Embriyosu 5.güne gelemeyenler

Çok teşekkürler. Benimde yaşım 37.Doktorlar 5.güne neden gelmediği konusunda ne söylediler. Bize yüzde elli yumurta yüzde elli sperm denildi.
Bizde doktorumuz direkt eşimin spermlerine bağladı..çünkü bizim tüp bebek yaptırmamızın temel sebebi erkek faktörlü infertilite..eşimin sperm sayısı az, ileri hareketli sperm yok, morfoloji sıfır yani sperm kalitesi düşük..bu durum bütün tedavilerde olumsuz sonuçların hep temel sebebi olarak sunuldu bize..

Merhaba. Ben de şuan bahçeci umutta tedavi görüyorum. Doktorunuz kimdi merak ettim. Bizde de beşinci günde tüm embriyolarda gelişim geriliği sorunu oldu, altıncı güne iki tane düşük kalite embriyo gidebilmiş. Şimdi transfer bekliyorum. Biraz umutsuzum açıkcası. Bu durumla ilgili bana açıklama yapılmadı, araştırmalarımla DNA hasarının neden olabileceğini öğrendim. Ki tedavisi varmış. Asıl merak ettiğim doktorunuz sperm sorununu düzeltme yönünde yönlendirme yapmadı mı? Tekrar tekrar sıfırdan aynı şekilde mi başlıyorlar?

Selen hanımdı doktorumuz..sonrasında ankara bahçeciye geçmiş..3 denemeyi de selen hanımda yaptık..ilk deneme sonrası tansel beyle bir tedaviye girdi eşim..çok da uzun sürmeden hemen ikinci tedaviye yönlendirildik..şimdiki aklım olsa ilk transfer ile sonuçlanmayan olumsuz tedavi sonrası başka bir merkezde devam ederdim..tabi herkesin hikayesi farklı..inşallah sizler güzel sonuçlar alır, bebeğinize kavuşursunuz..

Anladım teşekkür ediyorum. Olumsuz sonuç alırsam benim de aklımda o var. Sorunu çözmeden denemelere devam ediyorlar.

Canim benim sadece 1 yumurtam vardi oda dollendi.ama 2. Kaiteydi..3.gun embriyoau olarak ve 5 hucreli bi sekilde transfer gerceklesti..ama olmadi.bu sayfadaki yorumlari okudugumda 5. Gun embriyolarinin sansi daha fazla oldugunu gordum..bence beklenilmesi iyi olmus..insallah digerlerinde basarili olunur..guzel haberler alirsin

Normal yolla hiç gebe kalamadım.Tup bebekte de ttransfer yapılamadı.Kafam karışık benimle aynı şeyleri yaşayan yok mu arkadaşlar.
Var maalesef. Bizimki 2.günde bölünme gerçekleşmeyip gelişimleri durdu. Doktor değiştirmeye karar verdik. Tekrar deneyeceğiz. Bende yalnız olduğumu düşünüyordum ama bunu yaşayanlar varmış

Var maalesef. Bizimki 2.günde bölünme gerçekleşmeyip gelişimleri durdu. Doktor değiştirmeye karar verdik. Tekrar deneyeceğiz. Bende yalnız olduğumu düşünüyordum ama bunu yaşayanlar varmış
Bu durumu birebir ben yaşadım 3 kez

Doktorunuz ne dedi peki ? Sorun nedir ? Büyük bir hayal kırıklığı oluyor gerçekten. Üç denemede de hiçbir değişim olmadı mı ? Bizde 3.denememizi yapacağız yakında
Ben de aynı soruyu sana soracaktım canım çünkü bana sebepsiz diyorlar yumurta sayısı çok ama embriyo yok denemediğim şey kalmadı takviye beslenme spor vs. Olmadı acaba diyorum merkezlerden mi biri bahçecide oldu diğeri yaşadığım yerde özel merkezde sen nerde tedavi gördün acaba ? Malesef değişen bir şey olmadı artık ne yapacağımı bilmiyorum

merabalar az önce forum u okudum tüp bebekte başınıza gelen benim de başıma geldi 25 yumurta toplandı 21 döllendi herşey yolunda 5.gün pat transfer iptal gelişimleri durdu denildi ben hep labaratuvar hatası dedim başka merkezde yaptırdım daha iyi hastahane daha iyi doktor daha farklı tedavi sonuç yine aynı 3 hafta önce öğrendim yine ve hiçbir açıklama yok sadece en son ki tedavide eşimin morfolojisi 0 çıktı ondan kaynaklı olduğunu düşündüler

Aynı sorun bende de vardı hiç bir sorunumuz yoktu ilk denemede hiç bir yumurtam transfer edilemedi ikinci denememde gelişimi geriden gelen orta kalite bir yumurtam üçüncü güne gelebildi transfer oldu ama gebelik oluşmadı şu an 3. denemem ve ilk defa bu denemede 4 yumurtam 5. gün 4 yumurtam da 6. gün donduruldu şimdi transfer zamanını bekliyorum

Benim de tüm embriyolarım 3. Günden sonra gelişmemişti bir sonraki denemede 14 tane ulaştı demem o ki hiç sıkıntı yapmayın bir sonrakinde olabilir. Şuan kucağıma da aldm merak etme yani için rahat olsun

EşiniZe bakılmdan mı tedaviye başlandı nasıl bir ihmal bu

Aynı şekilde benim de eşimin morfolojisi 0 çıktı. Acaba sorun gerçekten bu mu ?

Sperm Dna hasarı baktırdınızmı ?

Aynı şekilde benim de eşimin morfolojisi 0 çıktı. Acaba sorun gerçekten bu mu ?
Morfolojinin tüp bebekte pek bi önemi yok ama doktorunuz size sperm sna hasarından bahsettimi ? Bilmiyorum buna mutlka baktırın gerçi nasıl bahsedilmez onuda bilmiyorum . Bizde bi embrio kaldı 6 güne . Doktoruma direk sprm dna hasrı olabilirmi dedim . Acil bakalım vs ama doktorum ilkinde göz ardınedilip soradındaki tedavide mutlaka bakılır dedi . Sizin yaşadıklarınızı hepinizin az çok tahmin ediyorum benide 5 gün aradıklarında 6 gün beklenilecek diye çok ağladım çok .. kendime gelemedim .. yardımcı olacaksa eğer eşlerinizde sprm dna hasarı baktırın lütfen . Doktorunuz istemese bile

Sperm sayımız yeterli gelmediği için test yaptıramadık..DNA hasarını tespit için belli sayıda (en 1 milyondu sanırım ) sperm olması gerekiyormuş..
Anladım .. merak etmiştim bu bir sebep olabiliyor çünki

Ilk olarak ozelde yaptırıp sonradevlette yaptırılıyor mu tup bebek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…