Öncelikle merhaba Allah yardımcınız olsun. Tup bebekte 6 embiriyo oldu bende 5 güne hepsi geldi sadece 1 tanesi düzgün çıktı 5 tanesi kromozom bozukluğu. Bende tek transfer oldum . Tabi embiriyo azaldıkça şans düşüyor maalesef. Aralarından 3 tane en az sağlam beklerken 1 tane çıktı. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhaba sonucunuz nedir merak ettim, benimde ilk 5 aa embriyo transferim düşük oldu parçayı genetiğe gmnderdim kromozom bozukluğu çıktı ikinci transferden kromozom bozukluğu kızım doğdu, 3.ebrşyoda mozaik çıktı 4 embriyo da sağlıklı geldi demem o ki illa ki bi tane sağlıklı geliyor bizde dondurulmuş enbriyodan pgt yaptırdık yaptırmakta fayda var boşu boşuna zaman kaybı...

2. Transferden bozuk kromozom ile bir kız evlat sahibi mi oldunuz?

Merhaba, dondurulmuş embriyoyu çözüp pgt ye gönderdiniz siz de bizim gibi olarak anlıyorum. O embriyo ile mi hamile kaldınız? Ben çok yıprandığım için birkaç ay ara verdim. Eylül de refreeze olan ve sağlıklı gelen embriyoyu transfer ettireceğim. Eğer bu da olmazsa amerikan’da sıfırdan toplatacağım. Artık gerçekten delirmekle delirmemek arasında bir yerdeyim ben. Her ay aynı hayal kırıklığını yaşamaktan bıktım. Tedavilerden de hep olumsuz sonuç alıyorum. Yoruldum.

Sağ olun, allah sizin de yardımcınız olsun. Ve evet hepimizin yardımcısı olsun. Yaşadıklarımız çok zor. Yaşamayan anlamaz. Umarım güzel sonuç alırsınız.

Sağ olun, allah sizin de yardımcınız olsun. Ve evet hepimizin yardımcısı olsun. Yaşadıklarımız çok zor. Yaşamayan anlamaz. Umarım güzel sonuç alırsınız.
İnanın ben artık olumsuz sonuç almaktan psikolojik olarak da yıprandım maddi olarak da yıprandım her yönden yıprandım en büyük sıkıntı umutsuzluk oldu sürekli negatif görmekten bıktım yıllardır

Bu arada ben teksen çamlıbel ile görüşüyorum amerikan’dan. Kendisi bahçeci’nin gerek yok dediği bir dizi test istedi. Ben yaptırmamış olmamak için hepsini yaptırdım. Şimdi sonuç bekliyorum bir yandan. Katil hücre testleri, bir takım mutasyon testleri, pıhtılaşma testleri falan gibi. Artık bu ay babanne yöntemlerine geçip soğan kürü falan yapmayı düşünüyorum. Aklımın salim kısmını kaybettim yani. :)

Ne diyim bilemedim kendim yazmışım gibi bir mesaj attınız. Ben de aynı sizin gibi her anlamda çok yorgunum. Hem ruhen hem bedenen. Gerçekten çok zor. Çok. Sizde bir sorun tespit edebiliyorlar mı?

Bendeki sorun yaş ile beraber oluşan yumurta kalitesizliği maalesef diyorum ya embriyoların Hepsi hastalıklı çıkıp bir tane sağlam ola 2 kalite zaten o da tutmadı negatif geldi doktorumu söylediğine göre sonrakiler de bundan daha farklı olmaz

Anlamadım, doktorunuz sonrakilerde de negatif sonuç alırsınız mı dedi? Doktorunuz kim? Hangi hastane? Kaçıncı transferiniz bu?

Anlamadım, doktorunuz sonrakilerde de negatif sonuç alırsınız mı dedi? Doktorunuz kim? Hangi hastane? Kaçıncı transferiniz bu?
Doktorum negatif sonuç alırsınız demiyor Doktorum şunu söylüyor donör al diyor yumurta donörü 40 yaşından sonra olacak yumurtaların çoğu genetik problem mi çıkıyor sağlam kalanlarda da kalite problemi oluyor diyor vakit kaybetme yumurta donasyonu yaptır diyor benim Doktorum muayenehane Hastane değil özel klinik ama transferler Kıbrıs'ta yapıldı

Yani şöyle anlatayım 6 yumurtadan bir tane sağlam Geri kalanların hepsinde genetik hastalık var sağlam olanda da 2 kalite yumurta bir tane geçen yıl hamile kaldığında da çocuk Down Sendromu çıktı 3,5 aylıkken hamileliği sonlandırmak zorunda kaldım

Evet o embriyo ile transfer oldum hamdolsun o sağlıklı. Evet çok zor yıpratıcı süreçler İnşaAllah güzel haberleri aldığınız zaman hepsini unutursunuz çocuklar doğunca her şeyi unutuyor insan

Yaşadıklarınız çok ağır ama iyi tarafından bakın. Hamile kalabiliyorsunuz ve hamileliğiniz ilerleyebiliyor. yumurta donasyonu hakkında bilgim yok, yorum yapmak istemem bu konuda. Ama geçen yıl kalabildiyseniz muhtemelen bu yıl da kalabilirsiniz. Bu 6 yumurta tek döngüde mi oldu? Mesela benim döngümde 10 embriyom vardı hepsi pgtsiz. 1. Negatif 2. Dış gebelik 3. Negatif 4. Transfer etmeden pgt’ye gitti kompleks anomoli 5-6 pgt’ye gitti normal. Dr diyor ki ilk 3 ünde de embriyo hasarlıydı diye düşünmek zorundayız. O zaman 10 embriyoluk döngünün ilk 4 ü çöp. Bu embriyoların yumurtaları ben 32 yaşındayken toplandı. Neyse şuna varmak istiyorum bu işler hiç öyle belli olmuyor!

Bu transferde 6 embriyodan bir tane sağlam çıktı hepsi kromozom bozukluğu zaten çok da umutlu değildim Dün yaptırdığım testte 11 gün testi idi negatif. Geçen yıl olan 3.5 aylık hamile iken fetal dna testinde cikti down sendromu olduğu maalesef sonlandi. Öyle düşünün Eğer Tüp bebekteki embriyolardan biri Normal yolla tutsaydı onlar da yatağın çıkacaktı ya farklı bir kromozom bozukluğu Yani aslında üzücü bir durum yumurta sayısının kaç olduğu önemli değil kaç kaç tane sağlıklı embriyo elde edildiği önemli

Sonuna kadar katılıyorum ve PGT işleminin çok çok önemli olduğunu düşünüyorum

Simdi ilk defa pgtli yapıp göreceğim bakalım ne olacak. Ama ilk 3 denememde hepsi mi sorunluydu ben de bunu anlamıyorum.
Maalesef olabilir evet benim toplam yedi embriyom genetiğe gitti sadece biri transfer edilebilir gelmişti, onlardan sırayla başlasaydık mesela pgtsiz transfer ettirmeye muhtemelen arka arkaya olumsuz şeyler yaşanacaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…