben oğlumu hissettim doğdugunda elleri titriyordu ama yaşayamadı ciğerleri yetmedi nefes almaya ben neyapıcam. 5 gün var adetime test yaptım bugün negatif çıktı yine . bütün hayallerim yıkıldı tekrar Allahım bana herkese mübarek günlerde hayırlısıyla anne olmayı nasip eyle bana bize bu acıyı unuttur ya Rabbim
Merhaba,
Ben, bebegimi mecburen 20 hflikken kaybettim. Doktorumun suphelenmesi ve israrlariyla amniosentez yaptirdim ve 15 gun sonra icimi parcalayan aci haber 20 Temmuzda geldi. Bebegimin 100% down sendromu yasadigini ve agir zihinsel engelli oldugu anlasildi. Ayrica kalbinde de ciddi sorun vardi. Mecburen alinmasi gerekti. Ben de bebegimi sunni sancilarla tam 8 saatte dogurabildim. Allah kimseye boyle acilar yasatmasin. DOktor ve ebelerle sonradan konusmalarimiza istinaden normal dogum sancisinin 2-3 katini yasamisim. Hastane ayaga kalkti. Hic isyan etmedim ve neden demedim. Rabbim, herseyi bilendir ve her serde bir hayir vardir diyorum. Rabbim, kimseyi boyle acilarla terbiye etmesin.
Sevgiler....
Bazen "neden, neden ben " diye isyan edecek gibi oluyorum. sonra" belki de iyiki de ben" diyorum. nice anılarımız vardır. ağladığımız üzüldüğümüz, olmasını çok istediğimiz ama olmayan..... zaman geçer ve ve o bizi üzen şeylere şükür ederiz. mutlu oluruz. Allah beni seviyormuş ki olmamış diyoruz... Allah bu acılamızı belki de biz çok sevdiği için yaşatmıştır.... SELAMETLE....
Arkadasim,
Hic isyan etme. Bizler Rabbimin cok sevdigi kullariz. Benim olayim ortaya cikmamis olsaydi, yuzunu gorupte olseydi benim icin cok daha buyuk aci olacakti. Doktor 20% olu-20% canli dogum dedi. Ayrica yasasa bile kan kanseri, kalp yetmezligi, solunum problemleri, agir zihinsel ve fiziksel engel ve daha pek cok sorun olacakti. Doktor tek basina yasamasi mumkun degil dedi. Ben 37 yasindayim. Benim ve esimin ailesinde bu cocuga bizden sonra bakabilecek bir allahin kulu yok. Bu yuzden rabbime bu olayi erkenden cikardigi icin binlerce kez sukur edip dua ediyorum. Allah bir daha boyle acilar vermesin.
Evlat acisi acinin en buyugu belkide...tarifi yok....cok gecmis olsun.... Bende bebegimi 21 haftalikken normal dogumdan sonra kaybettim....devamli kanamalarim oluyordu enson 20 haftalikken kesenin yirtildigini ogrendim 1 hFta hastane odasinda bekledim heyet icin....bebegimun kalbi hergun gumbur gumbur atiyordu hersabah dinletiyorlardi hergun elim karnimda hareketleriyle uyaniyordum hergun gunes doguyordu her dogdugunda ben batihordum..bir mucize bekledim herseye pes edip elveda diyemedim....vazgecmek cok zordu olecegini kaybedecegini bile bile hersabah icindeki varligin mucizesiyle uyanmak bebegim her kipirdadiginda bunu annene yapma vedamizi zorlastirma diye yalvardim bebegimi.1 haftanin sonunda sancilar basladi acilen bir gece yarisi doguma alindim 8 saat sonunda cekilen sancilarla bebwgimi dogurdugum anda katbettim yuzune bakmaya bile cesaretim olmadi bakamadim yuzumu kapattim...esime her baktigimdA icim acidi herkes dogumhanede bebegini kycagina alirken bizde dogmamis ama olum belgesi imzalanmis bebege mezar aradi...3 yil gecmesine ragmen boyle acilari duydukca o gunler aklma geldikce icim yaniayor........cok sukur her halimize allah beterinden korusun....
Allah kimseyi bu aciyla sinamasin olanlarinkinide bagslasin....tekrardan allah sabir versin yerini doldursun....
Ne acılar yaşarmış doğan, dünyaya gelen herkes. mutlulukların içine düşüverirmiş kor alevden acılar.
İçinde büyürken senden bir şeyler, her dokunduğunda hissederken o minicik elleri, minicik kalbi... Acıların en büyüklerindenmiş bir gece vakti yitirivermek dokunamadığın elleri.
