O zaman çocuk esirgemeye müracaat edeceksiniz. İleride evlenmek için, şöyle hiçbir akrabası olmayan,etliye sütlüye karışmayan, ağzı olup konuşmayan birini istiyorum. Yardımlarını bekliyorum diyeceksiniz müdüre.
Ben de bunu anlamıyorum...
Kusura bakmayın ama çok acayip geliyor bana bu durum..
Madem iş yapınca gocunacaksınız,sonradan söyleneneceksiniz hiç yapmayın o zaman..
Oturun misafir gibi...
Hem yorulmazsınız hem de üzülmezsiniz..
arkadaşım dikkati okursanız ben iş yapmaktan gocunmam.bu kaynanam ve herkes için geçerli.işten asla kaçmam.ben kullanılmaktan bahsediyorum.anlaşılmamaktan.burada yazan herkes dikkat edersen emeklerinin anlaşılmaması ve sürekli ondan beklenilmesi.sanki göreviymiş gibi..bak gocunmadan yapıyorum onlar ne yapıyor......
arkadaşım dikkati okursanız ben iş yapmaktan gocunmam.bu kaynanam ve herkes için geçerli.işten asla kaçmam.ben kullanılmaktan bahsediyorum.anlaşılmamaktan.burada yazan herkes dikkat edersen emeklerinin anlaşılmaması ve sürekli ondan beklenilmesi.sanki göreviymiş gibi..bak gocunmadan yapıyorum onlar ne yapıyor......
O zaman çocuk esirgemeye müracaat edeceksiniz. İleride evlenmek için, şöyle hiçbir akrabası olmayan,etliye sütlüye karışmayan, ağzı olup konuşmayan birini istiyorum. Yardımlarını bekliyorum diyeceksiniz müdüre.
ister iş olsun ister güzel bir laf olsun ister para olsun ne olursa olsun
tabikide yaptığım iyliğin karşısında kötü muameleyi haketmem...
tabiki karşılığını beklerim.. çıkar beklediğin anlamına gelmez cnm
kesinlikle haklısın ne olmuş emeğinin karşiılığını verseler...
tatlı dille dile getirseler gene yeter....
ben nankör insna çok gördüm.. çokda kızarım nankörlere..
evin gelini olduğun zaman kusura bakmayın bugün gelemem işinizi yapamam gibi durumlara olmuyor
her kayınvalide onu hoş karşılamıyor o dk saygıyla karşılasalarda
sonra yanyana gelince gerginlik oluyor bir yerden laf sokar lar bişeyler biişeyler olur
el değilki yüzüne baktığın yalı bir kadın kocanın annesii
kusura bakmayınn diye başlayan bir cümleye başlasan ....
Vallaha bal gibi olur güzelim, nasil alistirisan öyle gider bu isler.
Hem iyi gelin olucam hemde bunun icin hicbirsey yapmicam veya yaptiklarim honore edilecek diye birsey yok, sende biliyorsunki insanoglu bu, öyle bir devirde yasiyoruzki artik Ana baba bile evladindan karsilik bekliyor, kardes kardese kurnazlik yapiyor, el nasil yapmasin.:hulya:
Ne olur sanki emeklerimin karsiligni verseler diye düsünmek ne kadar mantikli olabilir?
Zorla olacak birsey degilki bu Silacim, bazi insan yaptigin ufacik bir iyligi bile unutmazken bazilarini sirtinda tasisan yaranamazsin, baktim gördüm karsimdaki kadir kiymet bilmiyor hicte kendimi paralamam, ister Kaynanam olsun ister Anam Babam.....bu kadar.
Ha ama madem gocunmadan yapiyorum, karsilik beklemiyorum, emeklerim emeklerim diyede yanip tutusmanin bir anlami yok
valla kendi ağzınla söylüyorsun el nasıl kurnazlık yapmaz diye..
herkes bir değil maalesefki... ben etrafımda görüyorum hem kendi annemden hemde kayınvalidemden hiçte gelinleri hizmetçi gibi kullanmıyorlar...
ben innanıyorumki konu sahibi arkadaşığın beklediği karşılık o iş yaparken diğeride bir el atsın yada nebileyim sağol yoruldun eline sağlık desin...
benim kendi annemde bölee hiç gelinlere iş yaptırmazzz yok o zayıf yok o yorulur günah bırak sende yapma ben yaparım der ziraa kayınvalidem de öyle...
ama ben dururmuyum aslaa yan gelip köşeye geçemem.. kayınvalidenin hataları var bu kız te başına işmi yapıyor diğer geline kızın sende yardım et diyebilir..
insanlık ölmedi ya .. yada benim çevremdeki insanlar bir melek...
olurmu anlamıyorum seni anladım zaten söylediklerin doğru da
ben de başıma gelmediği için fikir yürütiyorum yani bir varsayım
bu hatır bilmez kişiler eşimin ailesiyse sırf onun hatrına gene rest çekemem gibi geliyor...
ev içinde olmaz gibime gelio dediğin komşu olsa anlarımda yada nebileyim şalterler bir atar ne eş dinlerim ne kaynanan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?