Embriyolarımın hepsini pgt göndermelimiyim 🤔

Ben ngs taramalı 5.gün embriyomu (1.kalite) beş haftalık düşükle kaybettim. İkinci tüp bebek denememdi. Eşiminde benimde kromozom testlerimiz normal. İlk tüp bebek negatif sonuclanınca drumuz önermişti.. Velhasıl düşük olunca (bahceci dr cem bey) bana bunun olabilecegini tıbbın herseyi acıklayamadıgını soyledi. Sağlıklı embriyolar da dusuk olabilirmiş yani. Şimdi baska merkeze gidiyorum drun dediği şu embriyoların tüm genlerine bakılamıyor bu testlerde, bakılsa bile anne karnında gelişime devam ettiği için genlerde organlarda vs bir bozulma kopma olabilecegi için gebelik yine sonlanabilirmiş.
Eğer eşli olarak kromozom testleriniz normalse pgt nsg taramayı uygun bulmuyorum ben artık yasayarak ogrendim bunu malesef.. Eğer kadın 40 yas ve uzeri ise belki yapılabilir down riski arttıgı için o da..
Birde bu islemin embriyoya zarar verdiğini de düşünüyorum ben..
Gerçekten güzel açıklamışsınız .ilk tedavimde bende istemedim benzer şeyleri söylediler pgt için.embriyolarımın görüntü olarak iyi olduğunu söylemişlerdi ama ne garip en kalitesiz görünende kese oluştu ama oda kürtaj oldu malasef.bu sefer denemesem aklımda kalcak.transfer olumsuz olursa keşke deneseydim dicem.aslında geçen gün bahçecinin bi doktorunu dinlerken olacaksa bi şekilde oluyo dedi.nasip biraz da.sizinde inş bu sefer sağlıcakla herşey güzel olur 🤲

Estagfurullah. Ben, merkez sizi cabuk karar verin para odeyin diye zorluyor sandim biran. Sizin adiniza endiselenmistim ki oyle degilmis :) Dilerim kisa zamanda bebeginize kavusur ve su stresten kurtulursunuz.
Yok yok maddi açıdan iyi sağolsun merkez.sadece karar verin diye söylüyo her seferinde bende nedenini anlamadım ama.İnş dileyen herkes kavuşsun anne olmak zor denir ama anne olamamak da çok zormuş gerçekten

Gerçekten güzel açıklamışsınız .ilk tedavimde bende istemedim benzer şeyleri söylediler pgt için.embriyolarımın görüntü olarak iyi olduğunu söylemişlerdi ama ne garip en kalitesiz görünende kese oluştu ama oda kürtaj oldu malasef.bu sefer denemesem aklımda kalcak.transfer olumsuz olursa keşke deneseydim dicem.aslında geçen gün bahçecinin bi doktorunu dinlerken olacaksa bi şekilde oluyo dedi.nasip biraz da.sizinde inş bu sefer sağlıcakla herşey güzel olur 🤲
Amin hepimizin inş, bazen orta kalitedeki embriyoya sans vermiyor drlar transfer için onermiyorlar mesela ama soyle birsey var embriyo anne karnında fragmantasyonlarını giderebiliyor dna hasarı varsa giderip saglıklı vir sekilde tutunup ilerliyor. Tam tersi kesin tutacak gozuyle bakılan birinci kalite embriyo taramalı veya taramasız farketmeksizin sebepsiz yere tutunmuyor.bu işlerin kesinlikle nasip olduguna inanıyorum. Allah dilerse her sekilde olur yani. Kaliteye bakmaz o zaman..

Yok yok maddi açıdan iyi sağolsun merkez.sadece karar verin diye söylüyo her seferinde bende nedenini anlamadım ama.İnş dileyen herkes kavuşsun anne olmak zor denir ama anne olamamak da çok zormuş gerçekten
Son saniye gunlerce dusunecegim diye sure uzamasin diyedir. Bir de malum ekonomik olarak ciddi yuk, belki kendinizi hazirlayin diye de soylemis olabilirler.