Bir çığlık koptu sanki gecenin bir buçuğunda. Dünya durdu sanki, ben durdum, zaman, mekan, sesler, ger şey durdu.
Zaten gece yatmadan önce, Allah ile konuşmuştum ben güzelce. " Allah'ım" diyordum. " ben hazırım her şeye , senden gelene, olacak olan olan her şeye" Kalbimle konuşuyordum ben Allahla; ama beynim neyin vedası olduğunu bilmiyordu. hatta birazdan elveda diyeceği minik bedenin ayrılığına hazırlık olduğunu tahmin bile edemezdi.
yataktan kalkalı saniyeler olmuştu. eşime karnım ağrıyor şeker şerbeti yapayım hemen geçer demiştim. Evet şerbeti içecektim ve ağrılarım bitecekti. Öyle olmalıydı. Ama olmadı. kanadı minik yürek. Çığlıklar attım gecenin ortasına. Ne o benden düşen parçalar. Herşeyim olabilir. Ciğerim, midem, beynim, kalbim.... ama meleğim değildi o parçalar, hayır hayır olamazdı. sonra her yer kan...
Ellerim, yatak, yorgan, ayaklarım, içim dışım... ama en çok da kalbim kanıyordu sanki....
Bir hastane odasında bilincim yerine geldi. Bebeğimin üç buçuk aydır atan kalbi durmuştu. yine ve yine baktılar ama, elveda demişti göremediği hayata...
Çok tuvaletim vardı. Ama gidemezdim Eğer gidersem....
Sonra bile bile gittim tuvalete ve her anına tanık oldum benim biricek mucizevi parçamın benden ayrışına. aldım onu ellerime. Yavrum ilahi bir kalkanın içinde sonsuz korumayla sonsuz uykuya dalmıştı. Elleri, işte o tutamadığım minicik elleri karşımdaydı.kulakları, gözleri burnu, ayakları ve her şeyiyle tastamam. 7-8 santimlik mucizem.
ilk ve son kez " Elveda Annem" dedi. " Elveda Dedim YAVRUM ELVEDA"....
beni çok ağlatıın yaa bende bebeğimi 3 aylıkken kaybettin zor birşey seni çok ii anlıyorum iyi gelecekse seninile birşey paylaşmak isterim şuandada 5 aylık hamileyim eskisi gibi aylar beklemene gerek yok inan bana bu zamanlar geçecek canım gelecek olan yavrunla avunacaksın kendine dikkat et olur muu 2 adet döneminden sonra hamile kaldım bende hebrlerini bekliyoruzz
arkadaşım inan ki çok teşekkür ediyorum. doktor da bana 2 adet dönemi demişti. daha 12 gün oldu benim... ama acayip umut oldun bana.. peki arkadaşım kürtajdan sonra tetkik falan yaptırdın mı kan pıhtısı, rahim şekli falam işte ne bileyim
selametle
mrb arkadaşım çok üzüldüm yaşadıklarına ben 9 ay taşıdım bebeğimi karnımda ve ogün gelgi dedim sancılarım başladı ve doğum hastenesine gittim orada doğum yapanları görünce korktum ve ordan cıktım eşim ısrar etti çıkma dedi ben dinlemedim asla burda doğum yapmam dedim ve o hastaneden cıktım başka bir kliniğe gittim ebe tecrübesiz bebeğimi doğum sırasında kafasını zedelemiş bebğim doğdu ama hic ağlamıyo dünyada böyle büyük bi acı olamaz kendi ellerim le cocuğumu ölüme yolladım bebğimi o kilinikten cıktık eve geldim bebeğim de bir inleme büyük insan gibi sabaha kadar gözümü ondan ayırmadım sabah olunca döşümü emmedi annemler doktora götürdü orda hemen küvese almışlar annemin elinde bebeğimin elbisesi içim yanıyo ben evde o ise hastane köşelerinde nasıl benden iyi bakarlar kafayı yicecem 3 gün küveste kaldı bebeğimin öldüğü gece rüyamda yavru bi kuş gördüm sımsıkı tuttuğum kuş ellerimden uçup gidiyo ve tüyleri elimde kaldı sabah oldu eşim hastaneye gitti ve o acı telefon bebeğim ölmüştü dünyalar başıma yıkıldı ne kadar hazırlık yaptım karyolası bile hazırdı ilk çocuğumdu benim anne olacaktım ona vereceğim sütler döşümden sağıp cicek diblerne döküyolar çok zor günler geçirdim ben suçluydum onu bile bile ölüme gönderdim ken di ellerimle ve şimdi 2 çocuğum var allah sanada kismet eder işallah ölen beğimden sonra 3 buçuk aylık bebeğim karnım da öldü zor günlerden sonra 1 oğlum 1 de kızım oldu zaman herşeyin ilacı allah kimseyi yavrusundan cezalandırmasın en kısa zamanda sanada kismet etsin üzülme
canım ben kürtaj olmadım normal doğum yaptım evet yaptırdım kan pıhtısı çıktı bende şuan clexan kullanıyorum hiç merak etme sendede varsa bu iğne çözümü olan bir ilaç yönteemi sadece biraz sabır canım allahım ne zaman vereceğini biliyor sen kendini koru yeterrr cavda tmm sormak istediğin şeyler olursa hiç çekinme tmm mı hangi şehirdensin...
