Emeklerim, emeklerim

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
Ailenin ikinci geliniyim ama yaş olarak en küçüğüm.birde görümcem var.
ellere layık
bayramın 1. günü eşim erkenden kalktık kahvaltı derken 9.0 oldu.eşim hadi hadi gidelim diye tutturdu.bende saat 11 olsun gidelim dedim .saçlarımı fönleyeyim dedim.zaten her bayram erkenden gidiyorum eltilerim 1 gibi geliyorlar.bu arada hepimiz kaurbanı bağışlıyoruz.
neyse uzatmamayım.gittik.kaynanam hemen yemek derdine düştü kapıdan girer girmez.biliyorum her bayram iş buyuracak.bende kızıyıyorum.biliyorsun her bayram sende yemek yenecek.insan yemek yapmazmı?lahmacun dedi.bende başladım elimle doğradım.yoğurdum.salata yaptım.bizimkiler hala ortada yok.kimsenin çocuğu yok.olanında en küçüğü 15 yaşında .
,iş bitti görümce geldi.demezmi?neden lahmacun?görümcemde kaynamla aynı apartmanda.bende dedimki anne istedi
eltiler geldi görümce hala sohbette gitti bi güzel kuruldu.oh gelin hazırlasın.
eltimin biri sivri dilli ona bir yağ bir yağ
yendi içildi bana demezmi kahvemi içsek.yuh bebeğim var zaten.her bayram aynı eline sağlık demez yardım etmez kontrol memurluğu eder.
günüm var bebek durmuyor dedim .kalabalık dedim.ne hazırlayacağım diye soruyorum.ağzını açıpta bir böreğide ben yapayım demiyor hatta börek tarinide ondan aldım.
yılbaşında ve bayramlarda bbebeğim olana kadar pastaları ben yapıp götüüyodum
kaynanam hasta oldu.neymiş kaynanaya gelinler bakarmış.tamam bakarım içimden gele gele.hala elim boş gitmem
ama bütün maddi yardımlar ona anası herşeyini alıyor.evi bile verdi
kadında mala mülke gelince önce o çünkü tek kız.ama işe gelince el kızı
kendi kaynanasına bile bakmamış.hatta gidip orda yiyip içip gelmiş.görümceeri bakmış kaynanasına
2 defa kürtaj oldum 2 hamilelik eline bir tabak almış gelmemiş.ben ondan değilim ama kafa işte.hatta hamileyken 8. ayımda yedi içti.diğer misafirlerle çene yarışında
gezme de yeter ona küçük değil 44 yaşında
anlatacak çok şey var
benimde hatalrım var laf konuşamıyorum ters değilim lafı gediğine koyamıyorum.diğerleri daha kıymetli.kalbini kırmıyorum çünkü allah tan korkarım

canım allah yardımcın olsun ilkten sen elıne alıştırmışsın galıba bende en kuçuk gelınım hiçte yapmam gorumcem yapar sadece masayı kurmasına yardım ederım daha bebegım yok benım elımı soguk suya sokturmazlar hasta olursun üşütursun derler tedavı goruyorsun bence bıraz mesafelı ol degerlı olursun

kendımı her koşulda savunurum kışın gorumcele tartıştım 1ay hıç gıtmedım kendı geldı buyukoldugu halde ama ben haklıydım hakkımı savundum bıraz cadıyımdır boyle olmak gerekıyor gelen ezer gıden ezer yoksa

yaklaşık 2 ay önce kayınvalidemlere gittik.akşam geç olduğu için ben karnımı doyurdum eşimde direk işten geçtiği için aç gitti.eltimle kaynımda geldi bizle..kapıdan girer girmez kaynanam başladı hadi yemekleri ısıt sofrayı kur..du bi bismillah millete bi selam vereyim dedim..sonra mutfağa girdim eltimle bide ne görelim.öğlen bulaşığı,akşam bulaşığı içtikleri çay kahve fincanları herşey ortada mutfak savaş alanı gibi..görümcemler kaynanam halen lak lak derdinde..kaynanam geldi naptın diye ,o kadar öfkelendimki anne bu mutfak ne böyle bulaşıklar niye duruyor dedim.kızların vakti olmadı dedi..makinaya dizseydiniz dedim ,deterjan yok dedi..öle diyince yüksek sesle çene yapmaktan vakitmi bulamadılar dedim..ben tokum aç olanlar buyursun dedim..ona rağmen sofrayı serdim kaldırdım.kimse kolunu bile oynatmadı.öfkeyle hepsini yığdım makinaya içeriye girdim eşime git markete deterjan al bulaşıklar makinada dedim..neysem aradan günler geçti.kaynanam aradı neymiş küçük görümcem hareketlerimden bana kızmış küsmüş.bende uğurlar olsun bunun için küsecekse keyfi bilir,her zaman böyleler evlerinde bile her işlerini bana yaptırırlar..yazık günah çocuğum arkamda ağlaya ağlaya geziyor dedim..tam 1 ay aramadı görümcem bende hiç aramadım.sonra çat kapı çıka geldi.elinde kek ile..eee dedim böyle işte kendi kendime..gıcıklar işte..ohh be yazdımda rahatladım..

Bunun Allah korkusu ile alakasi yok ki arkadasim.

Cenabi Hak size yapilan Haksizliklara susun, sessinizi cikarmayin demiyorki.

