Embriyonun tutunabilmesi için tavsiyeniz var mı?

zumrutyesili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
36
1
36
Ankara
MERHABA ARKADAŞLAR,

34 Yaşındayım.3,5 yıl önce Adet düzensizliği,Erken Menapoz teşhisi koymuşlardı.Doktor doktor gezdik.En son kaplıcaya gittim.1 adet kaliteli yumurtam oluştu.Tüp bebek yaptılar.Döllendi.Embriyo oluştu.Ama tutunamadı...Çok üzüldüm.1,5 ay oldu halen bunu atlatamadım.Sanki evladımı kaybettim.

Tüp bebek tedavisi tutan arkadaşlar veya yakınları tüp bebek yaptıranlar.

Embriyonun tutunabilmesi için ne yaptınız?Bir tavsiyeniz var mı?

canım bazıları var 10 gün boyunca yatıyor tutmuyor, bazılarıda var sadece 1 gün dinleniyor ama tutuyor. ben transfer olduğunda sedyeye yattığımda yarım saat kadar yattım, sonrada eve taksiyle geçtim, ogünüde yatakta dinlenerek geçirdim ve ertesi gün işe başladım, benim işimde okadar ağır ve stresliki, ama ben bebeğimin tutunacağına inandım, sürekli elimi karnıma koyarak onunla konuştum, sakın bırakma beni dedim, sıkı tutun dedim, inandım onun tutunacağına ve ne muhteşemdirki tuttu, beni ailemi eşimi çok mutlu etti ama ne yazıkki 2,5 ay sonra kalp atışları duyulmadı, kürtaj ile aldılar.

sana tavsiyem kendine hiçbişiyi sıkıntı stres yapma, bebeğinle konuş, ilk gün muhakkak dinlen, sürekli yatmanında zararlı olduğunu düşünüyorum, çünkü insan vücüdunun sağlıklı olabilmesi için hareket etmesi düşüncesindeyim, yinede herşeye rağmen ağır işler yapma, temizlik yapma ve diğer bi tavsiyem kimyasl maddelerden uzak dur, makyaj krem vs kullanma arkadaşım, herşey gönlünce olsun....

merhaba,bende transferden sonra izin alıp 1 hafta evde yatmıştım ama malesef tutunamadı bebeğim şimdi 2.dondurulmuşlarla tedaviye başladım bakalım hayırlısı kendini sakın dinleme tutacağı varsa tutar zaten sadece ağır bişeyler kaldırma

canım ben ananası duydum yedimde transferden sonra... tutundu bebeğim belkide hiç alakası yoktur psikolojiktir bilemiyorum ama dene badem fındık fıstık ta duyup yemiştim

Bende bol bol su içtim ceviz,fındık ve badem yedim ayrıca yine bu sitede okuduğum bazı arkadaşların yaptığı gibi ananas ve kabak çekirdeği yedim.Dün test yaptım değerim yüksek çıktı yarın tekrarlıcaz hayrlısı olsun hepimiz için.

Back
X