Ne acılar yaşarmış doğan, dünyaya gelen herkes. mutlulukların içine düşüverirmiş kor alevden acılar.
İçinde büyürken senden bir şeyler, her dokunduğunda hissederken o minicik elleri, minicik kalbi... Acıların en büyüklerindenmiş bir gece vakti yitirivermek dokunamadığın elleri.
Bir çığlık koptu sanki gecenin bir buçuğunda. Dünya durdu sanki, ben durdum, zaman, mekan, sesler, ger şey durdu.
Zaten gece yatmadan önce, Allah ile konuşmuştum ben güzelce. " Allah'ım" diyordum. " ben hazırım her şeye , senden gelene, olacak olan olan her şeye" Kalbimle konuşuyordum ben Allahla; ama beynim neyin vedası olduğunu bilmiyordu. hatta birazdan elveda diyeceği minik bedenin ayrılığına hazırlık olduğunu tahmin bile edemezdi.
yataktan kalkalı saniyeler olmuştu. eşime karnım ağrıyor şeker şerbeti yapayım hemen geçer demiştim. Evet şerbeti içecektim ve ağrılarım bitecekti. Öyle olmalıydı. Ama olmadı. kanadı minik yürek. Çığlıklar attım gecenin ortasına. Ne o benden düşen parçalar. Herşeyim olabilir. Ciğerim, midem, beynim, kalbim.... ama meleğim değildi o parçalar, hayır hayır olamazdı. sonra her yer kan...
Ellerim, yatak, yorgan, ayaklarım, içim dışım... ama en çok da kalbim kanıyordu sanki....
Bir hastane odasında bilincim yerine geldi. Bebeğimin üç buçuk aydır atan kalbi durmuştu. yine ve yine baktılar ama, elveda demişti göremediği hayata...
Çok tuvaletim vardı. Ama gidemezdim Eğer gidersem....
Sonra bile bile gittim tuvalete ve her anına tanık oldum benim biricek mucizevi parçamın benden ayrışına. aldım onu ellerime. Yavrum ilahi bir kalkanın içinde sonsuz korumayla sonsuz uykuya dalmıştı. Elleri, işte o tutamadığım minicik elleri karşımdaydı.kulakları, gözleri burnu, ayakları ve her şeyiyle tastamam. 7-8 santimlik mucizem.
ilk ve son kez " Elveda Annem" dedi. " Elveda Dedim YAVRUM ELVEDA"....
ben kadıköyde oturuyorum canım öğretmenim. bende düşük yaptım, bir şeyler kalmasın diye kürtaj yapıldı 7 dk falan sürmüş. peki bu tetkikleri sen mi talep ettin yoksa dr kendisi mi yaptı. ilk düşük müydü senin de...... selametle...
doktorum istedi canım bebeğimede bana da birçok genetik tetkit yapıldı ve sonunda kan pıhtısı çıktı ilkti ama inşallah son olacak canım senin içinde benim içinde inan bana ama sende bu tetkiklerini yaptır mutlaka[/QUOTE
ben de yaptırmalıyım diye düşünüyorum kesinlikle. ikinci bir acı daha ağır gelir dayanamam. bebeğim pataloji için devlet hastanesinde kaldı. onun genetik bilgilerini Alabilir miyim bilemiyorum. ama kendim için ne gerekiyorsa yaptırmayı düşünüyorum... gerçekten çok teşekkür ediyorum. deneyim sahibi olmamak ve yakınlarınlarından uzak olmak biraz daha acemi yapıyor insanı... Allah bana ve benim durumumda olanlara kolaylıklar versin bu yolda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?