Embriyo transferi tek mi olmalı çift mi??

beyazlale78

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2019
167
112
23
30
Merhaba kızlar ben ilk tüp bebek tedavimi görüyorum çok heycanlı bir süreç şuan yumurta takibindeyim doktorum bana en son ki muaynemde ikiz bebek sahibi yapacağım seni dedi ben de bişey diyemedim maddi ve manevi açıdan hazır değilim çevremde ne düşünürler korkusu da var tabi herkes tüp bebek olduğunu anlar endişesi taşıyorum buldun da istemiyosun dediğinizi duyar gibiyim ama kendimi ifade de edemiyorum sanırım kısacası sorum şu ki tek embriyo transferi yaptırsam tutma olasılığı nedir şansımı azaltmış mı olurum??problem eşimde bu arada..

Ben ilk denememde iki trasfer yaptirdim. Biri tuttu biri tutmadi. Yani bu zor bi karar tekte tutabilir ciftte. Simdi yine 2 yaptiricam ama bende ikiz yanlisi degilim pek

Merhaba canim. benimde durumum senin gibi karisik birazcık. biraz uzun olucak amma yazayım. 2015de ilk tedavime başladım ve bizde kimseye söylemedik ailemiz bile bilmedi dusun yani. 3 embryo transfer edildi. ve dusun 3de tuttu ve 12 haftaya kadar bekledikten sonra birin redüksiyon yaptık cunki bunu kimseye anlatamazdik kimse doğal yolla uchuze inanmazdı. Allah kimseye göstermesin çok zordu. amma çok sukur ikizlerimi doğurdum. ve biz her kese doğal yoldan olduguna inandırdık. 2 ay oncede kardeş yapmak istedik ikizlerime. ve tabi ben kendimden çok emin zaten bende tutuyor deyip 1 embryo transferi yaptırdım . amma maalesef hüsran tutmadı. sonra biraz arastirdim iki embryo shanti daha yuksekmis. ve cogu kadinda zaten iki embryo transferinde bile biri tutuyor. 20 % ikiz şansı var. yani bence riske atma ve iki embryo transfer ol. tek emnbryoda yüzde 25 falan tutma şansı. bu kadar maddi manevi yoruluyorsun riske atma. bence ikizlerin olursa bunu her kese inandıra bilirsin cenki doğal yollada bir suru insanin ikizi oluyor. hemde bir ikiz annesi olarak şöyleye bilirimki super bir hiss. bende bu ay dondurulmuşla tedaviye bakicam görelim nolucak. sanada başarılar sakin korkma.

Canım şöyle düşün.. rabbim sana ikiz nasip etmiş ise tek embriyo da bölünüp ikiz olabiliyormuş.. 2 tane embriyo koydur şansın yüksek olsun.. benimde ilk tedavim negatif ile sonuçlandı 1 embriyodu..
Bu kez allah nasip ederse 2 tane dondurulmuş embriyo transfer yapmayı düşünüyoruz.. hepimiz için hayırlısı olsun inşallah..

Bu iş tamamen kısmet meselesi embriyo kaliteside önemli tabi bı tane konulup bölünüp ikiz olanda var yada 2 tane 3 tane konup bitanesi tutuyor bazende bence şimdiden bunu düşünmeyin doktorunz embriyo kalitesine göre bı yol izlesin derim çok denediyseniz şansınızı artirmak açısından iki tercih edilebilir ama.

Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim kızlar yarın kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek yumurtalarım ne durumda bende artık embriyo kalitesine göre karar veririm herhalde

Ya

merhabalar ben bu pazartesi transfer olacagim iki 5 gunluk embriyom var . bu ucumcu denemem. yasim 39. Sizler ne dusuniyorsaniz ? cok kerarsizim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…