Embriyoların Hücre Sayıları kaçtı(Hamilelik Elde Edenler)

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kıslar annem çok merak etti bence tutucak olduktan sonra hücre sayısı fark etmez ama benim ilk tedavide 8 8 9 idi tutmadı endometrum 12 idi
bu tedavide 8 9 10 endometrum 11 mm , az önce bi arkadaşımı aradım 4 .denemede 3 taneye hamile kaldı 3 embriyoda 9 hücreliymiş ve hepside tutmuş ..

hücreler belli olmuyo sanirim canim. benimde comp,comp,8h-g2.bir tane tutmustu zaten.comp ne anlama geliyo nasil bi kalite bilmiyorum.

8 hücreli 2.kalite anlamına geliyo galiba , grade 1 grade 2 sanırım g2 o anlama geliyo bi bakım comp ne anlama geliyo

buarada benimde 8 hücreli 1.kalite 9 ve 10 hücreli benim merkezimde 2.kalite sayılıyormuş

valla canim ne biliyim anlamadim bende.ama sanirim 8,9,10 hücreliler tutuyo.ve 1. ile 2. kaliteler.öyle tahmin ediyorum.benim çünkü 1 tane tutmustu.

Emin değilim ama sanırım 8 hücreliydi benim....Gülencim valla sen tüp bebek uzmanı olmuşsun, benim ne hücre sayılarından haberim vardı ne de E2 değerinden....E2 ölçülmedi bile sanırım...
Körü körüne tedavi olmuşum cahil gibi...

Embriyo Kalitesi
Embriyoların kalitesi döllenme sonrası bazı şekilsel (morfolojik) parametrelere göre değerlendirilir. Diğer bazı faktörler yanı sıra, transfer edilen embriyo kalitesi, gebe kalma şansını önemli ölçüde belirlemektedir. Bayan yaşı ve diğer bazı faktörlerin de embriyo kalitesi kadar gebelik için önemli olduğunu unutmamak gerekir. Her bir embriyo mikroskop altında değerlendirilerek embriyo kalitesi belirlenir. Her bir embriyo üç parametreye göre değerlendirilir:

1) Hücre sayısı;
2) Hücrelerin eşit büyüklükte olup olmaması;
3) "Fragmantasyon" varlığı ve bunun embriyo hacmine göre oransal yüzdesi.

Her bir embriyoda olabilecek hücre sayısı 1-12 arasıdır. Embriyoda hücre sayısı arttıkça, embriyonun o nisbette hızlı bölündüğü, dolayısıyla gebelik şansının en yüksek olduğu düşünülür. Yumurta toplama sonrası 3. günde, 6 veya daha fazla hücre sayısı varlığı iyi kaliteli embriyoyu gösterir. 4 veya daha az sayıda hücreli embryo transferi ile de, daha düşük şanslı da olsa, gebelik elde edilebilir.

Mükemmel kaliteli embriyoda hücrelerin büyüklükleri benzerdir ve fragmantasyon yoktur (Şekil 8). "Fragmantasyon", canlı olmayan hücre artıklarıdır. Fragmantasyon arttıkça, embriyo kalitesi (grade) düşer ve gebelik şansı azalır.

Ünitemizde kullanılan gradeleme şu şekildedir:

Grade1 Hücreler eşit büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2a Hücreler eşit büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 2b Hücreler eşit olmayan büyüklükte, fragmantasyon yok
Grade 2ab Hücreler eşit olmayan büyüklükte, %0-20 fragmantasyon var
Grade 3 %30-50 fragmantasyon var
Grade 4 %50'nin üzerinde fragmantasyon var

Grade 1, 2, 3 embriyolar transfer edilebilir embriyolardır.

Grade 1
Grade 2a
Grade 2b

Grade 2ab
Grade 3
Grade 4

Embriyo kalitesinin gebelik başarısı için çok kaba bir gösterge olduğunu unutmamak gerekir. ıyi kaliteli embriyo, her zaman için sağlıklı bir bebek için ideal genetik ve biokimyasal içeriği göstermeyebilir. Embriyo kalitesinin saatler içinde değişiklik gösterebileceğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle hastalarımızın embriyo kalitesi üzerinde, gereğinden fazla durmamalarını (niçin grade 1 değil ama 2; niçin 8 hücre değil de 6 hücre gibi) öneriyoruz. Unutulmaması gereken husus, embriyo kalitesinin en önemli göstergesi olan sağlıklı bir çocuk elde edilmesidir.

kıslar bakın burada çok güzel bi yazı var..

feraye canım aynen yaa Allah hepimize yardımcımız olsun.. Sen hakketten körü körüne olmuşsun olacağı varmış ama :9 aferim sana yavrun amma saglammış maşallahhh darısı bana

canım hücreden önce fragmantasyon olmaması lazım
benim 3 tane 8 hücreli 1 tane 9 hücreli vardı ama 2. kaliteydi
malesef negatif sonuçlandı mafoldumben

Bana 2 tane 10 hücreli 1. kalite, 1 tane 10 hücreli 1ile 2 arası kalitede(fermantasyon kalıntısı diger ikisine göre fazlaymış) 3 embriyo transfer edildi. Bu gün 5. gün, kaldı 7 gün inşallah bende üçüz sağlıklı bebekler doğurum...ilk aşama B hcg inşallah çok yüksek çıkar. Ben herkese dua ediyorum, Allah (c.c.) herkezim mühim işlerini halleder muradını verir. amin...

Son düzenleme:
MERHABA KIZLAR 19 YUMURTAM YOPLANDI.15 TANESİ DÖLLENDİ.10 TANE 1. KALİTE YUMURTAM 6. GÜNE KADAR BEKLETİLDİ.2 TANE TRANSFER EDİLDİ .BUGÜN 7. GÜNÜM.CUMARTESİ YANİ 9. GÜNÜ HCG TESTİ OLACAK BAKALIM .GÜNLER GEÇMİYOR.ADET SANCILARI GİBİ ARADA SANCI OLUYOR. 6. GÜN TRANSFERİ OLUP HAMİLE OLANLAR VARMI:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

benim 2 tane 8 hücre 1. kalite, 1 tane blastokist transfer edildi. şu anda gebeyim. önceki denemelerimde embriyoların bazılarının frag. oranı yüksek çıkmıştı, ama 1. kalite transfer edildiği de oldu tutmadı. benim arkadaşıma 2. kalite tranfer edildi, şimdi hamile. Bu iş çok da kaliteye bakmıyo yanii.

Bana bu gün tek embriyo transfer edildi..

4 hücreli ,

2.gün transferi...

embriyolog 1. kalite embriyo olduğunu söyledi....

canım ilk denememde 2 tdane 1.kalite 8 hücreli embriyo transfer edilmişti ve hamile kalmıştım inşallah yine aynı kalitede embriyolarım oluşur

arkadaşlar önceki tüp bebek yaptırdığım evrakta şu bilgi yazıo bi bakarmısınız ben pek anlamadım hoş gebelik oldu ama devam etmedi

embryo grade:2*grade2
embryo grade:1*grade 3

cevap yazarsanız bilgi edinmiş olurum tşkler şimdiden..

Back
X