Allah yardımcın olsn, ne denir ? nasıl bir teselli verilir bilmiyorum. Yürepim acıdı resmen yazdklarını okurken.. Umarım birdaha yaşamassn bu duyguyu,Allahım kımseye yaşatmasın evlat acıısını
gözlerim dolu dolu oldu inan .ben hiç yaşamadım böyle bişey şükürler olsun rabbime ama şuan eltim hastanede rahimağzı yetmezliği yüzünden yatıyor bebek sağsalim yaşıyor ama kese patlamak üzere ve o minicik bedeni yarın annesinden koparacaklar. çok üzgünüm.Ne acılar yaşarmış doğan, dünyaya gelen herkes. mutlulukların içine düşüverirmiş kor alevden acılar.
İçinde büyürken senden bir şeyler, her dokunduğunda hissederken o minicik elleri, minicik kalbi... Acıların en büyüklerindenmiş bir gece vakti yitirivermek dokunamadığın elleri.
Bir çığlık koptu sanki gecenin bir buçuğunda. Dünya durdu sanki, ben durdum, zaman, mekan, sesler, ger şey durdu.
Zaten gece yatmadan önce, Allah ile konuşmuştum ben güzelce. " Allah'ım" diyordum. " ben hazırım her şeye , senden gelene, olacak olan olan her şeye" Kalbimle konuşuyordum ben Allahla; ama beynim neyin vedası olduğunu bilmiyordu. hatta birazdan elveda diyeceği minik bedenin ayrılığına hazırlık olduğunu tahmin bile edemezdi.
yataktan kalkalı saniyeler olmuştu. eşime karnım ağrıyor şeker şerbeti yapayım hemen geçer demiştim. Evet şerbeti içecektim ve ağrılarım bitecekti. Öyle olmalıydı. Ama olmadı. kanadı minik yürek. Çığlıklar attım gecenin ortasına. Ne o benden düşen parçalar. Herşeyim olabilir. Ciğerim, midem, beynim, kalbim.... ama meleğim değildi o parçalar, hayır hayır olamazdı. sonra her yer kan...
Ellerim, yatak, yorgan, ayaklarım, içim dışım... ama en çok da kalbim kanıyordu sanki....
Bir hastane odasında bilincim yerine geldi. Bebeğimin üç buçuk aydır atan kalbi durmuştu. yine ve yine baktılar ama, elveda demişti göremediği hayata...
Çok tuvaletim vardı. Ama gidemezdim Eğer gidersem....
Sonra bile bile gittim tuvalete ve her anına tanık oldum benim biricek mucizevi parçamın benden ayrışına. aldım onu ellerime. Yavrum ilahi bir kalkanın içinde sonsuz korumayla sonsuz uykuya dalmıştı. Elleri, işte o tutamadığım minicik elleri karşımdaydı.kulakları, gözleri burnu, ayakları ve her şeyiyle tastamam. 7-8 santimlik mucizem.
ilk ve son kez " Elveda Annem" dedi. " Elveda Dedim YAVRUM ELVEDA"....
Evlat acisi acinin en buyugu belkide...tarifi yok....cok gecmis olsun.... Bende bebegimi 21 haftalikken normal dogumdan sonra kaybettim....devamli kanamalarim oluyordu enson 20 haftalikken kesenin yirtildigini ogrendim 1 hFta hastane odasinda bekledim heyet icin....bebegimun kalbi hergun gumbur gumbur atiyordu hersabah dinletiyorlardi hergun elim karnimda hareketleriyle uyaniyordum hergun gunes doguyordu her dogdugunda ben batihordum..bir mucize bekledim herseye pes edip elveda diyemedim....vazgecmek cok zordu olecegini kaybedecegini bile bile hersabah icindeki varligin mucizesiyle uyanmak bebegim her kipirdadiginda bunu annene yapma vedamizi zorlastirma diye yalvardim bebegimi.1 haftanin sonunda sancilar basladi acilen bir gece yarisi doguma alindim 8 saat sonunda cekilen sancilarla bebwgimi dogurdugum anda katbettim yuzune bakmaya bile cesaretim olmadi bakamadim yuzumu kapattim...esime her baktigimdA icim acidi herkes dogumhanede bebegini kycagina alirken bizde dogmamis ama olum belgesi imzalanmis bebege mezar aradi...3 yil gecmesine ragmen boyle acilari duydukca o gunler aklma geldikce icim yaniayor........cok sukur her halimize allah beterinden korusun....
