Açılın ben geldim
Geçtiğimiz aylarda yaşadım ben bu durumu ve avukatıma danıştım.
Amacı yazmışlar zaten evet amaç müşteri kaybetmemek ve saklama ücreti almak fazladan
Güya bana 3 yıl ulaşamamışlar ki imkansız çocukları aynı hastaneye götürüyordum, oğlum sünnet oldu vs. Borcum olsa çıkartırlar mıydı beni hastaneden?? Telefonlarımızda değişmedi. Aynı hastane bana hep ulaşabilirken nedense embiriyo saklama söz konusu olunca ulaşamamış ve 3,5 yıl saklamış. Yıllık 120 Dolar para istiyor. Birde sanki suçlu benmişim gibi üstüme geliyorlar , üste çıkmalar, siz nasıl takip etmezsinizler vs. Öyle kötü hissettim ki kapattığımda elim ayağım titriyor, bayılıyordum az kalsın.
Sonra dur dedim ya noluyor bu işte bir terslik var ve hemen mevzuatla ilgili ne varsa döktürdüm avukatıma.
Olay normalde saklama için imza vermeniz gerektiği yönünde. Size ulaşamazlarsa,boşanma durumlarında vs O imzayı veremezseniz kurul toplanıp eşlerin imzası olmaksızın imha etmeliymiş.
Sonuçta embriyo bu borumu size sormadan saklanamaz. Yani onların dediğinin tam tersi işlemeli sistem. Siz imza verip imha edinden çok takip edip imha edilmemeli olarak dilekçe veriyorsunuz.
Sözün özü ticarete çevirmişler bu işi. Sakın tongaya düşüp ödeme filan yapmayın.
Ben doktorumdan çok memnun kalmasam içlerinden geçecektim ama yatıp kalkıp doktoruma dua etsinler uğraşmadım.