Konusamamanin sebebi Allah korkusundan degil, onlarin tepkisinden cekindigin icin konusamiyorsun.

Yardim istemekten yeri geldimi kusura bakmayin yapamam demekten cekinme, gün gelir patlama noktasina gelmeden bazi konularda mutlaka tavrini koymalisin.

Beraber yenip icildigi zaman herkes bir isin ucundan tutacak. Gelinide Görümceside. Ben anlamiyorum bu insanlari.....en basit görgü kurallaridir bu.

sen kendini bukadar ezdirirsen daha senin üzerine çok gelirler biraz dişini göster canım allah allah yoksa herzaman böyle gider kendine gel silkelen anacım buböyle gitmez opuyorumnanaktan

Arkadaşım ben en çok korktuğum şey birinin kalbini kırmaktır.ben onların tepkisinden çekinmiyorum ben saygı çerçevesinde halledelim anlar hatasını derim.ama ben bildiğimden şaşmam o ayrı.
Rabbim tabiki hakkımızı aramamızı yasaklamış değil.ben sadece o hakkın kalp kırılmadan halledilmesi tarafındayım güzelce konuşarak empati kurarak...
ama nerde o cahil kafasıyla mahalle karısı gibi
eltilerimde öyle car car

sanırım bunlar aile görgü terbiyesi eğitim ve çevre

Iyi niyetini anliyorum.
Fakat bazen insanlarin birseyi anlayabilmesi sert dil de gerekiyor.
Sert derken, ille de azarlamak ya da bagirmak degil..
"HAyir" demesini bilsen yeter.
Yani yeri geldiginde agirligini koyabilmelisin, kararliligini göstermelisin.
Onlar seni bu kadar yumusak bulduklari icin üstüne geliyorlar zaten..

valla durduk yere kalp kırmak başka birşeydir ,ama laf ayağına kadar gelir sana laf söylerler o zaman karşılığını verceksin ,laf söyleyenler daha kıymetli diyorsun söylede kıymetin bilinsin o tip insanlar kalp kırmaktan saygıdan anlamaz tatlım.

Senin kalbini kırdığını düşünemeyen insanın senin sözlerinle kalbi kırılmaz
Sevgini saygını eksik etme ama kendini de ezdirme
İnsanın kendini ezdirmemesi saygısızlık değildir

seni okurken kendimi görür gibi oldum..
yapma güzelim bak bebeğinde varmış, durmuyor de sende geç bi köşeye..
ha için elvermez bende sen gibiyim ama canınıda çıkarma herşeyi sen yapacaksın diye bişey yok mecburda değilsin..
böyle insanlar için kendini yıpratmaya değmez..

bi benzerini ben yaşadım bu yaz.
henüz nişanlıyım.
kayınvalidemin annesinden kalma köyü var fındık zamanı geldimi oraya çıkarlar yazı orda geçirirler. tabi bi evi ortak kullanırlar kayınvalidenin kızkardeşi falan.
bende ayda yılda bi defa giderim. deli gibi işe düşerim. zaten tüm köy halkı ordaki evdedir.
neyse baktım teyzenin akıllı gelini oturmuş misafir gibi ayağına bekliyo. hemde 18 yaşında benden çok küçük zaten aklı 10 yaşında herneyse:)))
baktım o yapmıyo bende yapmadım oturdum aşağı. odur budur yapmıyom. kayınvalidemin evinde gündelikçi gibi iş yapardım. orda burda gelin iş yapmıyo demiş.
şimdi ordada yapmıyorum.
gidiyorum soğuk soğuk oturuyorum yemeğimi ayağıma getiriyo kaynana. yiyorum kalkıyorum.
öyle değil böyle olur iş yapmama.
:)))
hiiiçde umrumda değil kimse benden kıymetli değil.
üfff yine deşildi yaralarım.

Sesini çıkarmazsan..
Elti de,kaynana da,görümce de tepene çıkar..
Ezdirme kendini..ılla kavga etmek gerekmez..ıki kelam yeter..

Ben de bunu anlamıyorum...
Kusura bakmayın ama çok acayip geliyor bana bu durum..
Madem iş yapınca gocunacaksınız,sonradan söyleneneceksiniz hiç yapmayın o zaman..
Oturun misafir gibi...
Hem yorulmazsınız hem de üzülmezsiniz..

ıyi de hem kendinizi kullandırıp hem neden şikayet ediyorsunuz ki...
yapmayın...mecbur değilsiniz, kimsenin hizmetçisi de değilsiniz...
siz kendinize kıymet vermezseniz hiçkimse size kıymet vermez buna emin olun...

Allahtan korkuyorum kalplerini kırmıyorum diyorsunuz ama sizi enayi yerine koyuyorlar farkında mısınız ben elimi bile sürmem herkes eşit çalışacak ancak bu şekilde yardım ederim ...lafı gediğine koymak herkesin harcı değildir karakter yapısı ama en azından siz sessizce iş yapmayın olsun bitsin..

kardesi olmayan bir adamla evlenmek lazım

Mümkünse anası babası da olmasın

O zaman çocuk esirgemeye müracaat edeceksiniz. İleride evlenmek için, şöyle hiçbir akrabası olmayan,etliye sütlüye karışmayan, ağzı olup konuşmayan birini istiyorum. Yardımlarını bekliyorum diyeceksiniz müdüre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…