Allah kimseyi bu aciyla sinamasin olanlarinkinide bagslasin....tekrardan allah sabir versin yerini doldursun....
o günden sonra bi daha bebeğin olmadımı canım bende geçen sene iltihaptan sancım basladı erken doğum yaptım bebegimi . 7 temmuzdada tekrar düşüğüm oldu =(
bende aynı duygulardayım senı cok iyi anlıyorum cnm benım de 8 gun oldu bebegımı kaybedelı rabbim sabrını vereceküzülmemek gerek düşüklere bi anormallık varkı gıdıyor diyo herkez heryerde öyle yazıyor ama insan üzülmeden edemiyor rabbim inş tez vakııte saglıklı sıhatlı bebeklerimizi kucagımıza almayı nasıp edecek buda sınav her yasadığımız gibi 5 sene sonra mujdeyı aldım 11 hafta durdu ve gitti .....
mahvettin beni
YÜCE ALLAH ım inşallah bi daha böyle bi acı göstermez sana
ve hiçkimseye
ve tez zamanda gelir mucizen inşallah
Arkadaşım haklısın ama 14 hafta az değil ki. dile kolay. ne hikayeler yazdık onun adına. Nasıl bir neşe getirdi evimize. Takdiri ilahi. bu duyguyu yaşamak da güzeldi. Hayırlısı ile tekrardan yaşarız bu duyguyu ne dersin... sen kaç ay korunacaksın...
doktorum istedi canım bebeğimede bana da birçok genetik tetkit yapıldı ve sonunda kan pıhtısı çıktı ilkti ama inşallah son olacak canım senin içinde benim içinde inan bana ama sende bu tetkiklerini yaptır mutlaka[/QUOTE
ben de yaptırmalıyım diye düşünüyorum kesinlikle. ikinci bir acı daha ağır gelir dayanamam. bebeğim pataloji için devlet hastanesinde kaldı. onun genetik bilgilerini Alabilir miyim bilemiyorum. ama kendim için ne gerekiyorsa yaptırmayı düşünüyorum... gerçekten çok teşekkür ediyorum. deneyim sahibi olmamak ve yakınlarınlarından uzak olmak biraz daha acemi yapıyor insanı... Allah bana ve benim durumumda olanlara kolaylıklar versin bu yolda....
benimkinide almışlardı canım herhangi bir araştırma hastanesine git herşeyine bakarlar ben gata da olmuştum herşeyle ilgilendiler seni çok iyi anlıyorum bende böyle bir acıyı kaldıramamm ama bak şuan çok iyiyiz seninde bu zamanların gelecek merak etme canımm şu hayatta herşey bizim için öyle değil mi
o günden sonra bi daha bebeğin olmadımı canım bende geçen sene iltihaptan sancım basladı erken doğum yaptım bebegimi . 7 temmuzdada tekrar düşüğüm oldu =(
rabbım sabırlar versın sana gercekten çok zor bende her an oyle olacak gıbı yasıyorum çok korkuyorum devamlı kanamam var ınşallah bebegım benı bırakmaz...
arkdaşım korkarak yaşanmaz ama... ben hep bana birşey olmaz sandım. dr progesan verdi bir iki gün kullanıp buraktım. gezdim uzun minibüs, otobüs yolculukları yaptım....
sen çok dikkat et çalışıyorsan işini bırak bir süreliğine... evdeysen de hep yat...
bende bana birşey olacağına zerre kadar inansaydım yerimden bile kıpırdamazdım herşey o kadar normal gidiyordu ki
kendine çpok ama çok dikkat et
takdiri ilahi....
evt canım çalışıorum ama ben hıç evden çıkmamaya dıkkat edıyorum eve gıdıncede devamlı yatıyorum hatta ben kanamamı bile evde yattıgım gunler ıcerısınde gecırdım aslında rabbım ne nasıp etmışse o olur ınan 16 haftalık hamıleyım hep evle iş arası gectı ıste bıle oturuyorum...
peki dr ne diyorlar... kanamaların için bana da dr yerleşme kanaması falan demişti. içimi rahatlatmıştı.. elbette benden kaynaklanan hatalar da oldu... Allahın izniyle bebişini kucağına alacaksın...
bir de bebeğin hakkında hep olumlu düşünceler taşı... olumlu düşüncenin gücüne de inanmak lazım...
allah yardımcın olsun :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?