Arkadaşım ben sadece fikir yazdım yaptır vs diye ama yukarıdaki @eunja hanım çok güzel açıklamış. Allah korusun bebeklerimizi. Bence doktorunla iyice konuş

Allah razı olsun hepinizden fikirleriniz içinde destek içinde .4 embriyom gelmiş 3üne pgt yapılacak biri normal donduruldu.en azından bi tanesini normal denemiş olcam.inş hepimiz için hayırlısı olsun 🤲🌸

Allah razı olsun hepinizden fikirleriniz içinde destek içinde .4 embriyom gelmiş 3üne pgt yapılacak biri normal donduruldu.en azından bi tanesini normal denemiş olcam.inş hepimiz için hayırlısı olsun 🤲🌸
Cok guzel sayi, hayirli olsun. Dilerim cok guzel haberler alirsiniz, sevgiler :)

Selam Kızlar birinci tedavimde 5 embriyonun hepsi olumsuz oldu.şimdi ikinci tedavideyim.embriyolarımın kaç tanesi 5 .güne gidicek bilmiyorum ama pgt konusunu son güne bırakmadan düşünmemizi istediler.bi yandan 500 dolar gibi bi maliyet embriyo başı bi yandan da yaptırmazsam boşuna transferle uğraşacakmışım gibi bi durum .siz olsanız hepsine yaptırır mıydınız ya da iyi kalite olana mı yaptırmalıyım.benzer dutum yaşayan ya da fikri olan varsa paylaşabilir miyiz
Merhaba, ilk tedavimde 3 embriyom 5. güne gitti. 5aa, 5ab ve 5 bb. 5aa da kalp atışına kadar gitti ama kalbi durdu. 5ab boş gebelik yarattı. O yüzden durup genetikliyle yeniden denemeye karar verdik. Açıkçası kalitesi yüksek demek sağlıklı demek de değil. 2 kürtaj çok yıpratıcı oldu. Özellikle tutup kalbinin durması çok üzücü. Bunu bir daha sırf genetiği nedeniyle yaşamak istemiyorum. O yüzden kaliteli de olsa oluşanların tamamını göndereceğiz biz.

Merhaba, ilk tedavimde 3 embriyom 5. güne gitti. 5aa, 5ab ve 5 bb. 5aa da kalp atışına kadar gitti ama kalbi durdu. 5ab boş gebelik yarattı. O yüzden durup genetikliyle yeniden denemeye karar verdik. Açıkçası kalitesi yüksek demek sağlıklı demek de değil. 2 kürtaj çok yıpratıcı oldu. Özellikle tutup kalbinin durması çok üzücü. Bunu bir daha sırf genetiği nedeniyle yaşamak istemiyorum. O yüzden kaliteli de olsa oluşanların tamamını göndereceğiz biz.
Öncelikle çok geçmiş olsun.bizde kese oluşmasına kadar ilerleyebildik o yüzden biraz da olsa anlayabiliyorum sizi.biz kalp atışını duyamadık gerçi ama kürtaj falan zordu gerçekten.biz maddi olarak 3 e kadar karşılayabildik açıkcası.bi de bu da olumsuz olursa yaza istanbulu da denemek istiyoruz o yüzden de en fazla 3 dedik.inş bu sefer sizinde sağlıklı embriyolarınız olur da müjdeli haberler alırsınız 🤲

Merhabalar, pgt ile hamile kalanlarin bilgisine ihtiyacim var. Oncelikle eshimin morfolojisi %1 oldugu icin tup bebek tek caremiz dediler, iki basarisiz tup bebek tedavimiz oldu. Ikisinde hamile kaldim, ilkinde kimyasal gebelik oldu, ikincide her shey cok guzel gidiyordu 8ci haftada kalbi durdu bebegin, kurtaj oldum. Kurtajdan ornek genetige gitti kromozom bozuklugu patau sendromu cikti, aslinda her 10bin hamilelikten birinde gorunurmus bu sendrom, yani cok olaganustu bir durum degil. Doktor bize basarisiz denemelerden dolayi pgt oneriyor, eshimle bende genetikte hicbir sorun cikmadi, sulalemizde de zaten genetik hastalik yoktur, yashim da daha 31. Tup bebek tedavisinde bastan en korktugum embriyoya yapilan pgt-dir. Sagolsun hayat hep en istemedigim sheylerle karshilashtirir😐. Pgtden niye korkuyorum hamileyken kahve bile bebegin gelisimine zararliyken, daha anne rahmine konmamis embriyodan doku alinmasi ona nasil zarar vermez, yani diyelim pgtye gitti sorun cikmadi embriyoda ama pgt yapildi diye sonra sorun cika bilir diye dusunuyorum. Lutfen pgt yaptirip hamile kalanlar cevap yazsin, hamileliginizde problem yasadiniz mi? ve bebeginiz saglikli mi? insallah sagliklidir cevabi alirim cok kez🙏🏻

Back
X