Embriyo Transferi Sonrası Beslenme

Kızlar merhaba. Yarın embriyo transferim var. Acaba transfer sonrası beslenme önemli mi? Ne yemeli, ne içmeli?
Doktorum bana ozellikle bisey onermedi sormama ragmen ama sigara icmek ki icilen ortamda dahil. Kahve. Kola. Etli cigkofte. Cok fazla dip baligi karides kalkan vs. Gibi cok iyi pismemis yumurta et tavuk balik yasak. Bol proteinle beslen gunluk et tavuk balik olacak sekilde liste ayarla yaninda corba ve yesillikle. Ben her gun 1 adet haslanmis yumurta prynir ve 1 bardak sut icmeye ozen gosterdim. Ceviz yedim. Kuru kayisiyi ihmal etme kabiz olmamak lazim. Sabahlari ac karnina 1 2 kayisi ve 1 bardak su tuket. Ananas oneriyolar ben fazla yiyemedim. Ama en onemlisi 3. Gun embriyosuysa 3. 5.gun embriyosuysa 2 gun wc harici ayakta fazla kalmamak lazim. Ani hareketler ve oturarak sicak banyo yasak.

Kızlar merhaba. Yarın embriyo transferim var. Acaba transfer sonrası beslenme önemli mi? Ne yemeli, ne içmeli?
Hayirli olsun bende buradan okuduklarımdan protein ağırlıklı kabak çekirdeği ananas kivi gibi meyve ağırlıklı bol su içecek şekilde bir beslenme yapmaya çalışıyorum.

Bende dün transfer oldum. Kafein,alkol, sigara,salam,sossis,sucuk, pastırma,ağır metal içeren dip balıkları, maydanoz, kekik,bitki çayları yasak. Kivi, ananas, avokado, çiğ kabak çekirdeği, protein ağırlıklı gıdalar ,çiğ badem ceviz fındık fıstık b12 ve B6 içeren sebzeler, kuru kaysı ve 2,5 litre su içeren bi diyet verildi. Karbonhidrat miktarı minimize edilecek, protein % 25 arttırılacak.

Trasnferden once ben hurma yemiştim rahim kaslarını guclendrdigini biliyorm kendimi iyi hissetmistm oncesindende saglikli beslendim sonrasnda kabak cekirdegi ananas yedim ilk 5 gun kan sulandirici ozelligi olan meyveleri yememistm sulandırici aliyodm cunku kabizlik yaşamayn sakin transferden önce bol lifli sebzeler yeyin bence sevenler kabak tatlısı yesin tam mevsimi ayricada çok lifli bı urun bol su tabi bide gunde mutlaka 2.5 litre ben bunları yapmstm olumluda sonuc aldım cok sukur ki rabbim trasnfer olacak olanlara sabir metanet umut bol bol şans versin nasiplerinz açık olsun :dua::KK200:

Back
X